There are no ads, please add some


Ronald de Boer: ‘De directie weet dat je dan aan de beurt bent’

Ronald de Boer denkt dat er wel het een en ander gaat veranderen bij Ajax nu de club de landstitel zo goed als zeker heeft verspeeld na de verliespartij tegen Vitesse. ‘Dit kan weleens het einde betekenen  voor Edwin van der Sar, Marc Overmars en meerder leden van de directie’, zo laat De Boer weten bij Fox Sports. ‘Nu wordt er gal gespuwd op alle social media, dat weet je. Ik ben benieuwd wat de volgende stap is. Van der Sar ging er vanuit dat er progressie zou zijn met Erik ten Hag, maar de landstitel is nu weg. Ajax pakt nu al enkele jaren geen prijs meer en dat gaat je opbreken als directie. Soms is het domme pech maar dat geldt niet in de top. Ik denk dat er wat gaat veranderen bij Ajax’.

Bron: Fox Sports


Gerelateerde posts

65 reacties

 1. Peter kopsterk

  Laat de kop van van der Sar maar rollen. Wat marc betreft die mag blijven van mij.

  1. Litmanen

   Eens, als het aan Overmars had gelegen zat Bosz er nog. vdSar is nooit geschikt geweest.
   Hij kan het woord communicatie nog net uitspreken.
   Zelfs voor het vak keeperstrainer heeft niet genoeg overtuigingskracht.

 2. AFCA my World

  Alleen Marc mag blijven , voor de rest staat een vuilcontainer klaar , geef onze echte bestuurders en trainers !!! ⚽️

  1. Mr Ajax

   Laat ze het dan maar snel doen, zodat het volgend seizoen goed staat en we weer vol voor de prijzen gaan!!

 3. De seijs

  Ja dat is de voetballerij. Zo gaat het goed en mag je blijven. En zo gaat het slecht en kan je gaan. Is altijd al zo geweest in de voetballerij.

   1. HURBIE

    Ze zijn de Hemel Ingeprezen en donderen nu weer net zo snel naar beneden
    Eer aan hunzelf houden en wegwezen

   2. De seijs

    Het is niet altijd rozengeur en maneschijn. Als het goed gaat mag dat vermeld worden en als het wat minder gaat mag dat ook gezegd worden. Niks meer niks minder!

 4. EugAjax

  Ronald herhaalt hier gewoon wat Sar al gezegd heeft. Ajax kan op zoek naar een nieuw Algemeen Directeur. Overigens kan Overmars dan ook maar beter stoppen, of alleen doorgaan als Directeur spelersbeleid. Coach aanstellen is dus niet zijn sterkste punt.

  1. AFCA my World

   Hij wilde aan het begin van het seizoen Laudrup,later Koeman maar werd overbluft door v/d Sar ! ⚽️

   1. EugAjax

    Laudrup had ook geen zekerheidje geweest, Koeman goede trainer, maar die had denk ik niet gewild zeker toen niet

    1. Litmanen

     Eug. Overmars wilde Bosz houden. Dat zag hij toch niet verkeerd? We hadden met schitterend voetbal de finale gehaald!

     1. EugAjax

      Klopt ja, alleen een succesvolle coach aanhouden is een andere dimensie dan een nieuwe trainer aanstellen vind ik. Ik heb gewoon het idee dat Overmars snel vergelding hiervoor heeft gezocht. Ten koste dus van Keizer en Bergkamp. Ik heb van de week interview Keizer met VI gelezen en dan ben ik er extra van overtuigd dat a) en Keizer geflikt is door Overmars omdat hij niet de eisen van Keizer wilde inwilligen en precies die eisen wel inwilligde toen Ten Hag kwam en b) Keizer een duidelijk plan en visie had waar hij met Ajax heen wilde en hoe hij dat wilde bereiken. Ik vond dat een goed verhaal.
      Ik weet niet of jij het gelezen hebt, want ik ben wel benieuwd hoe jij hierin staat.
      Laten we erop houden dat sinds de Europese finale vele en verschillende politieke strijdjes zijn gevoerd. En allemaal ten kosten van de club Ajax.
      En dat reken ik de drie, BOS, het zwaarst aan. Toen men uiteindelijk toch voor Keizer kozen had Overmars of toen moeten weggaan of hem in alles steunen zodat hij zijn werk optimaal had kunnen doen.
      En ik heb sterk vermoeden dat Overmars dit proces expres heeft tegen gewerkt.
      Maar goed het is een vermoeden en dus niet helemaal eerlijk wsl.

