There are no ads, please add some


Ten Hag zag prima veldspel: ‘Wat kletst hij nou? Het is geen Utrecht, het is Ajax’

Ajax leed zondag tegen ADO Den Haag zeer kostbaar puntverlies in de strijd om de titel: 0-0. Coach Ten Hag zag desondanks een prima veldspel van zijn ploeg, zo vertelde hij na afloop. Wim Kieft en Henk Spaan waren zondagavond bij Rondo op Ziggo Sport wel kritisch op het spel van Ajax, Justin Kluivert en het wisselbeleid van Ten Hag.

“Ongeacht wat er gebeurde, Ajax moest deze wedstrijd winnen”, aldus Kieft. “Misschien is het wel een bepaald soort van druk. Je moet toch gewoon met 3 of 4-0 winnen? Ik vind het onbegrijpelijk. Als ik die trainer dan hoor na afloop, waar ik ook doodmoe van word op een gegeven ogenblik, wat kletst hij nou? Het is geen FC Utrecht, het is Ajax. Je moet die wedstrijden gewoon winnen.”

Spaan was kritisch op het spel van Justin Kluivert, die al weken waardeloos speelt maar desondanks mocht blijven staan van ten Hag. “Justin speelde vandaag tegen een rechtsback (Tyronne Ebuehi) die aan het einde van het seizoen naar Benfica gaat. Hij speelde hem helemaal uit de wedstrijd. Volgens hemzelf en zijn zaakwaarnemer is dit een niveau waarop hij zou moeten acteren…”

Ook had Spaan geen goed woord over voor het wisselbeleid van Ten Hag, die in de slotfase Siem de Jong verving door Mateo Cassierra. “Je moet wisselen om iets om te zetten. Hij wisselt een spits voor een spits, dan blijft het hetzelfde. Een paar weken geleden heeft hij helemaal niet gewisseld toen de wedstrijd erom schreeuwde, tegen Utrecht. Nu wisselde hij raar. Waarom zet je Cassierra niet naast Siem de Jong neer?”


Gerelateerde posts

61 reacties

 1. ajaxpers

  Ik ben het wel eens met hem. Ajax speelde echt goed en had gewoon zware pech en kreeg geen penalty. Siem in de spits was niet slim, was dan maar met Cassiera begonnen, als de koppal van Siem erin was geweeest dan was hij opeens de held. Het blijft balen maar het spel was prachtig misschien 1ste helft minder scherp. Ik hoop dat de kutkakkerlakken woensdag de deksel op de neus krijgen. Wat zijn ze toch walgelijk.

  1. Litmanen

   Als Ajax goed speelde hadden ze gewonnen. Ajax heeft veel meer kwaliteit dan ADO, dus daar zou de beslissing uit voortgekomen moeten zijn.
   Ajax speelde zeker de eerste helft dramatisch.

   Verder heel opvallend dat de redactie een aantal uitspraken uit Rondo neerlegt hier, maar een hele belangrijke achterwege laat: Ziyech heeft een nieuw record verbroken. In een wedstrijd in de eredivisie is het nog nooit voorgekomen dat een speler 47 keer balverlies heeft geleden.

   Voor alle fans: Ziyech is gehaald om de leiding te hebben op het middenveld omdat hij bovenmodale kwaliteiten zou hebben. Die kwaliteiten vindt Ziyech zichzelf hebben.
   Zondag liet Ziyech prachtige passes zien, maar te hard, of achter de man of te laat (buitenspel)
   Vrije trappen kwamen niet op de plek waar ze moesten komen, corners waren zonder uitzondering slecht genomen, had ruzie na mislukte een/tweetjes.

   Blijf gerust roepen dat Hakim de redder van Ajax is. Ik blijf zeggen, fantastische voetballer, geen teamspeler, geen respect voor zijn collega’s en vooral bezig zichzelf heel erg goed te vinden.

