Ajax verliest van Vitesse en kan landstitel vergeten

Ajax heeft zondagmiddag met 3-2 verloren van Vitesse en kan daarmee de 34ste landstitel zo goed als zeker vergeten. De ploeg van trainer Ten Hag gaf vanaf het eerste fluitsignaal niet thuis en dat kan gerust beschamend worden genoemd.

Vitesse kwam goed uit de startblokken maar het was Ajax dat via Siem de Jong de score had moeten openen, echter werkte de ‘spits’ de bal naast het doel. Enkele minuten later had Matthijs de Ligt ook nog eens de kans op een doelpunt maar zijn kopbal ging rakelings naast. Het was een voorbode voor Ajax want uit de eerste de beste kans scoorde Vitesse de 1-0. Vanaf de rechterflank trok Foor naar binnen, om vanaf een meter of 25 snoeihard de bovenhoek uit te zoeken. André Onana kreeg zijn vingertoppen tegen de bal, maar kon het tegendoelpunt niet voorkomen.

In de tweede helft voerde Ten Hag twee wissels uit en kwamen Cassierra en Younes in het veld voor Kluivert en Wöber maar toen stond Ajax al op een 2-0 achterstand door een doelpunt van Linssen. Nadat Mateo Cassierra de 2-1 wist te scoren leek Ajax op weg naar meer doelpunten en schoot Younes de bal op de paal. Vitesse kwam uiteindelijk op 3-1 nadat de verdediging van Ajax kinderlijk in de fout ging bij een vrij trap en Linssen de bal achter Onana kon werken. Cassierra was daarna enkele keren gevaarlijk maar doelman Pasveer wist meerdere keren de inzet te keren. Zes minuten voor tijd scoorde Siem de Jong de 3-2 maar het was uiteindelijk niet genoeg en met de nederlaag kan Ajax de 34ste landstitel zo goed als zeker vergeten.

Vitesse – Ajax 3-2 (1-0)

’16 Foor 1-0
’57 Linssen 2-0
’61 Cassierra 2-1
’71 Linssen 3-1
’84 De Jong 3-2

Scheidsrechter: Kuipers
Toeschouwers: 19.876
Gele kaarten: Faye, Linssen, Castaignos (Vitesse), Ziyech, De Ligt (Ajax)

Opstelling Vitesse: Pasveer, Dabo, Kashia, Miazga, Faye, (/46 Karavajev), Foor, Serero, Mount, Beerens, (/66 v.d Werff), Matavz, Linssen (/83 Castaignos)

Opstelling Ajax: Andre Onana, Joël Veltman, Matthijs de Ligt, Max Wöber, (/60 Mateo Cassierra), Nico Tagliafico, Donny van de Beek, (/78 Nouzzair Mazraoui), Lasse Schöne, Hakim Ziyech, David Neres, Siem de Jong, Justin Kluivert (/58 Amin Younes)

Related posts

93 Comments

 1. De seijs

  Ja dit is dan toch wel een tikkie. Maar zolang er gevoetbald wordt moet je blijven voetballen en vechten. Plaats 1 wordt moeilijk, maar de 2e plek vast houden is belangrijk. Dus we moeten ajax blijven steunen. We zijn tenslotte allemaal ajacied. En na het seizoen moeten we de schade repareren. (helaas)

   1. De seijs

    Wzawzdb en we komen echt wel terug! Alleen wel met een ouwe rot als trainer. Ik zou er alles voorover? hebben als Louis van Gaal trainer van ajax wordt.

  1. Ajax 1

   Ik baal van de start van het seizoen met het drama van appie, van het feit dat eerst keizer en daarna ten hag als trainer zijn aangesteld ipv laudrup of koeman. En het terughalen van siem de jong was niet handig. Het wegsturen van tete om vervolgens veltman niet alleen te houden, maar zelfs aanvoerder te maken. Onze jonge talenten kan ik een hoop vergeven, maar het aanstellen van deze matige trainers niet.

   1. De seijs

    Ik heb altijd al gezegd, dat er maar een is die je zekerheid geeft als trainer hier in nederland. Louis van Gaal!

