Ten Hag: ‘Geloof, overtuiging en de absolute wil om te winnen ontbrak’

Erik ten Hag wist na afloop van het verloren duel tegen Vitesse precies te vertellen waar het Ajax aan ontbrak in het Gelredome. Geloof, overtuiging en de absolute wil om te winnen, waren de woorden van de trainer die elke week verbetering ziet bij Ajax. ‘We geven vandaag gewoon drie goals weg, het zijn echt weggevertjes. Aan de andere kant creëren we veel kansen maar die gaan er niet in en dan ontbreekt de wil om te winnen’. Op de vraag of de strijd om de landstitel gespeeld is laat Ten Hag weten, ‘We kunnen heel goed voetballen maar het begint met geloof, overtuiging en de absolute wil om te winnen. Als we verliezen doen we het uiteraard niet goed, maar de manier waarop staat me niet aan’.

Bron: Fox Sports

Related posts

54 Comments

 1. De seijs

  Het moet beter. Zeker in de afronding. Waarom lukt dat niet. Dat is de vraag. Ten Hag train daar meer op met de spelers.

  1. De seijs

   En die overtuiging moet jij ze bij brengen. Daar ben jij trainer voor Ten Hag! Geef die gasten vertrouwen! En ja klaas-jan was er niet bij vandaag dat scheelt zeker.

   1. Charka53

    De seijs wat Ten Hag doe dat weet ik niet maar die gasten spelen in een Ajax shirt dat zijn hele goede voetballers die moeten niet gemotiveerd worden de tegenstander moet al met één nul achter staan als Ajax het veld betreed maar het is net andersom ik denk dat ze psychologische hulp nodig hebben .

  2. Peter kopsterk

   Ze missen de overtuiging en de wil om te winnen. Of zijn ze TEN HAG alweer zat en saboteren ze de boel

  3. Litmanen

   Allemaal geroeptoeter.
   Ajax is Ajax niet meer sinds Ten Hag er is. Er is door het hele elftal onzekerheid.
   Het enige wat ik kan bedenken is dat Ten Hag zijn spelers helemaal volpropt met tactische aanwijzingen.
   Juist iets wat je met zulke goede voetballer niet moet doen.

   Verder zijn zijn wissels niet meer ongelukkig maar te laat of stompzinnig.
   Als je ziet dat Kluivert al weken uit vorm is en dat Younes prima inviel vorige week, begin dan eens anders en breng Younes niet als het al te laat is om de wedstrijd om te gooien.

   Hetzelfde geldt voor Cassiera. Waarom Siem laten staan? Die liep alleen maar in de weg.

   En dan, aan het eind van de wedstrijd niet als trainer de veranwoordelijkheid nemen maar je spelers verwijten maken.

   Een ding, heer Ten Hag, daar gaan je spelers niet beter van worden. Ze laten je vallen als een baksteen als je ze zo wegzet als jij voor tv vertelt.
   Conclusie, geen toptrainer. Niet geschikt. Geen grote jongen.

   Een echte trainer praat over “wij” bij winst maar zeker ook bij verlies.

   1. beni

    Ajax is Ajax niet meer sinds de Boer!!!! En gewoon slechte spelers, slechte opleiding, slechte scouting en een super slecht bestuur. Die de boer heeft 4jaar lang kut voetbal laten zien. En die kampioenschappen waren meer geluk dan wijsheid.

    1. Litmanen

     De Boer heeft, gezien zijn mogelijkheden, een wereldprestatie geleverd.
     Hij mocht vier jaar lang geen dubbeltje investeren.

     1. De Nees

      Frankie deed het nog gratis ook! Kreeg niet eens een km vergoeding man, geen rooie rot cent mocht hij uitgeven, 4 titels man, ja joh eigenlijk verdient Frankie een standbeeld!

    2. Bert Betondorp

     Totaal oneens en het is ook onjuist. De jaren onder Frank de Boer waren goed en vergeet niet MET resulaat.

