There are no ads, please add some


Hakim Ziyech bereikt nieuw record; 47 keer balverlies

Hakim Ziyech heeft het de laatste niet meer zo in de voetjes, zo kunnen we al een tijdje zien. Soms een briljante pass of een mooie beweging maar het rendement is niet erg hoog. Ook Kenneth Perez zag dit gebeuren en vermeldt dat Hakim een recordaantal van 47 keer balverlies in één wedstrijd heeft gehaald. Bij FOX Sports zegt hij:’Mensen hebben een haat-liefdeverhouding met Hakim Ziyech. Hij wil altijd heel moeilijke dingen doen. Zo van: als het lukt, zet ik iemand vrij voor de keeper. Dan vind ik het minder erg als hij balverlies lijdt. Maar vandaag was dat niet het geval. Hij verloor juist heel makkelijke ballen. Zijn vrije trappen… Over het algemeen heel, heel matig. En zijn schoten. Niet normaal en heel knullig, terwijl hij echt een heel goede traptechniek heeft. Het verbaast me hoe matig hij dat doet.’


Gerelateerde posts

97 reacties

  1. jood84

   niemand is onmisbaar. maar als ik jou zo hoor dan kan Ajax niet zonder Ziyech, wat nou als die geblesseerd raakt of verkocht word? dan kan Ajax niet meer voetballen? misschien heb je ook spelers waarvan de passjes wel aankomen waardoor je sneller scoort

 1. ajaxpers

  Flauwekul, Ze moeten eens bijhouden hoe hij als smeerolie het spel continu met zijn prachtige acties, passes en steekballen op een zeer creatieve wijze bepaalt. Probeer geen zondebok te zoeken want dan doen de mensen met een lage IQ. Ziyech is de beste van NL en we m

  1. Peter kopsterk

   Als het goed is mag je het zeggen maar als niet goed is moet dat ook kunnen. DUS gaat niet goed met Hakim

   1. dickst14

    Als deJong die voorzet binnenkopt en of die bal iets eerder naar binnen krult en je wint met 2-0 dan was Ziyech fantastisch. Nu met 0-0 kan hij er niets van dus.

 2. EugAjax

  Ja in andere topics al over gehad. Hakim moet even in bescherming genomen worden. Zijn vorm is ver verwijderd van wat goed is voor Ajax. 47 keer balverlies is elke twee minuten achter de bal weer moeten aanrennen met zijn allen, en dan moeten al zijn medespelers foutloos spelen. Dat gebeurt natuurlijk niet dus loopt Ajax hele wedstrijd constant achter de feiten aan. Spectaculair voetbal is een must bij Ajax, maar dat moet niet resulteren in onmogelijke passes. Af en toe mag het ook soberder als een ander er beter voorstaat. Niet elke pass hoeft alles of niets te zijn. Komt nu nog bij dat inderdaad simpele ballen, vrije trappen en afstandsschoten niet erg goed waren. Ik hoop dat Hakim snel weer bepalend word. Want dat de man kan voetballen daar is iedereen het wel over eens.

  1. Moosie

   Eerlijk gezegd ben ik bang dat hij geen zin meer heeft eug.
   De teleurstelling over het vertrek van Bosz , en de reacties van het publiek zullen wel de grootste redenen zijn.
   En dat is wel een minpunt ook in mijn ogen hoort hij gewoon zijn best te doen.

   1. EugAjax

    Ik denk dat ook te zien Moosie. Kijk Ajax publiek is super kritisch tot soms aan medogenloze toe. Daar moet je tegen bestand zijn, en niet de kop te laten hangen. Zou zomaar kunnen dat vertrek Bosz voor hem de grootste reden is. Er is gewoon groot verschil tussen vorig en dit seizoen voor hem vind ik. Ach weet je toen master Gullit vertrok bij PSV in jaren 80 was lijden in last en zou het nooit meer wat worden. Seizoen later stonden ze met cup en grote oren in hun handen, dus wen vertrek hoeft voor Ajax niet rampzalig te zijn. En als een speler niet gelukkig is haalt hij zijn echte niveau ook niet meer. Dan word het moeilijk en is wat mij betreft beter als de wegen gaan scheiden. Ook omdat ik denk dat er goede vervanger achter hem zit.

