Kluivert kritisch op Ajax-fans: ‘Ook verliezen doen we samen’

In gesprek met De Telegraaf reageerde Justin Kluivert kritisch op het Ajax-publiek wat in Arnhem aanwezig was. Na de wedstrijd gaven ze in woord en gebaar aan dat de spelers ze niet hoefden te bedanken. “Als we kampioen worden, vieren ze het met ons mee. Dus verliezen doen we ook samen,” aldus Kluivert.

De aanvaller was met name ook kritisch over zijn eigen spel. Kluivert daarover: “Ik moet in de wedstrijden veel meer laten zien. Er staan. En ik ben van plan om dat de komende wedstrijden en het komende jaar te doen. Ik baal van mezelf dat het tegen Vitesse niet is gelukt, want ik wil een speler zijn die het team op sleeptouw neemt. Dit is niks.” Kluivert beseft dat de druk op Erik ten Hag zal toenemen. Hij hoopt echter dat de trainer het vertrouwen zal krijgen. “Ik vind het een prima staf. Alsjeblieft, niet weer een nieuwe trainer,” zegt de linksbuiten.

Related posts

53 Comments

 1. De Ajacied

  Idd Justin verliezen we samen,
  Maar je inzet is de laatste weken ver te zoeken,
  Hopelijk trek je, je zelf weer op en rechten jullie allen de rug om 2e te eindigen
  ❌❌❌

  1. Litmanen

   Uit vorm, houding van een ster, bezig met zijn contract en pas achttien jaar.
   Paar weekjes banken en Younes een eerlijke kans geven het WK te halen.

   1. jood84

    younes hoort niet bij Ajax te spelen en al helemaal niet voor Duitsland. vind je hem werkelijk zo goed dat die bij Duitsland zou moeten spelen of geselecteerd moet worden? zeer matige voetballer die weinig scoort en bijna nooit een bal voorgeeft. pingelen kan me nichtje ook?

    1. Litmanen

     jood84, het gaat er niet om wat ik vind. De Duitse bondscoach vindt hem goed, zoals eerder ook De Boer en Bosz hem goed vonden.
     Younes is een speler die goed is voor het team. Positioneel altijd op de goede plek, ook verdedigend.

     Dat zijn zaken waar de gemiddelde fan niet naar kijkt. Die ziet alleen een mislukte passeerbeweging.

     Kijk naar Ziyech. Ik stoor me wezenloos aan zijn mislukte passes en doelpogingen, maar ook aan zijn zwakke verdedigende werk.
     Kijk gisteren goed naar de eerste en derde goal van Vitesse. En let vooral op de acties van Ziyech.

     Kijk dat zijn zaken die niet zo opvallen, maar je team heel kwetsbaar maken.

     Dat is het verschil tussen topvoetbal en subtop. Analiseer een speler door beelden terug te halen, dan word je een stuk wijzer van hoe een elftal functioneert.

     Veltman wordt geslacht door die corner. Niemand heeft het over die cross pass van hem naar Kluivert over 60-70 meter op de stropdas, of verder zijn foutloze wedstrijd.

     Het zou fijn zijn als mensen eens iets verder kijken dan 1 moment uit een wedstrijd.

     1. jood84

      mij hoor je niet zeggen dat ziyech goed speelde. en ik kan alle beelden bekijken van younes, maar ik kijk liever naar statistieken van een speler. aantal balcontacten,goede passen, schoten op goal, assists en doelpunten. Ik weet dat dat allemaal niet zo best is bij Amin en al helemaal niet bij Hakim. Ik zal ze beide niet missen bij Ajax. en wat betreft Frank de Boer.. hij maakte Ajax kampioen meerdere malen, maar het spel was niet om aan te gluren. Löw nam younes alleen mee van de confed. cup, hij neemt younes echt niet mee naar het Wk.

     2. Litmanen

      Als Younes een basisplaats heeft bij Ajax, dan gaat Younes mee naar het WK. Ook buiten de conf cup heeft Younes bij de selectie gezeten en gespeeld.
      Geen Nederlander doet mee in Rusland, dus ik denk dat bescheidenheid ons siert.

     3. jood84

      we zullen zien of die meegaat naar het WK. als die meegaat is het leuk voor die jongen. maar iets in mij zegt dat die jongen helaas niet goed genoeg is voor het Duitse team op een WK. maar ik laat me graag verrassen ?

