There are no ads, please add some


Erik ten Hag zet Amin Younes uit selectie

Frank de Boer heeft zondagavond in Studio Voetbal zich streng uitgelaten over het weigeren van Amin Younes om de laatste minuten tegen Heerenveen in te vallen. ‘Als trainer moet je hier keihard tegen optreden. Dit zijn momenten waarop je spelers voor je gaat winnen, of ze denken hij laat met zich piepelen’, zei hij over deze zaak. Erik ten Hag denkt hier schijnbaar hetzelfde over want de aanvaller zal door zijn weigering twee weken zich bij Jong Ajax moeten inzetten.


Gerelateerde posts

82 reacties

 1. AjaxKat

  Tja voor Younes én Ten Hag valt wel wat te zeggen. Grote verliezer is het team en dus wij als fans van Ajax.

  Zat gisteren ook te denken dat dit misschien wel expres zo is gedaan om Younes weg te jagen voor volgend seizoen. Maar dat is maar een gedachte van me.

  1. AjaxKat

   OFF TOPIC: Danny Blind als lid voorgedragen door en bij RvC Ajax.
   Blind dus terug in mieuwe functie bij Ajax. Hoe vinden we dat?

   1. BobbyHaarms

    Zwaar kut. De zoveelste dolksteek in Cruijff zijn rug. Nog even en ze halen kwallie van Gal ook nog terug. Mot er echt niet aan denken.

 2. Koning Haarms Wolfs

  Zou dhr Ten Hag niet gewoon weg kunnen gaan? Wat een misselijke kwal is hij zeg.

 3. Charka53

  Frank heeft gelijk maar ik kan Younes ook begrijpen maar het was stom van hem en zal nu nog minder spelen dan wat hij al deed.

  1. Ajax 1

   Ik vond het ook oerstom om younes nog te vragen in te vallen, heel onrespectvol. Maar vervolgens is het dom v younes ok er zo op te reageren. Ik heb hier dus gemengde gevoelens bij. Snap wel dat dit het moment is om te laten zien wie de baas is, maar had dat niet willen zien na zo’n domme actie van de trainer.

 4. Iceman

  En dat is meer dan terecht. Want als het niet goed gaat met Ajax wordt de Trainer ontslagen en niet Younes in dit geval. En ze worden best dik betaalt dus gewoon naar de 2e elftal. Verbannen. Want het gaat om de club Ajax niet om Ten Hag of Younes. Dit is gewoon werk wijgeren.

 5. Mr Ajax

  Ten hag kon niet anders, en dit is zijn enige juiste zet, al lijkt het er nu op dat frank het hem heeft voorgekauwd

 6. Koning Haarms Wolfs

  Ajax begint steeds asocialer om te gaan met personeel/mensen. Deze man heeft niet het niveau wellicht, maar hoe er nu met hem wordt omgesprongen en ook met Veltman, Dijks, Viergever en noem ze maar op. Zo krijg je een totale ku.-sfeer!

  1. Bakkie

   We zijn geen gezellig kaartclubje, KHW… Het is niet zo handig van Ten Hag om Younes zo laat nog in te laten vallen, maar dat maakt geen reet uit. Misschien wilde Ten Hag gewoon dat het 4-1 bleef en dan moet je als wissel gewoon invallen.
   Wat betreft Veltman: Ik ben blij dat Ten Hag eindelijk de ballen heeft om deze beslissing te maken. Hadden eerdere trainers al veel eerder moeten doen.

   1. Koning Haarms Wolfs

    De ballen heeft? Dus iedere lompe boer met de communicatieve eigenschappen van een hork en het empathisch vermogen van een leidingevende op een kolchoz heeft ballen? Geen kaartclub zijn betekent niet, dat je mensen zo behandelen moet. Ik heb niets tegen duidelijk zijn, maar hier lusten de honden geen brood van.

   2. De Nees

    Hier is niks uniek aan KHW, zie je overal gebeuren. Ook spelers die qua prestaties veel meer recht van spreken hebben dan Younes en die zonder morren gewoon invallen.

    1. De Nees

     Maar zo hoort het wel te gaan Wolfs als de trainer je nodig heeft moet je er staan. Achteraf moet de speler verhaal halen maar niet publiekelijk de trainer voor paal zetten.

