There are no ads, please add some


Selectie voor duel met PEC Zwolle, Bakker opnieuw geselecteerd

Trainer Erik ten Hag heeft zijn selectie bekendgemaakt voor het uitduel met PEC Zwolle van aanstaande zondag. In de 20-koppige groep is ook een plek voor Mitchel Bakker. Eerder deze maand zat de talentvolle verdediger al in de wedstrijdselectie voor het uitduel met Roda JC. De wedstrijd in Zwolle begint zondag om 16:45 uur.

Selectie:
Andre Onana
Kostas Lamprou
Joël Veltman
Matthijs de Ligt
Max Wöber (twijfelgeval)
Nico Tagliafico
Rasmus Kristensen
Mitchel Bakker
Donny van de Beek
Hakim Ziyech
Carel Eiting
Lasse Schöne
Frenkie de Jong
Siem de Jong
David Neres
Klaas Jan Huntelaar
Amin Younes
Mateo Cassierra
Justin Kluivert
Noussair Mazraoui

Bron: Ajax.nl


Gerelateerde posts

73 reacties

   1. Koning Haarms Wolfs

    Mensen in het team, die vandaag niets laten zien en dus niet snappen, dat het 1 voor 12 is, voor de eest van het seizoen uit het eerste mieteren. Die gaan het namelijk nooit snappen.

  1. paulvos

   Nou Ajax je weet wat je te doen staat, volop er voor gaan en zorgen dat je de overwinning meeneemt, dit niet laten lopen hoe dan ook!!!!

   1. Ajax 1

    Ik zei een paar weken geleden al dat ze nog kampioen gaan worden. Wij spelen bij vlagen geweldig en dan weer heel matig, maar psv speelt al heel lang alleen maar matig

  1. Koning Haarms Wolfs

   Hopen dat we het nu niet weer laten liggen….010 wint van 040 en dan hebben we het weer in eigen hand! Hoop doet leven. Benieuwd wat Machlas er van vindt, zal het wel jammer vinden, aangezien hij iedere week 040 feliciteert 😉

 1. EugAjax

  Nou mooiere motivatie kan je niet hebben. En Lozano iig volgende week geschorst maar mss wel langer. Competitie weer open😄👍

     1. Emilio4Ajax

      BR, ff wat anders…las een artikel op ajaxshowtime geloof ik over de 019… Kan het gewoon niet zo zijn dat de talentvolle jeugd veel te vroeg en te snel doorgeschoven worden…? Denk bijvoorbeeld aan Bakker die aan het begin van het seizoen nog bij de 017 zat en doorblessures naar de 019 doorschoof. Die jongen moet het seizoen bij de 019 afmaken, af en toe invallen bij Jong Ajax en heel af en toe met Ajax 1 mee. A voor die jongen zelf om stabiliteit in zn spel te krijgen en af en toe prikkels door een niveau hoger te spelen en B voor Ajax om er voor te zorgen dat er niet te veel grote “gaten” vallen in de opleiding zoals nu het geval blijkt bij de 017 en de 019. Krijg het gevoel dat hetallemaal veel te snel en gehaast aan toe gaat.❌❌❌❤️🍻😎

     2. Widi

      Hij speelde vorig jaar al vast in onder 19 en dus niet bij onder 17. Je bent dus verkeerd voorgelicht. Hij heeft het in onder 19 vrij makkelijk. Het is juist goed dat hij in Jong Ajax speelt. Anders staat hij stil. Kijk gewoon hoe Cruijff het al in de jaren-80 deed. Vanenburg. Rijkaard. Kieft. Bergkamp. Roy. Witsche. Heel jong in Ajax 1. Als je goed genoeg bent, ben je oud genoeg.

     3. Emilio4Ajax

      Antwoord staat op de een of andere reden plotseling onderaan, sorry…zeker de APP.😉

