AFCA Supportersclub: ‘Kunnen niet accepteren dat Veltman wordt uitgefloten’

Joël Veltman had een zware week achter de rug. De verdediger werd door de kersverse bondscoach Ronald Koeman niet opgenomen voor de voorselectie van Oranje en werd zondag ook nog door Ten Hag uit de basis gehaald voor de wedstrijd tegen sc Heerenveen. Tot overmaat van ramp werd hij bij zijn invalbeurt ook nog eens uitgefloten door een deel van zijn eigen ’fans’. De AFCA Supportersclub baalt van de fluitconcerten.

“We leven in een vrij land met een vrijheid van meningsuiting, waarin iedereen moet kunnen zeggen wat-ie vindt. Wat we echter niet kunnen accepteren, is dat Joël Veltman wordt uitgefloten”, zo schrijft de onafhankelijke supportersclub op de eigen website. “Dit is een jongen uit de eigen Ajax-kweek die nooit een onvertogen woord over de club of de supporters heeft gezegd. Je kunt een mening hebben over zijn voetbalkwaliteiten, maar die veranderen niet door hem uit te fluiten.”

“De AFCA Supportersclub vertegenwoordigt de fanatieke Ajaxsupporters en weet dus als geen ander hoe groot de onvrede momenteel is binnen deze groep. Frustraties en irritaties kunnen soms hoog oplopen.” Ook Matthijs de Ligt, die de aanvoerdersband overnam van Veltman, sprak na afloop al schande van het gedrag. “Joël speelt jarenlang in Ajax 1, is aanvoerder en dan vind ik dat de fans wel wat meer respect mogen hebben. Natuurlijk mogen de mensen een mening hebben, maar dit is – in je eigen huis – schandalig, ja.”

Related posts

50 Comments

 1. De seijs

  Het is voor veltman inderdaad niet leuk. Hij moet er dan maar alles aan doen om het niet meer te laten gebeuren.

  1. HURBIE

   Kunnen wij met ze alle ook een positieve slinger aan geven seijs ,door meer achter onze SPELERS te staan IPV ze voor het minste geringste de grond in te boren
   Want daar zijn Amsterdammers goed in

   1. Marc Overdwars

    Wat schaamde ik mij zondag voor ‘ons eigen publiek’
    Uitfluiten is sowieso walgelijk maar een invallende aanvoerder uitfluiten is het toppunt.

    Zeer goed dit van de AFCA Supportersclub!
    Dank!

 2. Jimmy1971

  Jammer dat er in zijn algemeenheid niet wat meer respect voor voetballers en clubs is , zoals dit in Engeland en Italie gaat is toch veel mooier !?! En dat zou de sport nog groter maken ..

  1. Mr Ajax

   Respect is belangrijk, commentaar leveren mits onderbouwd zekers, maar uitdluitrn van eigen spelers nooit!!

 3. dickst14

  Zoals de meeste forumleden weten ben ik geen fan van Veltman. Maar iemand die zich ondanks zijn mindere kwaliteiten altijd inzet verdient dit niet.

  1. BobbyHaarms

   Ben ik met je eens dickst14 en dit statement sta ik ook helemaal achter, ondanks het feit dat ook ik geen fan ben van Veltman. Zijn inzet voor en naar de club toe is een voorbeeld voor velen.

   Wel zou het mooi zijn als er een actief statement zou komen tegen het hele huidige beleid bij Ajax, want dat accepteren wij ook niet.

 4. -buitenkantje rechts-

  Kritiek hebben mag.. uitfluiten doe je alleen bij een wanprestatie. Ik vind Veltman niet goed genoeg, maar dat betekent niet dat hij een wanprestatie levert. Hij presteert naar vermogen.
  Geen onvertogen woord van Veltman..de ideale schoonzoon. Dat is tevens wat er bij Veltman aan mankeert. Je moet zeker als verdediger een klootzakje kunnen zijn.. je bek open trekken. Beetje intimideren.

