Huntelaar waarschijnlijk wel, Kluivert niet, tegen Heerenveen

Het is nog maar de vraag of Ajax aankomende zondag in de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen kan beschikken over Klaas-Jan Huntelaar en Justin Kluivert. Het tweetal kampt met lichte blessures. Huntelaar lijkt net op tijd fit en trainde vrijdag weer mee met de groep. Kluivert trainde apart van de groep en voor hem komt de wedstrijd tegen de Friezen waarschijnlijk nog te vroeg.

“Ik heb met de meeste dingen nog apart getraind en af en toe gedeeltes meegedaan’, aldus Huntelaar na de vrijdagtraining tegenover FOX Sports. Of hij zondag speelklaar is durft hij nog niet met zekerheid te zeggen. ‘We gaan het de rest van de trainingen nog zien. Het hangt van de trainer af of hij je selecteert voor de wedstrijd en of hij je op de bank of in het veld zet. Maar ik voel me nu eigenlijk voor het eerst weer goed, de kuit is wat minder stijf. Ik ben voorzichtig positief.’

Mocht Huntelaar helemaal fit zijn dan verschijnt hij ook direct aan de aftrap, zo liet Ten Hag vandaag tijdens de persconferentie weten: ‘Als hij fit is, kan hij ook gewoon beginnen’, aldus Ten Hag, die niet al te veel risico wil nemen met de ervaren spits. ‘De wedstrijd van zondag is belangrijk, maar de rest van het seizoen is ook belangrijk. We moeten kijken welke risico’s we nemen, het betreft namelijk een spierblessure.’

Voor Kluivert is het een heel ander verhaal. ‘Justin heeft niet meegetraind. Hij heeft wat klachten en is uit voorzorg eruit gebleven. Zoals het er nu naar uit ziet kan hij morgen weer meedoen aan de training’.

Related posts

21 Comments

 1. ajaxpers

  Onana
  Kirsten, De Ligt, Wober, Tagliafico
  Ziyech, Etieng (schone), Donny
  Neres, Cassiera, Younes

  1. Ajax 1

   Laat younes maar eens laten zien dat hij beter is dan een kluivert in een dipje.

    1. HURBIE

     We gaan het afwachten
     Hebben Younus en Casseirra
     Of Ten Hag dat weet betwijfel ik

 2. Peter kopsterk

  Zou wel top zijn als hij fit genoeg is,anders cassierra aan de aftrap.

  1. Jimmy1971

   Ik denk dat op dit moment Huntelaar belangrijker voor Ajax is dan Kluivert , hoop dat hij kan spelen !

 3. Zlatan4ever

  Younes en Cassiera moeten de klus tegen Heerenveen ook kunnen klaren. Cassiera blijkt in vorm te zijn aangezien zijn goede invalbeurt in de laatste wedstrijd en Kuivert heeft het even niet zo Younes kan alleen maar beter presteren op dit moment

  1. AB AjaxBarcelona

   Misschien goed als jij je eigen tekst van 02.34 uur bij ander topic nog eens leest.

 4. De seijs

  Hunterlaar is goud waard voor ajax. Zonder hem is elke wedstrijd nu een gok of we wel scoren.

  1. AFCA my World

   Zeker is de hunt Geen goud waard voor Ajax,heeft heel veel kansen nodig om een goal te maken,hij word helaas te oud voor ons niveau. Cassierra eens laten beginnen lijkt mij idealer !
   Kluivert zit in een dip,is na dat hij een basisplaats bemachtigd heeft naast zijn schoenen gaan lopen en daarom,lijkt mij johnsen een goede optie en anders younes,die zal zich ook wel willen laten zien voor deelname aan het wk. ⚽️

   1. De seijs

    Hoeveel doelpunten heeft klaas-jan dit seizoen al gemaakt. En wie komt er in de buurt met zijn doelpunten?

    1. AB AjaxBarcelona

     Huntelaar 10, Schone, vd Beek en Neres allemaal 9. Voor een echte spits is 10 dan niet bijzonder.

     1. AB AjaxBarcelona

      Is wel spits, andere niet. De graag was ook wie er in de buurt komt van aantal goals ?

 5. Charka53

  Huntelaar hebben we nodig een man die er tegenaan gaat en Justin is niet erg goed bezig dus Younes kan zijn kans weer grijpen.

   1. Charka53

    En dat ligt nu niet alleen aan de spits maar daar heb ik al vaker iets van gezegd.

Comments are closed.