  2. De seijs

   Ja zeker kut. Kijk dat je uit 2x moet score is wel bekend om te winnen. En dat Vitesse 1x zou score had ik ook wel verwacht. Maar dat ze dat 3??? x tegen ajax zouden doen had ik nooit verwacht. Helaas 3-2 wat een drama!

   1. -buitenkantje rechts-

    Kijk naar het spel Seijs! Je hebt het over een tikkie.. Dat is het einde vh seizoen. Nu al begin feb op 10!!! pnt achterstand. Na dit seizoen schade repareren? Hoe dan?! Nu al 4 seizoenen helemaal niks in Amsterdam! Heb je het horen zingen in de Gelredome? Dit onder het oog van “sphinx” Sar.

    1. De seijs

     Maart rb maart. Maar het is inderdaad een drama. Als ajax deze had gewonnen was het 7 punten gebleven. Ik heb altijd gezegd dat ajax een oudere top trainer nodig heeft voor zo’n jonge groep. En er is er maar een in mijn ogen die dat zeker zou kunnen. Lv Gaal. Als iedere ajacied echt wel dat de club snel weer prijzen gaat pakken en weer meegaat tellen in Europa dan is hij de enige man. Maar dat moet je wel willen en durven zien. En achterom kijken daar wordt niemand beter van.

  3. De seijs

   We moeten onze hoofd nooit laten zaken! Wij zijn immers ajax! De beste club in historie van Nederland. En oké we hebben tegenslagen, maar juist daaruit kom je sterker terug. Hoop houden en blijven knokken. wzawzdb ???

    1. De seijs

     Nee je moet je juist laten horen. In goede en in mindere tijden. Wij ajax zijn geen lulletjes altijd borst vooruit. ?

   1. Peter kopsterk

    Je hebt het over tegenslagen seijs maar met mooi voetbal kom je er ook niet. Zult toch scherp moeten zijn en veel strijd moeten leveren. Ik erger mij weleens over de gemakzucht. Denk aan die 2de goal van vitesse. Dat kan toch niet.

    1. De seijs

     Nee mag zeker niet. Eigenlijk alle 3 niet. Maar inderdaad het gaat veelste slap. Maar dat zeg ik hier al heel lang.

  4. Charka53

   Natuurlijk moeten we ze blijven steunen maar van voetballen zie ik niet veel en vechten zie ik heel weinig.

  5. vak411

   pffft, je mag ook weleens pissed zijn. wat een grote club. dan moet je vaker kampioen worden. mietjes zijn het!!;!

 2. Jari10

  Altijd steunen uiteraard maar dit was niet goed. Het lijkt wel of alle energie uit de ploeg verdwenen is. Ten Hag effect?

 3. Codilo

  Heb nu weer elke zondag tijd voor mijn meissie, tot augustus hoef ik niet meer te kijken ?

  1. HURBIE

   Is toch heerlijk om naar uit te kijken
   Krijg nog liefde en voldoening voor terug
   Normaal gesproken Codi

  2. Machlas

   Lekker belangrijk!! Je meissie.
   OPMERKING VAN DE REDACTIE: VANWEGE ONGEOORLOOFD TAALGEBRUIK IS DIT ACCOUNT GEBLOKKEERD!

 4. EugAjax

  Waardeloos dit. Ik ben het eens met BR op vorige topic. Niks aan toe te voegen. Anders dat ik niet blijf snappen waarom Keizer eruit moest………drama zomer gevolgd door een eerste twee maanden die te verwachten was.
  Dan zie je toch dingen gebeuren waarbij je kan concluderen dat weg omhoog was ingezet. Lek was nog niet boven, maar waren goed op weg.
  Totdat heren Sar en vnl Overmars de echte macht wilde grijpen. Nu gaat dat dus tenkoste van wat al een moeilijk seizoen was.
  Is nu een nachtmerrie geworden. Doodziek van. Ik zie het voorlopig niet goed komen.

  1. De seijs

   De macht?? Ik denk toch echt dat iedereen het beste met ajax voor heeft. En gaan wijzen nu heeft geen zin. En de beste stuurlui staan aan wal EugAjax. Ik zoek het eerder bij de spelers. Die hebben toch ook een mond! Afijn het is een drama voor heel de familie ajax.

