There are no ads, please add some


Jeugdcoördinator Barcelona aanwezig bij PEC Zwolle – Ajax

Marc Overmars heeft onlangs de wens uitgesproken om de huidige selectie van Ajax bij elkaar te houden maar of dat allemaal gaat lukken valt nog te bezien. Afgelopen zondag was de jeugdcoördinator van Barcelona aanwezig bij PEC Zwolle – Ajax om enkele spelers live te bekijken. José Mari Bakero begroette op de tribune zijn oud-ploeggenoot van Barcelona, Richard Witschge, en zag tijdens de wedstrijden enkele spelers uitblinken waaronder Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong. Na het duel kon volgens Bakero de naam van een nieuw Ajax-pareltje aan de Barcelona-scoutingslijst worden toegevoegd, namelijk Carel Eiting die in de tweede helft Lasse Schöne moeiteloos verving.

Bron: De Telegraaf


Gerelateerde posts

64 reacties

 1. Ajax 1

  Die spelers hebben allemaal (nog) niets bij Barcelona te zoeken. Lekker nog een paar jaartjes rijpen in Amsterdam.

  1. Bakkie

   Het gaat ook om een jeugdcoördinator, Ajax 1.
   Het is dus de vraag of ze wat te zoeken hebben in de jeugd van Barcelona. Als ik hun was zou ik ook zeker in Amsterdam blijven, elke week in het eerste.

 2. Peter kopsterk

  Als er een speler is die ajax ontstijgt is het matthijs de ligt. Hoop dat hij nog 2 jaar blijft

   1. Amoebe

    Erg populair antwoord….maar op dit moment kun je ajax (lees nederland) makkelijk ontstijgen.

    Degradatie voetbal in spanje is bijna beter.

 3. Jimmy1971

  Ik zie voorlopig alleen bij de Ligt die potentie ! Zoveel Ajax spelers zijn zo goed begonnen maar dan verzand het uiteindelijk helaas ( door mentaliteit , overschatting , blessures , zaakwaarnemers ) toch weer ..

  1. Litmanen

   Als je hoort dat Kluivert verwacht dat hij ooit voor 160 miljoen verkocht gaat worden, dan vraag je je soms wel af of sommige jongens niet tegen zichzelf in bescherming genomen moeten worden.
   Gek genoeg vindt hij zichzelf op dit moment een 6-. Dat ziet hij dan weer wel reëel.

   Die gasten worden allemaal gek gemaakt met al die media aandacht. De Bazoer’s en Kishna’s van deze wereld hadden zoveel verder geweest als ze geduld hadden gehad.

   1. EugAjax

    Eens hoor Litmanen, ik lees echter net wel dat La Gazetta hem op nummer 6 heeft gezet van een beste jongeling lijstje. Van Europa. Vlak achter Mbappe die eerste staat…..geeft dus wel aan dat hij behoorlijk goed in de markt zal liggen. 160 mln ja dat word hem nauurlijk niet. Ij hoop dat hij daarmee wil zeggen dat hij alleen weg gaat als hij voor Ajax 160 mln gaat opbrengen nu. Dan kunnen we nog lang van hem genieten 😃👍

 4. a.p.

  Barça laat die spelers nog even bij Ajax rijpen en haal ze niet voor de bank. Hier kunnen ze nog sterker worden

 5. AjaxKat

  Ik geloof de Telegraaf heus wel, maar vraag me wel af hoe dat gaat. Barca-scout maakt lijstje, geeft het (al dan niet) aan Overmars (of iemand anders van Ajax) door en die geeft dat lijstje dan door aan de Telegraaf?

   1. Amoebe

    Zo komen toch niet voor de gezelligheid??

    Ajax is nu eenmaal een kweekvijver!

    Hoeveel ex ajacieden spelen er wel niet door de wereld heen….echt bizar veel.

 6. Charka53

  Dat is ook te begrijpen en ook dat er jongens gecharmeerd zijn als Barcelona komt en ze wilt hebben , het zou een optie kunnen zijn dat Barcelona ze overneemt maar nog een paar seizoenen stalt bij Ajax.

 7. Kingkong

  Hoe goed ze ook al zijn ze moeten kijken wie er bij Barca nu al niet worden opgesteld , dan beseffen ze dat ze nu nog niet moeten gaan.

