Keizer: ‘De Ajax-leiding heeft mij niet gesteund, maar er zijn belangrijkere dingen in het leven’

Marcel Keizer heeft voor het eerst sinds zijn ontslag bij Ajax een reactie gegeven en is van mening dat hij te weinig steun heeft gekregen van de Ajax-leiding, maar volgens Keizer zijn er veel belangrijkere dingen in het leven, zo laat hij weten tegenover De Telegraaf.

‘Natuurlijk was ik nog onervaren maar dan moet de hele club wel achter je staan en dat was kennelijk niet zo. Na het drama met Abdelhak Nouri, wat nog steeds niet te bevatten is, volgde de thuisnederlaag tegen Vitesse. Op dat moment zaten wij als selectie in zeer zwaar weer en mijn mening is dat de leiding zich op dat moment had mogen uitspreken en voor de trainer gaan staan, maar dat hebben ze niet gedaan’.

‘Marc Overmars heeft al vanaf het begin kenbaar gemaakt dat hij het niet zag zitten in mij en dat hij meer een rol als assistent voor ogen had, dus schijnbaar was ik niet hun eerste keuze. Dat ze Erik ten Hag als snel hebben benaderd was voor mij een duidelijk teken. Zo gaat dat kennelijk in de top en iedereen wil trainer van Ajax zijn. Het steekt mij nog steeds dat we op het moment van mijn ontslag goed aanvallend voetbal speelden en volgens mij hadden we een punt meer als onder mijn voorganger Peter Bosz’. De 49-jarige trainer verwijt zichzelf echter weinig en heeft zijn ontslag inmiddels kunnen relativeren. Vier dagen nadat hij het slechte nieuws te horen kreeg, ging hij in het ziekenhuis langs bij de onfortuinlijke Nouri. ‘Er zijn veel belangrijkere dingen in het leven’.

‘Het is afwachten wat er nu op mijn pad komt. Ik ben altijd hoofdtrainer geweest, maar als ik een goede coach kan assisteren en veel op het veld kan doen, dan vind ik dat ook heel leuk. Ook de beste trainers zijn weleens ontslagen. Nu overkomt het mij en ik ga met een krasje verder. De waardering van de Ajax-spelers en de staf zeggen mij genoeg’.

Bron: De Telegraaf

Related posts

86 Comments

 1. paulvos

  Ik vind het nu onder leiding van Ten Hag niet veel beter gaan dan onder Keizer, en die had met iets heel ingrijpends te maken.

  1. AjaxKat

   Ja daarom heb ik een hekel aan trainers wisselen midden in een seizoen. Ging bij FdB en LvG dan wel goed maar ik vind het raar. Ten Hag zei al dat hij weinig heeft veranderd. Zo slecht was het op een gegeven moment niet onder Keizer.
   Blijkt maar weer dat Sar en Overmars wilden breken met Bergkamp en iedereen die aan zijn kant stond. Keizer was zoals ze dat in het Engels noemen: collateral damage.

   1. Litmanen

    AjaxKat eens. Keizer was niet mijn voorkeur, maar deed het uiteindelijk zeker niet minder dan Ten Hag nu.
    Overmars gaf in augustus al aan dat er grote veranderingen aan zouden komen in de top.
    Hij wist toen al: Bergkamp of ik.
    Als Sar voor Bergkamp had gekozen, dan had Overmars nu bij Arsenal gezeten.

    Overigens vuil spel als Ten Hag in oktober al klaar stond…..

 2. Vak 120

  Keizer heeft veel pech gehad en heeft de uitstraling ook niet van een ajax trainer! Wat langs hem zat op de bank was helemaal waardeloos…marcel succes met je verder,er komt echt wel weer een club voor jouw!

 3. Marc Overdwars

  Ik heb meer vertrouwen in ten Hag maar zeer slecht dat Keizer niet de volledige steun kreeg.

  1. HURBIE

   Deze man heeft heel wat meegemaakt met deze groep
   Ondanks zijn ervaring de boel goed opgevangen
   Gun hem echt alle succes van de wereld

   1. Litmanen

    Eens Hurbie. Hij is zeker niet fair behandeld.
    Groots dat ook hij Appie blijft bezoeken.

 4. Vak 120

  Dat is een ander verhaal! Hij heeft wel een betere uitstraling en komt zelfverzekerder over vind ik! Als hij zo doorgaat pakt ten Hag de 34ste…. hoop ik

 5. swa

  Keizer was gewoon tactisch erg zwak. Had niet het gevoel dat er een trainer voor de groep stond met overwicht. En dat laatste is belangrijk voor een jonge groep. Hij moet zich ook niet gaan vergelijken met Ten Hag of Bosz, vrij zwak.
  Hij had coach moeten blijven van Jong Ajax denk ik. Lekker niet in beeld van de camera. Geen media gezeik. Ik wens Keizer het aller beste!

