Ajax O19 wint mini-klassieker: 3-2

Ajax O19 heeft in eigen huis de mini-klassieker weten te winnen. Feyenoord werd ondanks een 1-2 achterstand bij rust met 3-2 verslagen. De mini-Klassieker was life te volgen via het YouTube kanaal van Ajax. Voor Ajax scoorden Danilo Pereira, Noa Lang en Jurgen Ekkelenkamp. Door de overwinning blijft de ploeg van John Heitinga koploper in de beloftencompetitie.

Opstelling Ajax O19: Issaam El Maach; Sergino Dest, Liam van Gelderen, Boy Kemper (72. Jurriën Timber), Mitchel Bakker (46. Saku Ylätupa); Jasper ter Heide, Jürgen Ekkelenkamp, Ryan Gravenberch, Ché Nunnely (82. Brian Brobbey), Danilo Pereira (90. Szabolcs Schön), Noa Lang

Related posts

56 Comments

  1. De Ajacied

   Zo hoogstaand was het allemaal niet,
   Maar de punten zijn in Amsterdam gebleven,
   Zoals het hoort
   ❌❌❌

   1. abajaxbarcelona

    Volgens mij zit alles wat Ajax is in een dip. Maar je moet het wel willen (kunnen?) zien. Alleen naar de punten kijken is niet echt des Ajax.

    1. Peter kopsterk

     Nee dat weet ik,maar als trainer wil je die klassieker wel winnen terwijl het in feite om de ontwikkeling van de spelers gaat en ook het tactisch gedeelte

   1. abajaxbarcelona

    Algemene conclusie van meerdere mensen: er was geen lijn in te ontdekken. Mooi voor elkaar Johnnie-boy.

    1. Widi

     Vooral de aanvoerder/centrumverdediger was dramatisch. Die heeft duidelijk nog niets aan Johnnie gehad. Ik heb daar in een ander topic al over geschreven.

     1. Widi

      Hij gaat ook niet even naar de coach van 010. Dat deed John Bosman dan maar. Die is er nu bijgezet. Heitinga lijkt wel een autist.

     2. Widi

      Tussen hem en Witsche was dat feitelijk zo. Daarom ging het ook veel beter. Maar ik heb bosman ook niet zien coachen. En ik was wat afgeleid door een soort Jiskefet scene achter mij op de tribune. Ik heb echt twee keer omgekeken of het niet echt Michel Romeijn was

     3. abajaxbarcelona

      Denk dat het het duo Overmars vd Sar was. Denk dat ze beter zijn in imiteren dan de juiste persoon op de juiste plek zetten. Ze laten de beste man verkassen naar Ajax1 zonder degelijke opvolging. Ongelooflijk dat Heitinga nog op dat plekje zit. Keizer hebben ze voor minder opzij gezet.

     4. Widi

      De opleiding mag wel een injectie. 3 tot 5 topjeugdtrainers erbij. Wiel Coerver weer van zolder halen. Veel spelers missen heel veel basis. Er zijn er geen drie die een goede sliding beheersen. Dat overkwam die Bilal van 010 ook. Die wou echt de bal spelen, maar weet gewoon totaal niet hoe je een sliding uitvoert.

     5. -buitenkantje rechts-

      In de jeugd wordt gehamerd op positiespel en tactiek.. Fysieke duels worden geschuwd, met als excuus dat je niemand mag blesseren. Ik heb trainingen gezien, waarbij de trainer de spelers straftraining gaf na een sliding.
      Balbezit is heilig.. een pingelaartje die 3 man passeert en daarna een verkeerde pass geeft wordt uitgescholden. Liever de zekere oplossing.. We verliezen het voetbal dat vroeger op pleintjes en veldjes wed geleerd.

     6. Brokamp

      Was vorige week ook al slecht, werd niet voor niets in de rust gewisseld. De prestaties zijn erg matig. Hopelijk komt er volgend seizoen iemand anders voor devgroep te staan. Want die Heitinga gaat ze echt niet beter maken.

 1. Zlatan4ever

  Ik begrijp de anti-Heitinga correspondentie niet zo….
  Staat hij met zijn team onderaan of zo ? Wat is dit voor gezever ?
  Bovenaan in de competitie en de kakkerlakken verslagen.
  Wat is het probleem ?

  1. Widi

   Het probleem is, Zlatan, dat Heitinga een baantje heeft gekregen. Hij is er niet omdat hij zo goed is. En hij is ook echt niet goed. Onze jeugdspelers moeten de beste trainers hebben die gevonden kunnen worden. Geen uitgevoetbalde oud-spelers die aan een baantje geholpen moeten worden. Als je alleen naar de ranglijst kijkt, mis je heel veel.

 2. Moosie

  Ik vind de spelopvatting sws onbegrijpelijk de hele tactische opzet is veranderd ze zijn in europa ook al uitgeschakeld.
  Pressing niet gezien ,diep strak inspelen niet gezien.
  Slidings kunnen ze niet bij de eerste tegencoal totaal verkeerde veldbezetting en bij de tweede hadden ze tijd genoeg om met thuis te bellen voordat ze scoorde.
  Op dit 11tal hoort een Arnold Muhren te staan daarom was ik huiverig om Witsche daar weg te halen.

  1. abajaxbarcelona

   Het is wel knap om in zo korte tijd je negatieve stempel te kunnen drukken op een elftal dat gewoon heel mooi en leuk voetbal speelde. Ik denk dat Heitinga alle schriftjes van Spijkerman heeft overgenomen.

 3. EugAjax

  Klasse mannen. Veel kritiek op jullie. Vooral op jullie coach. Aan de andere kant kunnen er zomaar weer 3-4 doorstromen naar Ajax 1. En misschien ook nog een kampioenschap. Tot ziens in Arena, de Johan Cruijff Arena??