  1. JohnDoe77

   Natuurlijk moeten ze logischerwijs niet gaan, maar een aanbieding van een dergelijke club is financieel en sportief zo’n enorme verbetering dat dit niet te weigeren is! Zelfs al is de kans bijzonder klein dat ze daar uiteindelijk slagen. Geef ze eens ongelijk als ze het proberen, zijn voor de rest van hun leven financieel onafhankelijk’

 8. JohnDoe77

  Allemaal geen nieuws natuurlijk! Ajax heeft de beste jeugdopleiding van de wereld, ploegen als Barcelona komen regelmatig kijken.

 9. EugAjax

  Ja als je een pareltje wil is de grootste kans om in Amsterdam te gaan rondkijken. Dat was zo, is zo en zal altijd zo blijven. Dit is dus logsich en zoals JD al zegt eigenlijk geen nieuws. Dit gebeurt wekelijks

  1. -buitenkantje rechts-

   Vraag me dan toch af waarom er zo weinig Amsterdamse pareltjes bij internationale topclubs spelen en wij zo vaak moeten shoppen in Zuid Amerika..

   1. EugAjax

    Ik vermoed verschillende redenen.
    a) wanbeleid jeugdopleiding periode 1998-2010
    b) na revolutie komen weer grotere talenten door, maar velen gaan (te) vroeg weg, zie nu Redan als laatste voorbeeld
    c) kapitaal van grote clubs verpest verhouding voetbal, waardoor overstap naar absolute top bijna onmogelijk is
    d) spagaat tussen te vroeg weggaan uit Eredivisie en te lang blijven. Bij te vroeg weggaan loop je kans ondergesneeuwd te raken in overvolle selecties grote clubs en bij te laat weggaan loop je risico van lastig aanhaken op internationaal niveau.

    Dus toegegeven na Sneijder en Vaart houd het niet over. Maar na revolutie is er een kentering gekomen en zie ik pareltjes verschijnen die wel Europese top kunnen gaan halen.
    De Ligt, Kluivert, Frenkie de Jong die drie zie ik echt ver komen. Donny vd Beek heb ik ook hoog zitten.
    Het gaat er weer aankomen BR. Als ze maar oog blijven houden voor jeugdopleiding.
    Dat is heeeel belangrijk. Dus inderdaad niet teveel aankopen uit Zuid Amerika en eigen jongens gewoon snel in diepe gooie in eerste zoals vroeger. Wat dat betreft inbrengen Eiting deed me zeer goed gister. Ziet ernaar uit dat we na vorig jaar Bosz, weer trainers hebben die ook naar eigen jeugd kijken. We gaan het zien

     1. EugAjax

      ems uit de eigen opleiding en wat mij betreft houden we dan regels Fifa aan wat men onder eigen jeugd verstaat.

     2. EugAjax

      Goed punt ems. Kijk eens aan wat een wereldopleiding dan 😄👍. Toch nog internationale toppers afgeleverd👍

     3. abajaxbarcelona

      Een jongen als de Ligt bijvoorbeeld is een kind van de opleiding. Vanaf zijn 10e bij Ajax.

     4. EugAjax

      AB
      ems en ik hebben het over criteria FIFA. Dan zijn die drie ook spelers iit jeugdopleiding Ajax. Heel simpel. Staat los over hoe jij erover denkt

     5. abajaxbarcelona

      Ik geef inderdaad mijn mening klopt, zoals ik het zie. Doe jij nooit? Ik vind dat ze ingestroomd zijn en dat de Ligt een speler is uit de opleiding van Ajax. Sinds wanneer mag je hier je mening niet verkondigen? Zit je in Noorwegen? Koud hoofd zeker.

     6. EugAjax

      Jij mag altijd je mening geven. Ik geef alleen aan wat criteria FIFA is en dan zijn die spelers uit onze jeugdopleiding.

     7. abajaxbarcelona

      Maar goed dan heeft Ajax in korte tijd een hoop spelers voor de eigen opleiding gekocht. Makkelijk, een ander het werk laten doen en dan zelf met de eer gaan strijken en nog blije supporters ook. Ik zou zeggen: klasse bestuur 👍👍👍😂😂😂

     8. EugAjax

      AB dit is wat ik bedoel. Je wilt maar met mij hierover discussieren maar dit is een criteria van de Fifa. Niet van mij. Schrijf een brief aan de Fifa mss dat zij met je willen discussieren hierover. Pfffff

     9. abajaxbarcelona

      Wil met niemand hierover discussieren. Totaal niet. Is gewoon mijn mening, fuck the rest. Heb nog nergens gelezen dat mijn men8ng vreemdis en niet klopt. Dat het anders is: boeien.

