There are no ads, please add some


‘RvC wil andere functie voor Van der Sar’

De RvC van Ajax is van mening dat Edwin van der Sar niet geschikt is voor de functie van algemeen directeur bij Ajax en dat hij een andere functie moet krijgen binnen de club. Volgens De Telegraaf vindt men in Amsterdam dat de algemeen directeur ‘niet op zijn taak is berekend’, maar durft de raad van commissarissen vanwege zijn gunfactor hem niet te ontslaan.

Van der Sar wordt enkele grove blunders aangerekend door de leiding. Zo informeerde hij de RvC kort na de Europa League-finale niet dat Peter Bosz dreigde te vertrekken. De keuze voor Marcel Keizer was de volgende misser van Van der Sar. Ook het aanstellen van Aron Winter als assistent valt verkeerd bij de raad omdat Winter eerder niet goed genoeg werd bevonden om Ajax O19 te leiden. Vervolgens werden bij de noodzaak en het tijdstip van het ontslag van Keizer én het vroegtijdig benaderen van Erik ten Hag openlijk vraagtekens gezet.

Van der Sar heeft meerdere malen aangegeven dat hij nog niet klaar was voor de rol van algemeen directeur. Hij was destijds voorstander van het langer aanblijven van toenmalig algemeen directeur Michael Kinsbergen, maar hij werd door de inmiddels vertrokken RvC-voorzitter Hans Wijers alsnog in het diepe gegooid.

Bij Ajax vindt men dat Van der Sar te veel naar de verkeerde mensen heeft geluisterd en daardoor tot de verkeerde beslissingen is gekomen. In een commerciële rol – tripjes naar Azië en het sluiten van grote commerciële deals – voelt Van der Sar zich wel thuis. Een anonieme direct betrokkene laat tegenover De Telegraaf weten: ‘Ik denk dat Edwin diep in zijn hart ongelukkig is in zijn huidige functie’

Bron: De Telegraaf


Gerelateerde posts

61 reacties

    1. Charka53

     Misschien iets voor frenkynario ik vind dat Van der Sar wel iets meer respect verdiend hoor.

     1. Litmanen

      Eens Charka. Ongeschikt voor deze functie maar misschien heel bruikbaar op een andere plek.
      Zo zouden Bergkamp en Jonk Kale en Kokkie kunnen vervangen.

      Zelfs die twee hebben meer humor…..

     2. HURBIE

      Zijn ze lekker snel achtergekomen
      Laten hem eerst spartelen
      En daarna verzuipen

     3. Litmanen

      Tja, hij kon ook nee zeggen destijds.
      Maar die gasten zijn net politici, zo ijdel als de pest.

     4. AB AjaxBarcelona

      Wat weet jij van humor Litmanen? Jij blijft hier telkens confrontaties zoeken. Zit geen enkele humor in.

     5. De Ajacied

      Idd vd Sar zit niet op de juiste positie,
      Maar meer respect zou zeer zeker op zijn pkek zijn richting vd Sar,
      Hij heeft héél goeie dingen voor Ajax gedaan, dat moeten we niet vergeten
      ❌❌❌

     6. HURBIE

      Dat mag ook nooit vergeten worden Ajacied
      ÉÉN van de beste keepers van de wereld geweest

     7. EugAjax

      Volledig eens De Ajacied. Juist respect. Want waar hij nu op word afgerekend, daar heeft hij zelf al van aangegeven dat het wsl boven zijn pet gaat. Daarom wilde hij Kinsbergen houden. Maar RvC wilde dat niet en toen hebben ze Kinsbergen weggedaan en Sar voor blok gezet. Ja hij had nee kunnen zeggen, maar in belang van ajax is hij erin gesprongen.
      Nu is het tijd om alsnog een oplossing voor Sar en Ajax te zoeken hij doet op veel vlakken goed werk.
      Gebruik hem daarvoor

     8. Ajax 1

      Inderdaad, respect voor vd sar. Een vd beste keepers die we gehad hebben en doet gewoon zijn best. Misschien was dit stapje te veel maar als die commerciele rol hem bevalt, prima. De deuren gaan in de wereld wel open voor een topsporter als vd sar.