    1. Moosie

     Ze hebben hem dingen toegezegd bij zijn komst ,het vertrek van Sanchez was ook al een dingetje.
     En dat is hem bij twente ook geflikt dus dat hij pissig is snap ik ergens wel maar dan zou je al is het voor je eigen eergevoel wel gewoon 100% moeten geven.
     Het is ook niet zo dat het hele stadion hem uitfloot dus alleen al voor de rest zou hij wel wat respect mogen opbrengen plus de miljoen supporters die niet in het stadion zaten.
     Maar misschien had hij gewoon echt zijn dag niet heb ik ook wel eens toevallig gisteren nog. 🙂

     1. EugAjax

      Laten we het hopen Moosie, het is simpel voor mij. Een hele goede Ziyech is goed voor Ajax en dus ook voor mijn gemoedsrust😄.

     2. Litmanen

      Eug. hij is voor Ajax al bij twee clubs blij uitgezwaaid.
      Bij Heerenveen en Twente zijn ze blij dat hij opgedonderd is.
      En elke keer na het tweede seizoen in het eerste.

      Zo zal het bij ons ook gaan. Hakim kan absoluut niet tegen kritiek. Dan ben je bij voorbaat niet geschikt voor Ajax.

     3. EugAjax

      Ja Litmanen k vind ook dat hij dat tegen zich heeft. Wsl dus hopen tegen beter weten in van me. We gaan het zien. Hij wil toch ook naar WK neem ik aan. Dus hij zal toch nog even gas moeten geven in ons shirt.

     4. Ajax 1

      Lijkt dat iedereen het hier wel ongeveer eens is voor de verandering een keer. Ik ben een ziyech fan, maar blijkbaar zie ik het door meeleven met de wedstrijd niet goed. Ik zag hem een paar keer briljante dingen doen, oa de pass op frenkie de jong dacht ik die hij naast kopte was geweldig. Maar ik heb op de tribune zo veel balverlies niet gezien. Zit daar wel heel dubbel in. Veltman, siem de jong, kluivert zelfs gisteren spelen balletje altijd veilig. Daar heb je helemaal niets aan in zo’n wedstrijd als gisteren. Dan moet je meer risico nemen. En je moet creatieve spelers hebben. Dus frenkie de jong dan maar. Nog een aantal wedstrijden ga ik hopelijk wel genieten van ziyech maar inderdaad zal hij weg zijn deze zomer en dan is het volgend jaar duidelijk.

 3. ajacied1982

  Hij voetbalt niet in teambelang.Puur alleen voor zichzelf.Bezig al met een transfer.Weet zeker dat masroui of hoe heet ie beter is voor het team.Ziyech kan mij niet bekoren.Kan beter in het circus gaan.

 4. EugAjax

  Moosie als dat al zo is moeten we ons pas echt zorgen maken………een speler die 47 keer bal inlevert kan wat mij betreft per definitie in die wedstrijd niet de beste man van het veld zijn.

  1. ajaxhoger

   Juist , hij is al weken lang geen schim meer van wat hij was , bij twente scoorde hij aan de lopende band , nu mogen we blij zijn als hij goeie paasjes geeft .
   Veelste wisselvallig is hij gebleken ,wel een goeie speler ,het komt er bij ons niet uit in ieder geval .Soms heem soms erg zat , het ergste is dat hij zich heel goed vind .
   Heel de aanval grossiert in fouten , veelste weinig scorend vermogen in de ploeg , en dat breekt je op over een heel seizoen .

  2. Litmanen

   Gek genoeg lopen de fanatieke Hakim fans nu bij elkaar te smeken om hulp.
   Hakim is de stoorzender bij Ajax, ik wil een normale verdediging en Frenkie op het middenveld.
   Ziyech is toch weg volgend seizoen, laten we er overheen stappen en aan volgend jaar gaan werken met een middenveld van Frenkie, Donny en Schone. Eiting kan een goede vervanger zijn voor Frenkie of Schone.

