Opstellingen Vitesse – Ajax

Ajax begint om 14:30 uur aan de uitwedstrijd tegen Vitesse. Door de blessure van Frenkie de Jong keert Max Wöber terug in de verdediging en neemt Siem de Jong de plaats in van de geblesseerde Klaas Jan Huntelaar. Lasse Schöne keert na rugklachten ook terug in de basis. Ajax begint aan het duel als nummer twee van de Eredivisie terwijl Vitesse de zevende plaats bezet.

Opstelling Vitesse: Pasveer, Dabo, Kashia, Miazga, Faye, Foor, Serero, Mount, Beerens, Matavz, Linssen

Opstelling Ajax: Andre Onana, Joël Veltman, Matthijs de Ligt, Max Wöber, Nico Tagliafico, Donny van de Beek, Lasse Schöne, Hakim Ziyech, David Neres, Siem de Jong, Justin Kluivert

 

Related posts

170 Comments

    1. beni

      Hoe lang spelen ze al zo??? Het enige lichtpuntje was met Bosz.
      Het is gewoon een belabberd elftal.

  1. Jimmy1971

    Toch apart dat middenvelder Siem de voorkeur krijgt boven spits Casierra !

    1. Ajax 1

      Inderdaad. Zet gewoon een spits neer. Zo goed speelt siem niet dit seizoen en kostte ons ook de bekeruitschakeling tegen twente.

    1. Emilio4Ajax

      Wat moet hij wel niet denken…Siem in deze vorm hoort op de bank…❌❌❌❤️??

  2. M800M

    Vrees dat het weer een zaadwedstrijd wordt.. siem op 9 en een zeer onervaren bank.. Lets hope i’m wrong?

  3. Jeroen68

    Wat een mongool die ten Hag. Hij heeft toch ook vorige week gezien dat het niks is met Siem in de spits ? Siem is godverdomme ( een middel matige ) middenvelder ! Zet daar gewoon Cassiera neer of desnoods Sierhuis. En dan zeker de laatste 10 minuten je wissels er in gooien, als het te laat is. Ik ben nu al zo klaar met deze man. En ik kan ‘m trouwens niet verstaan ook. ?

  4. Jimmy1971

    Oppassen voor die Mount van Vitesse , dodelijk in de spelhervattingen en leuk voor Serero ( hoop niet te leuk ) deze wedstrijd ..

  5. EugAjax

    Verdediging logisch neergezet. Bij Siem in de spits heb ik mijn twijfels. Aan de andere kant. Vorige week was hij niet goed maar de aanvoer ook niet. De enige echt goede bal op hem ging er bijna meteen in.
    Kom op mannen, vechten voor laatste (halve) kans

    1. Jimmy1971

      Siem kan het wel maar geeft zelf aan dat dit niet zijn positie is !
      Maar je zag aan de wedstrijdselectie al dat hij in de spits zou staan omdat er verder maar 1 echte spits ( casierra ) bij de selectie zat ..
      Hoop dat Siem wat van zijn oude glorie laat zien vandaag !!
      Laten we ze vooral wel steunen !!

  6. afcwil

    jonges kom op wacht even af hoe het gaat .als we winnen met goed en mooi voetbal dan pas kunnen we erover oordelen .kom op afc ajax

  7. AB AjaxBarcelona

    Cassierra zit nu ruim anderhalf jaar bij Ajax, is bijna 21 jaar en is bij afwezigheid van Dolberg en Huntelaar niet de vaste vervanger voor starten in de basis. Siem de Jong, die nooit heeft aangetoond een echte spits te zijn, mag vervolgens wel opdraven.
    Ik denk dat we dan van de zomer beter afscheid kunnen nemen van Cassierra want er us duidelijk onvoldoende geloof in hem.
    Kan in zijn kielzog Orejuela ook meteen mee want Kristensen is hem nu al voorbij.
    Ik zou bijna zeggen: klasse bestuur ??

    1. Ajax 1

      Er moet inderdaad doorgeselecteerd worden. En niet iedere aankoop kan raak zijn. Het lijkt er inderdaad op dat cassierra en orejuela het niet gaan redden. Maar in geval cassierra zou ik dat dus vandaag willen zien.