   Wij willen een winnend Ajax zien met middenvelders die op zijn Ajax bezig zijn het elftal beter te maken. Ik zie die kwaliteiten niet bij Hakim. Te goed voor de subtop, niet goed genoeg voor de top.

   Niet goed genoeg voor Ajax. Als Ten Hag dat niet met me eens is heb ik voor hem ook een boodschap: je bent ook niet goed genoeg voor Ajax.

   1. Finidi

    Litmanen, ben het langniet altijd met je eens maar wat Ziyech betreft krijg je volgens mij steeds meer gelijk, wat begint dat kereltje vervelend arrogant te worden zeg, ook nog tegen medespelers lopen zeiken omdat meneertje lijkt te vinden dat ze hem niet begrijpen, laatst al gezegd dattie dat niet moet doen, zet Frenkie de Jong maar es op die plek ofzo kan niet veel minder zijn volgens mij.

    1. HURBIE

     Lijkt mij een goeie Frenkie op Ziyech een keer op de bank starten
     Dan weten we pas wat zijn echte karakter is

    2. Jimmy1971

     Ik vind Ziyech ook soms briljante dingen doen , maar een paasje over 15 meter gaat vaak weer mis , en dan zijn houding en uitstraling , past echt niet bij Ajax ! Zou hem ook eens lekker laten banken , Wober achterin en Frenkie op Ziyech zijn plaats. Kan volgens mij nooit slechter worden !

   2. EugAjax

    Ja Litmanen je hebt vaak strontkar over je heen gekregen na onderwerp Ziyech. Ik was zelf ook al kritisch aan worden op hem, maar gister was echt niet goed van hem. Heel Ajax niet, maar hij had in mijn optiek ook een dieptepunt. Zonde, want hij kan mijns inziens wel een leider zijn, maar laat het dit seizoen op dat vlak echt te vaak liggen en nu begint hij meer en meer door de ondergrens te gaan. Ik kan niet inschatten wat de invloed van bijv een Nouri is op zijn spel, maar in niets straalt hij uit te willen verbeteren.
    Dat laatste is dus pas echt zorgwekkend. 47 keer balverlies betekent eens in twee minuten weer achter de bal aanrennen, achter de feiten. En dan moeten al zijn medespelers foutloos passen. Dat gebeurt dus ook niet dus is het wat mij betreft continu achter feiten aanlopen.
    We hebben Frenkie en Wöber, dus idd een keer zonder Hakim proberen. Zeker met oog op volgend seizoen.
    Dit seizoen, ik zeg het niet vaak, is afgeschreven door mij. We wisten dat dit een zwaar seizoen zou worden na de Alpen…..helaas is dat uitgekomen. Werken aan volgend seizoen wat mij betreft

    1. Bakkie

     Eens.
     Kluivert, Huntelaar (Dolberg als ie fit is), Neres
     Donny Frenkie
     Schone
     Nico Wober de Ligt Kristensen
     Onana

     En dit team het hele seizoen laten staan.

     1. Litmanen

      Bakkie, ik weet niet wat Veltman verkeerd heeft gedaan, maar hij was gisteren met De Ligt en Nico de enige met een voldoende.

     2. EugAjax

      Eens Bakkie, en dan ga ik ervanuit dat je hier je opstelling van volgend jaar laat zien en ervan uitgaat dat Veltman weg is? Of vind je Kristensen beter? Persoonlijk zou ik altijd voor Veltman kiezen op die plek. Verder prachtelftal!

    2. Litmanen

     Eug. Eens, een verloren seizoen. En ik geloof de invloed van Appie, maar Donny speelt over het algemeen goed en is al vele jaren de boezemvriend van Appie. Hakim kende Appie pas een paar maanden toen het ongeluk gebeurde.
     Bovendien is Hakim wat ouder en zou ook wat volwassener moet zijn.
     Ik vind het geen excuus voor 47 keer balverlies.

