Schöne: ‘Als je er niet alles aan doet win je geen prijzen’

Het is weer zo’n maandagmorgen dat je samen met je dampende bakkie pleur beseft dat het weer een zondag was om snel te vergeten. Dat uitgerekend Lasse Schöne, de speler die zich altijd met de juiste mentaliteit weet terug te knokken in het elftal, daar nog een schepje bovenop doet is pijnlijk te noemen, maar het zijn wel harde feiten. 

Wekenlang riepen Ajacieden dat ze nog geloofden in het winnen van de schaal maar de woorden in het AD van Lasse Schöne zijn ontnuchterend en pijnlijk. ‘Als je er niet alles aan doet win je geen prijzen. In de kampioensjaren hadden we echt samen het gevoel dat we het gingen flikken, en dat mis ik nu wel eens. We kunnen allemaal goed voetballen maar er is nu wel echt iets geknakt. Ik ben een optimistisch mens en verwacht dat we de tweede plaats wel vasthouden maar als je ziet hoe wij spelen dan moet je bescheiden zijn’, aldus Schöne.

Related posts

59 Comments

 1. timkloppers

  veltman is dus ook geen goed verlengstuk van de trainer ook niet onder keizer. slecht in commentaar en ook niet de passie die klaassen had.

  1. Bakkie

   Vind het een beetje flauw om steeds over Veltman te beginnen, maar je hebt wel een punt. We hebben de beste spelers, maar er is geen team. En een goed team begint bij een goede leider.

   1. Litmanen

    Sommige mensen hier denken dat alles de schuld van Veltman is. Zelfs als Ziyech tien keer per wedstrijd iemand van de tweede ring te raken.
    Het elftal loopt niet en Ten Hag is verantwoordelijk.

    1. De Ajacied

     Idd Ten Hag heeft hier tot op de dag van vandaag geen eenheid van kunnen maken, dus wie is verantwoordelijk: Ten Hag en directie ?
     Hoop dat Lasse deze kar gaat trekken en dat we
     2e worden.
     Succes mannen
     ❌❌❌

     1. Bakkie

      Ten Hag is pas twee maanden bezig, dus zou een beetje dom zijn om hem nu al te verwijten dat hij er nog geen eenheid van heeft kunnen maken.

     2. polaroids

      Daar is hij wel voor aangenomen en daar heeft hij met zijn volle verstand ja tegen gezegd….

    2. De seijs

     Nee niet Ten Hag is hier fout. Wekelijks komen de ajacieden op 2 meter met bal voor de keeper van de tegenstander. Wel een keer of 5 per wedstrijd. En als die gasten die kansen dan niet benutten moet jij niet naar de trainer wijzen. Iedereen is verantwoordelijk hier in.

     1. Litmanen

      Seijs, gelukkig is er een duidelijke verbetering in het spel van Ajax sinds Ten Hag er is…
      En ook de punten komen met ladingen tegelijk.

      Ten Hag is absoluut niet een Ajax trainer.

     2. De seijs

      Als Younes de bal niet tegen de paal schiet maar in het net. Is het heel anders. Maar ja Younes hè.

    3. ems

     Niet de schuld van Veltman, maar een aanvoerder moet een onomstreden leider zijn en het goede voorbeeld telkens geven

 2. Koning Haarms Wolfs

  Off topic, las net dat wij er bij gebaat zijn, AZ verliest van 040….. donder op zeg…. AZ moet 040 vernederen! Ik word liever 3e, dan te hopen op winst van 040. Breng maar terug naar 7 punten!

  1. De Nees

   2e of 3e worden boeit mij ook niet eens. Dan spelen ze maar extra rondes or whatever, dan win je maar daar van. Lukt Ajax dat niet dan ben je dus overduidelijk toch al niet goed genoeg voor later in Europa?? Dan zijn we gelukkig vroeg in het seizoen wijs geworden. Nee lekker boeien 2e of 3e worden.

 3. Mr Ajax

  Het is inderdaad instelling. Want voetballen kennen ze wel. Als ze zin hebben..

  1. HURBIE

   En dat ontbreekt bijna iedere wedstrijd
   Meeste zijn ego trippers
   Dit team is geen eenheid

 4. Bakkie

  Echt bizar dat dit Ajax niet aan het voetballen komt, we hebben verreweg de sterkste selectie van Nederland. Toch zou ik Ten Hag het vertrouwen geven om een voetbalmachine te bouwen

 5. Charka53

  Lassen ik vind niet dat je zo’n wedstrijd moet vergeten maar er verplicht naar moet kijken en eens beseffen wat voor een wanprestatie je steeds weer leveren.