 6. Peter kopsterk

  Denk dat ze hem meer tijd hadden gegeven dat hetzeker goed was gekomen. Marcel er zal zeker een club op je pad komen succes

 7. Jimmy1971

  Zijn pech was dat er na het verlies tegen Vitesse besloten was hem bij het volgend verlies te ontslaan. Maar toen ging het juist net lopen , met overwinningen tegen Feyenooit , Pisvee en AZ , en werd het voetbal aantrekkelijker en beter.
  Alleen toen was het bestuur al een stap verder met Ten Hag waardoor het ontslag plaats vond terwijl het net op de rit begon te staan voor Keizer ..
  Maar dat was op dat moment ( verlies tegen Vitesse ) niet te overzien .

 8. Middenweg401

  Gebrek aan steun, daar zijn al legio mensen tegenaan gelopen. Cruijff, Olsen, Adriaanse, R. Koeman, Jonk, Bosz en nu weer Keizer. Zal er nog wel een paar vergeten zijn.

 9. Charka53

  Keizer is daar neer gezet en heeft een hele slechte start gehad en toen hij hij moest vertrekken ging het volgens mij al een stuk beter dus hadden ze hem zeker kunnen steunen , het spel is er zeker onder Ten Hag niet beter van geworden.

 10. ems

  De vergelijking met Bosz gaat op minimaal 2 punten mank; 1. Onder hem wel europa in en 2. veel meer nieuwe spelers en eigenlijk ook nog eens nieuwe wijze van spelen inpassen

 11. EugAjax

  Ajax wat mij betreft gebruik gemaakt van tragedie Nouri om hem te ontslaan en zich inderdaad te ontdoen van vnl Bergkamp. Feit is dat de Ajax onwaardige start (10 uit 6, en geen Europees voetbal) in schril contrast staat met maanden erna (11 gespeeld 28 punten…..). Kampioenswaardige cijfers die laatste 11 wedstrijden. En dat in veel moeilijker programma dab in eerste 6 wedstrijden. Verder werd spel steeds beter met als beste voorbeelden PSV thuis en AZ uit. Dus slechts twee maanden na de meest dramatische gebeurtenis uit de Ajax historie heeft Sar en vnl Overmars al geconcludeerd dat de trainer eruit moet.
  Ipv je (onervaren) trainer en staf op alle vlakken te steunen zijn ze meteen aan zijn stoelpoten gaan zagen. Met als grootste dieptepunt de benadering van Ten Hag al in Oktober en het straal voorbij lopen door Overmars van Keizer na de fantastische 3-0 tegen PSV……het belang van Overmars gold dat meer als belang van Ajax op dat moment???

  Verder valt me op dat Keizer keurige bewoordingen blijft gebruiken en Ajax zijn domste fout is om Bergkamp te laten lopen, en niet zozeer zijn eigen persoontje. Dat vind ik ook hoewel Keizer ik steeds meer ging waarderen.

  Lees wat Keizer over Bergkamp zegt en hoe de jongens (spelers) hem beleefde……dan zegt iedereen ja want het zijn vrienden. Nou ze hebben twee jaar bij A1 samen gevoetbald en pas weer contact gehad nadat Bergkamp hem heeft gebeld voor functie JA. Daarna hebben ze visies nast elkaar neergelegd en geconculdeerd dat het op vele vlakken matched maar op sommige vlakken ook niet.

  Laatste wat opviel. Precies na ontslag gebeurde waar Keizer om vroeg. De nieuwe backs en Ten hag die een eigen assistent mocht toevoegen. Heeft Overmars hier bewust tegengewerkt?
  Hier moet Keizer op zijn lippen bijten heb ik het idee, maar in mijn optiek lijkt er idd een vuil spel gespeeld te zijn.

  Getuige ook opvallende moment van ontslag. Meteen na Twente penalties en voor de laatste wedstrijd winterstop. Men was bang dat ze hem anders moesten ontslaan na een grote overwinning. En ze waren dus al 2.5 maanden aan wachten op een fikse nederlaag…..

  Overmars en Sar moeten zich schamen. Onvoorstelbaar dat je verschrikkelijke incident in de Alpen op geen enkele manier heeft mee laten wegen in het doorgaan of ontslaan van de trainer.