     2. Litmanen

      Eug. 100% eens dat Keizer is geflikt. Maar ik kan me ook voorstellen dat Overmars zich ongelooflijk geflikt heeft gevoeld dat hij alleen stond toen hij de succesvolle Bosz wilde houden.

      En dat was echt Bergkamp zijn schuld. Iedereen vond Keizer te licht (en dan bedoel ik niet voetballend maar qua ervaring) behalve vriend Bergkamp.
      De ontkenning van Keizer dat hij niet op zijn minst een heel goede kennis van Bergkamp was klopt niet.

      Dat speelde wel een rol, ondanks de ontkenning van Keizer. Toen Keizer bij Jong zat was er heel veel contact tussen die twee.

      Ik denk dat Keizer opgeofferd is en dat deugt niet, maar Overmars is wel de enige die van de drie zijn werk in die zin goed heeft uitgevoerd dat hij tientallen miljoenen heeft verdiend.

      De bijdragen van vdSar en Bergkamp vallen daarbij behoorlijk in het niet.

      Al met al, nu zitten we met Ten Hag en Schreuder. Dat gaat geld kosten, want ik ben er van overtuigd dat ze het niet gaan redden. Als je de interviews van vandaag ziet, dan zou ik als speler geen stap extra meer zetten voor deze trainer.

     3. EugAjax

      Litmanen ik kan me dat ook van Overmars voorstellen. Daarom verwees ik naar politieke strijdjes van de drie heren. Ja dat reken ik ook Dennis aan.
      Ik denk dat het verkeerd is gegaan toen ze zich met elkaars werkterrein begonnen te bemoeien. Ik ben nl van mening dat ze wel alle drie grote waarde hebben gehad in laatste 6 jaar.
      Bergkamp qua jeugdopleiding, doorstroming en ind trainingen.
      Overmars idd spelersbeleid. Aankopen verkopen scouting
      Sar op commercieel gebied en vertegenwoordiger Ajax en NL voetbal bij UEFA en FIFA.
      Misschien dat de taken nog steeds niet 100% goed verdeeld waren.
      Daarom was het raar dat 2 maanden na nieuw contract Bergkamp, dus wsl wel meer duidelijkheid hij ontslagen is.
      Verder onervarenheid Keizer vond ik geen issue, heeft Ajax meer gehad.
      Vriendjes wel of niet maakt me ook niet heel erg uit. Dat gebeurt overal. Zie nu maat bij Overmars en Ten Hag
      Als kwaliteit maar goed is.

     4. EugAjax

      Precies dank je voor afsluiting. Die zin had er nog bij gemoeten 😄👍

     5. Bert62

      Met Bosz waren we dit seizoen kampioen geworden. Maar ja koning Bergkamp besliste anders.

    2. JohnDoe77

     Niemand zou een zekerheidje geweest zijn, maar Marc heeft het, gezien de omstandigheden, prima gedaan! Doei Sar!

 5. Ajax 1

  Laudrup geen zekerheid, heb je nooit, maar wel internationale ervaring en in de top gespeeld. Iemand waar spelers naar opkijken.

   1. Ajax 1

    Dat is waar; was dat vergeten. Maar goed, koeman, seedorf, rijkaard….had van alles geprobeerd. V h schip als assistent. En die neemt over twee jaar over.