  1. De seijs

   Als hij dat doet, intimideren dan zijn er hier wel een paar azijnzeikers die hem daarop veroordelen. Hij is ook gewoon niet voetballend goed voor ajax. En dat is ook een feit.
   OPMERKING VAN DE REDACTIE: AL DIVERSE MALEN GEWAARSCHUWD: HOU JE MINDER MET ELKAAR BEZIG. VOOR NU DUS EVEN KLAAR!

  1. Ajax 1

   Inderdaad, amen. Kappen met uitfluiten van spelers; daar bereik je niets mee. Ondersteun positief. Desnoods onvrede laten blijken door ‘voetballen’ of ‘aanvallen’ te scanderen om een signaal af te geven, maar niet zo!

 5. Peter kopsterk

  Als hij beter zijn best doet wordt hij ook niet uitgefloten. Heeft veel inzet maar maakt toch iedere wedstrijd toch wel een foutje.

    1. AB AjaxBarcelona

     Niet vooraf maar als het team er een zooitje van maakt gaan mijn vingers mijn mond in en krijgen ze een serenade.

 6. hubert

  jullie moeten vooral door gaan met eigen spelers uit te fluiten. ga vooral zo door ik snap heel goed dat de spelers al vroeg weg willen bij Ajax omdat ze geen enkel krediet krijgen van die zogenaamde ajax supporters dus ga vooral zo door dan vertrekken er nog steeds meer. ziech heeft er al zijn neus van vol en vertrekt. en zo zullen er steeds meer al heel vroeg weggaan bij Ajax. er is geen enkel respekt of waardering meer. en maar zeilken dat Ajax spelers moet behouden. Dat lukt nooit met zo een negatieve en onbeschofte supporters maar ga lekker zo door stelletje hufter JULLIE ZIJN DEGENE DIE DE CLUB KAPOTMAKEN daarbij zijn jullie ook nog zo stom dat jullie het nog niet eens in de gaten hebben. geweldige supporters zijn jullie. en ok zeg het nog en keer rijmwoord heeft vele malen betere supporters neem daar maar eens een voorbeeld aan maar zo egoïstisch als jullie zijn zal bij jullie het woord zelfkritiek wel ontbreken stelletje malloten de echte supporters moeten zich niet aangesproken voelen diexresprkteer ik alle anderen die nu menen onbeschoft te moeten reageren laten gelijk zien dat ze bij de hele slechte horen

  1. Prinsengracht

   Je hebt geen idee waarover je praat. Het gaat over Ajax. Uit Amsterdam. Oost. Daar krijg je duidelijk te horen als je het niet goed doet. Al in de Meer (voor een steeds grotere groep, dat was vroeger ons stadion) zat er op de Reynolds tribune altijd een groep supporters speciaal om te genieten van Ling. Of om hem verrot te schelden als hij er niets van bakte. Tegenwoordige spelers (en supporters) hebben een tere ziel. Daarom redden ze het niet in het buitenland. Daarom verliezen we van B-landen. De norm moet veel hoger dan categorie Veltman. En aan een half stadion huilebalken hebben we ook niets.

   1. Moosie

    Hahaha op de donateurstribuhne ook hoor en vanuit vak G Johnny kreeg het ook en later Brian in het olympisch vanaf d2 marathon

   2. hubert

    jij geeft duidelijk aan dat je tot de slechte supporters hoort ga zo verder kerel

    1. Moosie

     Goh dus omdat ik in de Meer en in het Olympisch de buitenspelers van commentaar voorzag zoals ” gvd Bassie staat toch vrij blinde “,
     tegen van het Schip ben ik een slechte supporter.
     Het uitfluiten van Zyech , en nu veltman belachelijk maar ik ben nu al 2 jaar niet in het stadion geweest dus ik had daar niets mee te maken.
     Maar zoals PG ook zegt die fluiters zitten fout maar moraalridders als jij ook.
     Commentaar op slecht spel hoort bij het dna van onze club.