  Gevolg onmenselijk Ajax wint nog wel, maar speelt minder dan vlak voor winterstop.

  Er is hoop want tegen Zwolle was het redelijk tot goed. Maar ik heb zeer nare smaak in mond van dit verhaal.

  1. abajaxbarcelona

   Dom van Keizer om scorebord uitspraak te doen “we hadden 1 punt meer dan onder Bosz”. Onder Bosz was het gaap niveau en verbazingsniveau (wissels oa) zeer laag. Verder hebben sar en Overmars ongetwijfeld een kwalijke rol gespeeld maar was het Bergkamp, gesteund door Edwin, zijn zin wilde doordrukken. Daar is niet veel tekst voor nodig.

   1. EugAjax

    Sorry AB, de verslaggever legde hem dat voor. Moet hij dat feit dan ontkennen. Verder was Bosz voor winterstop op zijn zachtst gezegd ook nog niet spectaculair genoeg, ergo jij wilde hem zelfs begin tweede helft seizoen nog weg hebben….
    Ik weet hoe je over Bergkamp denkt. Dat is echt alleen maar omdat hij volgens jou Jonk heb weggewerkt..
    Ook dat is een misverstand. Jonk hoefde niet weg alleen een gedeelte van zijn performance team. En dat wilde Jonk niet.
    Verder ga ik er ook niet meer over discussieren met je. We weten allebei hoe we erin staan mbt Bergkamp, Jonk en Bosz

    1. abajaxbarcelona

     Kan je mij aangeven waar ik heb gezegd dat ik Bosz wilde weghebben? Ik wS het niet altijd eens met zijn opstelling maar voor zover ik mij kan herinneren vond ik zijn tactiek een verademing. War volgens sommigen hier heb ik snel last van geheugenverlies dus ik heb hierin graag wat hulp.

     1. EugAjax

      Je hebt het iig geroepen na die wedstrijd waarin Kluivert mocht invallen, toen 13 min ca in veld stond en er meteen uit moest nadat een Ajacied rood had gekregen

     2. abajaxbarcelona

      Kan mij onmogelijk voorstellen dat ik om zijn vertrek heb gevraagd. Het iet eens zijn is wat anders en misschien in het vuur van de wedstrijd “klootzak, flikker op” zou kunnen. Maar jouw interpretatie is op zeker niet de mijne en het was mijn opmerking. Dus ik vrees toch dat je een ietwat verkeerd beeld geeft van mijn uitingen. Ik ben vanaf de start blij geweest met de opvattingen over het spel van Bosz. Het feit dat Bosz heeft samengewerkt met Jordi en dat hij heel graag naar Johan luisterde was juist een enorm pre. Dus beste Eug, dit soort uitspraken over mij niet meer doen of topic en datum noemen. Dan kan ik aangeven waar je het verkeerd ziet.

     3. EugAjax

      AB was nav wedstrijd Legia uit 0-0 en ik zei niet voor niets iig. Dat betekent meer dan eens heb je erom gevraagd. Het is paar weken doorgegaan tot ze echt indrukwekkend begonnen te voetballen.
      Over heel seizoen bekeken was je idd fan die periode van paar weken duidelijk niet. Dat is alles wat ik wilde aangeven. Dat had dus met Keizer ook kunnen gebeuren. Want spel werd echt al beter. Plus bij JA echt genoten van zijn elftal. Ik dan. Lees de krant of VI en lees hoe hij alles wilde opbouwen dan had hij op zeker op zijn minst net zo ver gekomen als Bosz, maar nee hoor Overmars cs wil de macht. Het is nu asn hem en zijn vrienden uit het oosten. We gaan het zien

     4. abajaxbarcelona

      Ik weet inmiddels weer één ding zeker. Je bent zaken aan het verdraaien. Ik heb nooit gezegd dat Bosz weg moet. Waarschijnlijk iemand geweest waa4bij je ten onrechte de nich aan mij hebt toegeschreven. Ik mis nog steeds je bewijzen. Klopt ook want die zijn er niet. Kappen dus met die onzin anders wordt het hier weer erg ongezellig tussen ons. Je weet hoe hard en gemeen ik kan zijn als het moet. Kan je zo weer krijgen. Aan jou de keus.