     1. EugAjax

      Litmanen is ook geen excuus voor hem hoor, zeker niet voor gister. Maar ik probeer er achter te komen waardoor het wat van kwaad tot erger lijkt te gaan. Plus hij komt over alsof hij het absoluut niet naar de zin heeft bij Ajax. Dat laatste is echt funest

     2. Litmanen

      Die houding had hij ook aan het eind bij Heerenveen en Twente.
      Van Twente weet ik dat velen daar dolblij waren toen hij wegging.
      Die jongen heeft geen topsport mentaliteit. Dat hij kan voetballen weet iedereen, maar het hoofd past niet bij de benen in dit geval.

     3. EugAjax

      Daar heb je een punt Litmanen. Die houding aan het eind bij Twente en Heerenveen komt overeen met de houding van nu bij Ajax. Een teken dus dat hij niet meer goed voelt bij Ajax. Ik wil alleen graag weten waarom niet? Pure nieuwsgierigheid.

    3. beni

     Eug, het gaat slecht omdat er een gebrek aan kwaliteit is. Geen een speelt 4wedstrijden achter elkaar op top niveau. Zo wisselvallig.

   3. ajaxhoger

    LItmanen je hebt helemaal gelijk , ik zal blij zijn als dat manneke weg is , ajax schiet er niks mee op met deze man .
    Soms is hij briljant , maar dan ook echt soms .
    Er lopen er meer die niet ajax1 waardig zijn , en ten hag is ook niet geloofwaardig als hij dit goed voetbal vind .

   4. Iamsterdam2015

    Helemaal mee eens Litmamen. Dat als als als kan ik ook wel 100 van verzinnen! ALS NERES IN DE 1E minuut die bal niet zo klote gaf stond je meteen al 1-0 voor…maar ja daar gaan we weer als als als als……..

 2. Middenweg401

  Echt weer een sterk stukje wanbeleid door Keizer te ontslaan en Ten Hag aan te stellen. Keizer is een betere Ajax trainer dan Ten Hag.

  1. Jimmy1971

   Tja , ze hadden wel erg veel pech zondag , al hadden ze de eerste helft wel wat meer gas mogen geven !
   Ook de wissel spits voor spits is te voorzichtig , hij had beter Casierra voor Eiting kunnen doen .. maar ja toen Keizer trainer was hadden we volgens mij dezelfde discussie !

   1. Finidi

    Wat nou pech,calimerogelul, geluk dwing je af en geen gezwets over balletje op de paal of laat en de scheids, lucky ajax was voorheen een begrip omdat ze soms wel 10x vaker voor de goal stonden als de tegenstander en dat gebeurt gewoon niet meer de laatste paar jaar en daar baal ik nog het meeste van!! Eerder wonnen we ook niet alles maar gingen we wel vol voor de winst , liever 3-3 dan 0-0! Prima veldspel: My Ass!

    1. BobbyHaarms

     Die Ten Hag is volgens mij gestoken door een “slap gelul wesp”. Je hebt geen ene klote aan prima veldspel als de pionnetjes erbij staan alsof ze zojuist in hun broek hadden gescheten, toch?! Je vecht verdomme voor misschien wel je laatste kans om in het spoor van pisvee te blijven, en dan speel je in zo’n tempo? En dan die wissels. Het doet zeer om te zeggen, maar als je zo speelt heb je geen moer te zeggen en mag je heel blij zijn als je tweede wordt.

     1. BobbyHaarms

      En dan lees ik ook nog dat het best fantastisch was…dan snap ik ook wel dat je nog steeds een keiharde knots krijgt van het spel onder FDB de laatste 2 jaar van zijn trainerschap bij Ajax. Dat was al net zo kut.

    2. HURBIE

     Velibir rustig man
     Ten Hag is in mijn ogen afgegaan tegen Den Hag
     Kan geen n kwaad dat hij een keer langs Hans Anders gaat
     Ik heb toch echt een andere wedstrijd gezien dan hij
     Is en blijft een triest jaar

  2. ajaxhoger

   Ja Middenweg , je kan alles niet van te voren weten , Keizer had ook van die rare fratsen ,maar achteraf had keizer gewoon kunnen blijven zitten ,hetword echt niet beter onder Ten Hag .