   1. ajaxhoger

    Je hebt helemaal gelijk , aan zijn kop kan je zien dat hij ontevreden is , hij vind zich zelf heel goed , nou vere van dat .
    Het komt er alleen veelste weinig uit .
    Onze trainer vind het goed , dat zegt veel over de trainer natuurlijk , ze presteren het altijd bij ons om trainers aan te stellen die totaal niet bij ons passen .

   2. Vak 120

    Juist,frenky vult de plaats van hakim perfect op als hij daar mag spelen!! Ziyech is hier iemand waar niks van gezegd mag worden.hij is echt een goede speler,komt er alleen dit seizoen niet uit! Dus dan mag dat gewoon op een normale manier gezegd worden!

   3. Jimmy1971

    Eens Litmanen !
    Ik roep al een jaar op dit forum dat Ziyech ( hoe geniaal hij ook heel soms kan zijn ) teveel balverlies lijdt !
    Ondere anderen de keren dat Veltman hier op zijn flikker kreeg na een foute bal ! Ben blij dat het nu meer mensen gaat opvallen !!
    Plus dat Ziyech doet alsof hij god is , daar ondermijnt hij het team mee , van mij mag hij al een tijdje banken en als hij na dit seizoen weg wil , prima , Frenkie gaat dit echt niet slechter doen !

   4. dickst14

    Als je een normale verdediging wilt dan zullen we maar met Veltman beginnen. Verdedigt als een wijf en voegt aanvallend niets toe. Al maanden loop je naast Ziyech ook de Ligt af te zeiken. Nu de hele Europese top achter hem aan zit hoor ik je niet meer. Je bent met alles zeer ongeloofwaardig.

  3. Moosie

   Hey eug ik bedoelde dat ondanks zijn balverlies qua kwaliteit nog steeds de beste van het veld vond , gewoon mijn mening en verder vroeg ik mij af of AB wel kon reageren omdat Fred naar aanleiding van contact met mij ingegrepen heeft vandaag en mij niet duidelijk was of AB nu ook ergens de schuld van kreeg of dat het alleen iemand anders betrof

   1. EugAjax

    Natuurlijk mag je je mening hebben, lijkt me logisch😄😄ik hoop alleen dat je geen gelijk heb want dan is het echt erg met Ajax gesteld. Klopt dat jij je langer grote zorgen maakt om de club.
    Dat van AB begreep ik, maar daar reageerde ik niet op. Mss voor jou geruststelling, niet die van deze Eskimo haha, hij komt vaak in namiddag even buurten op forum.

   2. Moosie

    Ja eerlijk gezegd vind ik het contact met jou gewoon leuk en idd vaak oneens maar dat moet kunnen 🙂

    1. EugAjax

     😄👍ja inderdaad vaak oneens, ach na ontslag Bergkamp/Keizer vind ik het ook steeds minder worden. Jij had dat al na Jonk ontslag. Mss loop ik wel heel eind achter de feiten aan hahaha. Kijk op zich valt verschil wel mee, want Jonk vind ik ook gewoon goed, ik heb alleen gruwelijke hekel aan die perf gasten.
     Hoe je het wendt of keert en hoe het ook gelopen is en wie er ook gelijk of ongelijk heeft het blijft dood- en doodzonde dat het allemaal gelopen is zoals het gelopen is. Het had zo mooi kunnen zijn.
     Jij schreef ergens dat het al va CL winst kut. Kijk daar ben ik het zeer mee eens. Tot en met 2010 zelfs zesde plaasten in competitie en maar slechts twee titels in new milennium……dus dan komt revolutie.
     Zie ik Frankie 4(!) titels halen achter elkaar (nog nooit gebeurd) in de meest turbultente periode die je je maar kan verzinnen. Halen we sinds die glorie periode eindelijk weer een Europese finale, overigens volledig kansloos😒😫😫. En dat ondanks dat vele gerommel binnen de club.
     Kan je nagaan als alles en iedereen op dezelfde lijn had blijven werken….echt er zijn enorm veel goede dingen gebeurd laatste 6 jaar, ook minder goede dingen en dat laatste is nu echt symptomatisch voor het Ajax na glorieperiode Van Gaal. De club vernietigd altijd zichzelf. Al die stromingen al die politiek dat is funest. Amdermaal.
     Nogmaals we verschillen enorm over hoe en waarom en wanneer precies in afgelopen 6 jaat fout is gegaan..
     Maar de basis dat het sinds 97 echt bergafwaarts is gegaan helemaal eens. Kleine opleving van 6 jaar maar nu vrees ik weer voor echt verkeerde richting.

