Jong Ajax onderuit op bezoek bij Jong FC Utrecht: 2-1

Jong Ajax heeft maandagavond een verrassende nederlaag geleden. Op bezoek bij de nummer laatst; Jong FC Utrecht, werd met 2-1 verloren. Het enige doelpunt van Ajax werd gescoord door invaller Kai Sierhuis. Jong Ajax blijft wel gewoon koploper in de Jupiler League. Het team van Michael Reiziger blijft wel koploper en heeft een voorsprong van twee punten op NEC.

De eerste kans van de wedstrijd was er voor de thuisploeg. Vanuit kansrijke positie stuitte Sylla Sow op Stan van Bladeren en de rebound van Rick van der Meer ging net naast. Toch wist Jong FC Utrecht na zestien minuten op voorsprong te komen. Vanaf een meter of 25 knalde Patrick Joosten de bal prachtig tegen de touwen: 1-0.

Via Mateo Cassierra kreeg Jong Ajax in de eerste helft de grootste mogelijkheid, maar zijn inzet eindigde op de lat. Na rust nam de druk van de ploeg van Michael Reiziger toe en de gelijkmaker kon uiteindelijk niet uitblijven. Met een schot via de binnenkant van de paal bracht Kaj Sierhuis beide ploegen op gelijke hoogte: 1-1. Toch kon Ajax niet doordrukken. Acht minuten na de gelijkmaker kwam Utrecht wederom op voorsprong. Uit een scrimmage voor het doel maakte Sow de 2-1. De thuisploeg wist de zege over de streep te trekken en won daarmee voor de vierde keer dit seizoen.

Jong FC Utrecht – Jong Ajax 2-1 (1-0)
16. Joosten 1-0
63. Sierhuis 1-1
71. Sow 2-1

Opstelling Jong Ajax: Van Bladeren, Kristensen, Doekhi, Bergsma, Bakker, Mazraoui, D. de Wit, Lang (85. Nunnely), Orejuela, Cassierra (59. Sierhuis), Johnsen (41. Bijleveld)

Related posts

55 Comments

 1. Brokamp

  Het was koud in het stadion, misschien dat het er iets mee te maken had. Een verdiende overwinning voor Utrecht dat er vaak feller op zat dan Ajax. Orejuela stond op een voor hem vreemde plaats als rechtervleugel aanvaller maar ik vind hem niet sterk. Een matige balbehandeling dat zijn wevan Zuid Amerikanen toch anders gewend. Of heeft het toch iets met de kou te maken. Johnsen werd al in de eerste helft gewisseld na zeer matig presteren. Hij was hier nog gepikeerd over ook, deze jongen heeft prachtige acties maar voert ze veel te lang door met veel balverlies tot gevolg.moet nog veel leren en vooral leren om de schuld bij zichzelf te zoeken en niet bij de technische staf.

  1. EugAjax

   Inderdaad Brokamp, goed verhaal en voor een Ajacied als mij, die niet alles kan volgen top om je bijdragen te lezen.

  2. beni

   Brokamp, meen je dit nu??? Koud?? Kuurne Brussel Kuurne dat was koud, op de racefiets. Hou op het is bagger en wat ik al eerder schreef allemaal subtop niveau. De toekomst ziet er slecht eruit.

  1. De seijs

   Heee jood84 dit mag NIET gebeuren. Het is echt een schande dat ajax in zijn geheel de bibbers krijgt van Utrecht! ! Gvd waar is de mentaliteit van die watjes!! Ik geloof dat ze dat nooit leren bij ajax wat betreft wedstrijd mentaliteit!

   1. jood84

    Ik snap je frustratie de seijs, maar als topsporter moet je ook leren te verliezen om te weten wat je beter moet doen

    1. De seijs

     Ze laten tegen Utrecht altijd punten liggen! Mentaliteit,vechten ,knokken. Je laten zien! Nooit opzij gaan! Ze zijn gvd ajax! Wat een watjes de laatste 15 jaar!