     4. -buitenkantje rechts-

      Wat er moe gebeuren nasr mijn inzicht is een veel meer gepersonaliseerde aanpak.. Ik zit wat dat betreft toch meer op de lijn Jonk. Wat Widi schetst klopt. Er zijn spelers die een stormachtige ontwikkeling doormaken. Die moet je blijven prikkelen met sterkere tegenstanders. Ik heb wel een paar kanttekeningen..
      1) Niet iedere speler ontwikkelt zich op dezelfde manier. Veel zaken spelen mee. Bv groei..hormoonhuishouding.. privésituatie..mentale aspecten. Niet iedere speler heeft een geleidelijke ontwikkeling..sommige doen het schoksgewijs. Lijken een tijdje stil te staan om vervolgens iedereen te verrassen. Denk daarbij bv ook even aan Ted Jan Bloemen. De schaatser die al afgeschreven was in NL. Canadees is geworden en nu goud wint. Wat voor mij belangrijker is het zien van potentie. Een speler moet potentie hebben. Vervolgens moet je als trainer kijken wat hij nodig heeft om die potentie eruit te halen. Dan kan je mooie dingen te zien krijgen.
      2) Jonge spelers worden op te jonge leeftijd belangrijk gemaakt. De Kluivertjes en de Ligts van deze wereld die te jong dragende spelers worden, terwijl ze in hun mentale ontwikkeling nog pubers zijn. Geen persoonlijkheden. Vanenburg, Rijkaard en v Basten stroomden jong door. Klopt, maar stonden onderaan de hierarchie. Bovendien waren dit ècht supertalenten! Die heb ik sinds dien niet meer gezien. Ook een Bakker schaar ik niet in dat rijtje.
      Bij Ajax krijgen spelers dus niet de tijd om te rijpen. Na 2/3 seizoenen in Ajax 1 ben je al routinier. Wordt er gevraagd of het niet tijd is voor een “buitenlands avontuur” Niet beseffend dat in het buitenland totaal andere wetten gelden in het veld. Ze als snotneus en bankzitter worden gezien. Een grote bek niet wordt geaccepteerd. Je ziet dat zelfs een Klaassen het niet redt. Wordt bestempeld als de slechtste aankoop van het seizoen..

      Ik ben het dus eens dat het te snel gaat. Voetballend (soms) goed genoeg..mentaal nog volop in beweging.

     5. -buitenkantje rechts-

      Als aanvulling.. In Zeefuik zie ik bv veel potentie.. Heeft alles om de beste linksback vd eredivisie te worden. Zo jammer dat hij nu naar Groningen is vertrokken.

     6. Widi

      Ik was van Basten vergeten! Ik ben het wel met je eens dat niet iedereen zich op dezelfde wijze en in het zelfde tempo ontwikkelt. Ik vind wel dat je de Kluiverts en de Ligts snel moet brengen. Wat verandert moet worden, of eigenlijk weer teruggebracht, is dat er genoeg goede ervaren voetballers om ze heen spelen. Je ziet nu hoeveel het scheelt dat Tagliafico er is. Ook Huntelaar speelt een goede rol. Er moeten er nog twee bij, waarvan zeker 1 middenvelder. Daarmee krijg je ook de winnaarsmentaliteit erin die ik nu zo mis. Ook over Zeefuik zijn wij het eens. Maar dat maakt ons volgens mij een uniek duo op dit forum.

 2. Joodjuh

  Ajax heeft het weer in eigen hand over 2 weken want psv gaat dik verliezen van feyenoord. Dus ajax moet gewoon alles blijven winnen! Nornaal gun ik feyenoord nog geen zuurstof maar volgende week even wel. ❌❌❌

 3. Peter kopsterk

  Niet te voorbarig. Eerst morgen zien te winnen. Als de spelers na vanavond nog niet weten wat er morgen te doen staat zijn ze het niet waard om kampioen te worden. WE MOETEN WINNEN

  1. Jimmy1971

   Inderdaad , het voetbal moet bij onszelf ook een stuk beter worden om nog kampioen te kunnen worden !
   Zet hem op , mannen !

   1. Yindi

    De spelers hebben we er in ieder geval wel voor. Nu nog de trainer die de juiste dingen doet en wij zijn een heel eind. Zit morgenavond in Zuid-Duitsland. Hoop er nog wat van te kunnen zien.

 4. -buitenkantje rechts-

  Heeerenveen heeft gedaan wat het kon.. 4pnt gepakt bij en van PSV… Nu Ajax morgen!! Dit is een kans voor open doel mannen.. Motivatie moet eraf druipen tegen PEC!

  1. Prinsengracht

   Ik weet wel hoe gemotiveerd ik zou zijn als Ajacied. Als kun je het gras natuurlijk niet opvreten in Zwolle.