     1. Basisspeler

      Eigenlijk vrij serieuze vraag. Zou je adviseren om je werk niet mee te nemen naar dit forum.

 5. toonvs

  Als hij 120 keer aan de bal bent in een wedstrijd kan je ook veel de bal verspelen. Neemt veel risico’s in zijn spel en passes dan kan het een keer verkeerd gaan. Liever dat dan alleen maar terug en breed spelen dan verspeel je nooit de bal. alleen hij mag met wat meer plezier voetballen dat zie ik er niet van af.

 6. JohnDoe77

  Ziyech is een lastige speler voor ons de fans. Zondag heb ik mij zitten verbazen over een aantal prachtige passes die hij over 40/50 meter op maat kan geven, maar ook gigantisch geergerd over zijn slechte schoten en balverlies. Zit in zijn spel maar moet hij echt verbeteren als hij hogerop wil. Die mooie ballen geven kunnen ze op het middeveld van een Engels team allemaal, alleen lopen ze daar ook de hele wedstrijd van de ene naar de andere kant van het veld om een bal te veroveren. Dat doet onze kunstenaar nog niet. Maar goed mee praten en vooral laten spelen. Hem “straffen” door op de bank te zetten helpt toch niet bij Hakim!

 7. Middenweg401

  Ziyech speelt niet best en zijn houding is niet altijd goed maar dit zal best goed voelen bij alle teringlijers die een hekel hebben aan Ziyech, met dank aan Ajaxfanzone die op deze manier een podium geeft aan de haat.

  1. Koning Haarms Wolfs

   Ja, dat en natuurlijk de gehele maatschappij die niet deugt, omdat ook de maatschappij niet goed omgaat met gekneusde zieltjes en gekwetste ego’s…. Altijd lekker, zo’n links-extremist op je forum… Bij jou is niet alleen het Midden weg, of wel?

   1. Middenweg401

    Ziyech is de enige die als een Ajacied probeert te voetballen naar krijgt hiervoor onevenredig veel kritiek en dit forum biedt hiervoor vrolijk een platform. Wat loop jij nou te ijlen over maatschappij en links-extremisten? Haal je hoofd eens uit je moeders kut, knap je misschien van op.

    1. Koning Haarms Wolfs

     Zelfreflectie van een borderliner met een Oedipuscomplex….interessant, Middenweg! Ik ga weer lekker aan de apres ski.

  2. abajaxbarcelona

   Op de inhoud mbt Ziyech eens met Middenweg. Diverse benamingen hadden wat ander gekund 😉

 8. Iamsterdam2015

  Gewoon banken klaar!! Functioneer je niet dan is het zitten. Geld voor een IEDER in de selectie. En als meneertje het niet bevalt en gaat lopen piepen…….mazzellllllll! Wordt dood en dood ongelukkig van deze man zijn manier van spelen op dit moment. Hij kan zo geweldig voetballen maar het lijkt wel of zijn plezier weg is……….

  1. Litmanen

   Je denkt toch niet dat Ten Hag dat durft he?

   Koning Hakim op de bank?
   Dan is hij direct weg.

 9. Charka53

  Hij laat vaak hele mooie dingen zien maar nog vaker gaat het mis en waarom dan niet wat simpeler en de bal direct naar een medespeler dan gaat het spel nog vlugger ook.