     9. Ajax 1

      Niet dus. Die opent deuren en dat is belangrijk in sommige functies. Ze zien bij sponsors liever edwin vd sar binnen komen lopen dan AB Ajax Barcelona

     10. EugAjax

      Ajax1 ik kan niet anders dan met je eens zijn😄👍. Het is gewoon echt zo. Keeper die tweemaal cup met grote oren vast heeft gehouden en dan zou het er los van staan. Nee dat kan echt niet.

     11. AB AjaxBarcelona

      Er zijn veruit meer spelers die een EC hebben vastgehouden die voor dit soort zaken ongeschikt zijn. Sar is er helaas eentje van. Waarom zou hij tot de uitzonderingen behoren? Peter van Vossen heeft hem destijds ook vast gehouden.

  1. nick-afca95

   Iedereen kan wel geinig lopen doen, maar van der Sar heeft bijzonder goed werk vericht in de marketing van Ajax. Laten ze hem daar alstjeblieft neerzetten. Verder is hij natuurlijk ongeschikt als directeur.

  1. Mr Ajax

   Dat denk ik ook ap, wel zou ik hem graag in een commercielle functie voor ajax willen behouden, want hij is in het buitenland een erg grote mijnheer en kan daardoor mooie deals voor ons binnen halen!

 1. Zlatan4ever

  Geweldige keeper geweest is daarom ook alleen geschikt onder de “lat”,voor directeur van ons aller Ajax ligt de “lat” te hoog.

 2. ajaxpers

  Zou inderdaad beter zijn voor Ajax maar de vraag is wie gaat het vervangen? Wel iemand uit het voetbal en geen bankmanager of zo

 3. Zlatan4ever

  Een andere functie binnen Ajax is ook niet gepast. Ook hier geld net als voor Keizer als trainer van Ajax dat ze beiden met hun volle verstand een contact getekend hebben terwijl beiden in hun hart moesten weten niet capabel te zijn voor de functie !

 4. Bakkie

  In Eindhoven lachen ze zich rot om al die chaos hier in Amsterdam. Ik denk dat Ajax erbij gebaat is om de rust te bewaren en niet weer alles om te gaan gooien.
  Dit seizoen is gespeeld en mislukt, we hebben net een nieuwe trainer, we zijn stinkend rijk en hebben een kwalitatief sterke selectie. Het is enige dat we nu nog nodig hebben is continuiteit. Laat Ten Hag lekker z’n werk doen en dan moet het deze zomer gewoon staan als een huis.

  1. ajaxhoger

   Ten Hag moet een schop onder zijn kont krijgen , eruit met die man , beter word het niet onder hem , met een schone lei beginnen volgend jaar .
   Wel met een goeie trainer , en wat spelers die een goal kunnen maken ,met deze in de aanval word het niet veel .

   1. Bakkie

    Je noemt helemaal geen argumenten, ajaxhoger. Alleen “het wordt niet beter onder hem”, maar dat zegt vooral iets over jouw voetbalkennis, dat je dat na twee maanden al gaat roepen.

  2. Iamsterdam2015

   Lekker belangrijk wat ze in eindhoven of waar dan ook denken. Ze moeten zich druk maken om hun zelf en hoe dit allemaal op te lossen. Het is ecjt een grote poppenkast bij onze club…. pffft

 5. Peter kopsterk

  Dan zijn ze er te laat achter gekomen dat hij niet geschikt was voor deze functie

 6. ems

  Vd Sar had zijn lot verbonden aan Ten H en dat is inderdaad heel dom. Toch vind ik niet dat we alle clubiconen moeten dumpen. We hebben een top manager nodig met veel verstand van voetbal, die zich op de achtergrond houdt.

  1. Charka53

   Mee eens ems , hij verdiend een andere baan waar hij wel beter tot zijn recht komt .

