Spijkerman als assistent aan de slag bij FC Groningen

Hennie Spijkerman heeft een maand na zijn ontslag bij Ajax een nieuwe club gevonden en gaat in het nieuwe seizoen als assistent-trainer aan de slag bij FC Groningen naast de nieuw aangestelde hoofdtrainer Danny Buijs. Spijkerman werkte tussen 2006 en 2008 en tussen 2011 en januari 2018 bij Ajax als assistent-trainer. Daarvoor werkte hij onder meer bij VVV-Venlo, PEC Zwolle en FC Emmen. 

Bron: FC Groningen

Related posts

102 Comments

    1. Moosie

      Ik zal het ze zeggen mijn boerenvrienden zijn wel heel blij met Zeefuik met afstand de beste speler op dit moment waar ik dan weer heel hard om moet lachen

          1. abajaxbarcelona

            Al eerder gezegd: die jongen moet een tijdje op het middenveld spelen en dan terug naar de verdediging. Wordt hij veel beter van.

        1. Charka53

          Hij is hier toch niet afgebrand , hij is net niet goed voor Ajax 1 en als hij zijn zenuwen wat in bedwang kan houden is het een meer dan behoorlijke speler voor een goede club in onze competitie.

  1. EugAjax

    Succes Spijkerman. Veel kritiek gekregen en op het laatst was ik het merendeel eens. Echter meegewerkt aan de laatste vier schalen dat moet assistent Schreuder nog maar zien te bewerkstelligen. Dus toch bedankt voor bewezen diensten. Vakman als Frank de Boer wist je wel te waarderen. En terecht! Dat je FC Groningen er maar weer bovenop mag helpen?

      1. EugAjax

        Klopt dat hij geen specifieke Ajax assistent is. Zijn rol werd in de jaren te groot (qua invloed op spel eens). Alleen onder De Boer had hij meer een organisatorische takenpakket en daar lag zijn specialiteit. Ik geef toe te lang bij Ajax gebleven, maar ik gun hem mooie club en dat is de FC in het noorden

        1. Moosie

          Dat klopt ik woon in het noorden en ze zijn niet blij ze hebben juist aanvallende impulsen nodig maar de nijland is ook een mongool

          1. EugAjax

            Nijland is in mijn optiek te lang gebleven bij Groningen en in die jaren teveel in zichzelf zijn gaan geloven. De man heeft in begin behoorlijk goed werk gedaan voor die club. Nu is het al jaren een janboel. Stadion zit ook nauwelijks vol. Zeer veel lege plekken.

          2. abajaxbarcelona

            Spojkerman is met PEC en veren weggestuurd bij Zwolle vanwege zijn dramatische verdedigende tactiek. Ongelooflijk dat Groningen de gok neemt met hem. Hij zal best zijn kwaliteiten hebben maar je moet hem ver weg houden van tactische beslissingen.

          3. abajaxbarcelona

            Danny Buijs, 35 jaar, nu trainer Kozakken Boys …….. goh wie zal straks de meeste invloed hebben op de speelwijze. Tribunes zijn nu al verre van vol, straks helemaal leeg.

          4. Amoebe

            Hij is assistent he…geen hoofdtrainer.

            Als het dramatisch blijft de hoofdtrsiner aansprakelijk.

            Een assistent is toch alleen een klankbord….of doe ik hrm nu tekort?

  2. Jimmy1971

    Succes daar , je was niet mijn favoriet maar er was ook zeker weinig op je aan te merken ..

  3. Zlatan4ever

    Hij was toch betrokken bij een paar kampioenschappen zo hij zal toch iets in zijn mars hebben

    1. Litmanen

      Frank de Boer was heel blij met hem, Bosz zag het niet in hem zitten. Was verstandiger geweest hem toen al bij Jong te zetten.
      Als je ziet hoe Spijkerman hier is afgeslacht, niet normaal, maar ja, hier de norm.

      1. abajaxbarcelona

        Ongelooflijk he, echt schandalig. Dan te bedenken dat er ook mensen hier zijn die zelfs elke wedstrijd met een schriftje op hun schoot zitten om bij te houden hoeveel passjes van Ziyech niet aankomen om hem vervolgens hier op het forum volledig af te branden. Dat is toch niet normaal? Lijkt wel beetje ziekelijk.

          1. abajaxbarcelona

            He lul, niet mee bemoeien als grote mensen praten. Pubers horen daar buiten te blijven. Computertje uit en onder de dekens met je teddybeer en bek houden.

