‘Dijks voor vijf seizoenen naar Bologna’

Mitchell Dijks vertrekt na dit seizoen definitief bij Ajax en gaat volgens De Telegraaf een vijfjarig contract ondertekenen bij het Italiaanse Bologna. Dijks en zijn zaakwaarnemer Dick van Burik zijn met de huidige nummer dertien van de Serie A op een haar na rond over een verbintenis en zodra de laatste details goed op papier zijn gezet, zal de deal wereldkundig worden gemaakt.

Binnen Ajax wordt de linkervleugelverdediger geprezen om zijn loyaliteit. Na een verhuur aan Norwich City waren er afgelopen zomer meerdere clubs in Dijks geïnteresseerd, maar uiteindelijk blokkeerden directeur spelerszaken Marc Overmars en trainer Marcel Keizer een transfer, omdat Overmars er niet in slaagde een nieuwe linksback aan te trekken. Na het aantrekken van Nicolas Tagliafico was het voor Dijks duidelijk dat zijn toekomst niet bij Ajax ligt. Bologna is gecharmeerd van Dijks en uit de verbintenis van vijf jaar (en het riante salaris) blijkt de waardering, die hij bij Ajax miste.

Related posts

39 Comments

 1. Charka53

  Fijn voor deze echte Ajacied die er altijd stond als het nodig was ik wens hem veel succes daar in Italie.

 2. De seijs

  Succes Mitchell met jou mooie nieuwe club. Hoop echt voor jou dat je het gaat maken daar. Bedankt ajacied ???

  1. Iamsterdam2015

   Ik zal hem ook niet missen maar qua mentaliteit is het een topper. Helaas was dat niet genoeg!!!!

   1. jood84

    mentaliteit was prima maar technisch gezien en op talent beoordeeld was het niet Ajax waardig.

   1. jood84

    Ja succes wensen mag, Maar ik lees dingen als een echte ajacied etc… als dit een echte ajacied is dan begint het wel heel treurig te worden

    1. Iamsterdam2015

     Qua karaketer en inzet en gedrevenheid en doorzettingsvermogen vind ik het een topper. Ga er maar aan staan als je weet dat je kansloos vemt maar toch iedere keer die inzet toont. Ja…. dan ben je voor mij een top Ajaxied. Of Zie je liever een piepende Gudelj en bazoer?!?!?

     1. Litmanen

      Je hebt gelijk. Volgens sommigen hier ben je alleen een echte Ajacied als je een scorende, aanvallende speler bent die voor twintig miljoen verkocht wordt.

      Het zou zo maar kunnen dat Dijks straks een basisplaats in Italië verdient. Strootman vonden ze daar ook geweldig en spelers als de Vrij.

      Onze “echte” Ajacied Klaassen kan opgehaald worden van de bank in Engeland voor de fooi van 12,5 miljoen.
      Dus wat is voetbalwijsheid…

 3. Iamsterdam2015

  Ondanks dat hij te kort komt stond hij er altijd zonder gemok of gemor!!!! Ook al kreeg hij verl commentaar ( kijk Hakim zo kan het ook) succes kerel. Ook al kom je te kort, je hebt de mentaliteit van een echte Ajacied!!!!

 4. Jimmy1971

  In Italie hoeft hij geen voorzetten te geven , daar wordt je alleen op verdedigen beoordeeld , lijkt dus een prima keus !
  Succes , je was voor de rest een voorbeeldspeler !

 5. JohnDoe77

  Super leuk voor hem! Knap dat Ajax zo’n goed dvdtje heeft kunnen samenstellen dat Bologna erin trapt! ?

 6. Brokamp

  Prachtig voor Mitchel. Laten we hopen dat het daar goed met hem gaat. Succes man.?⚽️?⚽️?⚽️

 7. Zlatan4ever

  Mitchel Dijks heeft deze overgang dik verdiend. Misschien niet de allerbeste speler die een Ajax-shirt heeft gedragen,maar wel een een voorbeeldige prof.
  Dat zie je tegenwoordig niet meer,zeker niet bij die jonge verwende gastjes……

 8. Widi

  Lekker geldverdienen in een heerlijk klimaat en een nieuwe cultuur leren kennen. In veel opzichtend verrijkend. Ik gun het je van harte en ik ben ook blij dat we jou niet meer hoeven op te stellen.

Comments are closed.