     1. AB AjaxBarcelona

      Ga nog even goed terug in de tijd Bert en bedenk waarom mensen de laatste jaren onder Frank geen slaap probleem hadden. Of hij nu wel of niet mocht investeren maakt niet uit zijn tactiek was slaapverwekkend. De keeper had per wedstrijd het meeste balbezit.

     2. beni

      Welk resultaat?? In de winterstop stonden ze 12 punten achter. PSV in een seizoen en Feijenoord in een ander seizoen verspeelde al hun punten tegen teams uit de onderste regionenen. En ben je het europeesch vergeten ze werden gewoon vernederd.

     3. EugAjax

      Eens Bert Betondorp, lachwekkend hoe tegelijkertijd de supporters snakken naar prijzen en dan tegelijkertijd De Boer een slechte trainer vinden hahaha. Echt onvoorstelbaar. Hij word vergeleken met Bosz. 5.5 jaar of 1 jaar. Wereld van verschil. Eerste jaren van De Boer waren wel goed ook qua spel. Laatste twee jaar wat tegenvallend vooral een na laatste jaar was een verschrikking. Maar verder top gepresteerd en dan te bedenken in wat voor een periode………binnen de club. Frank de Boer meest succesvolle Ajax trainer in new millenium en word hier reglematig verketterd…..onvoorstelbaar.
      En dan een tip lees eens commentaren terug tussen Jan 2017 en Maart 2017 over hoe men dacht over Bosz…en nee niet alleen AB. dan is alles relatief.
      Feit is gewoon 4 keer kampioen, nog door niemand gepresteerd binnen Ajax. En verdedigend? Ach kijk Ajax-FC Barcelona eerste helft even terug. Knap van een “zeer verdedigende denkende” coach.

 2. afcadeluxe

  geloof overtuiging en absolute wil,dat zou toch door een goede trainer al voor de wedstrijd in de koppen van de spelers ingepraat zijn i.p.v.achteraf lullen…?

  1. dickst14

   Dat moet het allereerste zijn wat je in je moet hebben als je het veld opstapt. triest dat dit alleen opgebracht kan worden tegen toppers of europees. 90 minuutjes is teveel gevraagd. ipv trainen 3 dagen verplicht naar die ” eye of the tiger”laten luisteren. Anders maar stoppen als je de bezieling niet op kunt brengen.

   1. afcadeluxe

    juist en helemaal als je gvd om de laatste kans speelt om pisvee zenuwachtig te maken,maar dat mogen de spelers zichzelf ook aantrekken,bij ajax speel je om te winnen en niet om 3plek ofzo en degene die dat niet snappen direct eruitgooien!

   2. De Nees

    Dickt, enige keer dat ze met de juiste agressie het veld opstapten was in dec tegen AZ uit, met Huntelaar voorop. Maar ja dit kunnen onze mietjes niet automatisch opbrengen 1x keer per week.

 3. afcadeluxe

  dat had hij de spelers voor de wedstrijd moeten vertellen i.p.v.achteraf?

  1. Ajax 1

   Precies, hij moet zorgen dat ze er klaar voor zijn. Eerst door de juiste mensen neer te zetten en daarnaast door te zorgen dat ze scherp zijn. En kansen? Ja, eerste kwartier was goed, maar behalve siem de jong volgens mij geen echte kansen. Rest vd eerste helft helemaal niets meer na de goal en pas een stuk in de tweede helft werden er kansen gecreerd. Tegen ADO vorige week hetzelfde: kansen zat inderdaad, maar allemaal in de tweede helft. Vanaf het begin erop knallen. Kijk, je kunt als trainer verliezen. Maar als je siem de jong in de spits zet, en vervolgens dit soort gezwam hebt na de wedstrijd, haak ik af. Wat ga je er aan doen ten hag? Leg dat eens uit. Hoe ga je een aantal spelers weer bij de les krijgen? Of ga je je richten op volgend seizoen, dus nu alvast wat wijzigen in het team: frenkie aanvallend op het middenveld omdat ie weet dat ziyech weg zal gaan? Zeg eens iets ten hag!