 10. Basisspeler

  De Hakim-haters beleven hoogtijdagen. Lekker hakken jongens👍👍👍
  Volgend seizoen maar weer klagen dat er te weinig creativiteit is en te weinig spelers met een infividuele actie. Kortzichtig scorebord commentaar van kladblocsupporters!

  1. Moosie

   Ach je weet dat als mensen bloed ruiken ze het niet nalaten om je nog ff verder de grond in te schoppen media al helemaal.

 11. abajaxbarcelona

  Ongelooflijk die reacties op Ziyech. Inderdaad kladblok commentaar. Ff geen zin en tijd om verdere reactie te geven, ben een beetje misselijk geworden van mijn “mede supporters”.

  1. Moosie

   🙂 die is voor jou ga maar ff rustig lezen wat er niet meer is verder geen woorden meer aan vuilmaken ouwe

   1. abajaxbarcelona

    Goed nieuws voor nu. Alles verder 👍. Zit nog te broeden op Ziyech stukkie. Wil nog wel wat kwijt later over deze, in mijn ogen, heerlijke voetballer. Stap ze.

 12. Stephanafca

  47x balverlies klinkt veel, maar hij krijgt ook 4x meer ballen als een andere speler op zijn positie. Dus als je het zo bekijkt valt het wel mee

 13. De seijs

  Ik hoop dat wanneer Ziyech de arena verlaat , dat hij door de voordeur zijn weg vervolgt.👍

 14. skel

  Hij heeft tijdens de zomerstop gezien wat hij kan verdienen in het buitenland…..voor een fooi kan hij zich niet meer motiveren…..ik zeg strik erom…

 15. Koning Haarms Wolfs

  Ziyech heeft er totaal geen zin meer in. Dat ligt met name aan Ziyech zelf. Niemand heeft het recht om niet beledigd te worden, dus ook hij niet. Ziyech is een wereldspeler met veel toekomst, maar dan moet hij wel volwassen worden….en snel. De laatste tijd is hij een erg naar, stemmingmakend ventje, dat zichzelf veel te goed vindt. Met zijn negativisme sleept hij het hele elftal mee, ipv dat hij zijn rug recht en het team probeert te stimuleren. Jammer, maar net als El’hamdaoui, Kishna en nog wat van die granaten, mislukt op basis van een zwak, wellicht zelfs wat labiel karakter.

  1. Basisspeler

   Kishna heeft een knieblessure, El Hamdaoui is mislukt zosls zoveel spelers die naar Ajax komen.

 16. Widi

  Kijk eens goed naar Ziyech, nu het nog kan. Hij doet keer op keer wat vroeger normaal was. Als hij wordt aangespeeld, zorgt bij binnen een tel dat hij de bal en het doel van de tegenpartij voor zich heeft. Bijna alle anderen in de eredivisie kaatsen meteen terug. Omdat ze niet anders kunnen. Daarom komen hun passes allemaal aan. Kaatsen over drie meter kan bijna iedereen. Kijk gewoon de wedstrijd terug en zie het zelf.

  1. EugAjax

   Helemaal gelijk Widi, maar gister moest hij binnen 1 tel meteen naar zijn eigen doel weer kijken…….47 keer eens in de twee minuten. Jij vergelijkt hem met Eredivisie spelertjes. Kijk eens over de grens of inderdad wat vroeger gewoon was. Ik kan geen enkele speler noemen die maar ook in de buurt komt vn zoveel balverlies.
   Maar ik kan wel spelers benoemen zowel nu als vroeger die kunnen wat je hier omschrijft en dan ook nog foutloze passes geven of nauwelijks foute…
   Dat is het probleem. En het is al helemaal een probleem omdat meneer vind dat hij zo extreem goed is. Nee Ziyech is goed bij de gratie van hedendaags Eredivisie niveau.
   Zeker niet te vergelijken met giganten uit het verleden. Balaanname ja mss wel voortzetting allerminst.
   En dan heb ik het steeds over gister, hoewel ik hem dit seizoen steeds verder zie afglijden.