     5. EugAjax

      AB, je gaat naar archief naar feb 2017, leest paar forum stukken vanaf wedstrijd Legia – Ajax 0-0 en let op nicks met naam AB erin……kan je paar weken doen en dan mag jezelf concluderen of je het hier ongezellig wil maken.
      Jij bent type zeer duidelijk soms te duidelijk als je begrijpt wat ik bedoel. Ik ga ervan uit dat ik jouw teksten gewoon letterlijk kan nemen. Er is dus geen eens ruimte voor het verdraaien van jouw bijdragen.
      Verder interesseert het me geen reet hoe je mening is was en of je rechtlijnig bent of wilt bijdraaien al die meningen. Voetbal verandert elke dag en dus kan je mening jaar geleden weleens anders zijn als in het heden.
      Ik zit er niet mee. Was slechts een voorbeeld over tijd gunnen aan een trainer en niet als een paar achtelijke debielen (Sar en Overmars) in de stress schieten omdat de club dit jaar slechts twee maanden on-Ajax heeft gepresteerd. En hoe zou dat nu komen raar he? Met zo een trieste voorbereiding. Dus so wie so gaat elke vergelijking met prestaties Bosz mank. Ergo met welke prestatie dan ook.
      Ik ben zelfs van mening dat Keizer en zijn volledige staf een wereld prestatie heeft geleverd om zo snel de spelersgroep weer voetbal focussed te maken. Of moet ik zeggen onvolledige staf omdat hij zijn eigen assistent niet mog hebben, in tegenstelling tot zijn voorganger en opvolger………
      Daar gaat het me meer om dan dingen die jij beweerd of beweerd hebt. Dat kan me echt gestolen worden.

     6. abajaxbarcelona

      Ik heb het archief eens bekeken Eugie en het klopt wat ik heb gezegd. Nergens zeg ik dat Bosz weg moet wel dat ik het niet altijd eens ben met hem. Je verdraait dus alles om je bent te dom om te dansen. Nu zit je er nog niet mee maar over een paar dagen baal je als een stekker van mij. Ik haat mensen die zaken verdraaien en pak die dolgraag aan. Sorry maar daar kan ik van genieten, mensen aanpakken die dat 100% verdienen. Ik ga desnoods dwars door ruiten heen. Kortom, ik verheug me op de komende periode.

     7. EugAjax

      LEGIA – AJAX 0-0
      Bijdrage
      In memory Johan en Piet (AjaxBarcelona)
      “Bosz staat bij mij nu met 3-0 achter na deze onbegrijpelijke wissel. Ik heb vannacht pas de wedstrijd in geheel gezien en ben zwaar teleurgesteld in de prestatie. Eerste helft was nog best leuk om te zien maar daarna……….Op deze manier komt het moment snel dichterbij dat we zowel in theorie als in praktijk geen landskampioen meer kunnen worden. Teveel spelers ver onder de maat en een trainer die het nu toch echt al een behoorlijke tijd ook kwijt is”

      Hier begon je Bosz vendetta van paar weken mee. Excuus dat ik niet alle bijdragen van je hierover ga terughalen.

      Ik neem aan dat jij deze nick ook was toch? Dit was februari 2017, en nog was je niet echt tevreden over Bosz……..niet veel later wou je hem eruit hebben

     8. abajaxbarcelona

      Je start met iets waarin niet staat dat ik Bosz wil weghebben. Zet dan een vendetta stukje van mij online. Voorlopig nog erg zwak van je.

     9. abajaxbarcelona

      Andere Bosz “aanhangers” waren dezelfde mening toegedaan zoals Indojood en dickst14. Allemaal niet blij met Ajax en Bosz op dat moment. Geen van deze mensen hebben gezegd “strik om Bosz”

     10. abajaxbarcelona

      Ik zou me maar even rusti* houden als ik jou was. Jij bent de stemmingmaker op dit moment. Lekker je iglo in voor een lange winterslaap.

     11. EugAjax

      Sorry AB ik ga geen tig discussies van jou hier neer zetten. Hier begon het mee. Ik zag zelfs zelfde soort teksten na uitwedstrijd Kopenhagen. Maar goed nogmaals ik wil alleen zeggen dat je Bosz dus in feb 2017 ook nog geen goede trainer vond, staat er letterlijk…..maar ach zal wel stemmingmakerij van mij zijn. Ik stop weer knul.

     12. abajaxbarcelona

      Kortom, ik heb nergens gezegd dat Bosz moest wieberen en dat heb he hier wel lopen beweren. Wedetom wordt er door je verhaaltje heen geprikt en haak je af. Haak definitief af want winnen van mij is onmogelijk voor je. Je hebt het in het verleden niet gered en nu ga je het ook niet redden. Wat dat betreft slaag ik wel telkens cum laude.

     13. EugAjax

      Sorry AB ik lees net terug en uit jouw woorden haal ik inderdaad dat je Bosz ALTIJD een gweldige trainer heb gevonden……………..jij ‘wint’.