 7. Kingkong

  Het moet van 2 kanten komen spelers zijn door de huidige absurde salarissen zo ver van de werkelijke wereld af dat ze niet meer beseffen hoe bevoorecht ze zijn .

 8. Iceman

  Beste Koning Haarms Wolfs, de sfeer is al jaren K*t bij en binnen Ajax.
  Maar zolang Ajax blijft winnen hoor je niemand zeuren maar als ze één of twee keer verliezen dan begint het gezeik weer van voor af aan en het zal wel zo blijven want een ieder bemoeid zicht met zaken waarvan ze geen ene reed weten of verstand van hebben behalve waar voor ze zijn aangesteld. En zolang dat zo is wordt het nooit een echte voetbal club. En wat betreft het om gaan met mensen ze hebben Johan Cruijff ook zwart gemaakt binnen Ajax onze Johan die zoveel gedaan heeft voor Ajax, dan heb al heel veel gezegd lijkt mij.

  1. BobbyHaarms

   Dat ze de grootste Ajacied ooit op zo’n misselijkmakende manier hebben behandeld plukken ze bij Ajax nu de negatieve vruchten van.

   Wat Younes betreft: de enige juiste beslissing!

 9. Prinsengracht

  Stoer hoor. Ben bang dat Sar, Overmars en Ten Hag niet door hebben dat ze veel meer mensen wegjagen van Ajax. Ik ben er wel even klaar mee. Minimaal twee weken.

  1. Amoebe

   Dat is dus ook werkweigering.

   Voor straf moet je 2 maanden voor feijenoord zijn.

   😜

 10. Peter kopsterk

  Ten Hag moest dit wel doen anders komt hij niet geloofwaardig over. Aan de andere kant zeg ik als er een blessure is moet hij gewoon invallen maar toch niet voor de 4-1 vast te houden. Zo ga je niet met de speler om. Dan maar lekker in jong Ajax.

 11. Moosie

  Ach einde van het seizoen loopt hij met een grote zak geld de deur uit.
  En hij weigert niet zomaar zal wel meer gebeurt zijn.
  Gelukkig hebben we het avi bestand van tegen Lyon nog op de schijf staan

 12. Vakje129

  Ik geef younis gelijk dat hij niet inval met nog 2 min op de klok, en Ten Hag wil dit dan belonnen noemen ik noem het eerder onderwaardering van een speler hij had hem ook minnimaal 15 min kunnen geven wat onze Kluivert was na 60min al op . En Younis deerd het niet hoor dat hij bij jong ajax moet trainen , ik denk dat het eerste hem hard nodig heeft de aankomende weken .

 13. Basisspeler

  Goh.. ik weet nog dat Younes hier werd omschreven als modelprof. Iemand die altijd zonder klagen zijn best doet. Bullshit!
  Hij heeft Ajax een oor aangenaaid door niet naar Napels te gaan. Nu wil meneer niet invallen voor dat riante salaris dat hij verdient?! Fantastische prof!!

  1. JohnDoe77

   Totaal onzin! Dit doe je niet met een gelouterde speler. Dat moet je doen met een talent die even mag “proeven”. Ben nu al benieuwd hoe dat zou gaan als hij zo’n geintje met Zlatan zou flikken… 🙈 denk dat Ten Hag dan op brancard naar binnen gaat!

   1. hubert

    het is geen gelauterde speler wat een onzin zeg. en als je Nijntje naar werk weigert word je op staande voet ontslagen. waar hebben we het over

  2. De Nees

   Onzin JD, op basis van wat denkt Younes deze status te hebben? Een voetballer van niks en dan zo’n air hebben. Daarnaast dat geheimzinnig gedoe met Napoli en daarna kneuzerig weglachen als gevraagd wordt naar de reden, hij mag al blij zijn dat hij weer bij de selectie zit. Late wissels zie je overal niks bijzonders aan, wegwezen met dit soort figuren geef jeugd maar de kans kan nooit slechter zijn dan dit mannetje.

   1. dickst14

    Hij heeft een rendement van niets. Ook zal ik zijn gezicht nooit vergeten toen Kluivert 3 keer scoorde. Als blikken konden doden.