   1. Basisspeler

    Jij bent geen liefhebber EugAjax. Je hebt je mond vol van JC en Bergkamp, maar herkent de schoonheid niet. Geeft niet.

    1. EugAjax

     Haha sorry Basisspeler je hebt helemaal gelijk. Ziyech komt in de buurt bij die twee kanjers….sorry helemaal verkeerd gezien. Ik herken schoonheid wel, maar ik wil betere balans bij Ziyech tussen schoonheid en bal naar verkeerde kleur spelen…daar zit het verschil. Als Ziyech een leider is, wat hij zelf vind moet hij meer schoonheid tonen tov die fouten.
     Ik hou er maar over op. Soms denk ik dat jullie supporters van subtopper zijn want ja langs zo een meetlat is Ziyech geweldig. Bij Ajax vind ik gelden andere normen

     1. EugAjax

      Basisspeler die kant heb ik al bekeken allang en ja dat is positief. Jullie nemen daardoor genoegen met de minpunten van hem of jullie zien dat niet of je ziet het daardoot door de vingers. Ik niet. Ik vind die minpunten op niveau van gister Ajax onwaardig.

   2. Widi

    Ajax speelt eredivisie. Als hij vertrekt, komt er vast weer een extra kaatser te staan. Ajaxsupporters worden altijd pas complimenteus als een speler is vertrokken. Kijk gewoon wat hij doet. En lees dan nog eens de statistieken. Of niet. Ik hoef verder geen reacties meer. Ik bood alleen een alternatieve kijk op de zaken aan.

 17. abajaxbarcelona

  De laatste thuiswedstrijden let ik extra op Ziyech vanwege de aanhoudende kritiek van diverse mensen hier. Sorry, maar de meeste reacties bij dit topic zijn eigenlijk lachwekkend. Blind het telraam van een paar, sorry, idioten volgen. Alle passes die anders uitpakken balverlies noemen en dan ijskoud stellen dat bij elk verlies er iemand moet terugrennen. Waar hebben die mensen in Godsnaam naar gekeken. Wat heb ik gisteren gezien:

  Ten eerste een Ziyech die wil voetballen. Hij gaat er altijd voor. Wat voor gezicht hij heeft en wat voor houding hij uitstraalt zal mij een fokking zorg zijn, alsof Dolberg zo’n pretbeest is.

  Vele passes over grote afstand kwamen perfect aan, heerlijk om te zien.

  Altijd kijkt hij naar een oplossing vooruit, een zaligheid t.o.v. de meeste an zijn medespelers. Een balletje brengen en breed spelen kan elke koekenbakker.

  Omdat Ziyech met aanvalkende gedachten speelt zijn zijn passes ook zo. Dat ze vajer dan gewenst jiet lukken ligt voir een groot deel aan de medespelers. Die denken breed ipv diep. Inmiddels mogen ze toch wel weten hoe Ziyech denkt en speelt.

  Vwb zijn traptechniek. Eén vrije trap deed hij heel bewust laag, omdat hij hoopte dat het muurtje zou springen. Een schot op doel had een prachtige krul, net langs de paal.

  Van de manier van denken en voetballen geniet ik bij Ziyech, elke keer weer. Dat is voetbal wat ik bij Ajax wil zien en dan veel meer van meer spelers. Vervolgens wordt deze speler uitgekotst, ongelooflijk. Ongelooflijk dat de redactie hieraan mee doet. Je bent toch gvd voor Ajax voetbal niet voor fc Knudde.

  Dit waren wat korte opmerkingen over Zitech, er zijn veel meer pluspunten. Die pluspunten betreffen voetbal, de rest zal me een rot zorg zijn.

  1. Basisspeler

   De meesten zitten met blocnote op schoot een wedstrijd te bekijken of zijn keeper geweest. JC zei al, je moet het wel zien om te begrijpen. De meesten zijn wel supporter, maar zien de schoonheid niet.

