There are no ads, please add some


Mulder: ‘Niet Ten Hag maar Van der Sar wilde dat Younes naar Jong Ajax gestuurd werd’

In de Belgische talkshow Extra Time sprak Jan Mulder onder meer over het weigeren van Amin Younes om niet in te vallen tegen SC Heerenveen en vervolgens uit de selectie werd gezet. Mulder heeft alle begrip voor Younes. “Dit is een all time hero voor mij. De trainer zei dat het een beloning was voor zijn goede werk op training. Dat kan toch niet? Dit was misselijkmakend, een vernedering,” aldus de 72-jarige oud-Ajacied. “De trainer wou hem niet naar Jong Ajax sturen. Edwin van der Sar wilde dat. Wie wordt er dan vernederd?”


Gerelateerde posts

71 reacties

 1. -buitenkantje rechts-

  Speculatie van Mulder of heeft hij dit uit betrouwbare bron?!
  Wat ik al eerder zei.. als je enig gevoel met voetbal hebt dat laat je niet iemand na de 90eminuut nog invallen bij een 4-1 voorsprong. Grote misstap van ten Hag..
  Als ten Hag is overruled door Sar is er dubbel schade aangericht! Younes vernederd..Ten Hag ook…
  Succes met de rest van het seizoen!!👍 Klasse👍

  1. HURBIE

   Bewijs van een geweldige samenwerking
   Neuzen staan alle kanten op
   Behalve de goeie kant
   Klasse bestuur!!!!

   1. schoppenisvoorlosers

    Kappe met Ten Hag. Past niet bij Ajax. Prima trainer voor een matige club, niet voor spelers met kwaliteit.

  2. AjaxKat

   @br: dit is natuurlijk puur speculeren van JM. Dit (in grote lijnen) beschreef ik gisteren ook in mijn post.
   Deze zaak heeft een luchtje. Kan maar zo wezen dat ze van hoger hand maar wat graag van hem af willen nadat de transfer naar Italië niet meer door ging van Younes’ kant. Maar het blijft stinken dit.
   Vond Kluivert eigenlijk ook wel rijp om een hele wedstrijd te banken en Younes een kans te geven. Tis heel raar dit.

   1. Bakkie

    Ik vind dat Kluivert wel wat meer krediet verdient. Younes heeft tientallen kansen gehad om zich te laten zien en het lukte gewoon niet. Kluivert heeft dit seizoen al heel veel laten zien en heeft er (net als elk talent) soms een mindere wedstrijd tussen zitten.
    Los hiervan, ben ik het met Mulder eens dat de uitleg van Ten Hag belachelijk is. Keizer had ook al van die vreemde uitspraken de hele tijd. Hoe moeilijk is het om een fatsoenlijke trainer aan te stellen??

    1. Charka53

     Als het naar het tweede zetten een opdracht van Van der Sar is hebben ze wel veel vertrouwen in Ten Hag.

     1. BobbyHaarms

      Not. Als dit echt waar is dan zitten we dus met een trainer opgescheept die totaal geen overwicht heeft. Dan kan net zo goed vd Sar op de bank gaan zitten.

      Wat mij betreft vertrekken er een zooitje na dit seizoen: Henrichs, Van der Sar, ten Hag om er maar een paar te noemen.

     2. BobbyHaarms

      Het gedachtegoed van Johan is vanaf het begin aan alle kanten tegengewerkt en dus nooit van de grond gekomen. En de mensen die hiervoor verantwoordelijk waren zitten er verdomme nu nog! Tsja, de vrije val is al een tijdje geleden ingezet. Even was er hoop toen Bosz werd aangesteld, maar het bleken wederom allemaal loze beloftes en vette gebakken lucht.

     3. BobbyHaarms

      Zo ver zie ik het niet komen hoor, daarvoor is de club te groot. Maar zeg nooit nooit. Ooit stonden we er (en zo lang is dat niet eens geleden) ondanks hele vette financiële jaren zeer slecht voor, en ook toen werd er maar gekocht om het kopen. Net als nu dus. We hebben gezien hoe het bij die kakkerlakken is gegaan, en die kwamen er pas bovenop toen ze noodgedwongen terug moesten grijpen op hun eigen jeugd..

     4. BobbyHaarms

      Nou liever niet. Die moesten gered worden door hun grote kale leider 😁 Die kutclub had eigenlijk niet eens meer mogen bestaan.

     5. Charka53

      we moeten er nog meer dealen maar laat ze nu in Amsterdam maar eerst hun eigen zaakjes in orde te maken zodat we weer eens wat te vieren hebben.

     6. BobbyHaarms

      Klopt, en dat wordt al moeilijk genoeg zolang dit zooitje ongeregeld er blijft zitten.

