Jordi Cruijff: ‘Beslissing gemeente Amsterdam heeft ons oprecht geraakt’

In zijn column in De Telegraaf laat Jordi Cruijff weten erg blij te zijn met de beslissing van de gemeente Amsterdam om het Stadionplein in Amsterdam te vernoemen naar Johan Cruijff. “Onze familie werd vorige week totaal onverwachts heel aangenaam verrast door de gemeente Amsterdam. We kregen te horen dat het besluit was genomen om het huidige Stadionplein naar mijn vader te vernoemen. Het Johan Cruijff Plein; we zijn daar echt heel blij mee,” aldus Jordi Cruijff.

“Juist omdat mijn vader een enorme liefhebber van dit deel van de stad was. Hij had er veel affiniteit mee. Hij liep of fietste er altijd even heen om er zijn broodje kroket te halen, speelde in het Olympisch Stadion gedenkwaardige wedstrijden en vestigde er later de kantoren van zijn foundation en scholen. Daarom beschouwen we dit als een heel mooi gebaar van de stad Amsterdam. Een passend eerbetoon aan mijn vader die natuurlijk in alles een Amsterdammer was. Daarom is het besluit van de gemeente om het Stadionplein straks het Johan Cruijff Plein te noemen door de familie met open armen ontvangen. Het heeft ons oprecht geraakt.”

Related posts

50 Comments

   1. Peter kopsterk

    Als Ajax niks zou doen om de arena niet naar hem te vernoemen zouden zich moeten schamen.

 1. Moosie

  Het is nog steeds een schande.
  En uiteindelijk denk ik dat Ajax het beste Johan kan eren door zijn filosofie te volgen en niet zijn naam te misbruiken

  1. BobbyHaarms

   Helaas Moosie, maar het enige wat ze doen (en gedaan hebben) is zijn naam al jaren schaamteloos door het slijk halen. Niks is er meer over van zijn filosofie, en hoe je het ook bekijkt: we zijn gewoon weer helemaal terug bij af. Heb ook veel liever dat ze dat doen dan die lelijke betonbak naar de beste voetballer ooit vernoemen.

   Nog geen jaar geleden zag het er zo rooskleurig uit, en moet je nu kijken. Behoudens enkele talenten zoals (vooral) De Ligt valt er verder weinig meer te genieten.

    1. Finidi

     Opleidingsfilosofie ben ik toch wel wat anders tegen aan gaan kijken, tenminste om europese top te halen, er wordt tegenwoordig soms zon karrevracht geld in clubs gedrukt door rijke meneren of investfiguren daar kun je volgens mij niet tegen opleiden tenminste niet voor je eigen of je moetet dan maar doen voor hoe oneerbiedig ook gewoon voor de handel?

    2. BobbyHaarms

     Wel 1 waar je straks internationaal mee aan kan komen….tenminste, als je internationaal speelt ?

   1. Moosie

    ja Bob het wordt voor de ouwe garde steeds moeilijker om het gevoel vast te houden maar ja dat verdomde rood witte bloed stroomt door mijn hart zolang dat klopt

 2. Jur

  Ik vind het wel lef hebben van de gemeente Amsterdam om zulke uitspraken te doen , eerst maar eens de Arena en daarna het stadionplein. Maar moet het allemaal nog zien gebeuren.
  Ik hoop dat ik het mis heb want ik gun het de familie van Johan van harte.

 3. Ajax belg

  Deze poll gaat over Johan, mooi van de stad , maar Johan Cruijff arena dat zou het aller mooiste zijn .

    1. BobbyHaarms

     Ik heb wat gelezen op dat topic over De Wit. Echt te walgelijk voor woorden wat ik daar las…ook ik kan erover meelullen. Maar heb die k….overwonnen. Je zal het goddomme maar krijgen. Maar sommige mensen spotten er zo mee dat je het ze bijna zou toewensen.

     1. jood84

      ja ik weet hoe het is BobbyHaarms ? bij sommige mensen ga je dit nooit aan hun verstand krijgen

     2. BobbyHaarms

      Klopt ouwe reus. Maar dit was echt te erg voor woorden. Verstand van een misvormd borrelnootje dit soort idioten.

     3. jood84

      met mij is alles goed ouwe pik, is het bij jou ook allemaal goed? op de borrelnootjes na ?

     4. BobbyHaarms

      Over borrelnootjes gesproken…die Poesta van Duyvis zijn toch wel vet lekker hoor! ?

      Maar alles lekker tijger. Alleen zo jammer dat ons cluppie zo loopt te kloten. Elke keer ga je weer met volle moed kijken en elke keer is het weer hup, weg vrije zondag! ?

     5. jood84

      Ja afgelopen zondag was zwaar klote, die kleine van me heb ik gisteren maar thuis gehouden omdat die er goed ziek van was.

 4. Iceman

  En wanneer komt de naams verandering van het stadion?? En als Ajax daar geen moeite daar voor gaat doen dan is het rond uit schandalig. Johan heeft zo veel voor Ajax betekend en het duurt verdomt lang voor dat het rond is verander de naam anders zijn het een stel hypocriten bij elkaar echt schandalig. Dit.

  1. BobbyHaarms

   Als ze er onderuit kunnen komen zullen ze er geen traan om laten die vieze huichelaars.

 5. ajacied078

  goede oude tijd van het olympisch stadion en de meer. johan is ajax en ajax moet johan zijn hoop dat het nog goed komt

   1. Finidi

    Zal wel weer om geld gaan Bobby, de naam van Johan verweven met arena of stadion zal wel moeilijk liggen prijstechnisch en commercieel toch wel interressant misschien?

    1. BobbyHaarms

     Hoe het ook zij Finidi, dat het überhaupt al bijna 2 jaar een punt van discussie is zegt eigenlijk al alles.

 6. De Nees

  Natuurlijk raakt hun dit, dit zijn normale mensen in tegenstelling tot die hufters van dat stadionbestuur.

  1. BobbyHaarms

   Zal mij ook niks verbazen. Maar eigenlijk verdient Johan een veel beter lot dan zijn naam op een stadion van een club die hem uitgekotst heeft.

 7. Zlatan4ever

  Fantastisch voor de familie Cruijff, schandalig voor iedereen die “in charge” is om de naamgeving van het stadion om te dopen naar de JC Arena !

 8. Forever nr14

  Waarom gaan we er nog steeds honds getrouw naar toe? Dat begrijp ik niet. Ik ga vanaf nu niet meer tis klaar tis om je kapot te schamen, ze voetballen niet, doen maar wat, luisteren niet naar ons, zetten Johan ten schande!! En dan gisteren weer een wanprestatie leveren. Het is klaar. Zieke club

 9. a.p.

  als dit maar niet een doekje voor het bloeden is. Het is een SCHANDE dat het nog steeds geen Johan Cruijff Arena is.

 10. BobbyHaarms

  Het kan aan mij liggen maar reacties verschijnen soms op de meest rare plekken. App van de leg? ?

 11. AFCA my World

  En Ajax blijft achter met lege handen ! Schandalig gewoon wat Ajax zich laat aanleunen ! ⚽️

Comments are closed.