   1. EugAjax

    Seijs ik zeg dit voornamelijk omdat ik gewoon niet snap waarom je de trainer eruit gooit op moment dat het gaat lopen. Verder kreeg Ten Hag meteen waar Keizer om gevraagd had, twee backs die “overlappend” kunnen spelen en een eigen assistent….dat bedoelde ik met macht pakken. Lijkt wel op tegenwerking van Keizer en Bergkamp om vervolgens precies te doen wat er maanden eerder gevraagd werd. Doodzonde. Maar goed wees gerust, hoe klote en kut het ook gaat, welke grappenmaker ook binnen Ajax voor het zeggen heeft. Ik zal ze altijd steunen alleen nu even flink doodziek ervan. Even Barca maar verder kijken.

    1. Litmanen

     Het eruit gooien va n Keizer heeft dit team de doodklap gegeven.
     Het begint bij Appie en daarna is het niet meer goedgekomen. Destijds schreef ik al, dit seizoen moeten we maar vergeten.

     Spelers de schuld geven? Ja dat kan. De hele verdediging faalde vandaag, er kwam vanuit het middenveld geen fatsoenlijke pass en onze buitenspelers zijn al weken uit vorm.

     Maar het begint met een elftal goed neerzetten. Deze spelers vertrouwen niet op hun trainer.

     Misschien volgend seizoen, maar ik zie in Ten Hag geen toptrainer.
     Zijn wissel beleid is ondermaats. Kluivert had in de rust al gewisseld moeten worden en Siem heeft de hele wedstrijd in de weg gelopen.
     Onbegrijpelijk dat iedereen behalve Ten Hag dat ziet.

     1. EugAjax

      Ja Litmanen ik ben het eens met je. Begin van het seizoen was zo dramatisch dat je nooit en te nimmer een normaal seizoen kon verwachten. Dan moet je mijns inziens de rijen sluiten en dicht bij elkaar blijven in voor- en tegenspoed. En vooral dat is me tegengevallen en daarom valt het me extra zwaar.
      Op naar volgend seizoen, en hopelijk leeft Ten Hag ook een keer op, vooralsnog overtuigd hij allerminst.

 5. Cootje Adriaanse

  De zoveelste schandalige wanprestatie.

  Er zit een hoop fout in deze club.

  1. -buitenkantje rechts-

   Qua voetbal zeker.. we hebben een stel prutsers aan het roer. Neem de trainers, scouting en begeleidende staf onder de loep. Geen middelmaat meer! Topklasse in alle geledingen.

   1. HURBIE

    Maar de redder in Nood leeft helaas niet meer
    Hebben niet goed geluisterd naar hem

 6. Brokamp

  Natuurlijk moet je de ploeg altijd blijven steunen maar wat als er verschillende niet thuisgeven. Ten eerste de technische staf. Als de Jong vorige week liet zien niets toe te voegen dan zet je hem toch niet opnieuw in de spits. Het is niet meer de Siem de Jong van zijn eerst Ajax periode, hij zit echt op dood spoor. Als je dan eenh spits hebt die het wekelijks goed doet in Jong dan zet je die er toch in. Desnoods haal je sierhuis erbij op de bank. Als men het niet in Cassierra ziet zitten hang hem dan eenh prijskaartje om zijn nek en neem afscheid. Wie echter wekelijks Jong ziet voetballen moet toch erkennen dat hij gegroeid is. Wat Aron Winter aan de staf heeft toe te voegen zie ik ook niet. Keizer kreeg veel kritiek maar we moeten ons afvragen of het ontslag wel verstandig is geweest. We weten in ieder geval zeker dat we komende zomer afscheid kunnen nemen van van der Sar, alsdie tenminste zijn woord houdt.

 7. Ajaxfoort

  Gedane zaken nemen geen keer. Keizer is verleden tijd, terecht of niet. Ik zie in Ten Hag niet de gedroomde opvolger. Hij is niet degene die deze mannen de weg wijst naar de top. Helaas. Dus wat mij betreft maar weer geld over de balk smijten en het contract beeindigen. Maar nu eens met minder haast gaan shoppen. Kijk eens rustig naar wie hier wel geschikt voor is. Van Gaal kan het, maar hij is geen trainer die langdurig zal blijven. Dus zet bij hem meteen een kroonprins.