     1. jood84

      tja wat moet ik zeggen de seijs? iedereen ziet in dat de jongere generaties achteruit gaan in mentaliteit/kwaliteit en verstand. kijk eens goed om je heen? de meeste kunnen niet eens meer normaal praten(Ja via Whatsapp en troep) Ik verwacht niet zoveel van de jeugd meer

     2. De seijs

      Helemaal mee eens. Maar de oudere lijden ze wel op. Dus daar schort het ook aan. En laten we eerlijk zijn. De buitenlandse medemens heeft hier ook debet aan.
      De meeste hebben geen respect en mentaliteit. Maar dat mogen we hier ook niet meer hardop zeggen in dit land. Net zoals onze oude vertrouwde negerzoen. En zwarte piet gaat ook al in de ban als het zo doorgaat. En kijk nu naar het Johan Cruijff plein. Dat hangt ook alweer aan een zijde draadje. Maar wat we wel mogen????is lekker veel belasting betalen voor onze medemens buiten Nederland. ??????? pffffffffff ?

     3. abajaxbarcelona

      Wij Nederlanders? Gelukkig toon je je ware aard weer. Ik ga morgen met extra energie weer naar het AZC in Rijswijk. Mensen in nood helpen. Heerlijk.

     4. abajaxbarcelona

      Ik ben binnen klopt en daarom kan ik nog beter mensen in nood helpen. Weet je wat het leukste is: mensen die een verblihfsvergunning krijgen maak ik ook wegwijs richting de bijstand en allerlei toeslagen etc. Zorgen dat ze niets te kort komen en mee kunnen doen in onze maatschappij. Geeft zoveel voldoening. Meeste voldoening geeft eigenlijk de ergernis hierover aan jouw kant. Zalig.

     5. jood84

      Ja met de seijs kan je overal komen ? maar hij had er wel een puntje.. al was het niet voetbal gericht. en ik als kwart Nederlander kan zijn idee nog wel begrijpen. tegenwoordig kan niets meer?

     6. Widi

      Het dieptepunt is nu wel bereikt. Ik denk met het cowboy gedoe. Daar is geen draagvlak voor. Redelijk denkende Nederlanders geven nu massaal aan dat de radicale groepjes nu echt te ver gaan. Jammer wel dat xenofoben en racisten er nu weer mee aan de haal gaan.

     7. De seijs

      Dat bedoel ik nou! Je mag hier niks meer zeggen. Zelfs je mening mag niet meer. Het gaat echt steeds minder hier.?

     8. Widi

      Ik zeg niet dat je het niet mag zeggen. Ik vind het jammer dat je het zegt. Wat je zegt, komt voort uit een zekere bekrompenheid. Bijvoorbeeld landsgrenzen en nationaliteit. Ik laat me niet in dat soort hokjes duwen. Het is tenslotte puur toeval waar je geboren wordt. Migratie is van alle tijden. Al duizenden jaren. Amsterdam is wat het is door migratie. Alles wat jij misschien echte Amsterdammers noemt, is ooit ergens vandaan gekomen. Niet alleen de laatste 50 jaar, maar al veel eerder. Ik draag geen geitenharen sokken, ben bepaald niet links en ik eet gewoon vlees en vis. Kijk alleen wel verder dan mijn neus lang is.

     9. De seijs

      Dat jij het jammer vindt oké. Maar jij zegt ook tegen jood84 dat ik een racist /xenofoob ben. En nu zeg je weer dat je het jammer vindt dat ik dat zeg. Beetje raar toch. Ik noem dat stemmingmakerij. Of mag ik dat ook al niet zeggen van jou widi? Maar een vraag , waar kom jij vandaan. Of komt je vrouw of kind/deren uit het buitenland dat je zo geprikkeld ben?

     10. Widi

      Ik heb gezegd dat je xenofoob bent. En dat heb je zelf ook gezegd, met je eigen woorden. En dat vind ik inderdaad jammer. Want als je je wat meer verdiept, hoef je niet zo bang te zijn. Ik ben niet geprikkeld. Wel voel ik de behoefte om deze dingen aan te stippen.

     11. De seijs

      Ten eerste ben ik niet bang. En om 18.11 Zei jij tegen jood dat ik dat was. Seijs is dat, letterlijk! En jood zei voor de duidelijkheid, dus ik ben een racist /xenofoob. Nou duidelijker kan ik het niet maken widi.

