Frenkie de Jong weken niet inzetbaar

Alsof het niet erger kan voor onze club na het teleurstellende gelijkspel van afgelopen zondag, heeft Frenkie de Jong vanmiddag letsel opgelopen aan zijn enkel. In het ziekenhuis werd geconstateerd dat hij enkelbandletsel heeft en daardoor waarschijnlijk weken niet inzetbaar zal zijn zo weet de NOS te melden. Waarschijnlijk zal Erik ten Hag nu meer gebruik van Maximilian Wöber gaan maken.

Related posts

101 Comments

 1. Kingkong

  Jammer frenkie hoop dat je snel beter word en je terug keerd op de plek waar je thuis hoort.

 2. Charka53

  Wel klote voor hem en het elftal kan hem goed gebruiken dus is er werk aan de winkel voor Ten Hag en zijn staf .

 3. Jimmy1971

  Sneu voor deze potentiele topper , al zal de achterhoede met Wober zeker niet slechter worden !

  1. Bakkie

   Dat denk ik ook, Jimmy! Laten we hopen dat Wober en De Ligt laten zien dat zij het centrum moeten vormen, dan kan Ten Hag niet anders dan Frenkie op het middenveld laten spelen als ie weer terug is!

 4. a.p.

  jammer!, sterkte Frenkie ,een voorspoedig herstel toegewenst en kom dan weer optimaal gemotiveerd terug

 5. EugAjax

  Jeetje balen, want hoe je het wendt of keert de beste wedstrijden van seizoen werden gespeeld met Frenkie als CV. EN dat voor een ‘noodoplossing’. Heel veel sterkte Frenkie en hopelijk kunnen we toch nog even genieten van je dit seizoen en anders volgend jaar op middenveld??

    1. EugAjax

     Ben je weer beetje op jacht Widi?? Er worden wel meer open deuren ingetrapt hier. Grappig dat je dat alleen bij mij zet. Geeft niet hoor vind het wel grappig ?

     1. Widi

      Ik vind het niet zo gepast dat juist jij steeds JC citeert. Het lijkt erop dat je het doet om een paar anderen te triggeren. Dan reageer ik soms. Meestal niet.

     2. EugAjax

      Het is niet gepast dat ik JC citeer? Hoe dat zo Widi? En ik trigger niemand. Gewoon mijn mening dat Frenkie goed CV speelt, en Wōber vind ik ook goed dus nu aan hem. Dat is alles

     3. Widi

      Dat je niemand triggert, is in alle redelijkheid niet vol te houden. Nietvoor niets word je vergeleken met een Inuiet.

     4. EugAjax

      Ah ben je weer vriendjes met de man die jou verraden heeff op dit forum? Ok dat kan had ik niet meer verwacht. Die man die dat doet is echt niet serieus hier te nemen. Maar wel goed te zien dat je hem weer in je armen gesloten hebt. Viel me al beetje op laatste tijd. Krijgt die rare Indojood toch weer gelijk. Poging nummef 2 van Widi om me van forum af te krijgen? Je gaf trpuwens geen antwoord op mijn vraag. Overigens jammer want elk antwoorx had echt lachwekkend geweest zeker als je had geweten wie er achter mijn nick zit………nou hopelijk genoeg triggers voor vanavond Widi. Groetjex aan je vriend

     5. Widi

      Ik heb hier geen vrienden. Nooit gehad ook. Ik wil je niet weg. Ik ben van mening dat je een beetje uitdaagt. Meer niet.

     6. abajaxbarcelona

      Over lachwekkend gesproken. Eskimo gaat nu wel erg belangrijk doen met zijn “als je had geweten wie er achter mijn nick zit”. In ider geval niet iemand met verstand van Ajax en het Ajax voetbal. Ik denk persoonlijk een PSV’er.

     7. jood84

      nu vraag ik me af wie er achter de Nick van EugAjax zit. als je er toch over begint, wie is het die achter de Nick zit?

     8. EugAjax

      ???ik vind je toch grappig basisspeler ik moet weer om je lachen hou op nu hoor ?