  8. Iamsterdam2015

    PFFFFFFFFFFT. weer Diem de jong!?!?!?!?!?!?!? Ten Hag snapt er echt niks van. Echt ONGELOFELIK dit

  9. Widi

    Cassierra kan dus wel verkocht worden. Met deze trainer wordt het niks trouwens. Denk eerst verdedigend. Als er één club is waar dat niet gewenst is, is het Ajax.

  10. Widi

    Ik heb het alweer gezien. Fantasieloos voetbal in het ritme van de tegenstander. Als de uitzending van Parijs-Nice zo begint, zap ik weg. Klaar mee.

    1. JohnDoe77

      Zeker, nu wat strakker dekken zodat ze niet van afstand kunnen schieten en het komt goed…

    1. Finidi

      Wat is die lul van een veltman toch een ajaxonwaardige speler laat staan aanvoerder! Pff en die trainer derbij , gebakje!

    1. JohnDoe77

      Ja wel een waanzinnig mooi schot. Maar jammer dat we er nu pas aan denken dat Foor dat kan. Hadden ze veel strakker op moeten dekken!

    1. JohnDoe77

      Je mist “was” denk ik? Die stonden te kijken en dachten rond de 16 te gaan verdedigen…

  11. stylo1984

    Ken der niet eens kwaad meer over worden, heb meer mezelf der mee te pakken dan dat et beter word…. wederom een seizoen zonder prijzen

      1. stylo1984

        Ze spelen omdat ze moeten spelen, das nu al te zien… kijk siem de jong en kluivert ? en kluivert wil naar barca?

        1. JohnDoe77

          Ja dat hij naar Barca wil begrijp ik, dat wil ik ook. Misschien moet hij de eerste paar jaar het ook houden bij een lang weekend!

  12. Vak 120

    We hebben een voorhoeden die is toch niet eredevisie top waardig!! Wat een drama

  13. Koning Haarms Wolfs

    Ten Hag z’n 030-koffertje en Sar z’n Man-U koffertje…..heren we kunnen niet zonder u, maar vanaf morgen gaan we het toch proberen.

  14. Dagrump

    Wat een gezeik alweer !! Weer geen echte spits in de spits !! Krijg er echt de schijt van. Ten Hag wat ben je een slappe zak !!

    1. JohnDoe77

      Helemaal eens; Siem is normaal in de spits het noodverband. Waarom geen Cassiera!?!

    2. Jeroen68

      Ze doen maar wat, net als ten Hag. Ik denk dat de spelers hem niet kunnen verstaan.

  15. Joodjuh

    En daar gaan we weer! Te laag tempo en geen bal komt aan maar we boeken wel vooruitgang toch meneer Ten Hag?

    1. beni

      Wie dan, cassiera?? Heb je die bij jong Ajax gezien, word je ook niet blij van.
      Je kan er voor zetten wie je wil het zit er niet een middelmatig elftal, subtop. En begin eerst een schoonschip te maken bij de opleiding, scouting. En dan aan de top, kinderen zijn het waar is de van Praag of van Oss die kon je een club laten besturen maar niet dit.

  16. Dagrump

    Begrijp echt niet wat eraan de hand is met ons Ajax!! Wat een slecht spel !! Sinds Ten Hag er is is het spel echt slechter geworden !!

  17. M800M

    Het is overal matig maar we verliezen dit op het middenveld. Ongelofelijk, in potentie de het beste middenveld van nederland maar toch worden we daar elke week overklast

  18. Dagrump

    Het spel is nog nooit zo slecht geweest als onder Ten Hag !! Volgens mij had utrecht het te danken aan de voormalig assistent ipv van aan Ten Hag !!

  19. Arnold711

    Schone en Ziyech er uit. Eiting er bij en Siem terug en een echte spits er nu in.