     12. Widi

      Door het stellen van deze vraag, laat je zien dat je niets hebt begrepen van wat ik schrijf. “Buitenlanders” zijn een product van grenzen. Grenzen die steeds veranderen. Lees gewoon eens wat. Ik kan me vergissen, maar ik heb het vermoeden dat je niet veel van de wereld gezien hebt. En verre vakantie is voor mij niet hetzelfde als de wereld zien. Mensen die jij ziet als buitenlanders, hebben mij vaak nieuwe inzichten gegeven. Niet allemaal natuurlijk. Maar wel genoeg. Jij en ik hebben gewoon een andere kijk op de wereld.

     13. De seijs

      Geef nou eens antwoord op mijn vragen widi. In plaats ze te vermijden! Of durf je niet toe te geven. Beetje jammer. Maat zegt meer over jou dan over mij. Wees een kerel widi.

     14. abajaxbarcelona

      Oei, oei Widi, niet zomaar van het forum gaan en wat anders gaan doen. Je hebt nog geen toestemming van Seijs Inquart. Dat wordt een straf. Waar haal je het lef vandaan SI te laten wachten.

     15. Widi

      Hij snapt me niet. Ik heb het geprobeerd. Ik kan hem niet uitleggen dat ik niet denk in buitenlanders. Ik weet niet eens wat zijn definitie van buitenlanders is.

     16. abajaxbarcelona

      Ik vind je antwoord van 19.28 heel goed en ook heel helder. Ik heb zelf veel mensen mogen ontmoeten van andere culturen zowel hier als in het buitenland. Daar heb ik heel veel van geleerd. De, sorry, bekrompenheid van veel mensen wordt dan wel steeds duidelijker.

     17. De seijs

      Widi wees nu eens een kerel! Je beschuldigd mij maar antwoord geven doe je niet op de vraag dat je zegt dat ik een racist ben.

     18. Widi

      Ik kan er goed mee leven als jij mij geen kerel vindt. Ik wens je een fijne avond. En een open mind.

     19. De seijs

      Erg zwak van jou widi. Mij beschuldigen en dan geen uitleg durven geven. En dan zeg je dat ik bang ben! Een hoop geschreeuw maar als het er op aankomt dan geef je niet thuis. Kwestie van geen ballen en geen mentaliteit. Meer van opruien! Beetje jammer ik had je hoger ingeschat!

     20. abajaxbarcelona

      Beste SI, het is niet zo slim om meerdere malen te laten blijken dat je het niet snapt, dat je het gewoon niet kan volgen. Dat staat, laat ik zeggen, niet zo slim. Vraag iemand bij je in de buurt om het eens te lezen en uit te leggen. Je bent steeds meer de nar van het forum. Hier zal je ongetwijfeld ook weer niet zo slim op reageren. Verder een tip: Kijk eens naar de beelden uit bijvoorbeeld Syrië en probeer je eens in te denken dat je daar geboren bent en wat je graag zou willen. Het maakt niet uit wat je geloof is, kijk eens naar hoe de mensen daar moeten leven. Of je links bent of rechts of midden, dat maakt niets uit.

     21. De seijs

      Niet gaan janken nu. Jij begon over Syrië. Wel bij de les blijven. En jij wil ze toch helpen. Pak het bij de haard aan zou ik zeggen. Maar daar moet je ballen voor hebben. En ja die heb jij niet. Of neem ze lekker in huis. Die is toch groot zat. En betaal het lekker uit je eigen zak. Jij heb toch geld zat. Of ben je zo’n zuinige krent. Ja geef daar maar eens allemaal antwoord op. (maar ik weet je antwoord al hoor)???

 2. paulvos

  Top week voor ons aller Ajax, vrijdag dames onder uit, zondagmiddag het eerste maar 1 puntje en maandag ook nog eens jong Ajax verloren, gaat lekker zo.

 3. fjonkman

  Was gewoon een wanprestatie tegen een tot op het bot gemotiveerde tegenstanders. Het is schrijnend om te zien dat hier nog steeds niet op mentale weerbaarheid geselecteerd wordt.. doodzonde!

 4. AFCA my World

  Jong gaat oud achterna, weer geen kampioenschap, verliezen van de nummer laatst ? Schandalig ! ⚽️

 5. Basisspeler

  Zegt meer over jou dan over mij!?? Denk daar maar s over na!?? Klasse bestuur!??
  Nu hoor ik je niet meer! Laat zien hoe jij bent! ???

  1. Ajax1958

   Verspilde moeite. Beter links laten liggen en geen aandacht aan besteden. Er zijn mensen en hele domme mensen?

Comments are closed.