     7. jood84

      inderdaad Bobby, die club had niet gered moeten worden. en mensen die roepen dat we een voorbeeld moeten nemen aan de kakkies.. die hebben het zelf niet op een rijtje bovenin

     8. BobbyHaarms

      Als je fan bent van die kakkerlakken heb je het sowieso niet op een rijtje, toch? 😁

     9. jood84

      ik heb helaas een broer die kakkie is.. vroeger vaak op zijn hoofd laten vallen denk ik😉

    2. jojo123

     Denk dat Ten Hag op dat moment opeens de druk van boven voelt van de onervaren en niet tot manager opgeleide Van Der Sar. Ten Hag moet gewoon alle zaken mbt het team alleen doen zonder bemoeienis van boven..

     1. Mr Ajax

      Volgens mij lult die mulder uit zijn nek, alles voor de aandacht en de centjes

 2. Peter kopsterk

  Als een trainer van hoger hand wordt teruggefloten is dat al een slecht voorteken. Ben benieuwd.

  1. -buitenkantje rechts-

   Zou voor mij reden zijn om een “serieus” gesprek met Sar te voeren..

 3. dickst14

  Het is een puinhoop met alles. Was Johan er nog maar. Iedereen doet maar en het eigenbelang gaat voor alles.

  1. KBouter

   Johan had de handdoek allang gegooid, die wil echt niets met deze puinhoop te maken hebben. Het vijfde wiel is nog steeds actief binnen Ajax.

   1. dickst14

    Johan was ziek toen hij de handdoek gooide. Als hij dat niet was geweest dan had hij er echt tegenin gegaan. Heeft hij altijd al gedaan.

    1. BobbyHaarms

     Precies. Met het overlijden van Johan is de club als het ware ook overleden. Ze hebben er geen ene moer van geleerd en brengen onze club steeds dichter naar de afgrond. Nu scholletje weer die ze willen halen..het is gewoon te schandalig voor woorden.

     1. afcadeluxe

      zit nu al te bidden dat van gal ergens bondscoach wordt,neemt ie scholletje mee als assistent…zijn wij er vanaf..

     2. afcadeluxe

      ja maar als je wilt vraag ik het hier bij de bond aan,pré is dat van gal duits lult,maken ze goede kans hier😁

 4. Vakje129

  Zolang het op bestuurlijk niveua een zooit is zal de prestaties op het veld niet beter zijn . Enige rust is wel bevordelijk

 5. De seijs

  En Younes moet gewoon luisteren naar zijn meerdere. Zie het probleem niet. Wie betaalt bepaald. Maar ik Younes nooit meer ajax 1 laten voetballen. Hij is echt ajax onwaardig.

  1. Prinsengracht

   Seijs, jij lijkt de grote lijn niet te zien. Wel goed dat je posetief blijft.

 6. Jimmy1971

  Ons Ajax begint ondertussen de grootste Soap van NL te worden , John de Mol zal er met interesse naar kijken ..

 7. Middenweg401

  Wat een zootje is het toch bij ajax. Kommen ze ook nog met zoiets raars als die tunel club.

 8. Wim Hobe

  En dat heeft vd Sar je zelf verteld? Of ben je gewoon een beetje ordinair stemming aan het maken door je grote duim leeg te zuigen?

  1. Yindi

   Denk ik ook Overdwars. Neem aan dat ten Hag niet met Mulder heeft gebeld om zijn beklag te doen. Slaat nergens op. Al die figuren die in al die voetbalprogramma’s een “steentje” willen bijdragen. Onze zogenaamde kenners. Dergelijk “nieuws” is voor mij bulshit, ik lees dat en laat het van me afglijden.

   1. Marc Overdwars

    ‘Dit is een all time hero voor mij’
    Nou als je dat over Younes zegt dan weet je dat de rest ook onzin is.

 9. Bert Betondorp

  Ervan uitgaande dat dit verhaal uit de mond van Jan Mulder komt en dat de gang van zaken conform de waarheid is dan lijkt het, nee dan is het niet professioneel
  Nee, nog minder dan amateuristisch, geklungel, ongelooflijk voor “een profclub” die Ajax heet, een ongelofelijk lachertje, het zou in de comedy een lachwekkend nummer zijn, iets voor Andre van Duin.
  Wanneer je de beelden van het incident zie: een chagerijnige ten Hag die met een hand in de broekzak en met de andere hand een authoritair gebaar maakt, kennelijk naar Younes en die blijft dan onverstoorbaar gewoon zitten en de scheids fluit einde wedstrijd….einde komisch optreden van de trainer in een toneelstukje voor twee, later gevolgd door nummer 3Sar?!?.

 10. Kingkong

  Sinds wanneer worden de woorden van betweter mulder serieus genomen de man denkt overal verstand van te hebben en gedraagt zich altijd als de semi intelectueel kappen met die betweters die in elk tv programma opdraven om zich zelf een bos veren in de reet te duwen.

 11. JohnDoe77

  Maakt niet uit wat hij nou wel of niet weet; de boodschap is duidelijk dat die wissel hopeloos was en Younes volledig het gelijk aan zijn zijde heeft! Wat een sukkels!

