Twee dompers voor Veltman: ‘Ik moest het via internet lezen’

Joël Veltman heeft een zware week achter de rug. De verdediger van Ajax kreeg te horen dat hij geen deel uitmaakt van de voorlopige selectie van het Nederlands elftal en of dat nog niet genoeg was verloor hij zondag ook nog eens zijn basisplaats bij Ajax. Ten Hag gaf de voorkeyr aan Rasmus Kristensen; Veltman moest plaatsnemen op de bank en zijn aanvoerdersband afstaan aan Matthijs de Ligt. Tien minuten voor tijd mocht hij alsnog invallen.

“Het waren twee teleurstellingen die ik voor mijn kiezen kreeg. Hoe ga je er dan mee om? Ik heb 4,5 jaar bij Oranje gezeten, een hele tijd is dat. Nee, ik ben niet gebeld. Ik heb het gewoon gelezen op internetsites. Ik had het er met sommige jongens over: zo hard is topsport af en toe”, aldus Veltman na de 4-1 zege op sc Heerenveen in gesprek met FOX Sports. “Een telefoontje van Ronald Koeman met uitleg voor de keuze was niettemin ‘mooi’ geweest. Maar dat heeft hij niet gedaan.”

Dat Veltman bij Ajax (tijdelijk?) aanvoerder-af is, deed hem minder dan het feit dat hij zijn basisplaats is kwijtgeraakt. “Ik speelde niet, dus kan je moeilijk op de bank aanvoerder zijn. Ik had meer teleurstelling dat ik niet speelde. Ik heb gehoord waarom, de trainer heeft uitleg gegeven en het is nu aan mij. Dat ik meer kan, is een feit. Ik ben oud en wijs genoeg om dit op te lossen.”

Related posts

75 Comments

 1. -buitenkantje rechts-

  Je bent niet goed genoeg Veltman en hebt niet de status van Sneijder om persoonlijke uitleg van de bondscoach te krijgen.. De boodschap lijkt me deze week duidelijk Joël.. De lat gaat omhoog.. en jij bent op dit moment niet goed genoeg.

  1. marcussboss

   exact! alleen vindt Veltman zichzelf wel erg goed, maar hoop van harte dat hij nu weer met beide benen op aarde staat. Hopelijk kan hij zich terug knokken bij Ajax, want Kristensen maakte op mij tot noch toe niet een hele sterke indruk??

  2. BobbyHaarms

   Hoe zou onze vriend Litmanen zich nu voelen? Toch zijn onaantastbare oogappeltje ?

    1. Bakkie

     Ja fijn dat Litmanen nu eindelijk door het ijs is gezakt, met zijn opmerkingen dat “Veltman wekelijks een van de beteren is”.

     1. Litmanen

      Bakkie, het gelieg over mijn bijdragen en het gezuig van “vrienden, AB, Moosie ea” alsmede het besluit van Eug. hier voorlopig niet meer aanwezig te zijn, heeft mij er toe gebracht om ook voorlopig geen bijdragen meer te leveren.
      Over Veltman: kind van de club en zeker vorig seizoen een van de sterkhouders. Kijk de Europacupfinale nog een keer terug.

      Over onze “vrienden” . Ik heb de redactie gevraagd eens wat langer te letten op wat er hier allemaal op de topics geschreven wordt en niet alleen in te gaan op redactionele verzoeken om een ban.
      Nu ineens de braafste jongetjes van de klas, straks weer smijten met scheldwoorden, gezuig en getreiter.
      Zodra ze zelf een keer hard aangepakt worden janken bij Fred.
      Nou jank maar even door, maar zonder mij. Ben benieuwd wie het volgende slachtoffer zal zijn.

     2. EugAjax

      Hey Litmanen. Het klopt. Ik zal helemaal niet meer aanwezig zijn. Ik heb laatste paar dagen nog meegelezen in de hoop dat je na je tijdelijke ban nog even terug kwam. Dus bij deze wil ik jou bedanken voor paar mooie discussies op het forum.
      Over alle negatieve dingen schrijf ik niet meer. Ze zoeken het maar uit. Het ga je goed kerel. Voor mij persoonlijk was je een van de leukste en betere forumleden. Beetje explosief, maar tegen mij altijd met respect. En dat heb ik zeer gewaardeerd. Groet!

     3. Litmanen

      Dank je Eug. het ga je goed en misschien tot ziens hier.
      Voorlopig zoeken ze het maar even uit.