     14. EugAjax

      Mss dat ik ooit nog echt moeite ga doen voor je om echt je geheugen op te frissen met Bosz moet weg maar voor nu ben ik er even klaar mee. Niet te hard schreeuwen dus anders sta je echt voor lul

     15. abajaxbarcelona

      Beste Eug, stomme Eskimo. Kom op met je bewijzen dat ik wekenlang een vendetta tegen Bosz heb gevoerd. Kommet je bewijs waarin uberhaupt staat dat ik Bosz weg wilde hebben. Jij bent degene die voor lul staat zoals gewoonlijk. Ga je Iglo in en blijf daar idioot dat je bent. Een ordinaire leugenaar ben je.

     16. EugAjax

      AB uitwedstrijd Groningen – Ajax. 2.5 week na Legia.
      Dan begin je met Beste Peter Bosz. Nu weet iedereen dat als je dat doet gaat proberen in nette woorden iiemand te fileren. Dan volgt er heel verhaal over zijn tactisch onvermogen en zijn zeer slecht wisselbeleid, oftewel geen. Dan voor je laatste zin ga je zelfs ajaxpers gedeeltelijk gelijk geven……we weten allemaal hoe hij over Bosz dacht…..om af te sluiten met “ajaxpers zijn 010 gezeik is gelul maar of jij (Peter dus) de juiste trainer voor Ajax ben heb ik sinds kort (dus al 2.5 week schrijf ik nu) mijn twijfels.

      Dit zijn nu twee bijdrages waaruit blijkt dat zelfs in maart bijna einde seizoen je twijfelt over Bosz. Die andere van dat die moet wegwezen heb ik ook maar die afgang bespaar ik je maar.

      PS eskimos zitten niet in Noorwegen who looks stupid now ha?

  2. Widi

   Je doet niets anders dan een krantenartikel overschrijven Eug. Ik kan zelf ook de krant lezen.

   1. EugAjax

    Klopt daarmee onderbouw ik mijn mening. Er staan meningen tussen. Maar goed ik kan nog even stukje VI plaatsen kan je even lezen hoe Bergkamp zijn werk deed en wat hij doet.

    Hij is een cultuurbewaker en zorgt voor de kritische noot. Binnen alle geledingen. Tegen mij was het vaak: trainer, waarom doe je dat? Waarom doe je die oefening? Waarom kies je voor die speler? En zo ook in de leiding. Waarom moeten we die speler halen, waarom wel of niet? Hij bewaakte de doorstroming van de jeugdspelers. Dennis hield het nauwlettend in de gaten, bekeek per jeugdspeler goed of ze wel voldoende speelminuten in de verschillende ploegen maakten. Moet een speler nou mee als wissel bij het eerste elftal, of minuten maken bij Jong Ajax? Als hoofdtrainer denk je: neem maar mee. Maar Dennis hield goed in de gaten dat een speler wel zijn ontwikkeling doormaakte door genoeg te spelen. Zoals Frenkie de Jong vorig seizoen heel veel minuten kon maken, zo belangrijk voor zijn groei. Dat was één van zijn taken. Tegelijkertijd had ik enorm veel aan hem als assistent-trainer of spitsentrainer, net hoe je het wil noemen. Het schot van Kasper Dolberg, de diepte loopacties van Justin Kluivert of David Neres, alle individuele zaken van de aanvallers zaten bij hem goed. Hij kon echt de diepte in met die gasten, kon vanuit zijn ervaring op topniveau zoveel gedetailleerd overbrengen. In de analyses van onze eigen spelers kon hij perfect kijken wat wel goed was en wat beter moest. Hij vormde de brug tussen de jeugd en het eerste elftal.’

    En ach Ajax smijt zo een icoon gewoon op straat……………ach jullie weten het allemaal zo goed maar ondertussen staan jullie allemaal te juichen om de verkeerde dingen en beslisssingen.
    Ontslag van Bergkamp is desastreus voor Ajax.
    Ach slechts alle echte Cruijff naasten zijn het met me eens…….zelfs zijn zoon. Mar blijf lekker Sar en Overmars steunen.
    Ik laat slechts zien met info uit kranten en VI hoe smerig het bij Ajax nu aan toe gaat.
    Hup Overmars cs

    1. abajaxbarcelona

     Volgens mij steunen de Cruijff aanhangers Overmars en van der Sar voor geen meter. Wel alles goed weergeven en niet verdraaien beste Eug. Ik heb het niet over de Cruijff meelopers.