   2. JohnDoe77

    Nees; hij is Duits International…. lijkt mij op zich goed genoeg. En Ten Hag is hypocriet; gister in de pers snapte hij het en was het geen probleem dat hij niet wilde invallen voor 1 minuut, nu schorst hij hem. Dat gedoe met Napoli heeft hier niets mee ge maken, daar weet niemand (buiten de insiders) de reden van. Zo’n geintje moet hij gewoon niet proberen; 1 minuut… onzin!

   3. De Nees

    Dat het Ten Hag is maakt mij eigenlijk niet veel uit JD, al was het Guardiola. Ten Hag handelde idd dom en de nasleep is heel amateuristisch. Maar het heeft ook te maken met de air van veel voetballers: overbetaald, weinigen met karakter, mekaar naaien in het veld, swalbes en theater maken, noemen zich sportman maar dit zie je in geen enkele sport zo over the top gebeuren. Ik heb daarom niet veel respect voor de gemiddelde voetballer, vinden zich allemaal de beste, op de bank zitten snappen ze nooit als spelen ze keer op keer als een dweil. Younes, een slapjanus speler eerste klas en dan nog verdommen in te vallen, sorry man maar ik zou hem zo de poort uit kicken.

 14. JohnDoe77

  Beetje bezopen! Ik vind dat late wisselen altijd al onzin van Ten Hag, maar een gelouterde speler als Younes laat je niet 2 minuten voor tijd invallen. Die inpuls hadden we ook de 60e minuut kunnen gebruiken, zo geweldig speelde Kluivert niet.

 15. Iamsterdam2015

  Aaah ff een doos gebak voor de selectie, flessie wijn voor de trainer en weer doorrrrrrrrrrrr

 16. BobbyHaarms

  Offtopic: Wederom een gitzwarte dag voor Ajax. Scholletje Blind voorgedragen als lid van de RVC. 😢

  1. De Nees

   Ik zie de berichtjes binnenkomen Bobby. Wie volgt na Blind? Weg wordt langzaam vrijgemaakt voor gelijkgestemden van voor de Cruijff opruiming, types als Coronel, Ten Have, v Gaal bepalen straks weer het beleid. Henrichs en zijn kliekje zit ook vast op hun posities, Ajax de cash-cow gaat weer volop uitgebuit worden. Ja mooi he een NV?

   1. BobbyHaarms

    Het is wel duidelijk dat we never nooit aan die kutbeurs hadden moeten beginnen De Nees.

    1. De Nees

     Zeker Bobby, voor mij begint daar de echte ellende, want de 5e colonne is 100x keer machtiger dan in een vereniging en dan komt voetbal nooit op 1.

  2. De Nees

   Van Os hadden we jaren niet meer gehoord, plots vorige week een snoeiharde aanval op de directie. Ik had al mijn bedenkingen bij de toon (uit het niets eigenlijk) en dit plots opzoeken van de media, dit is nooit toeval in die hogere kringen, van Os EN zijn medestanders zijn ergens mee bezig. Nu Blind op een voordracht, maar hem kennende heeft hij niet de ambitie om lang te zitten op een suffe RvC stoel. Of hij sluipt van daaruit zelf richting directiestoel of als RvC lid straks een vervanger aanwijzen voor Sar? Volgens mij is het spel op de wagen.

   1. De Nees

    Wij denken gauw dat het hoogwaardige spelletjes zijn Hurbie, uitgebroed door hele slimme vogels. Maar dit gebeurt overal op dezelfde manier met dezelfde type mensen en met soortgelijke netwerken.

 17. Ralph

  Het gaat bij werkweigering om het weigeren van een redelijke opdracht. Een opdracht van de werkgever die onredelijk is (‘Maak een voettocht naar onze leverancier in Santiago de Compostella’) valt niet onder het instructierecht en weigering ervan zal géén werkweigering opleveren.

  De weigering van Younes valt onder dus hoogstwaarscijnlijk onder werkweigering. Ontslag op staande voet behoort tot mogelijkheden.

 18. a.p.

  Het is een schande dat Ten Hag Younes straft. Het is een MENSONWAARDIGE beslissing van TEN HAG om Younes in de allerlaatste minuut , bij een stand van 4-1 in te laten vallen. Ik reken er op dat het Bestuur samen met Ten Hag in het openbaar hun excuses aanbieden. ( ik, een trouwe Ajax Supporter)

  1. M800M

   Een mensonwaardige beslissing? Haha doe normaal man, overdrijven is ook een kunst

   1. a.p.