  3. Koning Haarms Wolfs

   Ik vind wel, dat eea best wat menselijker mag. Iemand, die qua inzet, zo door de mangel wordt genomen, dat vind ik ongepast.

   1. BobbyHaarms

    Heb je een punt. Neemt niet weg dat hij het niveau gewoon niet aan kan. En dat is momenteel toch al niet bijster hoog.

    1. Charka53

     Hij was er altijd en deed wat hij moest doen alleen valt het vaker op dat hij tekort komt dus kan dit wel eens het einde van zijn Ajax tijd zijn , maar je ziet maar dat er bij Ajax alleen maar aan geld verdienen gedaan wordt en er niets sociaal is en dat is niet alleen bij Veltman het geval kijk maar naar het verleden.

     1. BobbyHaarms

      Klopt, maar is dit andersom niet precies hetzelfde? Als een speler ergens anders meer kan verdienen is hij 9 v/d 10x weg. Neemt niet weg dat Ajax zich met dit beleid weer meer en meer begint te ontpoppen tot een ordinaire koopclub. Hetzelfde zag je eind jaren 90 overigens ook gebeuren.

     2. Prinsengracht

      Hij deed helemaal niet wat hij moest doen. Juist niet. Daarom had hij al veel eerder uit de basis moeten zijn. Het is de ziekte van Nederland: als je een beetje je best doet, is het al goed genoeg. Daarom verliezen NL clubs van bijna heel Europa.

   2. De Nees

    Ik heb niet veel met Veltman, hou m’n hart vast als hij CV gaat spelen, op RB zijn z’n misstappen nog ’s te corrigeren. Maar vind wel dat hij onevenredig hard aangepakt wordt, dieptepunt was het uitfluiten gister en nog wel als invaller, we hebben helaas een vast deel triest kut publiek. Niet alleen Veltman is vaak ondermaats, bijna iedere week nog een paar die op het veld lopen te slaapwandelen.

     1. Jimmy1971

      Vind ik ook , Hurbie !
      Hij heeft wisselend gepresteerd maar staat wel altijd voor de camera ook als het niet zo fraai was , en reageert hier ook weer heel volwassen op !
      Ik werdt ook altijd gek van het ‘veltmannetje’ die hij vaak in de wedstrijd maakte , maar dit doen veel meer spelers , dus iets meer respect zou wel mooi zijn ..

 2. Mr Ajax

  Hoop dat die weer helemaal terug komt en dan een stapje beter want huj heeft een echt Ajax hart!!

   1. Mr Ajax

    Ben er ook bang voor Bakkie, al gun ik het hem wel, kreeg echt plaatstvervangende schaamte van die paar supporters die hem uitfloten, dat heeft die zo niet verdiend

    1. Bakkie

     Eens, heel triest. Veltman valt op zich niks te verwijten. Aardige vent die altijd zijn best doet.

   2. De Nees

    Zo is het net. Gaan we spelers die zich zo inzetten en echt hun stinkende best doen zo afmaken? Nog wel iemand die vanaf zijn 10e bij Ajax zit, tuurlijk hij komt tekort maar om hem dan zo de grond in te trappen is misselijkmakend. Omdat hij de pispaal is lopen een boel achteraan om ook een duit in het zakje te doen, lekker veilig toch meedoen met de rest.

 3. Zlatan4ever

  Veltman zal nooit een volwaardige speler worden voor Ajax , daar maakt hij te veel persoonlijke cruciale fouten voor
  Maar je moet hem wel nageven dat hij er wel aktijd voor gaat en zich nooit negatief over Ajax heeft uitgelaten. Dat kan ik niet van alle spelers zeggen…..
  Fill in the dots if you want to

  1. BobbyHaarms

   Klopt, wat dat betreft is Veltman echt een voorbeeldige prof. Gun die jongen ook een hele mooie club na dit seizoen, maar Ajax is gewoon niet zijn niveau.

   1. ems

    Het hangt bij hem teveel af van hoe de tegenstander speelt en hoe snel de linksbuitens zijn of hij een voldoende haalt of niet. Dat is dus niet goed genoeg voor Ajax

  1. vak411

   wat een respect weer.. ik hij is niet goed genoeg maar hij heeft zijn ploeg ook vaak uit de shit gehaald. mag best wat meer respect zijn, ook voor onze mindere spelers.. hij kiest er niet voor om.zoveel te spelen en aanvoerder te zijn. dat doet de trainer. Als Barca mij vandaag vraagt zeg ik ook geen nee als speel ik in het 12e van Amersfoort.
   .