    1. -buitenkantje rechts-

     Ik zie het meer als toeval.. Je hebt soms jaren waarin het schrapen is.. soms een jaargang dat er een paar pareltjes tussen zitten.. Nu hebben we een goede generatie, daarna weer even schrapen.
     Ik vind scouting van enorm belang.. Daarnaast goede trainers. Ik vind dat Ajax veel oud-voetballers heeft, maar weinig goede trainers die spelers beter kunnen maken.

     1. EugAjax

      Dat laatste zou wel heel goed kunnen. Die klacht lees ik vaak van leden die vele trainingen en wedstrijden zien. Dat is natuurlijk wel erg zorgeekkend. Ik kan alleen maar hopen dat we niet meer terug vallen naar 10 jaar talenten droogte. Toeval of niet

    2. Litmanen

     Niet helemaal eens. Bazoer, Kishna, El Ghazi, Tete, Riedewald, allemaal bovenmodale jeugd spelers.

     Allemaal geen geduld. Heeft ook te maken met Ajax. Nu gaat Overmars er voor liggen, toen dacht hij bij elk miljoen”kassa”.

 10. Brokamp

  Nou dat wordt weer flink speculeren de komende tijd. Als er dan toch wat weggaan dan moeten ze maar tegen elkaarop gaan bieden. Alleen voor de hoogste prijs.

 11. Zlatan4ever

  Ik hoop dat de wens van Overmars om alle spelers bij elkaar te houden uit komt.
  Maar dan moeten wij niet internationaal opvallen……

 12. abajaxbarcelona

  Richtlijnen (wettelijk) moeten aangepast worden bij de contracten van oa voetbal. Als je een 5 jarig contract tekent dan zou de club je aan minimaal 3 jaar moeten kunnen houden ipv na 1 of 2 jaar voor veel geld moeten laten gaan. Je bent als voetbalclub ook een bedrijf en een bedrijf moet kunnen bouwen. Gewoon de regel dat je minimaal meer dan 50% van de looptijd van je contract uit dient. Bij een langdurig contract mag daar ook een beter salaris tegenover staan. Wil je maar twee jaar tekenen, ook goed maar dan lager salaris. Je hebt dan ook niet constant dat gezeik van andere clubs tussendoor.

  1. EugAjax

   AB
   Gaat niet gebeuren. Redenen
   a) vrij verkeer werknemers
   b) je hebt geen speler die dit gaat ondertekenen in huidig voetbalklimaat. Tenzij je een middelmatige bent en voor zekerheid kiest
   c) kom je meteen bij derde punt, als club verlies je ook je flexibiliteit in geval van doorselecteren indien gewenst.

   1. abajaxbarcelona

    C als club neem je het risico. Je geeft dan ook alleen die spelers een lan* contract waarin je he5 vertrouwen hebt. Neem een d3 Ligt, neem een Frenkue, neem een Justin, neem een Donny. Niet erg om die m8n8maal 3 van de 5 jaar erbij te hebben. Ook in huidig “vrij verkeer ” zijn er contracten waarbij een werknemer zich aan een bepaalde minimale tijd verbindt. Mensen fergeten vaak de juridische mogelijkheden. Natuurlijk mag je eerder weg maar dat kost de speler dan heel veel geld. Het is echt mogelijk.

 13. abajaxbarcelona

  Off: Ajax ontvangt meer dan 1 miljoen uit de vriendenloterij. Belachelijk dat dit soort constructies mogelijk zijn. Zorg dat er pleintjes komen, voetbalveldjes etc ipv geld geven aan een miljoenenclub. Uitsluiten dit soort mogelijkheden en anders boycotten die handel.

  1. EugAjax

   Vriendeloterij is maatschappelijk partner van Eredivisie. Als je als fan meedoet van een club stroomt gedeelte naar die club. De club kan er dan mee doen wat men wil volgens mij. Je moet als Ajax fan dus juist niet boycotten, ik dacht zelfs dat Ajax dit naar de jeugdopleiding laat gaan.

   1. abajaxbarcelona

    Ik vind het belachelijk. Ajax heeft zelf geld zat voor jeugdopleiding. Amateurclubs prima, betaald voetbal en zeker cl7bs als Ajax, no way.

     1. abajaxbarcelona

      Zorg dat bijvoorbeeld zieke kinderen een dag van hun leven hebben met een bezoek aan een wedstrijd o.i.d. Dan kan je altijd zeggen, dit is dankzij supporters via de vriendenloterij. Maar maak dat dan heel erg duidelijk.

Reageren is niet mogelijk.