   1. afcadeluxe

    dan krijg je hetzelfde antwoord als die vent vsn de volkskrant”wat lul je raar”want ten hag ziet alles positief en wij zijn allemaal blind

 4. ajaxpers

  Vanaf de eerste dag heb ik gezegd dat PB, Keijzer en hij te licht zijn voor Ajax. Het is nu tijd voor Frank de Boer

 5. Widi

  Zouden ze wel zin hebben om te spelen? Daar lijkt het niet op. Ten Hag inspireert kennelijk niet.

 6. AB AjaxBarcelona

  Eén ding scheelt. Op deze manier zal er deze zomer van een leegloop geen sprake zijn. Zelfs Veltman kan Barcelona vergeten ?.

 7. Ajax belg

  wie blijft Veltman opstellen, dan vraag je om problemen. Elke wedstrijd

 8. ems

  Als dit nog een paar wedstrijden zo gaat, kan hij beter de eer aan zichzelf houden. Wat een slap gelul?

 9. a.p.

  De Ajax- Bankrekening is top.
  Het elftal is op dit moment minus.
  Trainer Ten Hag op dit moment minus.
  Ik vraag me wel af of Ten Hag wel de juiste man is om Ajax verder te brengen……. naar de 34e schaal.

 10. AFCA my World

  Voor zo’n trainer wil je ook niet door het vuur gaan,geef ze een echte trainer,probeer Rijkaard toch te halen !!! ⚽️

 11. EugAjax

  Een coach paar maanden in dienst van de grootste club van Nederland en legt falen dan al neer bij de spelers alleen……..doodzonde, die gaat niet zo snel meer serieus genomen worden door diezelfde spelers…..
  Benieuwd waar dit heen gaat. Want als Sar woord houd stapt hij in zomer op, nog zo een rookie mistake.
  Als Algemeen Directeur je baan af laten hangen van de hoofdtrainer……..
  Puinhoop in de Arena. Ik word met de week chagrijniger..

  1. Litmanen

   Helemaal eens Eug. Zie mijn bijdrage hierboven. Hij is op weg naar de uitgang als hij dit blijft doen.

 12. -buitenkantje rechts-

  Naast de zaken die ten Hag noemt vind ik de tactiek niet kloppen.. Vb.. je kan niet op llinks een opkomende back hebben, terwijl op rechts de back nauwelijks een actie heeft over de middenlijn.. Daarnaast een opkomende CV inwisselen voor Wöber.. Daardoor op het middenveld vaak een man tekort..dat moet worden opgevangen door oa Schöne die qua (handelings)snelheid niet meer meekomt. Kluivert te laat gewisseld voor Younes. Daar heb je nog een alternatief.. Op rechtsbuiten hebben we niks na Neres.. Hoe kan het dat je als Ajax geen vervangende rechtsbuiten hebt!! En als kers op de taart zet je Siem in de spits, terwijl je een miljoenenaankoop met 14 goals in de JL op de bank laat zitten..
  Dus Ten Hag.. hoe zit het met jouw geloof en overtuiging? Geloven de spelers wel in jou?

  Tot slot: tip voor Overmars.. Bekijk de spits van NAC! Sadic Umar..

   1. Emilio4Ajax

    Gelukkig is er meer in het leven dan voetbal en Ajax… Ze modderen maar wat aan… Zand dr over en tot volgend jaar…joepdoei en de mazzel…?❌❌❌❤️?

 13. Dolfie_67

  Volgens mij ligt het ook gedeeltelijk aan de spelers…je speelt gvd voor AJAX…dan is het borst vooruit en vlammen met die hap…maar dat zie ik, helaas, niet terug in het veld…

  1. ems

   Inderdaad er zou toch inteinsieke motivatie moeten zijn als topsporter EN ajacied, maarrrr uiteindelijk is TH ervoor verantwoordelijk

 14. Brokamp

  Alles wat Ten Hag roept heeft met instelling te maken. Naast de taktiek is dat wat een trainer zijn elftal bij moet brengen en kennenlijk kan hij dat niet overbrengen op de groep. Ik ben benieuwd hoe Ten Hag dat morgen aan de groep over brengt. Ik heb wel een voorstel: de trainer geeft de groep op zijn kloten en de groep geeft de trainer op zijn kloten want ze hebben er met zijn allen geen kloten van gebakken. Het is toch niet te geloven dat de heren voor de prestatie van deze week per persoon ongeveer 20 duizend of meer euro gaan cashen. Uitgaande van een jaarsalaris van 1 miljoen per jaar. Daar moeten de meeste Nederlanders een half jaar voor naar kantoor,fabriek of de bouw. Eigenlijk toch niet te geloven, wie is er nu gek. Na zo’n prestatie horen ze eigenlijk een keer geen salaris moeten vangen want als de gewone man dat bij zijn baas flikt vliegt hij er gegarandeerd uit.

