‘Klaassen mag voor 13,5 miljoen vertrekken bij Everton’

Davy Klaassen maakte afgelopen zomer voor 27 miljoen de overstap van Ajax naar Everton. De Hilversummer werd gezien als de speler die de lijnen moest uitzetten op het middenveld van de Toffees, maar ruim een half jaar later is de situatie compleet veranderd en staat Klaassen voor een vertrek uit Londen.

Klaassen maakt bijna geen speelminuten bij Everton en na het mislukken van een verhuur in de winterstop (Napoli) lijkt een zomerse transfer onvermijdelijk. Enkele media in Engeland weten te melden dat Everton genoegen neemt met de helft waarvoor het Klaassen heeft aangetrokken en zou hij dus voor 13,5 miljoen mogen vertrekken van Goodison Park. Of Ajax interesse heeft in een terugkeer van Klaassen is niet bekend maar veel supporters laten op Twitter weten dat men in Klaassen de ideale vervanger ziet van Hakim Ziyech, die volgens velen komende zomer vertrekt bij Ajax.

Bron: Twitter

Related posts

91 Comments

 1. Ajax 1

  Ik weet het niet. Hele andere types, ziyech is ceel creatiever, klaassen iets meer solide, maar voorspelbaarder. Denk dat donny en frenkie beter zijn op het middenveld met schone.

     1. KBouter

      Slaat nergens op of het een echte Hollander is. Is totaal geen toegevoegde waarde die opmerking, sterker nog…het is hokjesplaatsend en dat neigt naar die blonde gefohnde gek!

     2. De seijs

      Zo zie jij dat misschien maar ik niet. En nog effe wat, ik zij het expres al met een knipoog voor de zwartkijkers onder ons. Gewoon nuchter blijven kijken kbouter. Door jou commentaar creëer je juist hokjes. Maar oké is jou mening. Maar zeker niet de mijnen!

  1. Yindi

   Er zijn blijkbaar 15 blonde mannen met blauwe ogen die jouw onzinnige opmerking leuk vinden. Dwaas!!

 2. ajaxpers

  Die suporters die het verschil niet zien tussen die twee die………
  Donny is hetzelfde type maar iedereen die verstand heeft van voetbal snapt dat sinds Ziyech bij Ajax speelt het een stuk leuker is om naar Ajax te kijken. Ziyech is goud waard en laten we hem ten allertijde steunen.

  1. Yindi

   Volkomen eens Ajaxpers!! Stel je Ajax eens voor zonder Ziyech. Met Ten Hag lijkt de creativiteit sowieso te verdwijnen. Denk dat ten Hag Klaassen wel zou zien zitten om maar eens wat te noemen. Hij zou zelfs Labyad gehaald hebben! Geeft te denken. Hoop dat Hakim behouden blijft voor onze club, los van zijn “mimiek” soms in het veld (hopelijk gaat hij dat achterwege laten) is hij wel degene die creativiteit in brengt. Volgend seizoen ook Schuurs van de partij. Zou toch mooi zijn om Hakim en Per op het middenveld te hebben.

  2. Ajax 1

   En dat is dus ook wat ik bedoelde ajaxpers. Als ziyech weg gaat dan liever een middenveld met frenkie de jong in de ziyech rol. Klaassen is voorspelbaarder, dus saaier

 3. abajaxbarcelona

  Ziyech en Klaassen met elkaar vergelijken is gelijk aan appels en peren vergelijken. In beide gevallen slechts een overeenkomst: beide middenvelders, beide fruit.

  1. HURBIE

   Laat dit een wijze les wezen voor die andere gasten die zichzelf al helemaal in het buitenland wanen
   Helemaal Kluivert die eerst maar met bijde beentjes op de grond komen die denkt nu al een wereldster te zijn
   Heeft nog geen ÉÉN seizoen constant gespeeld
   Hoop toch dat Klaassen een goeie club vindt

   1. jood84

    Klaassen komt wel bij een leuke club. prima voetballer, toch zonde dat die weg mag bij everton. maar het is ook weer een nieuwe kans

   2. Bakkie

    Helaas wordt Kluivertje helemaal gek gemaakt door die Italiaan… Het zou me niks verbazen als die gewoon zegt: Jochie, laat dat nieuwe contract maar lekker wachten. Als dit contract is afgelopen dan heb je de grootste clubs voor het uitkiezen.