 6. ajacied078

  beker is ook een prijs…die laten we al jaren lopen om vr cl te halen die we niet meer halen

  1. Koning Haarms Wolfs

   Niet alleen dat, PK. Het zijn veel elementen die geen cohesie hebben. Niet de juiste trainer, niet de juiste instelling bij de spelers, de sfeer/stemming is weg, geen leiderschap, teamgeest is weg, het geloof is weg en het lijkt wel ook geen zin meer hebben om te presteren. Zo loopt iedereen er wel bij, wanneer je ze ziet spelen.

 7. Koning Haarms Wolfs

  Grootste probleem komt pas volgend jaar. Na zi’n jaar wil iedereen weg, omdat het gras, bij welke club dan ook, groener lijkt. Ik vrees dat we daardoor De Ligt en nog enkelen kwijt gaan raken. Ik hoop van niet, maar ik ben er wel bang voor.

 8. Arnold711

  Wat zou het leuk zijn als van de Sar eens uitleg gaat geven hoe dit nu verder moet. Dat mag je verwachten van een goede directeur.

 9. Kingkong

  Het word tijd dat de neuzen eens allemaal in de zelfde richting staan , alleen eendracht maakt macht!

 10. Hanski

  Denken jullie echt dat dit aan Ten Hag ligt?
  Vorig jaar was Pep bij City toch ook niet direct succesvol? Hoe kun je dan denken dat TH met deze veel te jonge selectie, zonder echte spitsen voor handen direct kan toveren?
  Geef het tijd, volgend jaar ouderwets de beste!!!

  1. Bakkie

   Die spitsen hebben er niks mee te maken, het is gewoon (nog) geen team. Ben het dus wel grotendeels met je eens, Ten Hag de tijd geven om automatismen in te bouwen.

   1. AjaxKat

    Ja hanski, heb het al vaak aangegeven hier midden in een seizoen een trainer wisselen is niks. Alleen FdB en LvG konden dat op een goede manier. Die waren een verbetering tov hun voorgangers. Ten hag kun je nu weinig kwalijk nemen. Je kan ook zeggen dat Keizer het niet slecht heeft achtergelaten.

    Wat betreft die spitsen; laat nu duidelijk zijn dat SdJ het niet is. Neem dan Cassiera maar.

  2. Zlatan4ever

   Hanski beste kerel,
   Je gaat toch geen vergelijk maken met Pep en TH ?
   Het probleem is net als met Keizer….ze hebben niet de “juiste papieren” en ervaring om Ajax te leiden… heel simpel toch? Bij Utrecht mocht hij winnen, bij Ajax moet je winnen !
   Uit of thuis, nationaal of internationaal….
   Ajax laat “amateurs” voor de klas staan…

 11. De Nees

  Ik kan me zo iets voorstellen als: je wordt voetballer van Ajax en d’r komt meteen een aura over je heen van ik ben het helemaal: techniek, souplesse, stukje arrogantie. Vechten en mentaliteit kennen deze gasten niet want het is Ajax waar zij voor spelen, mooi weer voetballers “met mooi voetbal pakken wij iedereen in, zo was het toch?” Daarom kunnen zij zo moeilijk tegen vechtvoetballers als Utrecht en gister Vitesse. Met zoveel kwaliteit en toch geen kampioen worden 4 jaar achtereen, geen toeval meer alles begint met juiste agressie en bovenop knallen.

 12. a.p.

  HELAAS geen inzet, geen spelvreugde, geen vrienden en geen top om dit alles op EEN lijn te zetten. JAMMER weer een voetbaljaar weg.

 13. Ajaxfoort

  Het is jammer van de landstitel. Aan de andere kant hoeven we ons nu niet te ergeren aan de CL volgend jaar. Want met dit elftal, althans met een elftal met deze instelling, heb je echt NIETS in de CL te zoeken. Dat wordt dan weer een sportieve ellende. Eerst maar eens je hoofd boven water proberen te houden in de EL.

 14. JohnDoe77

  Dat klopt wat Schöne zegt, maar hoe de F kan het zijn dat ze al een heel seizoen zich dan niet goed inzetten?!?