 7. Kingkong

  Wat er ook gebeurt er is maar een ding belangrijk eindelijk eens spelen zaals het ajax betaamd.

 8. EugAjax

  Op,ossing is heel simpel. Kinsbergen terughalen als Algemeen Directeur en Sar als tweede man. Verantwoordelijk voor UEFA en FIFA zaken als vertegenwoordiger van NL voetbal en commerciele zaken, uitbouw buitenlandse samenwerkingen. Daar is Sar op zijn plaats.
  Ik lees hier dat Sar geen ja had moeten zeggen over AD schap, maar hij heeft in belang van Ajax ervoor gekozen het wel te doen. Maar eigenlijk had hij toen op zijn strepen moeten staan. Hij gaf zelf toen twee dingen aan
  a) hij vond zichzelf niet goed genoeg om een internationaal miljoenen bedrijf te runnen, wat de NV toch is
  b) hij vond in zijn rol onder Kinsbergen dat zijn takenpakket teveel was, te lezen in Johan mijn verhaal.
  En toch deden ze beroep op hem.
  Zoals vaker gezegd de meest foute beslissingen worden genomen door RvC. Die zijn echt de kwade geniussen.
  Pijlen worden te vaak op verkeerde personen geschoten.
  Zelf hebben die personen dat makkelijk gemaakt door onderling vele ruzies en dan kan je makkelijk schieten……
  Ajax moet hele organsiatie doorlichten en juiste kwaliteit op juiste plek neerzetten.
  Als je nu ook leest dat Winter, tegen wil en dank, taken van Bergkamp heeft overgenomen ja waar ben je dan mee bezig.
  Je laat capabele mensen op specifieke gebieden vertrekken en zet er dan minder capabele mensne daar neer en dan ook nog op een plek waar diegene zich niet thuisvoelt……..Ik pleit er dus voor een sterke voetbalman tegelijkertijd goede bestuurder boven alle partijen te zetten en dan hele organisatie optuigen met mensen op juiste plekken.
  Misschien dat het dan nog wat word.
  Overigens Wijers bedankt…ook vnl door tegenhouden aankoop Arena (voorgesteld al door Kinsbergen).
  En raad eens dan had die Arena allang Johan Cruijff Arena geheten. Destijds toen je Kinsbergen tegenhield voor ca 20mln te koop…..
  Onvoorstelbaar. Terughalen die man.

  1. ems

   Je hebt volkomem gelijk en dat is best beangstigend. Want wie kan dit in vredesnaam ten goede keren? Indertijd vond ik vPraag het heel goed doen, maar ik weey niet of die het nog kan en wil.

   1. EugAjax

    Van Praag had ik ook hoog zitten. Maar nu niet meer de juiste persoon denk ik. Wie wel? Geen idee. Buiten suggestie hierboven

 9. AFCA my World

  Oke keeperstrainer maar dan, Maar ik wil ook Harde Aanpak ,haal van Gaal en Frank Rijkaard ! Ruim de selectie eens flink op,en start opnieuw ! Dan zijn we over 2 jaar weer Kampioen !!! ⚽️

  1. AB AjaxBarcelona

   Tering, zit net aan een lekker biertjenoem jij van G. Slaat meteen dood dat bier 😉

   1. AFCA my World

    Sorry AB wat jij ook van van Gaal vind, hij heeft het echt in zich om Ajax beter te maken,dat heeft hij overal al laten zien,bij Ajax Az en Bayern en Oranje bijv , we hebben nu een harde hand nodig,dit kan zo niet doorgaan er moet aangepakt worden met mensen met kennis van zaken, en bijv proberen om Rijkaard te halen zo’n iemand heb je nu nodig, Jonk of Bosz mogen ook terug komen,maar er moet NU wat gebeuren om het volgend seizoen alles op de rails te hebben ! ⚽️

    1. AB AjaxBarcelona

     Van g. Wordt heel erg overgewaardeerd. Waar heeft hij de laatste jaren nu echt iets opgebouwd. Hij kwam binnen bij teams die presteerden. Het Nederlands elftal heeft hij verschrikkelijk voetbal laten spelen. Hij heeft een bepaald overwicht wat werkte. Maar hij mag van mij het stadion niet meer in na zijn judasstreken richting Johan. Onvergeeflijk voor mij. Ik zal hem nooit toejuichen of een applaus geven. Ik draai mijn rug naar hem toe.