   1. Ajax 1

    Eens vak411. Ik irriteer me vaak aan het feit dat veltman opkomt, vervolgens stopt op rechts en ipv een voorzet te proberen uberhaupt de bal risicoloos breed of terug legt. Dat deed kristensen gisteren ook nog niet helemaal lekker, maar die gaat wel een paar assists geven als rb. Ook irriteer ik me aan de foutjes en het af en toe slap verdedigen. Soms speelt hij keihard en kan het dus wel, ofwel te veel pieken en dalen en dat heeft helaas punten gekost de afgelopen jaren. Maar het is een Ajacied, eentje die altijd gaat voor de club, die niet zeurt als hij rb gezet wordt. En dan uitfluiten? Het moet niet gekker worden. Om je kapot te schamen! En hoe reageert hij daarop? Door te zeggen dat hij ook mensen hoorde klappen en dat hij zich daar op wil focussen. En nee, dat betekent niet dat hij niet kritisch op zichzelf wil zijn. Het betekent alleen dat hij klasse heeft qua karakter en niet terugslaat naar supporters!

    R E S P E C T, A U B…….!

    1. Ajax 1

     En o ja. Ten Hag heeft ook cruciale fouten gemaakt sinds zijn aantreden. Maar in het geval v joel: ten hag heeft de ballen om hem ernaast te zetten, geeft uitleg dat hij meer aanvallende acties verwacht van een rb. Ik ben kritisch op ten hag en niet vrolijk tot nu toe, maar ere wie ere toekomt: dit doet hij wel goed.

 4. AB AjaxBarcelona

  Off: beste redactie, ik ben benieuwd hoe lang deze reactie blijft staan. In een ander topic ben ik door jullie toegeschreeuwd te stoppen met de vete tussen Seijs en mij. Dit nav een totaal onschuldig iets in mijn ogen. Dit waarschuwen maar zaken van de Seijs volledig onbestraft laten maakt dat ik geen andere conclusie kan trekken dan dat de Seijs een flinke streep voor heeft bij jullie. Vandaar mijn verzoek aan jullieop julie wijze: VERWIJDER MIJ PERMANENT VAN JULLIE FORUM EN KROON DE SEIJS TOT KONING.

  1. Fred

   Ab: Als je iets verder gekeken had dan had je gezien dat Seijs eenzelfde melding gekregen heeft. Daarnaast heb ik hem ook nog via mail aangesproken.
   Nogmaals: wij zijn geen partij in deze. We willen alleen een normaal voetbalforum waarop iedereen zijn zegje mag doen. Vecht jullie vete maar ergens anders uit.

 5. Iamsterdam2015

  Ook ik ben geen Veltman fan en vind hem biet goed genoeg voor Ajax. Maar toen deze knakker op 10, 11 jarige leeftijd begon bij ajax legde hij zijn eerste stappen om ajacied te worden. Of je nou wel of geen Veltman fan bent het is een RAS Ajacied!!! Als hij een Gudelj mentaliteit had prima, opzouten. Of als hij ovrla tegen in ging en een slappe mentaliteit had, prima opzouten. Maar je hoorde hem nooit. Afgezien van zijn voetbal kwaliteiten of hij nou goed is of niet!!!! JE FLUIT EEN RAS AJACIED NOOIT UIT!!!! Nogmaals ik ben ook geen fan van hem maar ik krijg plaatsvervangde schaamte toen ik in het stadion zat…..

  1. Prinsengracht

   Ik dacht dat Ten Hag uitgefloten werd omdat hij Wöber eruit haalde. En dat dus niet Veltman werd uitgefloten. Desondanks doet hij er verstandig aan om deze zomer te vertrekken. Hij is de Peter Boeve van deze tijd.

  2. JohnDoe77

   Ik zat er ook en als je goed opgelet had, weet je dat het uitfluiten voor Onana was. Dat gebeurde de keren ervoor en daarna steeds ook, telkens als hij de bal had deed hij er veel te lang over die weer uit te trappen. En dat gebeurde tijdens de wissel ook. Was in de samenvatting op tv trouwens niet te zien, daar leek het inderdaad op uitfluiten van Veltman.

