Jong Ajax pakt koppositie na 2-0 winst op FC Oss

Jong Ajax heeft optimaal geprofiteerd van het puntenverlies van concurrenten NEC en Fortuna Sittard en won maandagavond de competitiewedstrijd tegen FC Oss met 2-0. Voor de ploeg van trainer Reiziger scoorde Dani de Wit beide doelpunten. Door de zege staat koploper Jong Ajax nu drie punten los. Volgende week speelt Jong Ajax een uitwedstrijd bij hekkensluiter Jong FC Utrecht.

Opstelling Jong Ajax: Lamprou, Kristensen, Doekhi, Bergsma, Bakker, Bijleveld (67. Nunnely), De Wit, Mazraoui, Lang (77. Sierhuis), Cassierra, Johnsen

Bron: Ajax.nl

Related posts

28 Comments

 1. De seijs

  En weer staan jong ajax bovenaan. Ze doen het echt goed. Bewijs dat het bestuur de goede koers bevaart. Klasse bestuur???

  1. vak411

   zo goed was het niet. ze waren wel allemaal lekker fel. Bakker echt top. snap alleen niet dan Dani nummer 10 krijgt. hij scoort wel maar net als Johnson zeer slordig waardoor anderen in de problemen komen. wat een sensatie als Jong Ajax kampioen wordt. hopelijk blijven ze winnen. alleen het moet wel beter allemaal

   1. EugAjax

    Jammer dat het geen mooie wedstrijd was. Bakker die komt er wel hoor. Ik hoop echt op kampioenschap zou iets unieks zijn in NL voetbal. En eerste ook dat zou echt een stunt zijn dubbel kampioenschap en dat na zo een voorbereiding…..

   2. De seijs

    Ook slechte wedstrijden moet je kunnen winnen. Dat zegt dan weer wat over mentaliteit. Klasse ajax.?

    1. De seijs

     En als je niet mooi kan winnen. Moet je dan maar verliezen?? Wat een azijnzeikers zijn hier sommige toch weer. Maar ja dat is bekend??

     1. Widi

      Jong Ajax hoeft helemaal niet bovenaan te eindigen. Er moeten spelers doorbreken in Ajax 1. Daar is Jong Ajax voor. Nergens anders. Winnen of verliezen is niet de vraag. Wie dat begrijpt, begrijpt Ajax. Wie het niet hegrijpt, had evengoed voor elke willekeurige andere club kunnen zijn. Het is dan ook niet uit te leggen.

     2. De seijs

      Zou toch wel lekker zijn als jong ajax bovenaan eindigt. Je voetbalt bij ajax om beter te worden. En als ze goed voetballen of als het eens eenkeer met de mouwen omhoog moe en met een partij goede mentaliteit. Is daar niks mis mee. Het moeten geen zaalvoetballers worden. Daar lopen er al de laatste 10 jaar al te veel van in nederland. Internationaal stellen we geen eene moer meer voor met dat soort voetballers. Ze moeten tegenwoordig alles kunnen. Dus ook het vechtvoetbal moeten ze, als ze verder dan de eredivisie willen voetballen, onder de knie krijgen. Het voetbal veranderd. Kijk maar naar de Nederlandse voetballers. Gewoon helemaal niks. Dus als jong ajax bovenaan eindigt is dit juist goed voor elke speler. Met mooi voetbal red je het allang niet meer. En dat is een feit! (wen er maar aan).

     3. Widi

      Aan jouw commentaar zie ik dat je alle Ajaxspelers gelijk stelt. Ik doe dat niet. Tot en met Jong Ajax zijn er een paar grote talenten en de rest is veldvulling. Het gaat om die talenten. Alleen die hoeven beter te worden. De anderen gaan toch weg. Het grappige is dat de echte talenten het niveau van Jong Ajax binnen 10 wedstrijden ontgroeid zijn.

     4. De seijs

      Alle ajax spelers gelijk zou wel top zijn. De grote talenten breken internationaal niet meer door. Leuke voetballers voor de eredivisie maar verder niet. Er moet meer (of misschien gebeurt dat al) gekeken worden naar spelers die voorop in de strijd gaan. Nu en voorheen werd er te veel op alleen techniek gelet. Ik zou graag een mix willen zien. En dan vooral op meer body en mentaliteit. Voetballers die alles in huis hebben. Daar zijn er gewoon veelste weinig van. Kijk bv een Rijkaard een koeman een wouters een Reiziger ik noem er nu gauw effe een paar. Daarmee win je wedstrijden. En 2 of 3 technische jongens erbij. Nu moet iedereen het liefst een messi zijn.