     9. EugAjax

      Jood84 niets bijzonders hoor hahaha. Ik heb Johan ontmoet aangezien ik een alumni ben van de Johan Cruijff Institute. Maar als ik dat zeg zullen er een paar weer gek worden. Maar goed je vraagt er naar. Dat is alles. Ik heb toen een leuk gesprek met hem gehad. Is me heel dierbaar. Widi schreef even wat anders dus het floepte eruit.

     10. abajaxbarcelona

      Aquaduct is ook een duur woord. Ik had heel graag het commentaar gezien van Indojood hierop.

     11. abajaxbarcelona

      Het was cum laude he ?? gelukkig hebben ze dan niet op je taal en grammatica gelet. Goh, Eskimo, dank je hebt we weer hartelijk laten lachen, wat een ongelooflijke verwaande eikel ben je toch. Maar goed, ik heb aan je verwachtingen voldaan. Ik heb gereageerd. Was me een waar genoegen. Tering, wat een lul ben je toch.

     12. jood84

      waar is indojood gebleven? ik ben een poosje weggeweest. kan iemand me vertellen wat er met hem is gebeurd?

    2. Moosie

     eug eerst ontken je dan ga je beschuldigen om vervolgens te bekennen en hem te smeren, nou met jou ga ik in iig geen bank beroven 🙂

     1. EugAjax

      Moosie, sommige zeggen dat ik al 30 jaar lang een bank beroofd heb ???. Dus ik heb er ook geen behoefte aan haha. Alleen helaas ik ben hem nog niet gesmeerd hoor hahaha. ??

 6. dickst14

  Wober is goed. Alleen een maand te laat gekomen. Hij en de Ligt kunnen allebei inschuiven. Als de Jong weer fit is dan voor Schone op het middenveld

  1. Litmanen

   Nou, voor de mensen die geen enkele voetbalanalist of trainer uit het betaalde voetbal serieus nemen nog één keertje:

   Frenkie is geen zes.

   Dus Schone of Eiting op zes.

   Frenkie of Hakim en Donny of Siem.

   Zo moeilijk is het niet.

   1. dickst14

    Fijn dat je zelf denkt dat je er verstand van hebt. Als we jou de opstelling laten maken dan spelen jou lievelingetjes Veltman Younes Sinkgraven en Viergever altijd en zitten Ziyech, Tagliafico en Kluivert op de bank. En die denkt echt dat hij er verstand van heeft. Ga naar korfballen of ballet kijken man.

    1. abajaxbarcelona

     Wordt nu echt wel heel erg met SIE. Straks wil hij Boilesen ook nog terug. Hij is echt heel beperkt in zijn opstellingen en uit te voeren speelwijze.

     1. dickst14

      Het is een triest figuur die het forum min of meer naar de klote geholpen heeft met zijn achterbakse klachten.
      Nu lezen we de hele dag:
      eug: helemaal eens Litmanen
      Lit: vind ik ook eug
      eug: je hebt gelijk litmanen
      Lit: jij had ook gelijk eug.
      en dat gezever gaat de hele tijd zo door. Verschrikkelijk en dan hebben ze er ook de balle verstand niet van.

     2. EugAjax

      Verander Eug en Lit door dickst14 en Ab en hey je hebt hetzelfde………….grappig hey iemand iets verwijten en dn hetzelfde doen hahahahaha. Gelukkig blijkt uit jullie bijdragen in ieder geval heel veeel voetbalverstand. Houden zo. Leer ik nog van…….ahum

   2. EugAjax

    Volledig eens Litmanen???. Je gaat het pas zien als je het doorhebt (sorry Widi???)

 7. Basisspeler

  Voor het team goed op te lossen. Wöber inbrengen ipv Frenkie.
  Persoonlijk vreselijk. Sterkte Frenkie!