  2. Cootje Adriaanse

   Eens AFCA my World. Tijd voor een harde aanpak onder een ervaren trainer. Al genoeg tijd verspeeld met experimenten met onervaren trainers wat uiteindelijk geen resultaat oplevert.

   Ja: beschamende resultaten.

   Zo’n Ziyech ook, met dat gedrag heeft hij denk ik een behoorlijk negatieve rol in de groep. Aanpakken en zorgen dat alle neuzen dezelfde kant op staan en er wordt geknokt voor elkaar. Spelers vertrouwen geven. Niet met een zachte hand, maar een duidelijke strakke lijn. Ik denk aan types als Van Gaal en Adriaanse.

 10. AB AjaxBarcelona

  Waarom respect? Hij functioneert niet op een functie waar hij met zijn volle verstand ja op heeft gezegd. Je kan niet zeggen: ja maar, ik kan het niet maar ik doe het wel. Dan solliciteer je niet of accepteer je de functie niet. Op het moment dat je de functie accepteert ben je voor 100% verantwoordelijk en is achteraf gepraat onterecht. In het belang van Ajax kies je alleen voor een functie waar je zelf 100% achter staat. Het pluche was dus belangrijker en nu gaan we achteraf lullen. Als Ajax kampioen was geworden had hij wel goed gefunctioneerd? Nee dus maar hij was wel blijven zitten.

  1. Finidi

   Ja vind ik eigenlijk ook maar goed als ze hem ergens anders voor kunnen gebruiken vind ik ook prima, Keje Molenaar op zen plek of naadt em want das tenminste iemand die fatsoenlijk van zen woorden af kan komen, zag die naam vd week op dit forum al vallen. Kun je ook wel kritiek op hebben om concertkaartjes maar is denk ik wel de enige die ook de nodige ins and outs weet/kent in dit wereldje van tofferikken 🤢

 11. Cootje Adriaanse

  Dit had ik je eerder ook op een briefje kunnen geven. Je ziet aan alles dat Van der Sar niet geschikt is voor deze functie.

  Maar Ajax is kennelijk een speeltuin waar je als onervaren groentje je mag gaan bewijzen. Of het nu voor cruciale functies als trainer of directielid is, na een tijdje blijkt dan wel weer dat de persoon in kwestie niet geschikt is.

  Nou ja, dan ben je weer een paar seizoenen verder zonder prijs, zonder succes.

  Het kan allemaal bij Ajax.

  1. ems

   Toch ook een beetje het risico van voetballers in de top van je organisatie willen hebben…..

 12. -buitenkantje rechts-

  Halfslachtig beleid.. ongeschikt, dus wieberen. Niet omdat hij een “gunfactor” heeft hem een ander baantje toebedelen. Dat soort personen zijn er al genoeg binnen Ajax.. (Heitinga)
  Zou je zelf ook niet moeten willen Sar. Gewoon de eer aan jezelf houden. Hoop niet dat hij het bij verschuiven vanSar blijft. Anders schieten we nog weinig op.

 13. kanu

  ik vind tot ze hem er niet uit hoeven trappen. Aan tafel gaan zitten enver samen over praten en een nieuwe functie geven bij ajax.

 14. JohnDoe77

  Even een paar ballen laten groeien en gewoon netjes oplossen zodat Edje thuis kan zitten en Ajax na jaren eindelijk een echte CEO kan aanstellen. Wat een geteut; Sar stelde niets voor met zijn babysitter en zonder blijft hij van zijn fietsje af vallen!!

Reageren is niet mogelijk.