   1. abajaxbarcelona

    Als de andere spelers eens gaan doen waarvoor ze bij Ajax spelen en wat ze ook kunnen, dan is het rendement van Ziyech meteen tien keer zo hoog. Voorafgaand aan de wedstrijd zie je bij het inspelen de ene na de andere mooie korte combinaties. Op het veld …… lopen en breed. Onana idem ditto. Voorafgaand aan de wedstrijd doethij uittrappen vanaf de grond en uit de hand. Allemaal op de stropdas van de keeperstrainer die over de middellijn staat. Tijdens de wedstrijd ……. idiote korte balletjes en als hij een lange bal doet …… volkomen uit de richting. Ongelooflijk. Maar Ziyech …… met een simpele voetbeweging een lange pr@chtige pass, steelballetje of ….. echt prachtig …… de bal even over de tegenstander heen tikken en door voetballen. Sorry, ik geniet elke keer weer van die man. Een man die wil voetballen, mooi voetballen …… Ajax voetbal voetballen. De niet liefhebbers halen maar lekker een nieuw bloknootje bij de Bruna.

 18. a.p.

  voor mij heb je gelijk aab de sfeer in de ploeg is jammer genoeg niet goed genoeg en dat straalt uit naar buiten. straks 3 toppers weg en dan helaas weer opnieuw beginnen.

 19. geralmere

  Er hangt een bepaalde grauwsluier over de top elftallen van de club. Kijk nu naar Jong Utrecht (laatste in de Jupiler League en Ajax eerste in dezelfde league) stand 2-1. Ook hier weer een lusteloosheid die zijn weerga niet kent. Het is dus niet alleen Ziyech, er is iets anders aan de hand

  1. abajaxbarcelona

   De Ajax voetballers mogen niet voetballen. Ze moeten spelen volgens looplijnen, zorgen dat de verdediging op orde is, niet te veel risico nemen. Kortom, ze moeten spelen a la alles behalve waar Ajax voor staat. Daar lijkt het in ieder geval wel op.

 20. Litmanen

  Bij de Etjes is het niet erg als je steeds naar de verkeerde kleur speelt.
  Dan zetten ze je volgende week in de E 15.
  Bij Ajax verwachten ze van de zelfbenoemde wereldster iets anders.

  1. abajaxbarcelona

   Ik bleef op niveau Litmanen, daar trek jij het weer weg met je E-tjes en Koning Hakim.

 21. ems

  Zitech is een unieke speler, maar hij moet zich wel willen blijven verbeteren en constanter worden anders redt hij het niet. Niet bij Ajax niet internationaal.

 22. Brokamp

  Ik geloof er geen bal van dat hij 47 keer balverlies heeft gehad in deze wedstrijd. Dat kan haast niet want dat betekent elke 2 minuten gemiddeld. Hij moet dan haast alleen aan de bal zijn geweest want hij heeft ook een groot aantal perfecte pases bij balbezit gegeven. Tel daarbij op het balbezit van de andere 9 veldspelers hoe vaak zijn die dan in balbezit of balverlies geweest. En dan hebben we het nog niet over het balbezit van de tegenstander die ook nog vele minuten aan het tijdrekkenzijn geweest. In een wedstrijd van 90 minuten is er vaak nog geen eens 60 minuten werkelijke speeltijd omdat de rest van de tijd het spel stil ligt. Die Peres lult mij een beetje te veel bij Fox. En over ego gesproken, volgens mij doet hij niets voor Hakim onder.

  1. Moosie

   Het is olie op het vuur gooien in de hoop dat ze de rest van het seizoen daarover kunnen doorzagen.

   1. abajaxbarcelona

    Ongelooflijk is het. Mensen willen echt terug naar spel van Frank, veilig tikkie breed en terug en als basis zo min mogelijk doelpunten tegen. Ik wil mooi risicovol voetbal zien maar naar het schijnt moet je daarvoor juist geen verstand van voetbal hebben. So be it.