    Het is toch een aanfluiting dat je in de laatste minuut, voor ,het oog van TV- kijkend Nederland, zo te kakken wordt gezet (mensonwaardig ja sorry even te veel emotie)
    Zelf was ik in de Arena ik zag het later bij Studio Sport

  2. JohnDoe77

   Compleet belachelijke actie! Een talentje kun je dit vermoedelijk vragen, dit toont alleen aan dat Ten Hag geen ervaring heeft met dit soort spelers!

 19. Lingeling

  Sorry hoor, hoe moeilijk is het drie minuten in te vallen. Ook al maakt het niet veel uit. Respec voor je trainer. Vraag later maar waarom. Ga maar lekker twee weken helemaal niet voetballen.

 20. AB AjaxBarcelona

  Zoals al elders door Moosie is aangegeven en door iedereen wordt vergeten:
  De beloning van de invalbeurt had te maken met het mogen ontvangen van de wedstrijdpremie. Dat hoort een speler te weten en te snappen. Het was gewoon een financieel schouderklopje van ten Hag. Jammer dat Ajax dit niet gewoon helder communiceert.

  1. Prinsengracht

   De spelers van Ajax krijgen geen wedstrijdpremies. Ze krijgen een premie voor een prijs. Dus ook dat kan het niet zijn. Gewoon gelul van die kale schorre.

   1. Moosie

    Dat hadden we wel altijd was ook een idee van Johan maar als dat niet meer zo is dan slaat de beloning nergens op , maar hij had sws gewoon moeten invallen

    1. AB AjaxBarcelona

     Schijnt veranderd te zijn ten tijde van van Basten. Zou me niet verbazen wanneer ten Hag dit niet wist, vrijwel alle andere teams hebben het wel.

  1. -buitenkantje rechts-

   Haha! Ja idd… was een uitspraak van Eug. Hij wordt volgens mij door steeds minder mensen begrepen..😁⚽️

 21. M800M

  Terecht dat hij gestraft wordt, de trainer is de baas. Maar wat de redactie vergeet te melden is dat FDB ook zei dat younes altijd een voorbeeldprof was en dat er iets gebeurd moet zijn of er moet iets spelen binnen de groep waardoor hij zich nu zo achterlijk gedraagt. Daar ben ik wel nieuwsgierig naar want je ziet aan meer spelers en de inzet bij een aantal verloren wedstrijden dat er iets niet helemaal goed zit.

 22. -buitenkantje rechts-

  Als je iets van voetbal begrijpt weet je dat je een speler niet in de 90e minuut laat invallen bij een 4-1 voorsprong..
  Je bent dan een “lulletje”.. een schlemiel. Het is voor de speler een niet te begrijpen en vernederende ervaring. Ten Hag moet oppassen dat hij de grip op de spelersgroep zo niet kwijt raakt.

 23. afcadeluxe

  younes had ook gewoon kunnen invallen en ten hag er vandaag op aanspreken,moet toch ook lukken?dat younes niet blij was snap ik ook maar ik moet ook vaak voor veel minder overwerken en weiger het ook niet..

 24. Joep

  Ik snap wel dat Younes gestraft wordt voor werkweigering. Gaat Overmars of van de Sar, ten Hag ook aanspreken over zijn wisselbeleid in de 94 minuut? En dan onder het mom van belonen? Ten Hag is een beetje de weg kwijt.

 25. JohnDoe77

  Ze moeten Ten Hag twee weken naar het tweede sturen voor deze wissel! Wat een onzin! Gelukkig waren ze het er bij VI mee eens!

 26. Iedereen heeft een mening

  Tja, ik zou hetzelfde doen. 2/3 minuten invallen bij 4-1, dat doe je met een jeugdspeler niet met een international.

 27. Geroldkohlen

  Ik ben geen fan younes Maar kom op Zeg! als je een speler wilt belonen voor zijn inzet op de training, dan laat je hem niet invallen in de 90ste min ! ten hag mag van mij ook wel buiten de selectie gezet worden, dit moet hij toch ook snappen of niet dan?

Reageren is niet mogelijk.