 8. abajaxbarcelona

  Gezien de plek waar Frenkie stond is er niets aan de hand. Denk dat met Wöber het spel er op vooruit gaat. Frenkie hoort op het middenveld, daar komt hij tot zijn recht. Bij terugkomst gewoon op het middenveld met vd Beek en Ziyech. Simpel. Als Ajax haar beste wedstrijden met Frenkie als CV heeft gespeeld wordt het met Wöber alleen maar beter met Tagliafico naast hem.

  1. abajaxbarcelona

   Weet je Ajaxpers, iemand die dat soort uitspraken doet mag van mij nu van de trap flikkeren, liefst van heel hoog.

  2. Ajax 1

   Dat gun je niemand. Ik hoop enkel dat van persie berghuijs dor het lint gaat, grensrechter neer probeert te slaan, een fotografe probeert te bijten en dan 48 wedstrijden schorsing krijgt ?

 9. Peter kopsterk

  Allereerst sterkte Frenkie. Voor de rest veranderd er weinig. Keuze genoeg op het middenveld

 10. De seijs

  Goed dat we zoveel selectie spelers hebben. Klasse ook van het bestuur. ????En Frenkie sterkte??

   1. Moosie

    ik hoopte al dat ie de elfstedentocht aan het schaatsen was maar nee hoor.

 11. JohnDoe77

  Heel jammer! Vanaf moment 1 stond hij er, zijn spel en houding verdient veel respect! Tot snel Frenkie, zet hem op!!

 12. Ajaxfoort

  Het is erg sneu voor Frenkie. Maar hij kan in alle rust herstellen. Het seizoen is gespeeld. Lekker verder klooien dus en hopen dat het volgend seizoen beter gaat. Dan moet Ten Hag wel wat meer “ballen” krijgen. Tot nu toe laf trainerschap van zijn kant.

 13. KBouter

  Jammer voor hem, maar mooi voor zijn concurrentie. En laat die concurrentie aub zien dar Frenkie niet centraal móet, maar op het middenveld.

 14. Dagrump

  Echt balen voor hem en voor ons fans!! Beterschap!! en hopelijk ben je snel weer fit/hersteld!! Zie je graag spelen en eigenlijk het liefst op het middenveld !!

 15. Brokamp

  Sterkte een goed herstel gewenst. Schone erin zou ik zeggen. Die ervaringhebben we toch nodig in de laatste weken van de competitie. Scorend vermogen gekoppeld aan ervaring. We moeten het niet alleen psv moeilijk maken maar ook de 2e plaats in de gaten houden. AZ ligt op de loer.

  1. abajaxbarcelona

   Schone erin? Als CV? Weer een ander op CV. Gewoon Wöber en als Schone speelt staat die op de plek van Eijtink (wat plek van Schone is)

 16. JohnDoe77

  Als we zo blijven spelen moeten we inderdaad voor AZ uitkijken! Bizar toch!

 17. Yindi

  Klopt JD. En dan zit AZ nu in een positieve flow en wij in een negatieve. Tel maar uit. Wordt nog spannend voor die tweede plek.

 18. De Nees

  Sterkte Frenkie. Seizoen is toch al vergeven dus dat is een kleine pleister op de wond, kan je in alle rust herstellen. Als we nog van die mietjes in lampegat kunnen winnen dan haalt het ten minste iets van de glans af van die nepkampioenen.

 19. abajaxbarcelona

  Off: schijnt dat Frenkie en Ziyech opgenomen zijn in het elftal van de maand. Moet Ziyech toch ook wel goede dingen doen lijkt me. Vind zelf de uitverkiezing van Frenkie apart, had eerder de Ligt verwacht.

  1. Litmanen

   Ach, zo vind ik de keus van Ziyech nogal apart. In geen enkele belangrijke wedstrijd bepalend.
   Alleen in potjes die al binnen zijn paradeert de kunstenaar.

   1. abajaxbarcelona

    Goh, waarom vind ik die reactie nu toch niet verrassend. Als statistieken in je voordeel zijn zijn ze heilig, komen ze niet in je straatje, dan kloppen ze niet.

    He, Eskimo, is dit trouwens geen commentaartje waard van jouw kant. Oh nee, het is je boezemvriend he.