 5. JohnDoe77

  Lijkt mij duidelijk wat we moet gebeuren toch? Eindelijk spelen die Lampies een keer zonder zoveel geluk en meteen punten kwijt. Nu wij winnen en dan mogen de Lampies volgend weekend vechtvoetbal spelen tegen de Kakkies, rollen wij Ado op en kunnen we bij de Lampies thuis kampioen worden. En dan met zijn alle op die platte kar naar de bewoonde wereld terug! 😁

  1. Peter kopsterk

   Dacht dat ze in Amsterdam met een amerikaanse slee door de stad gaan. Maakt meer indruk dan een platte kar😂😂

  1. Finidi

   Zou wat zijn, maar er is een gezegde over een huid niet verkopen voor een beer geschoten is ……dus gewoon hopen dat ze winnen morgen !

 6. abajaxbarcelona

  Eerst drie punten, dan beetje juichen. PSV wint bij Feijenoord, daar zorgen de Feijenoord supporters persoonlijk voor. Dus de verliespunten van PSV moeten an elders komen en Ajax mag geen punt meer verliezen. Kortom, voorlopig nog utopia.

   1. abajaxbarcelona

    Sorry, ik blijf voorzichtig. Team heeft mij te vaak teleurgesteld bij kansen op puntenwinst.

 7. Widi

  Ik heb de psv-ers van het veld zien lopen. Vloekend en scheldend. Doodziek. Dan weet je meteen waarom ze nog steeds voor staan. Bij Ajax zie ik dat helaas niet na een slechte wedstrijd of puntverlies. Ongelofelijk trouwens, maar waar. Dat moet er dus heel snel in worden gebracht, de absolute wil om elke wedstrijd te winnen. Alleen dan word je niet jaar na jaar tweede met de beste selectie.

 8. Dagrump

  Zou toch graag zien dat Frenkie op de plaats zou staan waar ie moet staan en dat is op de plek van Shone !!

 9. Dagrump

  Zou toch graag zien dat Frenkie op de plaats zou staan waar ie moet staan en dat is op het middenveld!!

   1. Dagrump

    Haha 😂 bedoelde eigenlijk dat ik Shone soms net wat te langzaam is in handelings snelheid

 10. Emilio4Ajax

  Ja Widi en daar ben ik het ook helemaal eens mee, maar dat neemt niet weg dat er dan gaten gaan vallen bij de lagere elftallen en dat daardoor de prestaties van die elftallen minder wordt. Voorbeeld wat in het artikel aangehaald wordt, als ik het goed begrepen heb is de vraag waarom Heitinga direkt bij blessures naar 017 kijkt en de bank links laat liggen. Dat kan toch ook niet goed zijn of zie ik het verkeerd?😉

  1. Widi

   Zo is het altijd geweest. Hoe dichter bij Ajax-1, hoe belangrijker. En er zijn heus uitzonderingen. Niet voor niets spelen Che en Lang mee met de onder-19 in wat lastigere wedstrijden. De YL moet weer bereikt worden omdat het goed is voor de ontwikkeling. Kom ik weer op de jaren-80. Toen ging het ook al zo. Zelf speelde ik overigens als B-junior ook al in de A1. Niks mis mee.

   1. Emilio4Ajax

    Lees dan ook ff BRs antwoord… Doorstomen ok maar te vroeg dragend kan nooit goed zijn…😉

    1. Widi

     Gelezen en gereageerd. Leuke discussie! Zou nog leuker zijn om dat soort gesprekken elke week op de Toekomst te voeren. Maar een beetje ver weg voor jou.

 11. Iamsterdam2015

  Ja leuk dat PSV gelijk speelt maar zoals het (bijna) altijd gaar met Ajax spelen ze dus vandaag gelijk of… verliezen! Op de een of andere manier kunnen ze bijna nooit profiteren van het puntverlies van de concurentie, echt super vervelende eigenschap. We gaan het zien……

 12. ajacied1982

  Zie eerst zelf maar eens te winnen vandaag.Want van ons spel worden ze nog niet echt bang in Eindhoven.En Feyenoord laat psv gewoon winnen.Maak je maar niet te druk daarover.

 13. Zlatan4ever

  Ajax heeft een “slechte” geschiedenis als ze de uitslag van de concurrent al weten en dan de achterstand kleiner te maken. Maar dit keer tegen Zwolle gaat het hopelijk een keer lukken !

 14. Koning Haarms Wolfs

  Bram komt net binnen. Ik zeg tegen Bram: psv heeft punten laten liggen. Bram:”Waar? Hier? Krijgen ze nooit neer van mij….

Reageren is niet mogelijk.