  20. ems

    Wat een fantasieloos getik en slap spel. Kluivert moet echt het krachthonk in en biefstukjes eten trouwens

  21. fjonkman

    Wat een wanprestatie leggen we weer op de mat.. het lijkt wel met de week slechter en slechter te worden. Ik vraag me echt af waarom topclubs überhaupt nog komen kijken naar hopeloos falende spelers als Kluivert, Neres en Ziyech. Zijn die gasten nou echt zoveel geld waard? En Siem de Jong… ik heb gewoon medelijden met die jongen. Hij kan het echt niet meer aan. En Veltman speelt alsof hij liever een Vitesse shirtje aan zou willen hebben. Onze club wordt weer helemaal naar de kloten geholpen… wat een treurnis. Psv gefeliciteerd met het kampioenschap. AZ gaat ons ook nog wel inhalen, dus CL is hoe dan ook onbereikbaar. En laten we eerlijk zijn.. daar hebben wij ook echt niks te zoeken..

  22. Jeroen68

    Ik ben benieuwd welke 3 spelers ten Hag gaat wisselen ? Hij zal wel wachten tot het laatste kwartier ingaat.

  23. Ajax 1

    Kom op Ajax, rechtzetten dit tweede helft, knokken, vlammen, kapot spelen……donderspeech in de rust en laten zien tweede helft dat je kampioen wilt worden. En cassierra ipv verdediger na 10 minuten als het nog 1-0 is

    1. Prinsengracht

      Stop toch eens met die teksten! Hoe kun je nog praten over kampioen worden?

      1. Ajax 1

        Ok, jij gooit de handdoek al in de ring? Volgens mij moet je blijven gaan totdat je echt geen kans meer hebt. Goed dat jij niet in het veld staat want jij zou er dus ook niet voot vechtem

        1. Prinsengracht

          Jij moet lekker blijven hopen dan. Of je leeftijd is lager dan het aantal tegendoelpunten, of je IQ. Ik erger me een ongeluk aan debielen die nu nog kampioen denken te worden.

        2. Widi

          Je ziet godverdomme toch ook wel wat je ziet? Of ben je Jules de Korte? Die handdoek ligt daar al een paar weken. Neergelegd door de spelers. Hou je smoel met je naieve teksten. Idioot.

          1. Ajax 1

            Wat een idioten zijn jullie. Je kunt ook als een lamlul in het veld gaan lopen, of je kunt er alles aan doen. Dat snappen jullie toch ook wel? Dat we geen kampioen worden snap ik ook wel, maar je hoort iedere wedstrijd te gaan alsof je dat wel gaat worden…..en doe normaal met jullie suffe teksten, wordt even lekker volwassen.

          2. Widi

            Je ZIET toch al weken dat ze er niet voor gaan? Of ZIE jij dat niet? Je hoopt, maar je kijkt niet. Hoop ellende.

          3. Ajax 1

            Ja, ik zie het ook, maar ik ben supporter, dus ik blijf gewoon hopen…..en nu is het klaar met de derde. Kutzooi.

      1. Ajax 1

        Tja, jezus, hoe kan het nou dat iedereen om cassiera vraagt en siem de jong opgesteld wordt. Cassiera heeft er al bijna drie in liggen

  24. Iamsterdam2015

    Ik kan het mij niet voorstellen maar zou het wel begrijpen als Keizer nu thuis zit en stiekem in zijn vuist lacht……..

  25. Finidi

    Ja zal er wel niks mee te maken hebben misschien maar die drie “coneheads” op de bank stralen toch werkelijk helemaal niks uit?! Haal aub Johnny vh Schip op oid iemand met uitstraling en een andere opvatting over voetbal dan die 2 kinkels die er nu zitten de grote jongens te spelen !!

    1. JohnDoe77

      Het originele idee van Overmars om Laudrup te halen is logischer; heeft ervaring met coachen, uitstraling en is van de Ajax school!

  26. dennis78

    wat een dramatisch eerste helft. we zijn in ieder geval kampioen in tikkie breed en tikkie terug. tel daarbij de voorzetten bij op als je het een voorzet mag noemen. verder is vitesse veel sneller in de omschakeling…het lijkt wel of ze er geen zin in hebben..hopelijk is de 2e helft beter dan dit.