 6. a.p.

  ik denk dat iedereen .bij Ajax nu naar zich zelf moet kijken Want Ajax MOET door naar de 34e titel

 7. -buitenkantje rechts-

  Het stopt niet bij vd Sar.. denk je dat het lek boven is als vd Sar verdwijnt?
  Dan hebben we nog steeds ten Hag als trainer.. Staat nog steeds Heitinga voor een groep.. Nog steeds 2 rechtsbacks voor JA staan. Hebben we nog hetzelfde scoutingapparaat. Laten we nogsteeds voor miljoenen aan spelerskapitaal jaarlijks de deur uitlopen. Sterker nog.. Als alleen vd Sar verdwijnt is dat een vrijbrief om door te gaan op de oude manier.

  1. EugAjax

   Eens daarom vond ik Sar zijn opmerking ook onzinnig. Verandert nl niet veel als alleen Sar vertrekt. Er gaat komende maanden veel gebeuren bij Ajax is mijn vermoeden.

  2. JohnDoe77

   Dat is zo BR, maar eersr had die lange drie jaar een babysitter nodig en nu hij zonder zijwieltjes fietst, lazert hij regelmatig van het fietsje af of zien we hem niet fietsen…

  3. De Nees

   Sar is Algemeen directeur, hem vervangen zie ik ook de logica niet van in. Ten Hag moet zijn team op messcherp zetten, 1 f*cking keer per week moet toch lukken? waarom lukt het de tegenstander iedere week wel?? Die worden zo opgenaaid om tegen Ajax punten te pakken et voila helft van de keren lukt het ook nog!

 8. Finidi

  De heer R de Boer moet de boel niet zo lopen opnaaien, de trainer is kut maar directie is zoals overal , figuren die vraag me niet door wie zijn neergezet om net te doen of hun de boel beslissen maar reken er maar op dat er nog heren zijn met poen die echt aan de touwtjes trekken, inderdaad aannames maar denk er maar es over na….

 9. Brokamp

  Ik heb totaal geen vertrouwen in van der Sar. Volgens mij kan hij beter de eer aan zichzelf houden. Want dit gaat niet meer goed komen. Wel knokken voor de 2e plaats want die geeftd

 10. Brokamp

  Ik heb totaal geen vertrouwen in van der Sar. Volgens mij kan hij beter de eer aan zichzelf houden. Want dit gaat niet meer goed komen. Wel knokken voor de 2e plaats want die geeft toch recht op voorronde CL

 11. Kingkong

  Marc oke
  vd Sar exit ( heeft geen reeele inbreng)
  Ten Hag exit ( te behoudend voor ajax)
  Bosz halen ZSM

 12. Bert62

  Marc moet blijven maar van de Sar mag wat mij betreft vandaag nog optyfen.

 13. Zlatan4ever

  Na wederom een nederlaag en daarmee het verspelen van de titel zal er toch iets moeten gebeuren om het voor volgend seizoen op de rails te krijgen…
  Als daarvoor koppen moeten rollen dan is dat maar zo.
  Laten we beginnen met vd Sar en Ziyech. 1 niet vakundig genoeg en 1 die denkt dat hij een topspeler is …..

  1. Litmanen

   Ook eens, maar Ziyech gaat sowieso weg. Hij blijft nergens langer dan twee jaar.
   Maar ja, wie gaat hem halen. Mijnheer wil CL spelen. Dat wordt nog een dingetje.

 14. Johnny

  Sws onredelijke doelstelling bepaald na trainerswissel…kampioen worden met 7 pnt achterstand slaat nergens op. Maar de slappe lijn van afgelopen zomer is toch maar lekkee doorgezet…Maar prima, vd sar…tot ziens. Al vraag ik me af of er ooit bestuurlijke rust komt met aandeelhouders hijgend in de nekken

 15. Rensenbrink

  Zet Advocaat maar voor de groep. Die scheld ze wel verrot als ze niet hun best doen. Heeft een natuurlijk overwicht. In ieder geval van zo’n kaliber. Niet goed spelen? Hup wisselen en wellicht tribune. Moet je eens opletten hoe goed ze ineens kunnen voetballen met inzet. Zie de drive bij JA. Inspirerend.