 8. Koning Haarms Wolfs

  Laat Louis maar komen idd. Hij dwingt wel respect af bij deze egootjes.

 9. Basisspeler

  Sar gaat nu toch wel vertrekken? En kunnen we Ten Hag al weer ontslaan? Verlang bijna terug naar Keizer

 10. geralmere

  Verliezen kun je altijd, maar als je zoals Veltman als back en als aanvoerder zo een wedstrijd in gaat, moet je je doodschamen. Als je als Ajax niet zo stabiel bent, maar toch op dat moment goed speelt, zijn dit soort fouten cruciaal. Joel Veltman staat dus aan de basis van deze slechte prestatie en al weken. Waarom niet de nieuwe Deense rechtsback er in en Joel lekker naar het derde, niet naar Jong Ajax want dan verziekt hij het daar weer. Gauw vergeten dit seizoen.

  1. Eppie

   Tete had niet weggemogen. Die is veel energieker en aggresiever ivm Veltman. Onbegrijpelijk dat Veltman ook in Oranje staat.

  2. Vak 120

   Waarom altijd tegen veltman???
   Kijk neres en kluivert is!! Veltman geeft na de wedstrijd altijd correct en netjes commentaar….ziyech en kluivert praten over tranfers,die mannen moeten hun bek houden en gaan trainen om de vorm weer te krijgen…verder niks!!

  3. Litmanen

   geralmere, de eerste goal ontstond door een fout afgeslagen corner en niet vooruit verdedigen daarna.
   Ja de corner ontstond door een fout van Veltman. Dom en nonchalant.
   De tweede goal was een fout van Onana, De Ligt en Wober.
   En weer krijgt alleen Wober de schuld.
   De derde goal ontstond door een overtreding van Ziyech en daarna slecht verdedigen van Ziyech.

   Als we meegaan in jouw gedachtengang moeten dus niet alleen Veltman, maar ook Onana, De Ligt, Wober en Ziyech opzouten.

   Als je kritiek levert op één speler zit je er echt helemaal naast.

   Ten Hag blijkt niet in staat dit elftal, vorig jaar nog Europacup finalist, een fatsoenlijke tactiek mee te geven waardoor de hele spelersgroep zonder vorm en vertrouwen in het veld staat.

   Nooit kan één speler de schuld hebben van het falen van een heel elftal.

   Wel kun je je afvragen waarom Kluivert weer in de basis begon. Al weken raakt die jongen geen knikker, alleen maar bezig met zijn contract. Younes liet meteen het ongelijk van zijn trainer zien, net als Cassiera, maar waarom zo laat?
   Waarom niet in de rust?

   Als er iémand moet verdwijnen, dan is het dat kale schorre mannetje die afstand neemt van zijn spelers bij verlies.

  1. Yindi

   Hoorde daarnet op de radio dat ten Hag de schuld bij de spelers legt zonder enige zelfkritiek. Conclusie van de verslaggever!! Als dat zo is dan moet hij zeker weg en is hij geen knip voor de neus waard. Kan me nog Mario Been herinneren als trainer bij 010. Die had ook de neiging de schuld bij de spelers neer te leggen. Heb niks met 010 maar toen dacht ik al steeds, Been rot op man. Elke keer als ik hem nu zie (als zgn. analyticus) denk ik nog steeds, daar heb je die eikel weer. Hoef dus niet uit te leggen wat ik van ten Hag vind. Hij besft echt niet dat hij niet geschikt is hier leiding te geven zoals het hoort. Ajax is iets anders dan Utrecht meneer ten Hag!!! Zeker nu zou jou enige zelfkritiek niet misstaan.

   1. Litmanen

    Hij legt het altijd bij zijn spelers. Op tv zegt hij min.of meer dat zijn verdedigers aan alle doelpunten schuld hadden, maar bij de derde begaat een middenvelder eerst een overtreding en bij de vrije trap laat hij Londen vrij uithalen.
    Maar aan het einde is de trainer verantwoordelijk.
    En bij Ajax helemaal.