  27. Jari litmanen

    Kunnen ze niet een week op trainingskamp hoe je moet schieten en afmaken op doel! Man man man! Alleen lossefloders of vuurpijlen.???

  28. JohnDoe77

    Kluivert windt zich veel te veel op, met of zonder bal. Wordt hij niet veel beter van. Ik verlang inmiddels naar Younes!

  29. Vak 120

    We kunnen alles wel op ten Hag zijn bord gooien…maar als je neres en kluivert ziet spelen word je toch moedeloos!! Gaat kluivert nog interresant doen tegen over kashia…die gooit hem met 1 hand over de reclame borden!

  30. JohnDoe77

    Wat een ENORME blunder weer, kolere! Als zelfs Wöber nu Veltmannetjes gaat doen, is het echt kansloos geworden!

  31. stylo1984

    Hier offer je je zondag middag dan voor op, stelletje fliklers dat et zijn…

  32. Koning Haarms Wolfs

    Feit is, dat we zo langzaam het lachertje worden van de eredivisie. Om je rot te schamen. Wie krijgt dit zooitje nog aan het voetballen? Blij dat 030 op 14 punten staat, anders moesten we ons zelfs zorgen maken om plaats 3. Absurd slecht.

  33. Iamsterdam2015

    Godverdomme!!!!! Die cassierra moest er vorige week al in TEN HAG LUL!!!!!!!

  34. Iamsterdam2015

    Kijk kluivert…..zo moet het. Ik zou mij inderdaad ook maar in mijn capuchon verschuilen……….

  35. JohnDoe77

    Jammer dat Neres uit vorm is, dit had de gelijkmaker moeten zijn. Maar door de wissels ontstaan kansen…

  36. JohnDoe77

    Tsja, dat was het risico van de wissel. Klote, begon net wat momentum in te komen!

  37. Iamsterdam2015

    Nou.. en uit en klaar. Wat een prutsers man man man man wat een prutsers

    1. M800M

      Denkt die gast nou echt dat hij met zulk spel mee mag met marokko naar het wk? In potentie de beste speler van de ED, in de realiteit een van de slechtste.

  38. M800M

    Gvd wat ben ik klaar met deze wekelijkse ellende? haal godverdomme eens een capabele trainer en flikker voor mijn part alle diva’s er uit, laat ze maar bij een topclub gaan falen ipv bij ons. Bah

  39. JohnDoe77

    In zo’n moeilijk draaiend elftal laat Cassiera wel zien dat hij de kans vanaf de basis had moeten krijgen!

  40. Iamsterdam2015

    Kan dan wel dat Ten Hag verkeerde beslissingen neemt maar de spelers op het veld moeten verdomme inzet tonen

  41. -buitenkantje rechts-

    Niet onverwacht.. met dit spel kan Ajax van iedere top 5-8 eredivisionist verliezen. Helemaal van Vitesse dat veel kwaliteit heeft en een goede dag heeft.

  42. Iamsterdam2015

    Kan dan wel dat Ten Hag verkeerde beslissingen neemt maar de spelers op het veld moeten verdomme inzet tonen. VERDOMME NERES HOE WIL JE HEM DAN KRIJGEN SLAPPE SAMBA BAL!!!!!!!!!

  43. Iamsterdam2015

    Kan.iemand die NERES AUB VAN HET VELD HALEN??? Dan maar met tien man

  44. Vak 120

    Ik denk ook voort dat neres daadwerkelijk heel de week bij de Bull dog binnen zit aan zijn ogen en spel te zien…

  45. Koning Haarms Wolfs

    TH krijgt deze lui nooit aan het voetballen. Gelukkig hebben we genoeg geld voor afkoopsommen. Witte zakdoeken zijn wel op zijn plaats.

  46. JohnDoe77

    Ik heb liever dat ze nu 3e worden als 2e, hebben ze langere voorbereiding! De kans dat je de CL in komt via de voorrondes is 0!

    1. Widi

      Dat maakt geen moer uit. Ook voor EL moeten voorronden gespeeld worden. Denk gewoon eens na voordat je iets typt. En nu ben ik weer negatief zeker? Leeghoofd.

