There are no ads, please add some


Tagliafico: ‘Cvitanich was heel positief over Ajax’

Voetbal International heeft deze week een groot interview met Nicolás Tagliafico. De linksback van Ajax geeft onder meer aan dat hij veel gehad heeft aan zijn voormalige ploeggenoot en oud-Ajacied Dario Cvitanich. “Natuurlijk kende ik Ajax, van de rijke historie en de vele topspelers die hier zijn begonnen. Nadat ik in augustus voor het eerst hoorde van de concrete belangstelling, ben ik me er ook iets meer in gaan verdiepen. Dario Cvitanich was heel positief, en kon een goed beeld schetsen,” aldus Tagliafico.

“Het maakte me enthousiast, maar opvallend genoeg was Ajax niet de eerste Nederlandse club waar ik informatie over opzocht. Afgelopen juni kwam bij mij het bericht binnen dat Feyenoord belangstelling had. Daarnaast zou ook PSV voor me op de tribune hebben gezeten. Er was dus al wel een link met Nederland, hoewel ik vanuit Feyenoord en PSV daarna nooit echt iets concreets heb vernomen. Vanaf augustus was het vizier op Ajax gericht en in het najaar werd het steeds concreter. Het was een weloverwogen besluit om naar Amsterdam te gaan. De stap naar Ajax moest de volgende impuls in mijn carrière zijn.”

De linksback had afgelopen jaren meerdere malen de mogelijkheid om naar Europa te vertrekken, maar zijn club Independiente wilde hem niet laten gaan. Voor de verdediger geen probleem. Hij vond dat hij nog niet was uitgeleerd en wilde bovendien ook echt iets winnen. “Dat is afgelopen jaar gelukt, met de winst in december van de Copa Sudamericana, vergelijkbaar met de Europa League hier. Als aanvoerder mocht ik de prijs omhoog houden. Dat was een geweldige ervaring en voelde als een mooi einde van mijn groei in eigen land.”

Tagliafico geeft aan dat de stap naar Ajax een weloverwogen keuze is geweest. “In de afgelopen maanden heb ik goed uitgezocht wat de perfecte volgende stap zou zijn. Op dat vlak denk ik dat je wel in bepaalde mate iets kan plannen. Een club moet bij je passen, de speelstijl, de competitie, de omgeving. En dan nog blijft het natuurlijk een risico, maar bij Ajax had ik al snel een goed gevoel,” zegt de Argentijn. “Ik ben verdedigend stabiel, maar vind dat ik aanvallend nog veel beter moet worden. Dan ben ik hier op de juiste plek. Bij Ajax is het vizier vooruit gericht, in een competitie waarin clubs technisch voetbal spelen en je als vleugelverdediger ook aanvallend van waarde moet zijn. Op dat vlak kan ik stappen maken en daarom zit ik hier goed. Bovendien lopen hier veel talenten rond en kan ik met mijn ervaring ook op dat vlak van waarde zijn.”

De verdediger is ook blij met de reacties die hij krijgt op zijn spel. “Ik krijg wel mee dat de fans hier enthousiast zijn van mijn spel. Dat is natuurlijk hartstikke leuk. Als je ergens nieuw bent, wil en moet je jezelf laten zien. Dat heb ik al in bepaalde mate kunnen doen, maar ik ben nog lang niet tevreden. Alles moet beter, en daarom laat ik me ook niet beïnvloeden door de positieve geluiden. Mijn omgeving zegt dat ik ook moet genieten van wat ik meemaak, zoals die Copa Sudamericana. Dat doe ik ook zeker, maar dat komt vooral later wel. Nu wil ik gewoon steeds beter worden.”


Gerelateerde posts

39 reacties

 1. BobbyHaarms

  Geweldig dat hij voor Ajax heeft gekozen. Eerlijk is eerlijk, hij is nu al niet meer weg te denken uit het elftal.