          2. BobbyHaarms

            Kappen Litmanen, of iets wel of niet door de beugel kan tot daar aan toe, maar ga niet als een kind staan piepen om een reactie van de redactie terwijl er hier wel meer zijn die zich heiliger voordoen dan de Paus. Dat is nog erger dan smeken om likes.

          3. Litmanen

            Vreemd he Bobby. Voor het eerst in maanden heb ik een keer teruggehouden en de heren klagen direct zodat ik een waarschuwing krijg.

            Wat denk je zelf, wie de bal kaatst…..

          4. abajaxbarcelona

            Beste Litmanen, speciaal voor jou: #€&@%(*+¥£§ en dan voor de rest van je leven.

          5. abajaxbarcelona

            Goh, wil je de echte woorden weten? Hiermee kan je niet naar Fred he, jammer voor je. Maar joh, blijf het vuurtje brandend houden anders heb je niets meer om tegenaan te schoppen.

          6. abajaxbarcelona

            Wat wil je nou? Moet je email van Fred hebben, zijn huisadres, facebook. Inderdaad puur NSB gedrag van een gestoord persoon. Best wel zielig maar ik heb geen medelijden met verraders, Marokkanen haters, blinde mensen mbt Ajax. Ff kijken …… volgens Litmanen vast weer gescholden.

          7. Litmanen

            Jongetje toch, wat maak je je weer druk. Denk toch aan je zwakke hart.
            En maar schelden en maar schelden…..
            Het gaat maar door.
            Weer zo’n inhoudelijke bijdrage van ons narcistje.

          8. abajaxbarcelona

            Gelukkig bewijs jij je domheid keer op keer. Best geinig en leuk tijdverdrijf voor me. Vwb mijn hart, je zou willen dat dat van jou dezelfde conditie had maar dat ga je voor geen meter redden. Jij bent zo goed in onthouden wat ik allemaal hier gezegd heb. Dan zou je moeten weten welke sport ik heb beoefend en op welke wijze ik mijn conditie op peil blijf houden. Maar ik vrees dat je wat selectief de informatie tot je neemt. Vergeet Fred er niet op te wijzen dat ik je in deze bihdrage dom heb genoemd. Voor een NSB Man ui5cStaphorst vast een onverkwikkelijke zaak. Oh ja, je hebt speciale Ziyech schriftjes. Koop er eentje voor je turflijstjes. Helaas zijn ze niet erkrijgbaar met de foto van Veltman, sorry.

          9. De seijs

            Echt wat een eikel ben jij. Echt triest. Jij moet echt nog steeds gepest worden in jou omgeving. Echt hier ajaxfanzone is jou uitlaatklep. Triest

          10. abajaxbarcelona

            Nee hoor, omgeving is erg blij met mij. Kan jij je niets bij voorstellen he SS. Mensen die jij een eikel noemt zijn in de gewone, eerlijke niet racistische wereld gewoon erg gewild. Tsja, dat zal jij nooit meemaken op je SS zolderkamertje met je NSB vriendje op afstand. Slaap ze en ……. handjes boven de dekens he.

          11. De seijs

            Abje burn-out jij bent de enige echte racist hier op het forum. Met je eigen volk eerst. Zijn toch echt je eigen woorden hier. Jij wil geen buitenlanders bij ajax. Alleen maar Nederlanders. Triest ben jij. En een grote leugenaar. Opruier! Sinds jij hier weer mag zijn op het forum na je ban, is de sfeer echt tot het nulpunt gedaald. triest! !

          12. Moosie

            Nee hoor SSeis jij bent de persoon die sinds zijn komst op dit forum de sfeer hier tot een dieptepunt hebt doen dalen.
            Je maakte je al bekent als racist met je teksten over asielzoekers een jaar geleden maar dat was je vast vergeten.
            Verder heb je een aantal iconen van onze club in je drang om populair te doen belachelijk lopen maken zoals het seniel noemen van Sjakie Swart.
            Daar komt dan nog bij dat je het grappig vindt om grappig te doen over en tegen mensen die kanker hebben.
            Je hebt jezelf in je voet geschoten door te denken dat je in nietmanen en eug vrienden had maar eug nam gelukkig meteen afstand van jouw walgelijke teksten en nietmanen misbruikt je in zijn streven om een aantal van ons te irriteren.
            Als je een vent was deed je dit onder je eigen naam of kwam je iig met een paar vrienden naar het stadion om het op de ouderwetse manier op te lossen maar blijkbaar heb je dus anoniem een grote bek maar ben je dus te laf om het midden in onze bek te doen.
            En dan te bedenken dat ik een 47 jarige kankerpatient ben en AB volgens jou een sukkel is met een burnout.
            Voor iemand zo stoer als jij moet dat dus geen probleem zijn.
            Dus nou een keer geen anonieme aangifte doen je niet veschuilen achter je toetsenbord maar wees een kerel.
            Zeg maar wanneer en waar je het wil uitpraten als mannen.
            Of houdt gewoon je misselijkmakende kutkop dicht flikker en op van het forum.