 11. ajaxpers

  Frank de Boer moet terug en naast Ten Hag kunnen Veltman en Siem ook meteen de deur uit.

 12. Arnold711

  Nu eens geld uitgeven voor een internationale trainer. En het liefst met haar.

 13. Ajax belg

  nog 1 laatste maal: je speelt zoals je traint. positie spel allemaal aardig en rondotjes . Maar FYSIEK is niet aan wezig, daardoor vallen we altijd na 20a25 minuten door de mand. Dat en kwaliteit komen we tekort. Hopen op weer betere tijden

 14. skel

  Niets te zoeken in de CL, ook de EL is een brug te ver……te moe voor de beker en ook niets te zoeken bij de landstitel…..de ene onervaren trainer na de andere, o nee als je het beloftenelftal van Bayern hebt getraind ben je automatisch een toptrainer…..voetballers met kwaliteit worden zo snel mogelijk verkocht…. en de serie miskopen stijgt weer zoals ieder jaar …. oke op Sanchez en onze blonde spits na …maar wel een banksaldo die is opgelopen tot boven de 175 mil. Wat was het ook al weer ……….. oud spelers met voetbalervaring moeten een voetbalclub leiden…dat heeft goed uitgepakt bij Ajax….. we pakken ook dit jaar geen enkele prijs…… en laat PSV dan maar saai spelen wel gewoon kampioen…..

  1. Eppie

   Er kan tenminste 1 succes uit deze blamage komen en dat is dat VanderSar zo snel mogelijk op straat gezet kan worden (hij moet even zijn belofte nakomen dat hij weg zou gaan als er geen progressie is:…achterstand is sinds nieuwe trainer verdubbeld van 5 naar 10 punten-> antwoord is duidelijk)
   En wat is hij nou onderlegd om een bedrijf te managen…..dat leer je echt niet door te keepen of 2 keer een cursus te volgen.
   Ongelofelijk; hij zou hooguit wat PR moeten doen, maar laat het bedrijf runnen door mensen die daar ervaring in hebben aub

  2. Charka53

   Nou skel als er zo gevoetbald wordt hebben ze het zelf in de Jupiler League moeilijk.

 15. Charka53

  Het is precies gegaan zoals ik had verwacht een kwartier ging het goed en dan is de pijp leeg en wie of wat er niet goed is dat laat ik maar in het midden maar onder Ten Hag is het alleen maar slechter geworden ze maken meer trainingsuren maar op het veld zie je er niks van terug en toen Ten Hag trainer van Utrecht was kon hij zijn spelers motiveren om er boven op te klappen maar dat lukt hem niet met deze ( sterren ) is het allemaal te moeilijk voor hem , ik denk het van wel .

 16. AB AjaxBarcelona

  Als ik de naam van Galbak voorbij zie komen heb ik alweer genoeg gelezen.
  Overmars, ten Hag, Sar out en scouting op de schop.
  Ajb voorlopig geen JC stadion, dat kunnen we Johan niet aandoen nu.

 17. AB AjaxBarcelona

  Trouwens apart, ik had een kort bericht geplaatst over het overlijden van Davide uit Italie.
  Bericht staat er niet meer terwijl het gewoon voetbal gerelateerd is.

 18. Ajaxstaff

  Gooi vast de grote Appels máár weg , haal de personen die wel passen en begin alvast voor de volgende seizoen niet een paar weken voor we weer beginnen.Ook het bestuur en misschien wel een nieuwe trainer die wel past.

 19. Widi

  Ten Hag zegt op tv tegen iemand anders dat die raar praat. Het moet niet gekker worden.

  1. Ajax 1

   Ja, dat is dan wel weer humor. Helaas kan ik niet meer lachen vandaag anders zou ik het doen.

 20. polaroids

  Volgens mij is Ten Hag om een reden aangenomen, na acht wedstrijden heeft hij gefaald…. ik hoop op een persbericht morgen. Ten Hag, Overmars en V.d. Sar met ontslag….

 21. Kingkong

  Een trainer van ajax hoort niet behoudend te zijn maar gaat altijd uit van de aanval.