     5. EugAjax

      Widi ik zeg ook niet dat het moet. Vaak al gezegd dat doorstroming belangrijkste is. Het is een leuke bijkomstigheid dat die talenten leren op dit niveau om te gaan met druk van kampioenschap. Dat is een extra bonus. Het een sluit het ander niet uit.
      Overigens is vanaf de bovenbouw focus meer en meer op team. De individuele aanpak is meer voor onder en middenbouw. Persoonlijk ben ik het daar mee eens. Of je wilt of niet voetbal is een teamsport en is dat aspect in opleiding ook zeer belangrijk.

 2. abajaxbarcelona

  Belangrijkste is en blijft: hoe speelt het elftal. Mooi of resultaat gericht. Lees/hoor de laatste tijd toch te vaak “ gewonnen maar niet zo goed gespeeld”.

  1. abajaxbarcelona

   Als het eerste slecht speelt maar wint is er ook flink wat commentaar op de speelwijze. Als JA wint is er standaard commentaar van: goed gedaan. Scorebord commentaar dus.

   1. -buitenkantje rechts-

    Klopt AB.. De meesten hebben hebben de wedstrijd niet eens gezien.. kijken naar de uitslag en meteen: Klasse Reiziger! Klasse bestuur! Ach…

    1. Widi

     Ik zit helemaal niet te wachten op een kampioenschap voor JA. Ik verwacht dat daar gedonder van komt. Dat de pyramide weer afgeschaft wordt. Ik wil JA juist graag in de eerste divisie houden.

     1. -buitenkantje rechts-

      Hoor van Geel alweer roepen dat er een beloftencompetitie moet komen op maandagavond..
      de discussie over de pyramide is al een aantal jaren in volle gang. Begrijp ook het argument wel van andere clubs die zeggen dat de topclubs aan competitievervalsing doen. De reserves van het eerste team laat je in het beloftenteam spelen om ze wedstrijdritme te laten opdoen. En leuk voor de topteams om hun beloften in de JL te laten spelen, maar wat hebben andere clubs hieraan?
      Denk idd dat als JA kampioen wordt deze discussie opnieuw gevoerd zal worden. Persoonlijk vind ik het ook een discussie waard om te stellen dat ook Beloftenteams moeten kunnen promoveren en degraderen. Waarom geen Ajax 1 en Ajax 2 in de eredivisie? De kloof tussen topteams en de rest door kunstmatige regels in toom proberen te houden?

     2. EugAjax

      BR in Nederland moeten wat mij betreft de competities zo sterk mogelijk zijn. Piramide is juist goed. Eindelijk had je promotie degradatie regeling. Staat helaas al weer op tocht. Of is geloof ik al afgeschaft? Onvoorstelbaar een competiitie waaruit je niet kan degraderen……
      Mbt Jong. Ja promotie moet ook mogelijk worden. Mss wel een idee om geen dispensatie regels meer mbt spelers eerste invoegen. Gewoon een vaste eerste en tweede selectie en daarmee spelen. Met als uitzondering doorstroming. Dus wel spelers toestaan elftal hoger te spelen gedurende seizoen!
      De klagers in betaald voetbal hebben soms wel een punt alleen als je de beste wilt zijn moet je maar gewoon van Jong Ajax gaan winnen.
      Ajax heeft goede keuze gemaakt en Feyenoord loopt achter de markt aan. Gewoon afgesproken regels hanteren. Wil je toch pyramide in dan onderaan beginnen. Geen uitzondering.
      Duidelijke richtlijnen dan kan je daar altijd op terugvallen. Maar basis van pyramide moet natuurlijk behouden blijven. Omhoog met dat niveau in NL. Dit draagt daar aan bij ipv kansloze wedstrijdjes op mandagavond

 3. Peter kopsterk

  Het zou in de geschiedenis van het voetbal uniek zijn dat het eerste van Ajax en het tweede kampioen zou worden. Nog geen club in de wereld die dat zou gepresteerd hebben

   1. Peter kopsterk

    Kan allebei maar ajax heeft zoveel talenten en aankopen gedaan dat ze toch wel de sterkste zijn

Comments are closed.