    1. abajaxbarcelona

     Het is overigens gewoon lachwekkend als je weet wat er volgens FOX onder bal verlies valt. Ik denk dat verder niemand aan die 47 is gekomen. Het is wel leuk trouwens als je kijkt naar alle goede en mooie passes. Dat beeld maakt dat Ziyech zich dus verre van verstopt en voorop loopt in de strijd. Hij wil die bal hebben. Vreemd dat mensen die wil dan weer negatief vertalen. Hij moet voorop in de strijd maar ook van die bal afblijven. Ach laat ook maar, ik geniet gewoon van hem en dat is het belangrijkste.

     1. Eppie

      Prima dat je van hem geniet, maar ik erger me al aan hem sinds hij bij Ajax zit. Is gewoon geen Ajax man en je ziet ook aan hem dat hij geen passie voor de club heeft. Klopt, hij geeft regelmatig een uitstekende pass, maar helaas staat daar veel te veel laksheid tegenover alsmede dat hij meestal in belangrijke wedstrijden niet thuis geeft. Topvoetballers op zijn positie geven ook zulke mooie passes, maar werken ook nog eens heel hard en gooien passie in de strijd.
      Probleem met hem was dat hij veels te veel op een voetstuk werd gedragen bij Heerenveen en Twente, waar hij het inderdaad voor die niveaus heel goed deed, maar hij is gewoon niet goed genoeg om hogerop te gaan

    2. dickst14

     Als je idool Veltman is, dan is het niet zo gek dat je Ziyech constant afzeikt. Sanchez was verleden jaar zo goed door de rugdekking van Veltman. De Ligt kon er ook geen klote van. Nu de hele Europese top achter hem aanzit komt dat waarschijnlijk door de rugdekking van Veltman. Die Litmanen kan je toch niet serieus nemen.

  2. EugAjax

   Brokamp de cijfers komen van OPTA. De statistieken buro van voetbal oa. Word vaak door VI gebruikt op wedstrijddagen. Als het wel klopt, en waarom zouden ze wrover liegen?, dan is het met jou uitleg idd nog erger dan ik dacht. Maar goed als het niet waar is dan moeten die gasten inderdaad even terug hun hok in. Vooralsnog heb ik geen reden aan te nemen dat het niet klopt. Schijnt een gerenommerd bedrijf te zijn.

  3. EugAjax

   Brokamp, VI borduurt vandaag op website voort op 47 keer balverlies en bespreekt ze allemaal met beeld erbij. Het is idd nav info van OPTA. Kan iedereen zelf oordelen als dat al niet gedaan is gister 😄

  4. EugAjax

   Brokamp, ik heb artikel gelezen en eerlijkheid gebied te zeggen dat wat Opta als balverlies ziet in mijn optiek ook vaak onzin is. Plus vaak blijkt dat indien hij bal verliest dit vask gebeurt als hij bewust risico neemt en tegelijkertijd elftal goed staat en dus vaak bal snel herovert. Dat vind ik dus een acceptabel moment.
   Wat wel opvalt, conclusie VI, en ik ben het daar mee eens. Zijn hoge voorzetten komen nooit aan. Over meerdere wedstrijden is het van de laatste 90 slecht 22. Daar behoeft flinke verbetering. En hij schiet vaak, ook dus vaak uit kansloze posities. Zijn schotselectie, zoals genoemd, is verre van optimaal. Hij heeft negentig schoten gelost buiten strafschopgebied. Niemand in de 5 topcompetities heeft dat gedaan.
   Vooral zijn schoten vanuit rechterbinnenkant zijn groot in aantal, maar scoort daar nooit uit…….
   Als hij prigressie weet te boeken op die twee dingen, hoge voorzet en schotlocatie vs rendement dan heb je een echte Europese topspeler te pakken.
   Bovenal stond ik soms te mijn ogen uit te kijken wat soms als balverlies word gezien. Na lezen van dit artikel moet ik dus beetje gas terug nemen mbt dit onderwerp.
   Hopelijk zal hij wel werken aan de genoemde twee punten, daar schiet hij schromelijk tekort in.

 23. fjonkman

  Staat toch weer mooi op je cv Hakim 😂😂 hier gaan veel topclubs op afhaken.. eerst maar eens balvaster worden dus…

Reageren is niet mogelijk.