 4. Peter kopsterk

  Denk dat klaassen zelf het nog niet ziet zitten om nu al terug te keren naar Ajax. We hebben nu een middenveld met creativiteit. Met klaassen heb je dat niet

 5. EugAjax

  Heel simpel. Ruil Ziyech Klaassen meteen doen. Verlies aan creativiteit? Ja als je deze twee vergelijkt. Maar Frenkie hebben we ook nog. Dus Frenkie of Ziyech? Is wat mij betreft op zijn minst vergelijkbaar. Frenkie zal zelfs een betere carriere gaan maken.

  1. Yindi

   Eug, je voelt hem al aankomen? Ajax gaat er echt niet op vooruit door die “ruil” van jou!! Dus 100% mee oneens.
   Als je bedoelt dat Ajax er wellicht een werkpaard bij krijgt door die ruil, iemand die er elke week vol voor gaat en een echte ajaxcied is, dan heb je gelijk. Voetballend echter, volkomen onlogisch. Bij 010 lopen werkpaarden, bij ons (en daarom ben ik supporter van Ajax) staat creativiteit en raffinement hoog in het vaandel. Ik geniet vaak van Hakim maar ben absoluut (los van dat hij bij 010 zit) nog nooit enthousiast geworden van Toornstra, om er maar eens een te noemen. Natuurlijk zijn werkpaarden nuttig in een team, maar voor werkpaarden kom ik niet naar het stadion, ik kom voor Hakim,Frenkie,Neres,Dolberg! Ik krijg kippevel van Frenkie, de manier zoals hij aanneemt, beweegt, die frivoliteit bij hem. Sommige voetballers zijn exceptioneel, hebben iets extra’s. Maxwell destijds, ook smullen, gave techniek, avontuurlijk. Zijn er gelukkig meer en ik word er blij van als ze bij Ajax zitten.

   1. EugAjax

    Yindi, maar ook even naar BR toe. Nergens zie ik Klaassen als vervanger van Ziyech. Ik zie Frenkie als vervanger van Ziyech. Nu over Klaassen. Jullie doen hem onrecht aan om hem als alleen harder werker te zien.

    Ik ben van mening dat er een bepaald pakket aan kwaliteiten vereist is om centraal op het middenveld te kunnen spelen. Voor deze positie moet je positioneel sterk zijn, in staat om de balsnelheid te controleren en daarnaast de techniek hebben om met deze balsnelheid om te gaan. Davy Klaassen kan dat. Bij hem is de aanname perfect en hij kan zowel met links als rechts uitstekend passen. Kijk maar eens terug, zodra Klaassen bij Ajax vanuit die positie speelde, dan werd de balsnelheid meteen verhoogd. Bovendien lijdt hij zelden of nooit balverlies. Nu hoor je iets te vaak dat hij complimenten krijgt omdat hij in een wedstrijd twaalf of veertien kilometer zou hebbe afgelegd, maar volgens mij klopt er iets niet als mensen die het spel moeten maken ook het meeste lopen.
    Dus ik zie hem in eerste instantie dus niet als harde werker.

    Verder hoor je dit seizoen vaak klachten dat hoog druk zetten verdwenen is binnen Ajax. De meesten hier denken dat dat door Bosz komt. Hoewel het idd de visie van Bosz is (extremer dan bij gemiddelde Ajax coach in verleden) komt het mijns inziens vnl door wegvallen Klaassen. Die was er extreem goed in, hij had iig inzicht wanneer die druk moest komen en nam vaak elftal aan de hand hierin.

    Hem vergelijken met Toornsta, Yindi, mwoah die mag zijn veters nog niet eens strikken.

    Ik ben wel eens met BR dat ik teleurgesteld ben in zijn niveau bij Everton. Maar als je verder kijkt is dit ook weer een keuze geweest voor een club die niet bij de speler Klaassen past.

    Hij heeft wsl voor die club gekozen door Koeman. Maar Koeman is stuk verdedigender coach dan de meesten hier denken. En dan nu die uncle Sam. Heb je die ooit eens horen praten over voetbal en zijn elftal/spelers…….sorry maar daar zakt eerder mijn broek vanaf.
    Niet voor niets had een club als Napoli vergaande interesse. Ik blijf geloven in kwaliteiten Klaassen ondanks teleurstelling dit seizoen.
    Verder is dit inderdaad hypothethische discussie want Davy gaat nog niet terug komen.