  1. Ajax 1

   Er waren er vandaag veel dramatisch: veltman, wober enorme fout, schone, vd beek en ziyech onzichtbaar op middenveld grotendeels, kluivert, neres en de jong ook dramatisch…..de ligt en nico weer prima, maar dat waren de enige twee…..

   1. Ajax 1

    Cassierra behoorlijke invalbeurt, mazroui kon ik niet echt beoordelen; kwam ook niet echt in de spel voor, en younes was actief en gaf een assist, dus die moet er misschien toch maar weer even in totdat kluivert uit zijn dip is. Kluivert keek ook een beetje verongelijkt toen hij er uit werd gehaald. Ik ben megafan van kluivert, maar hij moet nu gewoon aan de bak, want het is al een maand helemaal niets.

   2. Litmanen

    Je vergeet dat De Ligt Wober verkeerd aanspeelde bij de tweede goal. Dus alleen Nico mag blijven? pfff.

    1. Ajax 1

     Ik zeg niet dat ze niet mogen blijven, maar er waren er vandaag toch veel erg slecht, of niet? Die bal vd ligt was misschien niet handig, maar wober nam hem aan als een wijkagent van 94 kg. Overigens denk ik dat wober erg goed wordt, maar vandaag was hij niet best. Ik vond dat de ligt erg sterk was in de duels etc, dus daar heb je achterin wel wat aan. En verder komt het met de meeste spelers wel goed als je er een goede trainer voor zet.

 22. ajax62

  Van de Sar kan er niks aan doen dat die spelers zo mat zijn. En veel fouten maken. We spelen weer te veel naar achteren. Mis de diepe bal en open draaien naar voren.

 23. Codilo

  Van Gaal 1 jaar hale. Met naast hem j v schip en dan kan johnny nog paar jaar overnemen.

 24. AFCA my World

  Ten Hag rot op je,presteert nog slechter als Keizer,wanneer krijgen we weer een echte trainer ? En nee geen FdB ! ⚽️

 25. Forever nr14

  Ze hebben het meeste geld, men zegt het beste team, men zegt de beste selectie, men zegt de meeste klasse in huis, men zegt de beste jeugd, men zegt het gezelligste stadion, de meeste toeschouwers (nog wel, tot vandaag), men zegt het beste bestuur en het beste idee hoe voetbal gespeeld zou moeten worden, ik heb het niet gezien dit jaar!
  Wat ze wel hebben, de grootste ego, hoge dunk van zichzelf!
  Maar verder hebben ze dit jaar zeker geen prijs (weer niet) en het aanzien van een aantal kapsones jochies zal minder zijn! Dus bestuur opstappen zal ik maar zeggen, want dat hebben jullie beloofd en neem alle aandeelhouders mee, want die hebben toch niet echt iets met de club, althans het gros niet!

 26. Forever nr14

  Het heeft niet mij directe voorkeur, maar Van Gaal hier even flink laten opruimen lijkt me niet zo’n gek idee, want anders komt er weer zo’n licht gewichtje net als Ten Hag, pffff en dan nooit hand in eigen boezem steken, word echt moe van die vent! Lult alleen maar Poep,
  ,

  1. EugAjax

   Sorry Widi, dat is de man die Ajax als laatste echt naar de Europese top heeft gebracht en dat voor jaren…..dat forever nr14 dit aangeeft getuigt juist van klasse. Ajax moet sws eens af van al die kampen.
   Van Gaal is een van ee grootste trainers die Ajax heeft gehad. Ja hij heeft tijdens revolutie een vuil spel meegespeeld. Neemt niet weg dat het een Ajacied is die ons veel heeft gebracht…alsof alle Ajacieden zonder blaam moeten zijn….dat gaat wsl voor geen enkele Ajacied op.

   1. AB AjaxBarcelona

    Van Gaal heeft de hele jeugdopleiding naar de kloten geholpen. Als je je klassiekers niet kent moet je er niet over praten. Daarna heeft van Galbak een mes keihard in de rug van Johan gestoken. Die man mag nooit meer iets betekenen in het JC stadion. Einde discussie, einde trainersloopbaan van Galbak.