   1. Iamsterdam2015

    Ik kan niet alles weten JohnDoe77. Maar als dat het geval was dan had ik het dus mis. Desalnietemin vind ik dat Veltman als echt le Ajacied meer respect verdiend hier. Nogmaals ook ik ben geen Veltman fan maar respecteer hem als mens en als speler wel.

   2. De Nees

    Lijkt me sterk JD, het spel stopte en het was een paar tellen stil, toen vond de wissel plaats en meteen was er een fluitconcert, een deel klapte een deel floot. Je kan dus niet zomaar stellen dat het aan Onana gericht was. Jouw perceptie en niet perse de waarheid.

  3. Prinsengracht

   Je bent geen ras ajacied omdat je er lang speelt. Er zijn er zat die er meer dan 10 jaar spelen, maar nooit in Ajax 1. Ras Ajacied ben je door de manier waarop je speelt. Door je talent. Door te spelen in de Ajax stijl. Veltman is een zeer matige speler. Zeker geen ras Ajacied.

 6. JohnDoe77

  Dat hij meer kan is een feit zegt hij ook echt! Waarom doet hij dat dan niet? Hij moet dus eerst concurrentie krijgen om hetgeen hij meer kan ook te laten zien? Wat een onzin! Hij heeft geluk dat het niet lukt een goede RB aan te trekken of op te leiden.

 7. BobbyHaarms

  Even offtopic: Younes buiten de selectie gezet door Ten Hag! Al begrijp ik enigzins Younes zijn reactie gezien het tijdstip van invallen, maar hierin neemt ten Hag de enige juiste beslissing.

 8. Kingkong

  Ik lees een hoop over respect en dergelijke maar laten we niet vergeten dat het hier om betaald voetbal gaat , dus de verhoudingen zijn werkgever werknemer er word goed betaald dus mag er ook een goede prestatie verwacht worden als ik niet presteer op mijn werk word ik ook op het matje geroepen en ik zit niet in de categorie groot verdiener zoals de spelers , kortom het moet van beide kanten komen en de spelers moeten beseffen dat ze het beter hebben dan menigeen in deze wereld

 9. hansjmn

  We weten het blijkbaar allemaal beter met z’n allen! Maar echte fans / supporters zijn we steeds minder met z’n allen. We fluiten alles uit wat ons niet zint. In plaats om ons Ajax te steunen in moeilijke perioden. We kunnen nog wat leren van die Egelsen die blijven zingen ondanks achterstand en blijven applaudiseren voor een mooie aanval welke hopeloos eindigd. Nee mensen steun je team, schreeuw ze naar de overwinning, waardeer de positieve acties en vergeet die foute slechte actie. Het kan toch niet zo zijn dat de beste voetballer van Ajax en ook in Nederland wordt uitgefloten als er een foute pass komt. IK FLUIT DEZE GROEP SUPPORTES UIT,

  1. BobbyHaarms

   Ben het volledig met je eens. Maar dat het hele JCS achter zijn spelers gaat staan kan je denk ik wel vergeten. Los van de F-Side en een verdwaalde supporter is het bij ons meestal gewoon een dooie boel op de tribunes…kijkpubliek, meer niet.

  2. Prinsengracht

   Ik hoop dat Ajax supporters zichzelf blijven. Dus niet zingen als het slecht is. We zijn geen Britten. We zijn niet groot geworden door als makke schapen mee te lopen. Ik lees hier elke dag dingen die duidelijk maken waarom Ajax niet meer Ajax is: je best doen is al goed, 3 punten is het belangrijkst……etc. Zo gaat Ajax naar de kloten. Ajax moet weer elke dag de beste willen zijn. Beter dan alle anderen. Met voetbal waar het plezier vanaf straalt. Met spelers die het zelf uitzoeken in het veld. Zonder 100 opdrachten van een middelmatige trainer.

 10. Prinsengracht

  Scholletje in de RVC van Ajax. Alles is kennelijk vergeten en vergeven.

  1. BobbyHaarms

   Te triest voor woorden. Nog even en die kwal van Gal komt ook nog terug. Alleen de gedachte al…?

  2. De Nees

   Echt?…deze gladjakker is ook van een andere planeet, het lukt hem ook overal binnen te likken en daarna brokken achterlatend. Idd het wachten is nog op het binnensluipen van v gaal, let maar op hoe deze gladjanus samen met de 90 jongens Sar en Overmars langzaam de weg voorbereiden voor v Gaal.