     1. abajaxbarcelona

      Maar je bent weer helemaal terug. Lappen met tekst, verdraaien van zaken en Jehova’s teksten. Eug jongen zolang ik leef blijf ik iedereen er op wijzen. Je wil belangrijk zijn hier en dat ben je niet. Doe nu eens normaal.

     2. EugAjax

      Nee precies AB dat is exact wat ik dus beweer. Ze steunen Bergkamp, precies wat ik ook doe. GOED LEZEN vriend of anders even niet reageren werkt verhelderend ben ik achter

     3. abajaxbarcelona

      Waar maak je dan het onderscheid? Jij zet jeelf ook apart met je mening over Bergkamp en “alle echte Cruijff naasten” en vervolgens jezelf in het zonnetje zetten. Eug je bent gewoon weer erg eng bezig en nee, ik stop niet even met reageren. Ik kan prima lezen en lees weer hele rare stukjes van je. Alleen al de zin “alle echte Cruijff naadten zijn het met mij eens” is te walgelijk voor woorden. Eug gewoon opflikkeren naar Noorwegen, ja je leest he5 goed, ik ga weer grof worden. Het forum is zoveel beter zonder jou. Af en toe praat je beetje mee met BR en Widi ed om vervolgens weer de grootst mogelijke onzin in ellenlange stukken over ons heen te storten. De boerderij is goed voor je.

     4. EugAjax

      Met Cruijff naasten bedoel ik mensen die echt dichtbij hem stonden en dus echt weten hoe hij dacht….en dus niet de mensen die toevallig een boek hebben gelezen en dus menen hem te moeten vertegenwoordigen op dit forum, zeg maar mensen uit Scheveningen……

     5. abajaxbarcelona

      Ga je weer, wederom verkeerde interpretatie. Je bent gewoon echt heel dom Eug en super irri. Jij schrijft zaken vewust zo dat ze op een manier gelezen kunnen worden waar jij geil van wordt. Als er vervolgens doorheen geprikt wordt zwak je het af. Inmiddels wel 100 keer gebeurd volgens mij. Vervolgens ga je de igrerend doen naa4 diegene die je door heeft cq door hebben. Eug jongen, je gaat hier weer een zware nare tijd tegemoet. Ik ga gewoon vol gas weer. Andere forumleden ….. sorry maar dit gaat het echt worden. Open jullie ogen eens en wandel niet blind achter de rattenvanger van Hamelen aan. Kijk e3ns naar zijn Nederlands (niet de vertikkingen, die heb ik ook zat). Is dat normaal voor iemand die zegt een cursus vum laude te hebben afgesloten? Het is een fantast.

     6. Widi

      Ik vind dit een erg storende post. Ik zit nu in mijn hoofd met het idee dat Eug op de één of andere manier jou betrekt in zijn pogingen om geil te worden. En dat wil ik helemaal niet.

     7. abajaxbarcelona

      Weet je, Eug betrekt iedereen op dit forum om geil te worden ….. ook jou. Lrijg dat maar eens uit je hoofd ?

     8. Widi

      Mijn vrouw gaat hier niet blij mee zijn. Ik acht mezelf voorlopig niet in staat meer tot sex. Dit moet eerst uit mijn hoofd.

     9. abajaxbarcelona

      Is inderdaad rampzalig. Zeg je onverwcht tegen je vrouw ….. zal ik je eens verwennen met mijn Eugie ??? Dit blijft wekenlang hangen …… letterlijk ??

 12. Zlatan4ever

  Keizer is voor de leeuwen gegooid op advies van Bergkamp. Daar kan Keizer niks aan doen maar het ontbreekt hem wel aan enige zelfkennis gezien zijn (ontbreken van de juiste) ervaring…..
  Sorry Keizer , maar daar heb jezelf de plank mis geslagen
  Voor de rest … succes !

 13. M800M

  Hij is het slachtoffer van berkamp die zijn zin doordrukte. Hij had in de eerste plaats nooit hoofdtrainer mogen worden. Dat is ajax wel aan te rekenen. Maar dat ze die fout vervolgens herstellen was de enige juiste keuze.

 14. Cootje Adriaanse

  Een dergelijk artikel roept steunende reacties t.o.v. Keizer op. Maar laten we de boel vooral blijven relativeren: Keizer was nu eenmaal niet de juiste trainer voor Ajax. Los van of hij te weinig tijd heeft gekregen. Die tijd krijg je nu eenmaal niet bij een club die kampioen hoort te worden. Zijn optreden voor de camera was tenenkrommend, zijn wissels onbegrijpelijk. Neemt niet weg dat Keizer zich na zijn ontslag buitengewoon sportief heeft gedragen en dat siert hem. Maar ik twijfelde al bij zijn aanstelling (net als dat ik vind dat Ajax met Ten Hag een enorme gok neemt) en hij heeft mij als trainer bij Ajax niet kunnen overtuigen.