     4. afcadeluxe

      jood zei het al eerder in ander topic dat bv leroy sane gewoon op nr 1staat

     5. jood84

      ze hebben genoeg buitenspelers ja afcadeluxe ? younes is wel een van de minste keuzes

     6. dickst14

      Als Younes er 10 inschiet en 10 assist geeft dan gaat hij mee naar het wk. Alleen bedoel ik bovenstaande in 1 seizoen en niet in 3 seizoenen.

     7. De Nees

      @Litmanen op Ziyech is idd ook wat op aan te merken, maar zoals jij Ziyech nu analyseert, doe dat dan ook bij Younes en niet alleen gister maar over een hele rits wedstrijden van hem. Wat jouw weer niet opvalt ziet het gros van de fans wel nml hopeloze acties en weinig tot geen rendement.

     8. De Nees

      Bij mij gaan de haren overend staan als ik Younes zie. Maar sommigen zien in hem een verademing, ach ja…

     9. Litmanen

      Na vier weken een falende Kluivert is Younes idd een verademing.
      Hij had gisteren in dat kwartier een assist en een bal op de paal, dat kunnen de heren Neres en Kluivert in hun zak steken!

 2. Mr Ajax

  We zijn inderdaad niet zulke goede verliezers, winnen zit nu eenmaal meer in ons DNA. Maar we blijven hoe dan ook altijd achter het team staan!

  1. afcadeluxe

   ik sta er al meer dan 45jaar erachter,vroeger mocht je pas lullen als je het had laten zien op het veld en niet zoals vandaag te pas en te onpas

   1. Bert Betondorp

    Helemaal eens! Er is nu genoeg geluld nou ff laten zien in het veld.
    Meer doen! Inzet tonen op die laatste bal lopen.

  2. Ajax 1

   Ik ga met enige tegenzin de komende wedstrijden naar het stadion omdat het nog maar om de tweede plaats gaat. Maar ik zal er toch zijn en achter de ploeg staan. Maar Justin was volgens mij een beetje boos dat hij gewisseld werd. Gelukkig geeft hij toe dat hij niet goed speelt op het moment….

    1. Ajax 1

     Dat bedoel ik ook. Hij hoort te snappen dat hij gewisseld werd en zorgen dat niemand meer ocer younes of bande spreekt, maar enkel over kluivert

 3. afcadeluxe

  hun(de fans)betalen veel geld,reizen overal naartoe wat behalve geld ook enorm veel tijd kost,en dan mogen ze niet boos op jullie zijn na zo 1 wanprestatie???justin justin,je moet nog veel leren en zorg nou eens dat jullie ons weer eens trots maken i.p.v. weer geen prijs dit jaar

 4. Charka53

  Waarheid als een koe Justin maar zelf jij bent hopeloos uit vorm ,je ren je rot maar zonder doel.

 5. Peter kopsterk

  Inderdaad justin maar wij staan niet op het veld. DUS jullie moeten het doen

 6. Slingertje.

  Kluivert moet zijn kop eens houden en zich op het voetbal gaan concentreren.
  Het verschil dat de fans zich wel elke wedstrijd voor 200% geven en een flink aantal spelers hobbelt maar een beetje rond op het veld.

 7. AB AjaxBarcelona

  Ben een beetje moe van dat gezeik over”sta achter je club” Wanneer de meeste keren een wanprestatie op het veld wordt gekeverd qua spel en inzet dan blijf je toch niet juichen. We zijn gvd geen klapvee. We betalen om er wat voor terug te krijgen, krijg je dat niet dan mag je duidelijk laten merken dat het je niet bevalt. Het feit dat er elje week weer supporters op de tribune zitten moet alleen al meer dan genoeg reden voor de spelers zijn om inzet te tonen. Dus Justin, niet gaan lopen zeiken maar met het hele team in de spiegel kijken en niet om je haartjes recht te leggen. Week in week uit, maand in maand uit horen we dezelfde excuses. Jullie doen alsof de supporters allemaal debiel zijn. Dat zijn er slechts enkele ?. Poten uit je lijf lopen dus en trainen trainen trainen.

  1. De Nees

   Ipv Statische Siem halen had je meer gehad aan iemand als Sneijder, zelfs op halve kracht kan hij nog makkelijk meehobbelen tegen een vitesse, nac, groningen. Huntelaar hobbelt ook nog makkelijk mee en zijn ervaring, geniepigheden en vooral mentaliteit maakten al vaker het verschil, dit soort types mist het elftal weer ‘s. Ajax kan het niet altijd maar voetballend willen oplossen, d’r wordt ook wat anders gevraagd, alleen dat kwartje valt maar niet.