  3. De Nees

   Die trainers ook, wat een raar volk. Zien weer dingen die niet gebeurt zijn om hun eigen fouten te verdoezelen. Alle uitploegen parkeren de bus voor het doel, dat weet je 100% van te voren, dus veld breed houden met je vleugels en backs, constante druk vanuit middenveld en snelle beweeglijke spelers voorin. Dit alles mistte en dan roepen dat je goed spel zag, pfff… Maak nu je fouten Ten Hag, volgend seizoen moet je klaar staan.

 3. Zlatan4ever

  Met de zin “ het is geen Utrecht, het is Ajax “ is eigenlijk alles gezegd. Ten Hag is net als Keizer “te licht” voor deze functie als hoofdcoach van Ajax.

  1. Mr Ajax

   Ben er ook bang voor Zlatan, ern goede trainer durft sneller hardere beslissingen te nemen, door bijvoorbeeld spelers als kluivert of ziyech eerder te wisselen of niet in de basis te zetten. En dat zouden ze dan ook accepteren. Ik zie het helaas allebei niey gebeuren.

  2. BobbyHaarms

   Tsja….gegokt en weer verloren. Ik mis hem elke dag meer en meer, maar ben blij dat Jopie deze droefenis niet meer hoeft aan te gluren.

   1. HURBIE

    Denk dat hij zich nu al omdraait in zijn graf(sorry)
    Als hij het huidige beleid en het spel zou zien bij AJAX
    Dit had hij niet voor ogen ,anders had hij nooit zijn nek uitgestoken
    Zo als het nu allemaal gaat is CRUIJFF ONWAARDIG

 4. Zlatan4ever

  Als Ajax verder wil zal het een ervaren trainer moeten aanstellen. Dit is gepruts van de ene onervaren trainer naar de andere…. ondanks de kwaliteiten van de diverse spelers halen ze niet het rendement uit het team.

 5. ajaxhoger

  Ze hebben het helemaal aan hun eigen te danken , als je zo slap voetbalt dan vraag je er zelf om , dat is het probleem al jaren .
  Ze voetballen net of ze al voorstaan , met rustig rond tikken win je geem wetstrijd , waarom niet vol erop en druk blijven zetten , dat deden zi de laatste minuten wel , waarom niet veel en veel eerder .
  Je word er strot en stront ziek van ,van dit ajax , wat is er veranderd sinds vorige jaren ,helemaal niks , het gaat gewoon weer zijn gang zoals vele jaren .
  Dit ajax zakt nog veel verder weg ,waar is het einde zou ik zeggen , al jaren geen kampioen pfffffffffffff ,wat een armoe .
  Amen

 6. Iceman

  Ja en daar gaan we weer. Weer een trainer dat ontslagen wordt straks weer op nieuw beginnen zo blijven we bezig en de club zal verder naar de klote gaan. En Ajax blijft een naam van welleer niks minder en niks meer want wij zijn Ajax en maar wij zijn nergens europesch niet en ook niet op de eredivisie niveu. Altijd maar blijven roepen wat het beste is voor Ajax maar odertussen is het zwaar klotte. En zo kan ik nog uren door gaan met dingen noemen waar het allemaal fout gaat. Maar ja ik zie het gewoon aan hoe mijn club naar de klote gaat. Maar Wij Zijn Ajax Wij Zijn de Besten…………….Not.

  1. ajaxhoger

   Iceman je hebt helemaal gelijk ,iedereen ziet het alleen bij ajax ziet niemand het lijkt wel .
   Ik snap ook niet dat het bioscoop publiek wat wij hebben niet een keer opgaan spelen , het is af en toe net de muppetshow wat je ziet ,te gek voor woorden .
   Onze club is door en door verrot ,hoe krijgen ze het voor elkaar om zo slecht te spelen met eigenlijk goeie spelers , op dit moment vallen er veel door het ijs , alleen onze linksback geeft gas tot het eind ,de rest doet maar wat .