  2. Zlatan4ever

   Beste Hubert, ondanks dat ik het grotendeels met je verhaal eens ben, maak je 1 grote fout.
   Je kan en mag nooit een Ajax-supporter vergelijken met die kakkerlakken uit 010(zuid).
   Waar wij als supporters (overigens vaak terecht) onze eigen spelers uitfluiten worden ze in 010 met de dood bedreigt en staan ze bij je in de tuin of voor de deur je gezin te terroriseren. En dat doen ze al van af de tijd dat studio-sport in zwart-wit beelden werd uitgezonden tot aan heden.
   “ Never respect any Cockroach”

 7. Hanski

  Hij moet beter zn best doen….naar heeft veel inzet…? tja hij maakt fouten maar dat doen andere zelfopgeleide spelers ook.
  Uitfluiten van eigen spelers maakt dat je totaal geen respect hebt voor je eigen club…spelers worden nl opgesteld door trainers die dagelijks met hen werken…niet door kritische “supporters” die hun frustraties botvieren…ik ben ook geen supporter van Joel maar wel van Ajax….

 8. Yindi

  Hubert heeft natuurlijk in grote lijnen gelijk. Ook vwb de racties op Zyech geldt dit. Afgelopen weekend was Hakim groots, heb als voetballiefhebber genoten van hem.

 9. hubert

  er mag best kritiek zijn hoor maar doe dat wel op een fatsoenlijke manier en laat eens zien dat jullie echte supporters zijn. het is toch ons aller Ajax. niet alleen als het goed gaat supporter zijn maar als het minder gaat dan hebben de jongens jullie steun het hardst nodig kom op mannen

 10. Charka53

  Wat daar gebeurde sloeg nergens op , die jongen komt het veld op en wordt uitgefloten en waarom zeker enkele Veltman haters , Veltman verdient dit niet .
  Als supporter mag je kritisch zijn en als een speler er een potje van maakt mag er gereageerd worden net zo als er geapplaudiseerd wordt dus een speler nog verder in de put trappen slaat nergens op.

 11. Bakkie

  Off-topic? Iemand sinds zondag nog iets gehoord van Litmanen? Of zou hij na de ontwikkelingen rondom Veltman zijn account aan de wilgen hebben gehangen?

    1. Moosie

     Hij is alweer opgeheven was wegens het herhaaldelijk aanhalen van ondermeer mijn dochter en nog wat belachelijke teksten maar hij kan nu gewoon weer posten no hard feelings

     1. AB AjaxBarcelona

      Dat no hard feelings is niet wederzijds gezien bijdrage bij topic “twee dompers etc. over Veltman. Helaas is de boodschap niet overgekomen bij Litmanen. Oprecht jammer.

 12. Emous1978

  Eigen spelers uitfluiten? Ben je voor mij nog minder waar dan poep onder mijn schoen?!! WZAWZDB❌❌❌

 13. Kingkong

  Er is nog NOOIT een speler beter gaanspelen van uitfluiten
  Er is nog NOOIT een team beter gaan spelen van uitfluiten
  Anders om WEL Denk b.v. Aan de kampioens wedstrijd thuis tegen twente
  ECHTE suporters staan achter hun team/ club ALTIJD.

 14. fredie

  Nu het niet loopt bij AJAX moet iemand de zondebok zijn . Niet leuk maar zo gaat het wel. Publiek is onverbiddelijk.!!!

 15. JohnDoe77

  Als het inderdaad zo is, dan kan dat niet. Ik ervaarde het in het stadion als fluiten tegen Onana. De scheids gaf een seintje dat de wissel mocht gebeuren, Veltman liep erin en toen gaf de scheids een signaal aan Onana dat hij kon uittrappen. En net als de twee keer ervoor, ging hij eerst uitgebreid lopen sjokken met die bal, iedereen wegwuiven, etc. Daar werd de keren ervoor ook voor gefloten en deze keer zeker ook!

 16. Finidi

  Ik ben ook echt geen fan van hem maar hij is wel 1 vd 11 van Ajax en daar ben ik altijd al fan van en die fluit je dus niet uit!

Comments are closed.