    1. Yindi

     Eug, ik denk( vind) dat Hakim technisch beter is dan Davy. Zijn twee totaal verschillende types (los van het karakter, wil ik het ff niet over hebben). Davy neemt een ploeg op sleeptouw, breng “gif”. Doe Hakim niet. Eens dus. Maar, spelers die een elftal qua mentaliteit en gif op sleeptouw kunnen nemen zijn er meer van. Spelers als Hakim zijn dunner gezaaid. Zij zijn degenen waar (althans dat geldt voor mij) de liefhebbers voor naar het stadion komen. Toornstra mag zijn veters niet strikken, ook eens, maar in die context heb ik ze niet vergeleken, hoop dat je dat doorhebt. Niet eens dat Davy bij Everton niet past, vond juist van wel. Moeiljk in te schatten waardoor dat zo slecht uitpakt. Te veel Ajax hart? Spijt van zijn keuze? Weet het niet, misschien zoiets.

     1. EugAjax

      Yindi helemaal eens in die zin, natuurlijk voor een goede Ziyech kom je naar het stadion. Absoluut. Ik keek nu even meer naar totale middenveld. En dan denk ik bijv dat Ziyech en Frenkie teveel van het goede zou zijn. Dus vandaar mijn suggestie. Ik zou middenveld Beek, Klaassen Frenkie echt fantastisch vinden ?.
      Ach het gaat geen werkeijkheid worden

  2. Jimmy1971

   Eens Eug , Ziyech gaat waarschijnlijk na dit seizoen weg , Frenkie is door zijn gedrag en zijn betere passing ( altijd rond de 90 % !) de verbeterde versie van Ziyech !
   Middenveld met Donny , Frenkie en Davey , kan niet wachten ..

   1. abajaxbarcelona

    Vergeet niet dat Frenkie de bal nog teveel brengt wat foute passing voorkomt. Ziyech ziet meer snelle mogelijkheden die helaas niet altijd goed uitpakken. Feit dat hij ze wel ziet maakt hem al een mooie voetballer, als zo’n pass wel lukt is het meteen prachtig. Beter dan veel tikkie breed.

    1. EugAjax

     Frenkie brengt de bal omdat hij niet op zijn juiste positie speelt is mijn indruk. Dat zal beter gaan op middenveld. Verder zeg je het over Ziyech precies goed. Als zo een pass lukt is het meteen prachtig.
     Frenkie zal balvaster in zijn passing zijn op die plek vermoed ik en dus gaan we erop vooruit. Eens met Jimmy dus. Ziyech zal weggaan, Klaassen helaas niet terugkomen, maar vervanger Ziyech (betere versie) hebben we al in huis. Doorselecteren heet dat?

     1. Yindi

      Eens met AB. Frenkie wordt “ misbruikt” op deze plek, al vaker gezegd. Ik bedoel dat deze geweldige voetballer op deze positie vaak het spel vertraagd. Juist van achteruit heb je snelheid nodig, zeker in de omschakeling. Frenkie in een meer opgeschoven positie heeft meer waarde omdat hij juist op die plek in staat zal zijn op het juiste moment de goede steekpass te geven. Ik weet zeker dat, wanneer hij daar zou spelen, hij verreweg de man van de meest gegeven assists zou zijn. Eigenlijk zijn we het dus met elkaar eens (Eug en AB) Waarom ziet ten Hag dit niet!!

     2. Litmanen

      Eug.eens, Ziyech heeft zelf al aangegeven dat hij weg wil. Tegenwoordig heeft een zaakwaarnemer aan een half woord genoeg.
      Klaassen terug zou prima zijn maar niet als opvolger van Ziyech.
      Frenkie is idd de man voor die plek. En zekerder in zijn passing. Misschien minder extreem mooie passes, maar minder balverlies en dat scheelt op den duur ook veel energie en gevaar vanuit de tegenstander.
      Dat je dan een geheel Nederlands middenveld hebt is leuk voor Oranje, maar als morgen Erikson en Inniesta komen heb ik dat liever.