   1. EugAjax

    Vind ik moeilijk beoordelen, juist die laatste stap is vaak de lastigste. Maar kandidaten
    Keeper El Maach, Bakker, Che, Lang, Danilo en Ekkelenkamp zou ik in eerste instantie noemen.

    1. EugAjax

     Maar interessanter is wie jij kans geeft op doorstroming. Ook Widi en Brokamp hoor ik graag hierover ,want die zien heel veel is mijn indruk.

     1. -buitenkantje rechts-

      Op dit ogenblik vind ik niemand goed genoeg van Ajax O19.. Er zijn 2 bij wie ik hoop dat ze nog stappen gaan maken. Danilo en Ekkelenkamp..

     2. Widi

      Gravenberch is eigenlijk een lichting jonger. Die kan ver komen. Zelf vind ik Che erg goed. Die speelt af en toe nog mee.

   1. EugAjax

    AB nergens staat dat ik spel goed vind, nergens staat dat kritiek terecht of onterecht is. Ik constateer alleen. En over die mationaliteiten is al genoeg gezegd. Ik kan wel weer herhalen hoe dat komt maar dan word je weer boos. Wen er maar aan nu ze Bergkamp hebben weg gedaan. En nee ik ben daar ook niet mee eens.
    Overmars en Sar gaan Ajax runnen op de Engelse manier. Is niet jouw manier is ook niet de mijne, hey eens hahaha, maar neemt niet weg dat het succesvol zou kunnen zijn. Dus ik blijf ze open minded volgen.

    1. abajaxbarcelona

     Jij schrijft “klasse mannen” ik zeg dat ik geen klasse heb gezien. Verder heb ik een mening over de vele buitenlandse jeugd, klopt, vind ik belachelijk, klopt. Ben ik dan boos? Dat Bergkamp weg is vind ik trouwens een hele goede zet, er zijn er nog minimaal twee te gaan. Ajax zit niet te wachten op de Engelse school. Successen zijn voor mij niet bepalend door resultaat. Eerst mooi en attractief voetbal, dan komt resultaat vanzelf. Niet andersom.

     1. EugAjax

      Je kan ook winnen met slecht spel. Klasse is voor de driepunter tegen aartsrivaal, altijd lekker. Ik zeg niet dat je boos bent, maar evt word als ik weer over Bergkamp begin, dat ligt gevoelig bij je (ivm Jonk) maar goed te zien dat ik het verkeerd heb. Jij stond idd te juichen dat Bergkamp weg is gedaan door Overmars en Sar, en dat is nou net noet te rijmen met je kritiek op de vele buitenlandse aankopen nadien.
      Dat zag je mijlenver aankomen. Je had dus beter voor Bergkamp kunnen zijn die zit dichter tegen jouw idealen aan zoals jij Ajax ziet. Door bril van Cruijff. Is geen veroordeling ergo ik ben het daar mee eens.
      Waar wij het niet mee eens zijn is over visie Bergkamp en hoe hij zich gedragen heeft in verleden.

      Nu hebben Overmars en Sar de macht en nu gaat de club op zijn Engels gerund worden. Zag je ook van mijlenver aankomen.
      En mbt laatste twee zinnen. Ik weet wat je hiermee zegt. Ik ben het tot op bepaalde hoogte eens, alleen soms schrijf je zo dat als Ajax niet goed speelt dat ze dan maar moeten verliezen?
      Nou zo zit ik niet in elkaar.
      Nogmaals
      Resultaat zonder kwaliteit is saai maar kwaliteit zonder resultaat is onzinnig.
      Ajax is topsport en topsport gaat om winnen heel duidelijk lijkt me.
      Maw niet goedschiks (altijd eerst idd zo proberen) dan maar kwaadschiks.

 4. abajaxbarcelona

  Ik kan genieten van prachtige acties en neem dan een 4-3 verlies op de koop toe omdat het dan duidelijk is dat het merendeels goed zal uitpakken. Ajax in de glorietijd won ook niet elke wedstrijd maar elke wedstrijd kon je wel genieten. Kwaliteit geeft dus automatisch resultaat.

  1. EugAjax

   Ik kan daar ook van genieten natuurlijk en ik wil ook dat Ajax dat ten allen tijden nastreeft, alleen grootste verachil tussen ons is ik neem nooit een nederlaag op de koop toe ondanks een evt spectaculaire 4-3 bijv.
   Eerlijkheid gebied te zeggen dat bij Ajax – FC Groningen 5-5 in jaren 80 nog altijd op mijn netvlies staat ?.
   Dus bij een evt gelijkspel zou ik er wsl beter mee kunnen omgaan.
   Ik kan alleen absoluut niet tegen verliezen, zelf niet maar ook bij Ajax niet?.

   1. abajaxbarcelona

    Dan is er veel ruimte voor persoonlijke verbetering. Verliezen hoeft niet erg te zijn.

    1. EugAjax

     Die ruimte is er ook hahaha. AB. Het begon al in jaren 80, toen ik jong was. Uitschakeling Celtic thuis net na wissel Johan. Janken janken die avond??
     Tegenwoordig is dat wel minder erg hoor maar wel flink charijnig als het fout afloopt. Bijv EL finale. Echt weken ziek van geweest. Zo een kans op Europese beker weer eens en dan eigenlijk kansloos zo zonde. Ach eerst maar weer eens PEC uit vanmiddag. Nu moeten ze het laten zien

 5. abajaxbarcelona

  Op het moment dat ik ziek word van een uitslag moet ik een andere hobby zoeken. Zijn zo ongelooflijk veel meer belangrijkere zaken in het leven. Ik word wel kwaad als mensen zaken verkloten zoals nu al tijden aan de gang is bij Ajax.

Comments are closed.