There are no ads, please add some


Lang: ‘Veel feyenoord-spelers zijn stiekem voor Ajax’

Noa Lang maakte in 2013 de overstap van de jeugdopleiding van feyenoord naar Ajax en dat was voor de speler geen vreemde overstap daar Lang al zijn hele leven voor Ajax is. In gesprek met Elf Voetbal laat de speler van Jong Ajax weten dat hij zeker niet de enige is die warme gevoelens heeft voor de grote club uit Amsterdam.

‘Toen ik als kleine jongen bij feyenoord ging spelen waarschuwde mijn moeder de trainers: ‘Hij is wel voor Ajax hoor, is dat een probleem?’ De trainers moesten lachen en zeiden dat ze dat er wel uit zouden krijgen. Dat is ze nooit gelukt want supporter zijn van een club is geen keuze, dat ben je. Natuurlijk greep ik de kans om bij feyenoord te gaan voetballen want ik wilde profvoetballer worden maar uiteindelijk kwam mijn grote droom uit’.

Als speler van feyenoord mocht hij aan het eind van het seizoen de spullen die hij had gedragen en gebruikt had bij de club houden. Zoals de clubkleding en zijn tas. ‘Maar daar had ik weinig mee. Wat moet een fan van Ajax nou met een feyenoord-shirt? Daarom gaf ik het altijd meteen weg aan mijn buren of kinderen uit de buurt. Mijn medespelers hadden wel door dat mijn gevoelens voor Ajax niet zouden veranderen maar er lopen er nog wel meer rond met dezelfde gevoelens maar durven daar niet openlijk voor uit te komen. Dat begrijp ik wel, maar dat is niet hoe ik ben’. Als jeugdspeler merkte Lang al hoe groot de rivaliteit is. ‘Als we tegen feyenoord speelden werd ik voor alles en nog wat uitgemaakt. Maar ik vind dat niet erg. De rivaliteit is prachtig en ik kan er eigenlijk wel van genieten’.

Bron: Elf Voetbal

 


Gerelateerde posts

28 reacties

  1. Ajax 1

   Er kunnen er wel veel stiekem voor Ajax zijn. Er zijn er maar weinig die het niveau hebben van Ajax 😁

    1. Mr Ajax

     We moeten in de oude bijlmerbajes maar een opvangcentrum gaan maken voor al die kakkies die liever bij ons aller Ajax spelen!

 1. TijmenSH

  Zo zie je maar weer dat geen keus is om fan te zijn van een club, alleen is dat bij feyenoord zo omdat het wordt afgedwongen in de jeugd

   1. abajaxbarcelona

    Heb je die havenwerkers wel eens langs de lijn gezien bij de jeugd in Rotterdam? Dan zeg je wel hup 010. 😂

    1. Moosie

     Is bij ons niet anders met als dieptepunt het aanvallen van een jeugdelftal op de toekomst

 2. Zlatan4ever

  Noa is een goed en raseerlijk ventje, hou ik wel van,
  Iederen weet dat je lef moet hebben om in 010 aan te geven dat je Ajacied bent. RESPECT !

 3. AFCA my World

  De beste spelers horen in Amsterdam,en als je dat ben lukt het je ! Dat is logisch ! ⚽️

 4. Brokamp

  Ik hen Noa zaterdag zien spelen onder 19 tegen psv onder 19. Het viel allemaal nog niet mee, van beide zijden niet. Blijkt wel uit de eindstand 0-0. Het loopt niet over van talent in deze groep.

 5. BobbyHaarms

  Waarom sta ik hier niet van te kijken? Die kutkakkerlakken krijgen jaar in jaar uit op hun lazer van Ajax, jeugdtrauma’s krijgen ze ervan. Dan heb je 2 keuzes: Of je gaat aan een touw hangen of je komt er achter dat er niks boven Ajax gaat. Keuze lijkt me niet zo moeilijk. WZAWZDB

Reageren is niet mogelijk.