 12. fjonkman

  Ik heb geen idee welk vies spelletje er nu weer gespeeld word binnen de club, maar het hangt me echt METERS de keel uit. Waarom blijven figuren binnen Ajax alleen maar bezig met hun eigen agenda, ipv zich werkelijk in te zetten om de club beter te maken? Ik word echt onpasselijk van de machtspelletjes die de club langzaam maar zeker de afgrond induwen. Wanneer gaat dit eindelijk over zijn? Totdat we weer een seizoen krijgen waarin we onderaan in de eredivisie komen te bungelen? Wat nou aanhaken in de Europese top? Eerst maar eens aanhaken in de eredivisie en zien dat we daar weer aan de top komen…

  1. BobbyHaarms

   Juist Fjonkman, helemaal met je eens. Ajax kan zich beter eerst weer eens gaan richten op de eredivisie, want zelfs daarin zijn wij allang niet meer de beste.

   Los daarvan zullen er harde noten gekraakt moeten worden in de top en moeten mensen nu eindelijk eens oprecht in de spiegel gaan kijken.

   Teveel mensen die hun goedgevulde portemonnee ver boven het clubbelang stellen, en daar wordt Ajax zeker niet beter van, integendeel. De beursgang met zijn aandeelhouders helpt onze hele club al jarenlang naar de verdommenis. En dat….dat is niet in geld uit te drukken.

  2. Ajax 1

   Ben het eens met mensen die vraagteken plaatsen bij de bron. Er wordt altijd gezegd dat het bij ajax een zootje is, maar dat heeft vooral 1 reden: dat er hordes praters zitten in praatprogramma’s die iets interessants over ajax willen zeggen. Willen se positief nieuws melden? Nee, vooral zoeken naar schandaaltjes. Ik vind jan mulder een leuke vent, maar we gaan hier toch niet allemaal serieus nemen wat hii zegt en dan vervolgens meteen weer zeiken dat het een zootje is bij ajax….denk ff na hoe media werkt en neem minimaal de helft niet serieus en raak niet zo in paniek bij dit soort berichten. Storm in glas water dat hele younes verhaal. Who cares…..voetballen.

   1. BobbyHaarms

    Los van de praatclubjes op de tv of in de media is het ook al een zooitje bij Ajax hoor.

    1. Ajax 1

     Dat klopt inderdaad wel, maar er wordt wel heel erg overdreven, want dat levert kijkcijfers en krantenverkopen op.

 13. Forever nr14

  He Bobby, we roepen dit al maanden zo niet al sinds Johans dood! En wat gebeurt er…….? Helemaal maar dan ook helemaal niets, de club is een zinkend schip met nog steeds rotte appels aan het roer, die niks zien in Club belang of de geroemde historie, nee alleen maar zakkevullers! Ziek echt ziek! Maar ja wat kunnen wij ajacieden eraan doen? Niets…. de ellende aanschouwen en verder klagen op dit forum…zinloos dus

  1. BobbyHaarms

   Niet helemaal zinloos tijger, niet helemaal. De club is (normaal gesproken) van de supporters, en niet van een stelletje op macht beluste en geldgeile bobo’s zoals nu. Hoe denk je dat ze zoiets in 010 zouden doen? Daar was de pleuris allang uitgebroken hoor bij dat maasgebouw, zeker weten.

   Bij onze club halen de meesten hun schouders op of, erger nog, blijven roeptoeteren dat het bestuur en de RVC zulk fantastisch werk afleveren. Gewoon slappe hap, daar worden de beleidsbepalers echt niet warm of koud van.

   1. Ajax 1

    Misschien een pamflet zoals bij willem II zonder de bedreigingen. Inhoud: wij willen aanvallend voetbal met volle druk. Wij willen aanvallend wisselen als het 0 0 staat om te winnen. Wij willen jeugd, aangevuld met topspelers van buiten en geen 50 selectiespelers. Wij willen slalarisplafond optrekken zodat de toppers langer blijven……zo iets….

 14. schoppenisvoorlosers

  Ten Hag doet al 9 weken alles fout. Niet wisselen en spelers uit vorm opstellen. En dan zeggen dat het aan de mentaliteit ligt. Terug naar Twente of naar 030 met die angsthaas.

 15. Ajaxfoort

  Als dit waar is dan moet een van beiden (of beiden) weg. Zeker nu het naar buiten gekomen is. Ik moet zeggen dat ik het wel geloof gezien de reactie van Ten Hag na de wedstrijd. Die was niet van: we zullen hem eens even straffen. Maar een onenigheid tussen directeur en trainer kun je natuurlijk absoluut niet hebben. Overigens vind ik dat Younes de straf wel verdient. Publiekelijk je trainer in de zeik nemen dat kan niet. Wat je ook van de invalbeurt vindt. Ten Hag is niet de man voor dit Ajax. Helaas!!

Reageren is niet mogelijk.