 15. De seijs

  Dus dan toch de mentaliteit en het knokken van veel spelers wat men mist. Ja dat was wel bekend?

  1. afcadeluxe

   dan zou het meervoud moeten wezen want onder keizer liep het ook niet best,maar onder tenhag zijn we ook niet beter gaan spelen inderdaad

   1. EugAjax

    Was Keizer bezig aan een opmars, zowel qua resultaten en spel. Bij Ten Hag donderen we redelijk hard in elkaar.maar goed eigenlijk blijft 7 weken een veel tekorte periode om een trainer te beoordelen.

 16. wieiswie

  Streep er door voor dit seizoen. Volgende nieuwe ronden nieuwe kansen ‼️‼️‼️

 17. Jimmy1971

  Ten Hag kan er niets aan doen dat hij een half jaar te vroeg gehaald is !
  Vanaf de voorbereiding werdt al heel triest (Nouri) duidelijk dat het niet ons jaar ging worden ..
  Maar zelfs Schone geeft aan dat ook veel jongens niet altijd 100% geven , en dat is heel kwalijk !
  En die mentsliteits jongens haal je echt alleen uit landen waar broodvoetballers zijn of passie een bevolkingseigenschap is.

 18. stylo1984

  Ben de laatste weken ook niet echt te spreken over shöne zelf lesje zelf reflexie miscchien

 19. AB AjaxBarcelona

  Toch wel apart om nu vaakvte lezen dat Keizer niet zo slecht was ondat het wel leuk ging de laatste tijd.
  Men vergeet voor het gemak:
  – een heel laf spelend Feijenoord en PSV in de thuiswedstrijd.
  – constant raar en verkeerd wissel beleid
  – ook geen enkele zelf reflectie
  – de tactiek van Bosz van vroeg storen volledig overboord gooien
  – niet ingrijpen bij niet functionerende spelers
  – alleen maar luisteren naar bloemkooltje Spijkerbed
  – etc etc et
  – gewoon een trainer die nooit hoofdtrainer had mogen worden, nu niet en later ook niet?
  En nu ….. nu wordt er met droge oven gezegd dat het zo slecht niet was.

  1. JohnDoe77

   AB, je hebt gelijk het was zeker niet best, al leek het langzaam beter te gaan. Daarom duurde het ook zo lang voor hij eruit vloog. Die wedstrijd tegen PSV zou hij verliezen en dan weg was het verhaal, maar dat liep anders.

   Waar ik teleurgesteld over ben-maar dat gevoel kreeg ik al toen TH werd aangesteld- dat je hoopt op dan wel een trainer met ervaring bij een topclub, na een trainer zonder die ervaring. Dat heeft deze ploeg met nog meer jonkies nodig lijkt mij. Maar de voor de top onervare Keizer werd door Ten Hag opgevolgd die ook geen ervaring had. Heeft ons helaas ook niets gebracht dus, het is “gegokt en verloren” voor de tweede keer. Nu benieuwd of die lange woord houdt en opstapt…

   1. AB AjaxBarcelona

    Van mij mag echt ook Overmars weg. Ik ben het voor een keer eens met VI: als een speler een corner goed neemt staat Overmars in de koopmodus. We hebben veel te veelspelers en de middelmaat viert hoogtij. Toppers koop je niet meer, die moet je echt zelf opleiden. We moeten weer starten bij het nulpunt. Ook al kost dat nog een seizoen.

  2. De Nees

   Eens AB goede opsomming, ergens verbaasd het dat zovelen teruggrijpen op de ‘glorie’ van Keizer maar tegelijkertijd verbaas dit ook niet. Voetbal is zo rete opportunistisch, gister alles kut en een week later kan het niet op zo geweldig. Eerst verguisd en nu plots was hij goed bezig, rot op zeg.

   1. -buitenkantje rechts-

    Gerucht van een bron binnen Ajax.. Zou mij niet verbazen als dit waar is.

  1. Middenweg401

   Zat er wel in. Denk dat daarom de gem. Amsterdam overhaast dat plein wil hernoemen.

 20. -buitenkantje rechts-

  Off2: Iedereen die VI heeftgekeken weet nu ook wie Sadiq Umar is?

 21. ems

  We hebben een goede selectie en Overmars koopt vaak genoeg goed in, een goede ervaren trainer is wat we het hardst nodig hebben heel simpel

Comments are closed.