 7. ajaxhoger

  Ze moeten eens wat spelers laten banken , kluivertje denkt dat hij maradonna is , en zo lopen er nog een paar rond .

 8. Peter kopsterk

  Het enige mankement van gisteren was scorend vermogen. Het spel was goed. Ik was met cassierra begonnen in de spits

  1. HURBIE

   Met je eens
   Maar is en blijft achteraf
   Voor dat de wedstrijd begon waren er een heleboel blij

  2. ajaxhoger

   Naar welke westrijd heb jij zitten kijken ,als je al hebt zitten kijken , het was niet om aan te gluren zo goed was het , natuurlijk met af en toe een kans die er niet inging .
   Maar om te zeggen dat het goed was , er ging meer fout dan goed .
   En een snelheid in het spel daar kan een bejaarde nog in mee , ze hebben het helemaal aan hun eigen te danken , goeie spelers het komt er alleen niet uit nu al vele jaren lang .
   vorig jaar een opleving die weer vlug de grond in werd geboord .

 9. Jari litmanen

  Leuk dat het veldspel prima was, maar je moet gewoon winnen van Ado!
  Het ging allemaal weer in een trage tempo om ado te verslaan. Ado had alweer 2 bussen geparkeerd toen Ajax ging opbouwen.
  Alleen in de 2 helft ging het iets beter. Schoten op doel waren gewoon te slap.
  De killing intuïtie van een luuk de jong mis ik af en toe van de Ajax spelers. Om de bal door het net heen te jasssen. Als kluiverd in de eerste paar minutten de bal goed strak voor geeft kan siem de bal erin zieten. Nou keurigheid van de passing en grettigheid om het gras op te vreten thuis in de Arena mis ik vaak! Alleen tegen PSV dit seisoen was het weer oudewets Ajax waar ik van hou. Alles klopte….
  Daarom is het niet goed om de avond daarvoor naar Barcelona te kijken en zondag Ajax! Groot verschil…😢

  1. Finidi

   Inderdaad dat is dan wel intussen een koopclub geworden zoals hier beetje minderwaardig gezegd wordt maar dat is toch voetbal on je baard bij af te likkeb of niet,haha en dan beweren wij dat sommige spelers van ons laat staan eentje uit de eredivisie er wel zou meekomen, nou klein beetje overschatting lijden wij wel aan met zen allen!

 10. Charka53

  Inderdaad ze speelde soms leuk voetbal en ze probeerde vaak listige balletjes te spelen die dan meestal mislukte het was net een trainingspartijtje en geen wedstrijd om een kans te maken op de titel.

 11. Ajaxfoort

  Het gaat er op dit moment niet om hoe goed het veldspel is. Je kunt geweldig spelen, als je niet scoort doe je niet wat nodig is om alsnog kampioen te worden. Zelf denk ik dat Ten Hag al bezig is met volgend seizoen. Anders sla je niet zulke taal uit en hanteer je niet dergelijke wissels. En als de trainer de handdoek al in de ring gooit dan kun je niet van de spelers verwachten dat ze er nog 110% voor gaan. Kortom…. laten we dit seizoen maar als verloren beschouwen. Dat doet de staf en spelers ook.