          1. Iamsterdam2015

            Kan er ook noet tegen en zeker niet als het zo slap is. Wordt je weggespeeld of is een tegenstander gewoonweg beter kan ik er enigsinds mee leven, maar dit???? Pfffft

  47. Arnold711

    Ik denk dat ten Hag de spelers kapot aan het trainen is. Je merkt dat de fut er uit is.

  48. Codilo

    Kan ziyech ook eens ophouden met schieten. Of heeft hij de doos nog om zijn schoenen. Vindt schandalig van z’n speler

  49. dennis78

    wat een kut wedstrijd…kut inzet….verdient gewonnen door vitesse..ik kijk volgende week wel naar de f4 van bal op het dak dat is beter dan deze bende…die titel kan je nu echt wel vergeten, maar ten hag zal wel een andere wedstrijd gezien hebben en het een mooie pot vinden…

  50. afcadeluxe

    weer 1zondag verknalt…ziyech,die mag van mij nooit meer op doel schieten,tis verdomme geen rugby en neres moet ook maar hele week na de fabeltjeskrant naar bed?

  51. Geroldkohlen

    Had al een slecht voorgevoel vandaag maar wat een wanvertoning is dit zeg! Was het vorige week nog niet duidelijk ,dan is het nu echt over en uit ! ten hag nemen als coach was gewoon een foute beslissing. en binnen Ajax waaronder van de sar hebben zich belachelijk gemaakt, en het is tijd dat ze vertrekken. en van sommige spelers direct afscheid nemen. en dit seizoen verder spelen met de toekomst, en in de zomer dat aanvullen met 3 ervaren top versterkingen.

    1. -buitenkantje rechts-

      Ik vroeg me van de week ook al af.. We hebben prima spelers.. waarom loopt het niet? Waarom gaan spelers niet tot het gaatje? Verdomme 1 wedstrijd per wk!! Waar hebben we het over?
      Ik zie voorspelbare spelpatronen.. veel te laag tempo… onnauwkeurigheid in passes en afwerking.. Gewoon geen scherpte!! Geen absolute wil en vanzelfsprekendheid dat JIJ degene bent die hier gaat winnen. Dan spreek ik nog niet over vastzetten van de tegenstander.. 1x kaatsen. Blunder van Wöber.. flegmatiek verdedigen van Veltman.. ongeïnspireert middenveld.. Schöne die loopt als een opa met rollator. Ziyech beperkt zich tot wat ingeïnspireerde passjes.. Beek geen schim. Kluivert hevig gefrustreerd.. Siem geen spits.. Neres die nog ontdooit moet worden.
      Vorige wedstrijd tegen Ado al plaatsvervangende schaamte.. nu wederom!
      Oplossing?

      1. afcadeluxe

        pff oplossing??ik zou het niet weten b.r.,het beste lijkt mij om de hele selectie en bestuur naar oude ajaxvideos te laten kijken,misschien snappen ze dan waar ajax voor staat,en zeker niet voor dat kutvoetbal wat we nu al tijden te zien krijgen…

      2. Geroldkohlen

        ook eens BR! oplossing ? eerst eens een echte trainer voor de groep zetten! afscheid nemen van spelers zoals veltman!! ook binnen Ajax moet schoon schip gemaakt worden! en 3 gerichte top versterkingen 1 voor elke linie! en niet alleen maar jochies waar de ballen nog van ingedaald moeten worden!!!

  52. Forever nr14

    Nou zoals verwacht, Sar kloothommel trek je conclusies! Opgeflikkert!
    Ten Hag ga een amateur clubje trainen, want als jij zegt dat de passen en balsnelheid omhoog gegaag is onder jou, moet je je kapot schamen joh.

    Er is maar 1 oplossing “graag of niet” Louis van Gaal z’n gang laten gaan, met een grote bezem erdoorheen.
    Wat ik niet begrijp dat wij ajacieden het nog steeds accepteren?? Onbegrijpelijk gewoon. We moeten toch een keer een statement maken

  53. AFCA my World

    Waarom siem en niet gelijk cassierra , ten hag rot op als je geen verstand van voetbal hebt ! ⚽️

Comments are closed.