    1. EugAjax

     Jaja we weten de teksten uit de Johan hoek. Dat is mss meteen ook waarom hij probeerde Johan een hak te zetten…..ik praat dat absoluut niet goed, maar bijv Johan is nog nooit complimenteus geweest over Louis. Zelfs niet toen we iedereen maar dan ook iedereen overhoop speelde……ik ken mijn klassiekers. Die periode is de laatste geweest waarbij je elk weekend en zelfs door de weeks met gerust hart naar Ajax kon kijken en van genieten.
     Michels gunde Johan het succes niet bij Oranje evt en dus hield hem daar weg. Louis heeft als enige succes gehad bij Ajax zonder Johan invloed. Ik vermoed dat Johan dat bijv ook nooit echt heeft kunnen waarderen…
     Maar goed ik denk niet in kampen. Mij gaat het om Ajax en we hebben velen succesperiodes gekend en Van Gaa, zorgde voor een van de grootste….ik vond die jaren juist symbolisch ook.
     Tien jaar 5 Europese finales olv eerst Cruijff en daarna Van Gaal. Beide grote Ajax iconen en jammer voor Ajajx dat se elkaar nooit licht in de ogen hebben gegund. Wat de reden daar ook voor was.

 27. -buitenkantje rechts-

  Teruggrijpen op een trainer van welleer is nooit verstandig.. v Gaal was 22 jaar geleden succesvol bij Ajax in een totaal andere tijd en met een gouden generatie.. Dan zou ik nog liever FdB zien die met veel minder materiaal bijna 5x achtereen landskapioen werd. Helaas is hij nu tot 2x toe door de mand gevallen in Italië en Engeland. Ook de gewilde Bosz is geen kampioen geworden en faalde in Dtsl..Dus wat is wijsheid? Of anders gezegd.. Wie heeft de wijsheid? Niemand! Het gros is gefrustreerd en wil koppen zien rollen en denken dat daarmee de problemen zijn opgelost.

  1. AB AjaxBarcelona

   BR het gaat er niet direct om dat ik denk dat “met koppen late rollen” alles wirdt opgelost maar het is duidelijk dat deze koppen hebben gefaald. Verse hoofdjes dus en nieuwe kansen.

   1. AB AjaxBarcelona

    Vwb van Gal. Hij kon overal wetken met een mooie bestaande generatie voetballers. Als je spelers zelf hoort zijn ze, laat ik zeggen, zeer gematigd enthousiast over hem. Enkele uitzondering daargelaten. Ajax kon na zijn “succes” periode aardig puinruimen.

  2. EugAjax

   BR, ik denk ook dat Van Gaal niet moet terug komen. Maar idd meer vanwege jouw redenen. Ik vond alleen van F14 juist krachtig om nu over Van Gaal te beginnen, juist iemand die super Johan fan is. En dat Van Gaal hier regelmatig word beschimpt is vanuit actie in revolutie te begrijpen en dan ben ik het eens. Zeer domme zet van hem destijds. Maar verder goud waar geweest voor Ajax in jaren 90.

   Ik ben zoals je weet mega fan van De Boer die kan wat mij betreft terugkomen. Klopt dat zowel De Boer als Bosz in buitenland gefaald hebben. Grootste reden in mijn optiek gebrek aan aanpassingsvermogen van een andere voetbalcultuur..Nederlandse trainers hebben vaak het idee dat ze de Nederlandse cultuur moeten implementeren elders.
   Dat is alleen bestemd voor de allergrootsten, maat over algemeen onverstandig.

   Verder ja veel frustratie bij vele leden. Problemen zijn zeker niet verholpen met alleen ontslaan van mensen.
   Erger als iets heeft bewezen laatste 2 maanden dat dat niet werkt is dat het wel.
   Er moet op veel gebied verbeteringen komen. We gaan het zien. Word turbulente periode.

 28. Joep

  Wat een wedstrijd zeg gisteren. Ben er geweest. Pff aan alle goals gaan fouten van Ajax spelers vooraf. De enige twee die aardig speelde waren de twee invaller, toen kwam er gevaar. Twee weken zouden wij op twee punten komen van die lampies inmiddels is het 10 punten, en az is een stuk dichterbij gekomen

Comments are closed.