   1. EugAjax

    Basisspeler 😄😄😄. Toegegeven ik vind het een mooie zin. Goed verzonnen. Echter je kan veel van me zeggen, maar niet dat ik met alle winden mee waai hahaha. Maar goed iedereen zijn eigen visie.
    Ziyech was gister niet goed en zoals ik ergens anders aan Moosie schreef, daar haal ik geen plezier uit. Want een zeer goede Ziyech is goed voor Ajax, en dus voor minn gemoedsrust. Maar als hij niet goed is mag dat gezegd worden. En dan is 47(!) keer balverlies echt heeeeel veel. Dat gebeurde zelfs niet bij mijn SV Lelystad c7 elftal vroeger hahaha. Maar goed ieder aijn eigen niveau. Ik ben daarna ook maar gaan tennissen haha

 12. Jari litmanen

  “Voetballen is heel simpel, maar het moeilijkste wat er is, is simpel voetballen”

 13. bs

  Als dat zo is en de leiding is consequent dan hebben we volged seuzoen een nieuw bestuur, trainer en staf

 14. De seijs

  De 2e helft was niet slecht van ajax. Maaar je moet een beetje mazzel hebben met de wedstrijdleiding. Die was weer dramatisch voor ajax. Beugelsdijk had rood moeten hebben. Tekkel op knie hoogte van Kluivert. Hij geeft geel waar rood terecht was geweest. We hadden ook een penalty moeten hebben. Maar ja de leiding hè .

 15. afcwil

  ajax 70% bal bezit maar geen goal.is niet goed maar het is gewoon niet anders.maar Ziyech hoor een keer op de bank te zitten en Frenky op het middeveld kijke hoe dat gaat

 16. EugAjax

  Ik heb de uitzending gezien en wat mij betreft hebben de heren gelijk. Als Ten Hag dit al prima veldspel vind dan strookt dat niet met zijn woorden van “goed is niet goed genoeg meer”…….en teveel van dat soort uitglijders gaat ervoor zorgen dat spelers je dan ook niet meer serieus gaan nemen.
  Voorlopig laat Ten Hag zien dat Ajax altijd moet streven om mensen uit eigen clubomgeving neer te zetten op vitale posities binnen de club.
  Ik vind hij moet de tijd krijgen maar vooralsnog is mijn indruk dat hij niet overtuigd. Kijken of hij aankomend weekend nav deze wedstrijd dingen echt naar zijn hand gaat zetten, of dat hij nog steeds blijft doorgaan op weg Keizer…….en ik mag toch aannemen dat je als Ajax zijnde van een nieuwe trainer veranderingen verwacht.
  Anders nogmaals hadden ze beter Keizer kunnen laten zitten.

 17. RPC

  Zolang ten Hag Ajax trainer blijft en het beleid ook zo blijft ben ik er klaar mee. Neem de volgende keer ook een trainer bv met spreekvaardigheid, wat deze doet is onsamenhangend gezwets en geeft geen antwoord op vragen of snapt hij geen vragen. Als je al iets niet uit kan leggen aan het publiek hoe doe je dat dan aan spelers?

  1. Cootje Adriaanse

   Bereid je er maar vast op voor dat we in november weer in zwaar weer zitten en Ten Hag ontslagen wordt….het zoveelste mislukte experiment….en ondertussen worden de prijzen wel onder de anderen verdeeld.

 18. JohnDoe77

  Ze hebben beide een punt. Voorop staat winst, als dat steeds gemakkelijker gaat kunnen we stap 2 zetten; goed spel! Nu vergooien we de titel (tenzij Pisvee instort) en is hij tevreden met het spel. 🙈

 19. Joep

  Veldspel mag dan prima zijn. Ook is scoren een onderdeel van het spel. De laatste twee wedstrijden veel kansen gezien maar weinig goals. En hierdoor is de achterstand weer groter geworden

 20. Forever nr14

  Nr14 ik mis je iedere dag, goed dat je dit zooitje niet hoeft mee te maken want het is blamerend/beschamend/schandalig wat ze met de eens zo mooie club doen!

  1. BobbyHaarms

   Ik denk ook steeds vaker: “Wat zou Johan hiervan vinden?” Ik kan het antwoord wel raden..

 21. AFCA my World

  Wat een hopeloos gelul,met zo’n vent kom je er ook niet,tijd voor een buitenlandse trainer ? Laudrup ? ⚽️

Reageren is niet mogelijk.