  1. Finidi

   Das een ex psv’er , ik zeg volgend seizoen vh Schip! Das tenm een ajacied van oorsprong of anders Laudrup. Advocaat is rijp voor de sloop

    1. Rensenbrink

     Gaat ook meer om de wijze van en het kaliber dan hem echt binnen halen. 🧐

 16. AB AjaxBarcelona

  Maar Ronald je weet …… we hebben natuurlijk wel een …… klasse bestuur 👍👍👍

 17. ajacied078

  als of het bestuur het enige probleem is…
  1 de beurs .
  2 bestuur .
  3 appie.
  4 kwaliteit selectie ( te weinig ervaring naar mij idee).
  5 die koop jeugd is ook niet goed genoeg voor ajax1.
  6 inzet (ze denken te makkelijk, wat zw thuis tegen psv deden moet ook uit bij een twente en Utrecht, de tijden dat je simpel won bij die clubs zijn al lang voorbij).
  7 waar is het respect voor wat johan wou.
  8 die naam arena… maak er stadion van.

 18. Finidi

  Ja maak em maar gewoon ouderwets voorzitter vd club en bevoegdheden om opruiming te houden onder de directeurtjes, allemaal opvreters en profiteurs volgens mij! Belachelijk gewoon dat een club als Ajax er zo voorstaat, geld genoeg, spelers gemiddeld beter dan rest in competitie en dan 10 punten achter op die kuttekoppen uit brabant! Weg met die kaalkoppen op de bank die niet te verstaan zijn , rot maar op naar Beieren of zo met je tikkie breedvoetbal, ik wil Ajaxvoetbal zien en smaandags meteen big smile op men werk komen ipv met kutsmoesjes te komen waarom we weer es niet gewonnen hebben! Frustratie ? Ja frustratie inderdaad!

 19. ajaxhoger

  We kunnen hier wel lullen,maar word het niet eens tijd dat we het duidelijk gaan maken in de arena ,daar zie je nooit niks ,ze zitten te kijken net als ze naar de tv zitten te loeren .
  Grote spandoeken met klote beleid bij wijze van spreken ,en nog veel meer , je zal zien dat het gewoon bij praten blijft ,meer zie je bij ons niet, elk jaar weer hetzelfde geneuzel .,En de rotte appels blijven lekker zitten .

  1. afcadeluxe

   gelijk heb je,maar het gros wat er zit is tv publiek,bij elke thuiswedstrijd zie je op de lange zijde veel lege stoeltjes,en die die er zijn waarschijnlijk op uitnodiging vsm 1sponsor,verbaas me telkens weer,en van die gasten verwacht ik dan geen protest…

 20. Charka53

  Of er nu koppen moeten rollen laat ik in het midden maar dat het niet helemaal klopt daar aan de top is wel duidelijk en alles is achteraf gezien wel makkelijk om te oordelen . Het begon met Bosz die had zijn zin moeten krijgen dan hadden we waarschijnlijk boven aan gestaan maar we moeten nu niet de impact die Appie op het team heeft gehad vergeten , dan stellen ze Marcel Keizer aan als trainer dat hadden achter af niet moeten doen maar eerlijk is eerlijk onder hem ging het weer stukken beter en had op z’n minst het seizoen af moeten maken en zeker zoals het nu gaat had Ten Hag hier geen trainer moeten worden want het gaat met de week slechter en als hij nu de spelers al de schuld gaat geven is een bewijs van onvermogen .
  We hebben veel goede spelers en natuurlijk ook wat mindere maar zeker voor onze competitie een goede groep Maar als deze niet gemotiveerd raken kunnen we het ook in de toekomst schudden dus wie of wat er gebeurt zorg ten eerste voor dat de spelers niet na een seizoen al over een andere club ( €€€ ) gaan praten dus houd ze vast en zorg ervoor dat wie er ook voor de groep staat Ajax op z’n Ajax laat voetballen en verder wens ik iedereen sterke in de komende tijd.

  1. ems

   Met een goede trainer vanaf het begin van het seizoen hadden we deze hele discussie niet gehad

 21. Koning Haarms Wolfs

  Enkele opties: Schippie, Bosz, Van Gaal, wellicht Laudrup. En als ik echt eerlijk ben, gaat t tussen de eerste 2 genoemden..

Reageren is niet mogelijk.