 11. Iamsterdam2015

  Prinsengracht, als je er zoals jjj zegt 10 jaar speelt, ben je voor mij een ras ajacied. 10 jaar in het systeem spelen betekend dat je er mee bent opgegroeid, je de speelstijl kent ( anders hou je het niet 10 jaar vol en wordt je weggestuurd) en ken Je de club als geen ander. Dus ja (voor mij) is veltman een ras ajacied.

   1. Iamsterdam2015

    Nogmaals Prinsengracht. Voor MIJ is het een RAS AJACIED!!!! Misschien een cursus begrijpend lezen pikkie???? En dan noem je mij blind……

     1. Iamsterdam2015

      Yup, je begrijpt het echt niet…… geeft niet man, je kan niet alles weten

 12. a.p.

  Dit is toch wel erg dat Veltman de reserve plaats via Internet moet vernemen. Wat een SCHANDE Ajax dat onze trainer via Internet met zijn spelers communiceert. sorry hoor Ten Hag hoort niet bij Ajax zie ook het geval met Younes in de laatste minuut.

 13. AB AjaxBarcelona

  Ik ben geen cancan Veltman maar ik schaamde mij kapot bij de wissel. Als Veltman zijnde had ik de trainer gevraagd weer terug naar de bank te mogen gaan. Zelfde belachelijke reactie van een aantal toen Ziyech tot man of the match werd uitgeroepen. Ik ben bij slecht spel van een team niet tegen uitfluiten maar dit sloeg echt nergens op en was gedrag van imbecielen.

  1. Yindi

   Ik snap Veltmans frustratie wel. Als ik het rijtje van Koeman bekijk dan zit b.v. onze nationale klungel Strootman er ook weer bij. Dat was toch een aanfluiting man zoals die zijn laatste wedstrijden heeft gespeeld bij Oranje. Kan me van Joel voorstellen dat hij dat niet snapt en moeilijk verteert. Wat een flutvoetballer die Strootman zeg. Niet te filmen gewoon. Daarnaast lees ik hiervan de meeste “Ajaxsupporters” ook nog dat ze het terecht vinden dat hij niet is op geroepen. Ik schaam me diep voor jullie. Fijne supporters hoor, stelletje Koeman aanhangers!!! Stelletje nepsupporters!! Klojo’s!! Denk eens na man, Veltman is een van ons!

 14. M800M

  Ik vind het lastig om een eerlijk oordeel over hem te vormen terwijl hij nooit op zijn eigen plek speelt. Zou hem wel weer eens wat wedstrijden in het centrum willen zien. 1x uit nood op een andere plek spelen prima maar bij ajax vinden ze het de laatste jaren dan wel goed zo en laten ze het zo ipv een echte rechtsback te gebruiken. En nieuwe trainers nemen het gewoon over. Terwijl iedereen al jaren roept dat veltman geen rechtsback is! Ik denk dat je carrieres kapot maakt met dit soort beleid.

  1. Prinsengracht

   Als dat maar niet meer bij Ajax is dan. Ajax heeft alleen iets aan verdedigers die ieder duel ingaan om te winnen. De Ligt. Tagliafico. Geen alibiverdedigers als Veltman. Aardige knul. Dat wel.

 15. fjonkman

  Goed dat hij ook leert dat je zelfs als aanvoerder niet immuun bent om gewisseld te worden als je als een natte Bildzeitung speelt.. maar weer jammer dat rr toch weer een zootje van die Neandethalers het vinden om die jongen nog een tik na te geven door hem uit te fluiten.. echt.. soms schaam ik me gewoon voor mijn mede-supporters…

 16. El Salvador II

  Ajax en zijn rechtsbacks, vaak geen gelukkig huwelijk. Ik hoop dat Veltman er wel gauw weer staat, want Kristensen die wordt tegen AZ en PSV aan alle kanten voorbij gelopen. Die leuk als invaller, maar meer ook niet, voorlopig. Kop op Veltman, vertrouwen moet je winnen!

 17. Iedereen heeft een mening

  Ik blijf het ongepast vinden dat wij onze eigen spelers uitfluiten. Ook al heeft hij mss niet (meer) het niveau van AJAX, hij heeft zich nooit negatief uitgelaten en alles gegeven.

Comments are closed.