 15. Kingkong

  Hoewel ik AB niet als vriend beschouw vanwegen zijn regelmatige gescheld op mede forum leden ben ik met hem eens dat het tijd word om Bosz terug te halen.

 16. Emilio4Ajax

  Zijn stuk voor stuk goeie voetballers, maar ze missen een essentieel ding: Winnaarsmentaliteit.

  Er wordt veel te veel gedacht van dat komt wel goed. Mis de mentaliteit van echte winnaars als Hunter en Viergever. Viergever?? Ja Viergever, want als hij dr in staat is er wel vuur in het spel…

  Ten Hag gaat het waarschijnlijk ook niet redden en dat zou dan weer het bewijs zijn dat het ontslag van Keizer voor des Keizers baard was…?❌❌❌❤️??

 17. Arnold711

  Bij Ajax wordt vooral vechtmentaliteit gemist. Mannen die er op kleunen en ballen veroveren. Je ziet het iedere week weer, ze spelen hun leuke driehoekjes maar als er kracht wordt gevraagd zijn ze weg. Neemt niet weg dat er spelers rondlopen nu die de kar niet kunnen trekken. Veltman, Schone en Ziyech vallen door de mand. En Ten Hag kon met Utrecht wel als een vechtmachine voetballen, Ajax heeft daarvoor de mensen niet.

  1. AB AjaxBarcelona

   Driehoekjes zijn op zich prima maar dan wel flisend en niet vanachter een rollator.

 18. Iamsterdam2015

  Vandaag geen conditie training geen positiespel geen rondo nee vandaag staat van 11:00 tot 16:00 uur KANSEN AFMAKEN op het programma. We beginnen met een doek van 8 meter breed en in de loop van de training verkleinen we die naar de normale afmeting!!! Succes jongens jullie kunnen het!!!

 19. Bert Betondorp

  Bert Betondorp : al heel veel jaren volg ik Ajax. Vanaf de Meer tot het Johan Cruijff Arena. Meerdere keren zag ik een crisis maar nu in 2018 ben ik verbijsterd als ik zie hoe dit Ajax speelt. Het speelt in de speeltuin. Ajax onwaardig. SVP
  Een nieuw bestuur, een nieuw techisch stelletje en heel graag het ouwe Ajax
  Uit de tijd van Sjakie Swart en al die anderen

 20. Cootje Adriaanse

  “Geloof, overtuiging en de absolute wil om te winnen ontbraken”… dat hoorde ik gisteren ook al terug in de interviews met o.a. aanvoerder Veltman en de trainer.

  Mijn eerste vraag (en enige): WAAROM?!

  Hoe kan je in de fase van de competitie geen absolute wil opbrengen? En overigens bespeur ik dit al een groot deel van het seizoen.

  Dat hele team, alsmede de technische staf en directie heeft gewoon regelrecht schijt aan zijn supporters.

  Uit naar Vitesse, je laatste strohalm proberen te grijpen, 100% geven voor je (meegereisde) supporters! Nee, in plaats daarvan hebben de mannetjes geen absolute wil vandaag.

  ROT OP!

  De verwachting was júist dat Ten Hag die strijd zou terug brengen.

  GEFAALD!

 21. Bert Betondorp

  Ten hag je bent trainer/coach van AJAX AMSTERDAM, weet je dat. Ook wat dat betekent?

 22. afcwil

  f de boer of probeer nog eens peter b terug tehalen.en wij moeten meer van afstand gaan schieten en niet proberen de bal er in teleggen.

Comments are closed.