 2. Basisspeler

  Prima meevoetballende back. Wat een verademing tov Dijks. Door hem is het team echt beter geworden! Mooi dat hij er vanaf het begin ook direct staat. Hoeft geen jaar te wennen in Jong Ajax en aan de stampot boerenkool.

  1. Ajax 1

   Inderdaad. Debuut maken in Ajax Feijenoord. Meteen genieten en aan het einde vd wedstrijd het nicooo nicooo door het stadion. Hoe veel spelers hebben dat zo meegemaakt. Inderdaad een topper!

 3. Zlatan4ever

  Nicolas is gewoon een gewekdenaar. Als je ziet met wat voor passie en strijd hij de wedstrijden ingaat. En de zin
  “Aanpassen aan de nieuwe situatie” heeft hij nog nooit van gehoord. Hij staat er gelijk.
  Mooie gast

 4. Kingkong

  Blij met tagliafico , zulke spelers zijn een aanwinst voor elke club alleen al door de juiste mentaliteit.

 5. Ajaxfoort

  Toppertje die man! Werken als een os en heerlijk om te zien spelen. Hopen dat hij nog even blijft!!

 6. Joep

  Wat een genot om naar hem te kijken. Prima aanwinst. Die hadden wij eerder moeten kopen

 7. Dagrump

  De vechtlust en passie van Tagliafico kunnen een aantal spelers echt wat van leren. Je bent Goed bezig Nico!! Fijn om jou erbij te hebben !!

 8. JohnDoe77

  Het is een geweldenaar die er vanaf zijn debuut staat alsof hij al jaren bij ons speelt! Kun je helaas niet van Orejula zeggen!

 9. Peter kopsterk

  Tis ook wel de eerste argentijn die zich van doet laat spreken. Klasse aankoop.

 10. AB AjaxBarcelona

  Off topic: weet iemand iets van Widi? Ook tijdelijke ban? Mis zijn bijdrage best wel, vooral die over jong Ajax en O19.

  Opmerking van de redactie: Geen ban iig

  1. -buitenkantje rechts-

   Denk dat hij even klaar is met het forum (en Ajax).. Hij wordt trouwns goed waargenomen door Prinsengracht..😉

   1. Moosie

    Ik las de eerste bijdrage van litmanen bij 2 dompers voor Veltman , was er meteen weer klaar mee

   2. Moosie

    Ik heb uit zeer betrouwbare bron dat Widi tegenwoordig Prinsengracht heet maar pin me er niet op vast

  2. jood84

   ik lees op weinig van de seijs en litmanen in de laatste stukjes.. zijn ze ziek ofzo?

     1. AB AjaxBarcelona

      Seijs heeft tijdelijke ban, Litmanen had er eentje maar heeft “gepast” afscheid genomen. Zie ook commentaar Moosie. Ff rust, ook wel lekker. Gewoon afgeven op Ajax 😉

     2. jood84

      waarom heb ik dit allemaal gemist? paar dagen te druk en ik mis meteen alle tijdelijke bannen. ik zal de heren helaas niet missen. de ene praat gewoon onzin en de ander geeft zichzelf de hele dag duimpjes en roept alleen maar: klasse bestuur👏👏👏👏. misschien word het hier eindelijk weer een normaal forum om onze jongens te supporten⚽️

     3. jood84

      dat vind ik nou zonde! zovaak worden gewaarschuwd en ze doen een tijdelijke ban. en hoelang duurt zo’n tijdelijke ban? 3 dagen?

     4. AB AjaxBarcelona

      Weet niet maar Litmanen mocht na paar dagen weer terug. Machlas heeft volgens mij permanente te pakken.

 11. a.p.

  Ja hoor hij is een man met karakter en werkt als een paard Ook ik ben blij met hem

 12. a.p.

  ook ik ben blij met T hij werkt als een paard en heeft in grote inzet. Een goede aankoop geweest

Reageren is niet mogelijk.