          13. abajaxbarcelona

            En wederom zo’n fijngevoelige verwijzing naar de conditie van een kanker patiënt.
            Wederom zal dit zonder gevolgen blij en. Wederom al stilte de grote meerderheid zijn.wederom zal het forum mij ernstig teleurstellen. Wederom blijf ik hier wel op reageren. Bijna, let wel bijna, zou je het bericht willen lezen dat …………….

          14. Moosie

            Nee hoor SSeis jij bent de persoon die sinds zijn komst op dit forum de sfeer hier tot een dieptepunt hebt doen dalen.
            Je maakte je al bekent als racist met je teksten over asielzoekers een jaar geleden maar dat was je vast vergeten.
            Verder heb je een aantal iconen van onze club in je drang om populair te doen belachelijk lopen maken zoals het seniel noemen van Sjakie Swart.
            Daar komt dan nog bij dat je het grappig vindt om grappig te doen over en tegen mensen die kanker hebben.
            Je hebt jezelf in je voet geschoten door te denken dat je in nietmanen en eug vrienden had maar eug nam gelukkig meteen afstand van jouw walgelijke teksten en nietmanen misbruikt je in zijn streven om een aantal van ons te irriteren.
            Als je een vent was deed je dit onder je eigen naam of kwam je iig met een paar vrienden naar het stadion om het op de ouderwetse manier op te lossen maar blijkbaar heb je dus anoniem een grote bek maar ben je dus te laf om het midden in onze bek te doen.
            En dan te bedenken dat ik een 47 jarige kankerpatient ben en AB volgens jou een sukkel is met een burnout.
            Voor iemand zo stoer als jij moet dat dus geen probleem zijn.
            Dus nou een keer geen anonieme aangifte doen je niet veschuilen achter je toetsenbord maar wees een kerel.
            Zeg maar wanneer en waar je het wil uitpraten als mannen.
            Of houdt gewoon je misselijkmakende kutkop dicht flikker en op van het forum.

          15. Moosie

            Ach voor het geval je het niet snapt staat het er 2 keer kun je het rustig nog een aantal keer lezen met je autistische kutkop

          16. Litmanen

            Ach, de week was nog niet voorbij.
            En ja hoor, daar kwam Moosie weer met zijn kanker om de hoek.
            Ga nou eerst eens melden hoeveel jongens en meisjes je verslaafd hebt gemaakt aan de drugs voordat je weer met je lulverhaal komt.

            Hoeveel ouders zullen jou niet vervloeken om je drugshandel destijds.
            Nou ik ben er een van, dan weet je dat.

            En dat ook nog trots melden hier. Ziek in je kop ben je!

          17. abajaxbarcelona

            Selectief lezen heet dat. Je SS vriendje blijft maar kuchen maar dat is natuurlijk normaal. Als hier iemand wordt uitgemaakt voor kankerlul is de wereld te klein vwb de (terechte) reacties. Als SS met zijn uche uche opmerkingen iemand met kanker kwetst dan is het stil en is het normaal. Wie zijn er nu ziek in het hoofd. Verder is het misschien verstandig je eerst te verdiepen in het verschil tussen hard en soft drugs en wat wel en niet legaal is. Ben jij tegen de legale verkoop dan moet je je grieven uiten in Den Haag. Je zet jezelf met je Staphorst mening nu steeds verder voor lul. Maar ja dat vinden we inmiddels niet meer raar en zelfs niet meer bijzonder, dat vinden wij normaal.

          18. Litmanen

            Wel eens gehoord van kinderen die verslaafd zijn aan het blowen?
            O nee, jullie komen niet verder dan deze app, dus dan mis de meeste relevante nieuwtjes.
            AB verdedigt nu dus de drugsdealer. Ook weer duidelijk.
            Eigen volk eerst en drugs, moet allemaal kunnen hier.
            Sjonge, wat een niveau…

          19. abajaxbarcelona

            Beste eikel (bij nick noemen doe ik niet meer, dat zou een belediging zijn voor de echte), fijn te lezen dat jij meegaat in het “eigen volk eerst” illusie van SS. Hiermee geef je 100% zekerheid dat jullue dezelfde gedachten hebben. Ik heb nog meer medelijden met de groep asielzoekers die jij zegt te helpen. Ze moesten eens weten wat voor walgelijk figuur jij bent samen met SS. Ze zouden heel hard van je weglopen. Misschien kan je een afspraak samen met SS maken, ik ben graag bij het goede gesprek face to face.