  Ik wens hem oprecht veel goeds voor de toekomst en een passende club waar hij succesvol is.

  1. EugAjax

   Cootje met die wissels heb je een sterk punt. Ik vind het van hem teleurstellend dat hij daar niks over heeft gezegd. En er is aan hem gevraagd wat hij anders had kunnen doen.
   Media optredens mss ook goed punt maar dat is toch vaak ondergexhikt wat mij betreft gaat om zijn werk

 15. Ajaxfoort

  Ik blijf de haast waarmee Ten Hag is gehaald vreemd vinden. En ik kan me voorstellen dat Keizer daar ook zijn wenkbrauwen bij optrekt. Beter was het geweest het toch al niet geslaagde seizoen af te maken met Winter en rustig te kijken naar wat er nog meer te koop is in trainersland. Maar dat is wel een beetje Ajax-eigen. Plotselinge moves maken zonder verder na te denken.

 16. -buitenkantje rechts-

  Met dit artikel in de Telegraaf krijg je de neiging om mee te voelen met Keizer.. Ik vergelijk dat met een bevriend stel van me die me een laar weken geleden vertelden dat ze gingen scheiden. Zij had een directiefunctie bij een grote overheidsinstelling en hij was hovenier. In de tussentijd heb ik zowel met hem als met haar gesproken. Ik merkte bij mezelf dat mijn sympathie afhankelijk was van wie aan het woord was. De neiging om nu de beschuldigende vinger naar Ajax te wijzen is groot en begrijpelijk. Geef morgen Overmars het woord en de meningen zullen weer bijgedraaid zijn.
  Ikzelf was voor de start van het seizoen enthousiast over Keizer. Hij had het goed gedaan bij JA en kende al veel van de spelers van Ajax1. Dat hij een vriendje zou zijn van Bergkamp maakte mij niet uit. Het idee van een zelf opgeleide trainer die eerst ervaring heedt opgedaan in JA sprak mij wel aan. Die steun verdween bij mij als sneeuw voor de zon toen ik keek naar de resultaten van zijn trainerschap. Geen enkele lijn..passief voetbal.. stroperig rondspelen.. de 7 sec regel, het afjagen zoals onder Bosz was helenaal weg. Ook zijn merkwaardige wissels en de niet waarneembare verbetering in het spel deden mij concluderen dat het een verkeerde beslissing is geweest hem aan te stellen. Zijn optreden in diverse media gaven de indruk alsof hij ieder moment onder de druk kon bezwijken. De vraag blijft in hoeverre de verschrikkelijke situatie rond Nouri een rol heeft gespeeld. Hoe lang kan en mag je Nouri als excuus gebruiken? Dat is moeilijk te meten en persoonsafhankelijk. Misschien zelfs in de harde wetten van de topsport niet ter zake doende..

  1. abajaxbarcelona

   Ik denk dat je Nouri en zijn kwaliteiten niet alleen mag scheiden maar zelfs moet scheiden. Zijntactiek, al of niet ingefluisterd door Spijkerboy, zijn wissel beleid, zijn warrige optreden in de media staan compleet los van wat met Appue is gebeurd. Het was gewoon een grote misser van Ajax, lees Bergkamp, waar hij vrijwillig slachtoffer van is geworden. Los van wie het verhaal komt ….. met geen van de partijen heb ik een “meegevoel”.

 17. Emous1978

  Gaan jullie ff lekker op visite bij elkaar, en het er dan over hebben! Hier heeft iedereen er last van is wel zo leuk als jullie dat ff onderling doen?

 18. abajaxbarcelona

  @Eug, domme Eskimo: gewoon doorgaan met zaken uit zijn verband te rukken vwb mijn bijdragen over Bosz. Je geeft wederom feilloos aan dat jij voorstander bent van de Jehova tactiek. Je wilt je gelijk halen door losse bijdragen niet in het juiste verband weer te geven. Anderen trappen vaak in jouw taktiek, ik niet dus en daar blijf ik tegen ageren (sorry andere forumleden, maar het is de Eskimo die je moet hebben).

