There are no ads, please add some


KNVB wil vanaf komend seizoen bij alle Eredivisie-duels video-arbitrage

Afgelopen weekend is er nogal wat commotie ontstaan over beslissingen van scheidsrechters waarbij Hirving Lozano van PSV een rode kaart ontving voor een elleboogstoot en een dag later Klaas Jan Huntelaar niet werd bestraft voor een soortgelijke overtreding. Dat levert volgens de KNVB een onwenselijke situatie op en de bond wil voor het aankomende seizoen overgaan tot actie.

Voor het seizoen 2018-2019 wil de KNVB bij alle wedstrijden in de Eredivisie video-arbitrage introduceren waarbij men hoopt dit soort incidenten tegen te gaan. ‘De KNVB streeft uiteraard naar een eerlijk en sportief verloop van alle wedstrijden. Daarom zijn we altijd voorloper geweest op het gebied van de Video Assistant Referee. Met de komst van videoarbitrage hopen we het soort incidenten van afgelopen weekend tegen te gaan. De wil is er om vanaf komend seizoen bij alle Eredivisie-duels video-arbitrage te hebben’, aldus een zegsman van de KNVB.

Bron: AD


Gerelateerde posts

36 reacties

  1. De Ajacied

   Idd Dickst,
   En zullen die boere veel vaker worden terug gefloten.
   Ik vind dat een héél goed initiatief van de knvb
   Ik zeg doen !!!!
   ❌❌❌

 1. -buitenkantje rechts-

  Prima hulpmiddel… maar het blijft een kwestie van interpretaie vam de scheids.. Wat Ten Hag zei over een penalty voor Ajax, omdat KJH werd vastgehouden bv.

  1. Charka53

   Of het nou de scheids op het veld is of achter de tv het blijft opdat moment een beslissing die altijd vragen blijft oproepen.

   1. Bakkie

    Klopt. Ook het moment met Lozano is moeilijk te beoordelen, ook al bekijk je de slow motion van verschillende kanten.

 2. Zlatan4ever

  Het is in ieder geval een stuk eerlijker als het bij iedere wedstrijd gebruikt word ook al ben ik geen voorstander van video-arbitrage. Blijft een discussie met tv beelden er bij

  1. HURBIE

   Ik ook niet zlatan maar er staan teveel belangen op het spel
   Voor je dit had was het massel of pech hebben over en weer

  1. De Ajacied

   Ja Kuper47
   Ik ben hier ook echt bang voor,
   Ondanks dat Lozano zelf bijna zijn arm uit de kom zwaait om uit te halen
   Hoop op gerechtigheid en gewoon 3 wedstrijden schorsen!!!
   Misschien is een lichtpuntje dat hij nog voorwaardelijk had staan van de vorige 🔴 kaart
   ❌❌❌

   1. Bakkie

    Ik ben vooral bang dat ze Lozano wel lekker tegen Feyenoord laten spelen, aangezien Feyenoord in beroep gaat. Dat is namelijk een heel handige truc als je niet wilt dat je speler de volgende wedstrijd gelijk geschorst is na een rode kaart.

    1. Jimmy1971

     Ik denk niet dag Feyenooit ertegen in beroeo gaat Bakkie !
     Maar bij een directe rode kaart maakt dit ook niet uit , het wordt of vrijspraak op per direct geschorst !!

     1. Bakkie

      Oh dat wist ik niet, thanks Jimmy
      Vind het overigens wel raar dat het voorstel van de KNVB drie wedstrijden is. Ik vond het wel een terechte rode kaart, maar drie wedstrijden?
      Goed, belangrijkste is dat ie er tegen 010 niet bij is 🙂

     2. Prinsengracht

      Je wist niet dat Feyenoord niet in beroep kan gaan tegen een schorsing van een PSV speler?

 3. AjaxKat

  Goed idee, maar ben wel bang dat het ten koste gaat van een wedstrijd. Leg je de wedstrijd steeds stil bij een dubieuze situatie? En ik denk dat spelers er ook misbruik van gaan maken. Maar zeker het proberen waard.

 4. Peter kopsterk

  Aan de ene kant juich ik het toe maar aan de andere kant weer niet. Er staan tegenwoordig zoveel belangen op het spel. Als ze het gebruiken voor wel of niet buitenspel of strafschop zeg ik ja. Maar omdat een scheids op het middenveld een handsbal niet ziet zoals bij Willem2- roda voor de beker dan niet. Denk dat de wedstrijden wel wat langer gaan duren

 5. a.p.

  ik vind het een goed idee…zie bij tennis en nu bij het shorttrack. Het kan alleen maar eerlijker worden als er goede Regels worden vastgesteld en uitgevoerd.

 6. EugAjax

  Hoe eerlijker een sport hoe beter. Zeker bij een sport waar belangen zo groot zijn. Nostalgische redenaties van dan verlies je de discussies na de wedstrijd vind ik onzin. Plus je zal dat altijd houden zie bijv nu met Lozano en Huntelaar. Wat de video scheids ook had besloten discussie was gebleven

 7. Brokamp

  Zal een prima zaak zijn. Maar ook dan zal er altijd wel een discussie blijven over bepaalde dingen. Je zal zien dat er meer kaarten zitten aan te komen. Maar ook meer strafschoppen.

 8. Joodjuh

  Komt het voetbal wel ten goede! Te veel smerige overtredingen die niet thuis horen op het veld!!

  1. ems

   Wel afstemmen op het buitenland qua “mannelijkheid” anders worden we roomser dan de paus in ons spel en raken we nog verder achterop

 9. Janneman16

  misschien een idee zoals bij andere sporten ook all het geval is. gewoon door laten spelen maar ieder team per helft 2 mogelijkheden geven om de video ref. in te schakelen.

 10. Janneman16

  misschien een idee om net als bij andere sporten al het geval is ieder team per helft 2x een mogelijkheid te geven om de video ref. in te schakelen.

 11. Kingkong

  Allemaal typisch knvb gelul gewoon goed op geleide scheidsrechters die zich ondergeschikt willen maken aan de sport en die zich niet ter meerdere eer en glorie van zich zelf profileren.

  1. Basisspeler

   Dan moet je scheidsrechterlijke dwalingen accepteren als onderdeel van het spelletje.

 12. RPC

  KNVB doe eerst maar eens wat aan die ku(ns)tgrasvelden. Véél belangrijker. Dan zijn we al een deel wedstrijdvervalsing kwijt.

Reageren is niet mogelijk.