          20. De seijs

            Litmanen wat jij hier aanhaalt daarmee sla jij de spijker op zijn kop wat betreft moosie. Ik zal hier zeker eenkeer op doorgaan wat jij hier vertelt. Hij is voor mij (moosie) (en van vele) het laagste van het laagste uitschot wat er maar rond loopt op deze aardkloot. En de mensen die hem sterkte wensen met zijn ziekte die moeten wat mij betreft maar eens heel goed nadenken, met moosie sterkte wensen met zijn ziekte!

          21. De seijs

            Hè hij kan niet eens naar de arena komen. En hij is het zelfde als jou. Hoop bla bla maar op komen dagen ho maar. Ach jullie zijn van het zelfde laken en pak. Maar dat vind jij wel prettig jij hebt nog nooit een vriend gehad abje burn-out eigen volk eerst. Je probeert telkens hier iemand mee te krijgen . En dat valt ook op ja!

        1. Moosie

          Ten eerste kun je niet verslaafd raken dat is alleen psychisch en niet lichamelijk dus niet verslavend.
          Ten tweede kun je kolere krijgen.
          En SSeis any time any place

          1. Litmanen

            Fijn docter Pipi. Dus kinderen psychisch verslaafd maken is niet erg.
            Kun je zien dat jij psychisch ziek bent.
            Probeer je eens te verdiepen in wat ouders meemaken met tieners die niet van dat spul kunnen afblijven.

            En daar heb jij je brood mee verdiend. Wat zullen jouw kinderen (als je die hebt) later trots zijn op hun pappie.
            Gatverdarrie, wat ben jij een engerd.
            En verder zal ik je totaal negeren hier, dan weet je dat vast.
            En dat geldt ook voor je billenmaatjes AB en Dickst.

          2. abajaxbarcelona

            Ik moet zeggen eikeltje, billenmaatjes is echt een hele normale discussievorm voor iemand uit Staphorst. Jij moet een incest kindje zijn. Had je vader het maar anaal gedaan bij je moeder dan was het hier een stuk rustiger geweest.

          3. abajaxbarcelona

            Oh ja, naast zijn ziekte heeft Moosie hier ook melding gemaakt van de geboorte van zijn lieve dochter. Wel op blijven letten natuurlijk. Je kon dit vooral afleiden uit de tijdstippen dat Moosie merendeels online was. De kleine slaapt nu duidelijk beter door ?

          4. Moosie

            Je verkoopt in een shop niet onder de 18 jaar dus over welke tieners heb je het in hemelsnaam.
            Daar komt nog bij dat in jouw redenatie elke kroegbaas ook een moordenaar is omdat alcohol wel verslavend is en er elk jaar wel tientallen alcohol verkeersdoden zijn.
            Ik dacht eigenlijk dat de ouders van ontspoorde jongeren maar eerst eens goed naar zichzelf moeten kijken en hun rol in het verhaal.
            Verder denk ik dat ik en mijn billemaatjes het erg op prijs zullen stellen als je idd nou eens en voor altijd die grafbek van je dicht zou kunnen houden tegen ons maar dat lukt dat ene gefrustreerde hersencelletje van jou toch niet ben ik bang voor.
            En SSeis ik laat het je wel weten joh wanneer ik weer bij het stadion ben.
            En ja AB prinsesje slaapt heerlijk door en papa is coldturkey van zijn pijnmedicatie aan het afkicken komt helemaal goed hier ouwe een smiley dan 🙂

          5. abajaxbarcelona

            Volgens de visie van SIE zijn supermarkten, benzinestations etc ook een moordenaarsbende. Volgens mij zijn sigaretten zeer verslavend en ongelooflijk dodelijk. Eigenlijk is de regering de massamoordenaar met de accijnsen en dus het rijk worden aan verslavende producten.

  4. AFCA my World

    Jammer dat groningen volgend jaar in de jupiler league speelt met hem als assistent , hij wil bergkramp ook nog als eigen assistent ! ⚽️

    1. JohnDoe77

      Flauw en grove onderschatting van zijn verdiensten voor Ajax. Jij hebt werkelijk geen idee hoe dat ging bij trainingen, besprekingen, etc. Frank droeg hem op handen en vond hem super belangrijk in het behalen van de vier titels. Je hoeft niet altijd een extreme mening te hebben hoor, vooral niet zonder onderbouwing! De chemie was een jaar of twee geleden op, dus met Keizer hadden er meer vernieuwingen moeten komen, dat ging mis.