      Dus geen eigen volk eerst….

     3. abajaxbarcelona

      Kutopmerking SIE en wederom onterecht en onjuist. Je zou niet meer reageren op mij, dus ook niet indirect dan SIE. Lastig he SIE.

     4. De seijs

      Dat juist abje burn-out eigen volk eerst, met de opening van zijn opmerking begint met KUT OPMERKING. Ongelooflijk maar echt waar!!! Hij moet dus echt heel hard op zijn bolle hoofd gevallen zijn. Wat een iets is hij zeg ongelovelijk! !

     5. Litmanen

      AB, ik reageer niet meer op jou sukkel. Als je kunt lezen, dan zie je dat ik inhoudelijk reageer op Eug.
      Dus, slecht voor je ego, maar je slaat de plank weer eens helemaal mis.

     6. abajaxbarcelona

      SIE je laatste zin was verre van inhoudelijk. Geeft aan dat je compaan bent van SI. Vervolgens reageer je op mij om te zeggen dat je niet meer op mij reageert. Dat is en raar en bijzonder. Verder wel fijn dat je akkoord gaat met je nieuwe nick SIE. Turflijstje klaar liggen?

     7. Widi

      Bij Ajax zien velen pas hoe goed een speler is nadat die speler is vertrokken. Voorbeelden genoeg. Jij gaat dat na de zomer zien Eug. En dan zie je ook meteen dat Frenkie niet beter is dan Ziyech.

     8. EugAjax

      Widi ik zie nu al dat Ziyech goed is. Bij vlagen zeer geniaal zelfs. Ik zie alleen niet in hem de topper die velen hier in hem zien. Voor zijn positie lijd hij echt veel te veel balverlies. Dat compenseert hij met geniale dingen maar dat is in de top verre van genoeg. Gezien zijn houding en reacties schat ik in dat hij het wel goed vind zo. Frenkie is jonger en ik moet me heel sterk vergissen als hij op zelfde leeftijd Ziyech niet veel beter zal zijn. Ok misschien volgend jaar nog niet, hoewel ik zelf wel denk.
      Als laatste ben ik ervan overtuigd dat carriere Frenky groter zal zijn dan die van Ziyech.
      Nogmaals ik heb puur op dit artikel gereageerd en keek naar middenveld als geheel. Dan denk ik Frenkie Klaassen Beek beter is als Ziyech Beek Schone.
      Maar goed het is een niet waarschijnlijk scenario

 6. Brokamp

  Ik zie een middenveld met Frenkie, Donny en Davy ook wel zitten. De Ligt en Schuurs in het centrum, dat kan volgend jaar. Maar misschie id de Ligt dan allang weg.

  1. Litmanen

   Je vergeet misschien dat we een hele sterke en jonge linkspoot op cv hebben gehaald uit Oostenrijk?
   Wober naast De Ligt of Schuurs gaat prima lukken.

 7. -buitenkantje rechts-

  Snap niet dat je Klaassen als vervanger voor Ziyech kan zien.. Er hoeft geen vervanging voor te komen. We hebben Frenkie en Eiting.. Ik hoop dat Ziyech een uitstekend WK speelt dan kan hij voor een hoofdprijs vertrekken. Ik als liefhebber wil voetbal zien! Niet een (met alle respect) werker als Klaassen. Het is goed dat knaapjes als Kluivert, Frenkie, de Ligt enzzien dat een transfer je carrière ook volledig maar de kloten kan helpen. Klaassen heeft een seizoen veel geld verdiend door op de bank te zitten, maar nu? Met hangende pootjes terug naar de eredivisie? Welke club van naam wil hem nog hebben?

  1. EugAjax

   BR zie hierboven. Klaassen idd niet als vervanger van Ziyech, Frenkie dus. Middenstuk eens met je. Napoli is behoorlijke club van naam die wou hem hebben en ketste af op portretrecht issue

   1. -buitenkantje rechts-

    Mijn reactie was niet naar jou gericht Eug, maar naar de laatste regel van he bericht..
    Velen zouden via Twitter laten weten in Klaassen de ideale opvolger van Ziyechte zien.

 8. Jari10

  Zijech en Klaasssen is geen vergelijk. Wat Klaassen exht beter kan dan wie dan ook in de huidige selectie is druk naar voren zetten.