 20. -buitenkantje rechts-

  Vervelend dat we Frenkie moeten missen.. We hebben een klasse middenveld.. Waarom loopt het dan niet? Iedere eredivisie club zou zijn vingers erbij aflikken, maar wij winnen moeizaam onze potjes en lijden teveel puntverlies tegen veel zwakkere tegenstanders. Zowel onder Bosz als onder Keizer als onder Ten Hag.. Leeft het besef niet meer dat Ajax gewoon niet mag verliezen?? Dat na het laatste fluitsignaal er maar 1 ploeg mag zijn die de drie punten meeneemt? De lat moet omhoog! Misschien maar es beginnen bij de coach?….

  1. EugAjax

   Eens BR er is maar 1 coach die aan dat profiel voldoet. De man die als enige ooit 4 landstitels de Arena liet binnenvaren……..kan ik eindelijk weer eens Leffe Blondjes nemen omdat we dan wat te vieren hebben ??.

   1. EugAjax

    Ok vooruit Pep mag ook komen, dat zou ultieme coach zijn voor dit Ajax. Laat hem eerst Man City alles bereiken, kampioen spelen en CL en dan wie weet is hij te porren. Beetje senitmenteel over de streep trekken. Heeft hij misschien wel oren naar??

 21. abajaxbarcelona

  Ja laten we tikkie terug en tikkie breed weer terughalen. De coach die de meeste titels te danken had aan de onkunde van de andere partijen. Begrijp me goed, als speler heb ik Frank heel hoog zitten maar als coach moet hij ver wegblijven van Ajax.

  1. abajaxbarcelona

   Goh wat staat er nu naast me ……. beter dan een leffe …… een Duveltje. Geen titel voor nodig.

 22. AB aka alumni

  De kans op een nieuwe nick was te mooi om te laten liggen. Sorry Fred ?

  1. EugAjax

   Zoals ik al zei je bent mijn marionettenpop. Je kwam door mij terug na tijdje afwezigheid en als Fred consequent is flikkert hij jou er weer vanaf…….was dit niet de reden van je eerste schorsing? Haha recidivist noemen ze zoiets volgens mij….PS ik moest erom lachen. Hopelijk voor jou Fred ook

   1. AB aka alumni

    Ik jouw marionettenpop? Door jou teruggekomen? Tering Eskimo, last van een hersenbloeding jongen. Wat een godvergeten kapsones heb jij zeg. Weet je, heel eerlijk: Als de tijd daar is ….. RNIP.

    1. EugAjax

     Terugkeer van jou werd begeleid door iemand die dat opviel en nee die is geen fan van mij, verre van zelfs. Dus……valt mee met hersenbloeding hoewel je wsl hoopt dat ik er spoedig een krijg…….zo te lezen…….
     Verder bevestig je je reputatie hier binnen 30 min in twee bijdragen uitgedaagd door mij, hoe moet ik je dan noemen?
     Ach laat maar man je laat weer eens zien wie je bent. Benieuwd als ik ben naar wat voor een excuss je nu weer hebt………..hopelijk toch niet weer Calimero gedrag? Fijne avond man.

     1. EugAjax

      Hoe was het ook alweer AB, verander de wereld begin bij jezelf? Je eigen tip. Erger mss wel je beste bijdrage als jezelf er lering uit trekt

     2. AB aka alumni

      Je valt in een herhaling Eskimo en dan nog in een herhaling die je niet snapt. Nog maar eens de oude doos: cum laude? ??

     3. AB aka alumni

      Oh ja, jouw wens voor een fijne avond stel ik niet op prijs. Ik wens jou die totaal niet toe. Ik ben gewoon eerlijk en recht toe recht aan. Kan je nog veel van leren rattenvanger.

 23. AFCA my World

  Je eigen collega (of directe concurrent) blesseren is echt goed voor het teamgevoel ! ⚽️??

 24. Bert62

  Ach kan er ook nog wel bij. Seizoen is toch al naar zijn gallemiezen voor ons. Dus 7 of 10 punten achter op PiSVee maakt nu ook niks meer uit

Comments are closed.