  1. EugAjax

   Ik stop ermee volgens mij blijf jij vragen om bewijs die lever ik nu twee keer. Ik kan moeilijk vier weken lang je bijdragen doorsturen. Maar goed ik ruk alles uit zijn verband bij iemand die zegt nooit om de hete brei heen te draaien……..apart. Maar goed wat jij wilt jij vond Bosz toptrainer en je hebt nooit getwijfeld of hij wel bij Ajax past en je wilde hem nooit weg hebben. Zo nu tevreden kind lief ?

   1. abajaxbarcelona

    Je bent en blijft een domme Eskimo. Ik heb geloof ik nu al tig keer aangegeven hoe ik over Bosz dacht qua taktiek, speelwijze en wisselbeleid etc. Dat is ook heel goed terug te vinden in de stukjes van febr mrt 2017. Als je alles in zijn context leest en vertaald en hier naar voren brengt krijg je een totaal ander beeld hier an dan op de manier die jij gebruikt. Als er eentje op de hete brei heen aan het draaien is ben jij het wel. Dat doe jij altijd als je klem komt te zitten of je komt met …. sorry. Je bent en blijft een domme Eskimo Jehova. Ik zal dat hier ook, voor jou tot vervelens toe, blijven herhalen. Jij ben5 gewoon niet eerlijk in je commentaar. Ik ben recht toe recht aan. Maar ja, jij bent van stukjes knippen en plakken op een zodanige manier dat het er anders uitziet dan bedoeld. Voorlopig heb je nu al tien keer geloof ik aangegeven niet meer op mij te reageren maar je blijft er op geilen ( sorry Widi).

  1. abajaxbarcelona

   Is niet nodig Widi. Ik weet wat ik bedoel met mijn bijdragen, die Ekimo duidelijk niet. Eskimo komt met Jehova tactiek om de hoek zetten om te proberen mij een hak te zetten. Dat “gevecht”verliest hij, niet alleen op puntenmaar op KO. Zolang hij hierin blijft volharden blijf ik er op reageren.

   1. Widi

    Ik bedoelde: jullie doen erg veel moeite voor elkaar. Een jaar terug gaan lezen. Dat kost volgens mij uren.

    1. abajaxbarcelona

     Ik laat dat werk olledig over aan onze Eskimo. Heeft hij wat gevonden dan google ik met dat resultaat en lees vervolgens wat ik werkelijk heb bedoeld. Voor mij geen verrassing maar dan wederom een bevestiging van zijn Jehova’s gedrag. Hij gaatnaar iets graven wat er niet is en zegt vervolgens dat ik dom ben en/of mijzelf voor lul zet. Best wel geinig zo’n rare Eskimo op het forum.

    2. EugAjax

     Google op fotoverslag Legia Ajax en dan alle forum commentaren lezen. Is best grappig vooral van degene die zo super pro Bosz zijn of waren hahahaha. Ik vind dat gewoon grappig. Kostte me welgeteld 1 min. Komt omdat ik precies weet wanneer ik Ajax de EL finale zag halen en toen kwam het hoongelag. Dus die periode ken ik als geen ander. Maar goed ik moet dus blijkbaar tussen de regels doorlezen bij AB. Weten we dat ook weer.

     1. abajaxbarcelona

      Eskimo, je hoeft niet constant aan te tonen dat je selectief je bent a la een Jehova, dat weten we nu wel. Het hele verhaal, de totale context daar gaat het om. Moeilijk voor jou om te begrijpen dat snap ik en ik denk anderen met mij, nu wel. Blijf jezelf voor lul zetten als je wilt, ik blijf er op wijzen dat we een stupide Eskimo onder ons hebben. Een poar zullen je ongetwijfeld gelijk geven maar dat is puur omdat ze dat leuk vinden en dat dat dan tegen mij gericht is. SI en SIE zullen hier vast toe behoren.

     2. Widi

      Ik moest ook lachen. Ik vond je naief. Veel te optimistisch. Volgens mij kon dat echt niet. ???

     3. EugAjax

      Weet ik Widi, geeft niet hoor??het was best grappig dat het nog uitkwam ook?je zou bijna denken dat die Eskimo het wel begrijpt hahahaha

     4. abajaxbarcelona

      Google resultaat van ajaxfanzone.nl/2017/02/16/fotoverslag-legia-warschau-ajax-2/ ?? Ik zie weing commentaar laat staan van mij.

     5. EugAjax

      Hahahaha AB je blijft maar doorgaan hahahahaha. Klik op wedstrijdverslag en je kan precies lezen wat ik gister op forum gezet heb……

     6. abajaxbarcelona

      He domme Eskimo, ik weet wat ik geschreven heb. Ik weet dus ook hoe jij het loopt te verdraaien. Je vraagt gewoon om een gierput.

Comments are closed.