 9. abajaxbarcelona

  100% eens met Yindi en BR en ik hoop dat Ziyech nog minimaal 2 seizoenen blijft. Ik geniet toch echt elke wedstrijd van die man.

  1. JohnDoe77

   Misschien woont hij in London? ? Of bedoelen ze dat zijn EasyJet vlucht London-? zal zijn?

 10. a.p.

  Ook ik geniet vaak van Ziyech, hij heeft iets extra wat anderen bij Ajax (nog) niet hebben. maar zelf denk ik dat hij aan het einde van het seizoen ons gaat verlaten

 11. Charka53

  Wat we er allemaal van vinden is niet relevant omdat hij niet meer terug komt en hebben hem nu ook niet nodig maar ik hoop voor hem dat er een leuke club komt zodat hij weer kan spelen en dan zien we hem weer terug in oranje .

 12. Widi

  Zelden meer onzin gelezen in één topic. Supporters willen altijd maar spelers terug die vertrokken zijn. En dan ook nog als vervanger van Ziyech, een totaal ander type speler. Ziyech gaat sowieso weg deze zomer. En Klaasssen komt voorlopig niet terug.

 13. Ajaxstaff

  Als sommige nu al geniet van Hakim Ziyech, wát móet het wel worden als hij eens 100% láát zien wát hij in zich heeft speelt nu rond de 80% van zijn kunnen .

 14. Ajaxfoort

  Dat is snel 13,5 miljoen verdienen. Ik zeg terughalen. Je haalt een vent met karakter en inzet terug die misschien de boel weer wat op scherp krijgt.

 15. JohnDoe77

  Ajax met Klaassen is geweest. Ook voor zijn eigen loopbaan moet hij alleen terugkomen als hij Mr Ajax wil worden. Ik denk dat hij goed genoeg is voor een Europese subtopper. Het lukt natuurlijk niet altijd in één keer. Neem Bergkamp die naar Inter ging; geen goed huwelijk en hij werd een grootheid bij Arsenal!

 16. BeukerAjax

  Wel goed als Klaassen terug zou komen. Eindelijk mentaliteit in de ploeg! Zo”n harde werker kunnen we wel gebruiken! Beter dan een ziyech die met heel zijn houding allang weg is bij Ajax!

 17. Zlatan4ever

  Hi Ajaxpers, toch leuk voor je dat je zoveel likes krijgt omdat je politiek correct over Ziyech zevert. Maar het onderwerp betreft nog steeds dat Klaassen weg mag voor de 1/2 prijs en of dat interessant voor Ajax is.
  En het antwoord is nee voor die plek hebben wij nu Donny van de Beek.En kritisch over Ziyech betekend nog niet dat je per definitie een racist bent. De “ grootsheid” van Ziyech die hier door sommige gezien word is totaal “ out of order “.
  Als hij zo goed is waarom neemt hij dan niet het iniatief om een leider voor/van het team te zijn ?
  In plaats van te zeuren over (terechte) fluitconcerten of commentaar van de media.

  1. abajaxbarcelona

   Ik zie een gewone mening van Ajaxpers. Toch? Niks “politiek correct”, niks over racisme. Gewoon een supporter en liefhebber van Ziyech.

   1. Zlatan4ever

    Ziyech is “goud” waard en wij moeten hem onvoowaardelijk steunen ? Dat is niet politiek correct AB ? Waarom al die superlatieven terwijl hij dat nog nooit heeft waargemaakt of verdiend…

     1. Zlatan4ever

      Een mening die niet gestoeld is op feiten. Heeft Ziyech ons kampioen gemaakt? De beker laten winnen ? De uefacup finale laten winnen ? Niks van dit alles dus hoe zo “goud” waard ?

     2. abajaxbarcelona

      Voor het kijkgenot heeft hij zeker een flinke gouden rand. Dat Ajax nog niets gewonnen heeft met hem staat daar volledig buiten. Voor mij is hij dus goud waard en ik hoop straks platina.

 18. Hazez

  Klaassen is een harde werken niet meer niet minder jammer dat hij niet geslaagd is in engeland maar ik zie niet dat hij nu een meer waarden zou zijn voor ajax

Comments are closed.