 8. Vakje129

  Beste Justin , je moet blij zijn dat er elke week zoveel uitsupportes meegaan zij staan wel elke keer zich in het zweet te werken om jullie aan het voetballen te zien en het thuis plubliek komt ook van heinden en ver om ajax 1 te zien spelen , jij bent net 18 leg die telefoon van je aan de kant en laat je voeten spreken op het veld inplaats je mond of vingertjes en als je die prijs heb gewonnen dan heb je techt van spreken maar opdit moment totaal niet , en ja ik blijf achter mijn cluppie staan en kom elke week maar leg de tegenstander het vuur aan de schenen en vreet ze op 90 min lang .

 9. Kingkong

  Kluivert moet beseffen dat suporters de enige zijn binnen ajax die er niet zelf beter van worden , het enige waar zij mee gebaat zijn zijn zege’s en mooi voetbal.

 10. Hanski

  AB als jij nou zorgt dat iemand je unieke talent ziet, als jij je werk zo goed doet dat er tienduizenden elke week vrijwillig naar jou komen kijken…dan betalen ze jou daar ook echt wel voor…zal niet t geval zijn dus stoo niu met gezeur over geld…heeft hier niets mee te maken!
  Onze jongens willen echt wel…ze zijn alleen niet die toppers die ze zelf denken te zijn..te jong om constant goed te zijn…als ze eenmaal oud en goed genieg zijn worden ze voor heeeeeel veel geld verkocht, die miljoenen gaan naar onze club…dus stop met gezeur over geld…volgend seizoen met jinge ploeg ad hand van deze trainers gewion weer kampioen ?

  1. AB AjaxBarcelona

   Hanski, lees niet zo beperkt. Lees de bijdrage daarvoor van mij. Dat over geld was een extraatje. Daarnaast geef ik mijn mening gewoon ook al vind je die niet leuk.

 11. -buitenkantje rechts-

  Ajax hoort niet te verliezen.. Als je dan toch verliest moet je daar knap ziek van zijn.. niet na puntverlies met een glimlach de kleedkamer inlopen.

 12. JohnDoe77

  Ik snap wel wat Justin zegt; het is niet fijn een fluitconcert te krijgen als je meegereisde fans bij een uitwedstrijd wilt bedanken. Maar hij is al een tijdje speler van Ajax 1 en moet nu toch wel weten dat wij als fans eerlijk zijn? Spelen ze goed of met veel inzet, krijgen ze ongeacht het resultaat applaus. En is het slecht of lopen ze zonder de wil om te winnen rond (zoals laatste wedstrijden) dan “doen we dat ook samen” en krijgen ze een fluitconcert. Toon inzet als team en je mag samen verliezen!

 13. afcadeluxe

  als we kampioen worden…..de laatste keer kon hij het niet meevieren,hij was pas 14….of heb ik hem gemist??

 14. Iamsterdam2015

  Kijk zelf kritiek is goed en ben blij dat hij dit ook doet. Het besef dat hij slecht speelt ziet hij tenminste. Nu zijn trainer nog die weer hopeloos De Jong in de spits gooit ipv Cassierra….

 15. Joep

  Het enige wat we zongen was dat ze moesten gaan voetballen. En ze werden uitgefloten.

 16. De seijs

  Kluivert is dus na volgend seizoen weg. Hij wil het dit seizoen nog laten zien en volgend seizoen. Daarna is hij transfer vrij. Ajax Let op, hij wil gratis de deur uit.

 17. -buitenkantje rechts-

  In het interview was hij voornamelijk kritisch naar zichzelf.. Nu wordt de nadruk gelegd op zijn “kritiek” naar de supporters.

  1. EugAjax

   Eens BR. Kluivert is volgens mij redelijk kritisch naar zichzelf. Ik heb het idee dat er een goede kop op jochie zit. Even met kritiek op supporters kan ik zelf ook enigszins leven. Natuurlijk was het niet goed, heeft iedereen zich groen en geel geergerd maar ik heb nooit de zin begrepen van publieke tuchtiging voor de spelers……….
   Ik zou dan als speler denken prima dan lopen we meteen de kleedkamer in……maar dan is volgens mij de wereld helemaal te klein.
   Hoe jong hij ook is, met zijn voorzichtige kritiek op supporters toont hij juist volwassenheid!
   O ja Justin en nu tekenen???

 18. ems

  Tuurlijk kan je een keer verliezen, maar de manier waarop doet er wel een beetje toe, Kluivertje

 19. AFCA my World

  Justin je zit in een vormcrisis,je hebt een basisplaats verovert en bent lui geworden,net als de rest ! ⚽️

Comments are closed.