      1. Widi

        Ik weet niet tegen wie je praat JD. Zou tegen mij kunnen zijn. In dat geval: ik heb geen idee hoe het bij trainingen ging? Goh.

  5. Brokamp

    Ja Widi zo gaat dat in het voetbal, deze man is gewoon over de datum. Hij had 5 jaar geleden moeten stoppen en van zijn pensioen gaan genieten. Ze geilen allemaal op het baantje en een dik salaris. Je hoort nooit eens genoeg is genoeg.

  6. -buitenkantje rechts-

    Spijkerman is de man achter het positiespel van Frank de Boer.. Kan me wel voorstellen dat Groningen iemand kan gebruiken die lijn in de organisatie en het voetbal brengt. Groningen beseft dat het vanaf 0 moet beginnen. Misschien is Spijkerman daarvoor erg bruikbaar.
    Zelf was ik op 67 jarige leeftijd lekker gaan genieten van kids en kleinkids..

      1. -buitenkantje rechts-

        Heb je ze de laatste tijd zien spelen? Lijkt nergens naar.. Anarchie onder spelers.. chaos. Is afwachten, maar denk dat Spijkerman daar best goed wetk kan doen.

        1. abajaxbarcelona

          Ik hoop het voor ze maar zoals je leest heb ik er weinig tot geen vertrouwen en geloof in.

  7. Marc Overdwars

    Haha, het lijkt op die foto wel alsof Bergkamp de hand op Spijkerman legt.

    Hoe mooi symbolisch….

  8. JohnDoe77

    Mooi, scheelt weet WW! Maar succes Hennie, bij Ajax was de chemie helaas op. Wel bedankt voor je rol in de behaalde titels, Frank gaf vaak genoeg aan hoe belangrijk ook jij hierin geweest bent!

  9. Mijn Club

    Hoi, ik dacht … ik meld me maar weer eens. Tot ik al die verwensingen weer zag 🙁
    Het verandert blijkbaar ook nooit hier op dit forum.
    Nou, tot over een maand of zo maar weer een keer.
    Gegroet.
    (En uiteraard zijn er gelukkig ook mensen hier die inhoudelijk WEL wat te zeggen hebben)

    1. Moosie

      eerlijk gezegd baal ik enorm van deze situatie maar moet ik de grappen van uche uche dan maar over mijn kant laten gaan ?

      1. Yindi

        Moosie, ik denk het laatste. Dus niet meer op reageren. Gewoon boven staan. Is ook beter voor jou en dit forum. Inhoudelijk allemaal van nul en gene waarde. Men smijt weer een aantal scheldwoorden op dit forum en daarna zitten ze geil te wachten op reacties. Gun ze dat niet.

        1. -buitenkantje rechts-

          Eens Yindi.. Als ik op iedere onnozele reactie zou moeten reageren heb ik daar een halve dagtaak aan. Geen zin in en geen tijd voor. Gewoon lekker af en toe over Ajax en andere leuke zaken lullen.
          Leren negeren..

          1. Moosie

            ik hoop dat jullie wel begrijpen dat ik hier iets principiëler in sta maar ik zal jullie mening ook zeker overwegen wordt er ook moe van krijg je zon kieft gevoel

          2. -buitenkantje rechts-

            Probleem is dat je niks verandert Moosie.. Seijs reageert al zo vanaf dat ik op dit forum zit sinds maart 2015.. Nu bijna 3 jr later nog steeds dezelfde tenenkrommende en zuigende reacties.. Heb er ook een tijd tegen aan geschopt. Helpt niks. Vermoed dat hij er zelfs genoegen in schept als je reageert. Begrijp AB wel, maar denk dat hij alleen maar voor nog meer olie zorgt op het vuur. Voordat je het weet bestaat dan ieder topic voir 75% uit scheldpartijen. Wat je bereikt is dat mensen geen zin meer hebben om te reageren en wegblijven. Jammer! Hoe meer (verschillende) stemmen hoe leuker het forum..

          3. abajaxbarcelona

            Ik neem het mij telkens weer voor BR, echt maar ik kan zo godvergeten slecht tegen onrecht en valsheid. Brengt bij mij helaas ook minder leuke kanten naar boven. Vooral die gluiperige opmerkingen van SS kan ik totaal niet hebben. Ik zou hem echt heel graag alsnog ontmoeten. Niet om te matten, maar om hem te zien. Daar krijgt hij al spijt genoeg van. Maar hij blijft op zijn zolderkamertje verwijzen naar 2 jaar terug. Geintje van Hillegom.

Comments are closed.