Opstellingen Ajax – FC Twente

Ajax zal er op gebrand zijn om FC Twente een pak slaag te geven want in Enschede lijkt dat wel heel moeilijk, gezien de twee  punten die we daar de laatste twee keer haalden. Alle tekenen zijn in ieder geval positief;  Ajax heeft de basis elf weer compleet terwijl de bezoekers kampen met veel uitvallers, zelfs de trainer mag vanaf de tribune kijken door zijn gedrag tegen AZ. Wij moeten deze wedstrijd winnen willen we nog kans maken op de titel. Serdar Gözübüyük zal al om 12:30 het startsein voor de wedstrijd geven.

Opstelling Ajax: André Onana; Joël Veltman, Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong, Nico Tagliafico; Donny van de Beek, Lasse Schöne, Hakim Ziyech; David Neres, Klaas Jan Huntelaar, Justin Kluivert

Opstelling FC Twente: NNB

Related posts

161 Comments

  1. De seijs

   Had ten Hag hem maar effe laten banken. Een half wedstrijdje ofzo. Effe laten voelen dat niemand groter is dan de club. En voor het grootste gedeelte van de supporters. Want die staan er altijd.

    1. vak411

     seijs komt amper in het stadion dus moet achter z’n tvtje uitfluiten.. prima sfeertje hier Seijs

     1. De seijs

      Ik ben voor ajax vak411. En als het goed gaat top. Maar als het een tijdje niet goed gaat dan zal ik dat ook zeggen. En Ziyech dat vind ik een topper maar hij moet niet denken dat hij groter is dan ajax of zijn medespelers. Doe maar normaal dan doe je gek genoeg. ?

   1. JohnDoe77

    Wat een rare redenatie. Hij is de meest creatieve speler die we hebben. Samen met Frenkie maakt hij het verschil. Enige wat Ten Hag wel kan doen is hem in de tweede helft wisselen als hij -net als tegen NAC- niet in vorm is en hij loopt te wandelen. Dat is een goede reden en dan laat je hem zien als trainer dat hij moet werken als het op talent niet lukt. Niet vooraf op de bank zetten om te “straffen”, dat motiveert nooit. En waar straf je hem voor? Dat hij reageert als het publiek hem uitfluit als hij iets niet goed doet? Buiten dat dit niet vaak gebeurt, geeft het in ieder geval aan dat het hem raakt. Laten we gewoon duimen dat er geen reden is om hem uit te fluiten! Op naar 3 broodnodige punten!

    1. De seijs

     Gewoon uit respect voor de supporters die er altijd zijn. Totaal de dood. Spelers zijn passanten. Broodvoetballers.

 1. dennis78

  ik verwacht een mooie pot met winst voor ajax 3-1 ziyech en huntelaar zullen weer scoren….

   1. dennis78

    klopt. ik dacht de eerste 10 minuten we klappen er gigantisch overheen…maar wat was het weer dramatisch.

    1. Charka53

     De hand van Ten Hag , de linkerhand dan toch wel ze lopen er bij of ze meer rukken dan met voetbal bezig zijn .

 2. ajaxpers

  Als je jammer vindt dat Ziyech opgesteld dan ben je echt goed niet in orde en heb je dwingend en dringend hulp nodig. Kom op Ajax.

  1. Yindi

   Ik wel. Veltman,Wöber,deLigt,Tagliafico, Ziyech vd Beek, Frenkie, Neres, Huntelaar,Kluivert. Dus op het middenveld Hakim, Donny, Frenkie.

   1. Peter kopsterk

    In de ned competitie kun je makkelijk met 3 verdedigers spelen alleen europees niet. Dan word je afgeslacht

 3. JohnDoe77

  Fijn te zien dat we een soort “vaste” opstelling beginnen te krijgen. Kunnen er eindelijk automatismes in komen!

 4. -buitenkantje rechts-

  Ik weet niet of Wöber voldoende hersteld is, anders liever Wöber voor Frenkie.. Vond hem de zwakste schakel achterin. Bovendien vind ik dat hij het spel vertraagt door steeds met de bal te gaan lopen. Waar is het 1x kaatsen gebleven?

  1. Jimmy1971

   Vind ik ook BR , Frenkie achter was even leuk maar ook een noodoplossing , Frenkie minuten laten maken door te wisselen met Schone of Ziyech wanneer nodig , en Wober achterin !

  1. Iamsterdam2015

   Nou die Tighadounini maakt het ajax achtering ook lastig. Ajax vervalt trouwens. Jammer ze begonnen goed!!

  1. Iamsterdam2015

   Ja het waren 3 hele minuten…… daarna weer als vanouds. Kluivert slordig en weer voorspelbare acties net als Neres….
   Best wel slordig Ajax.

 5. Iamsterdam2015

  Nou nou nou. Als het vandaag niet minimaal 7-0 wordt dan hebben ze het “slecht” gedaan!!!

 6. Iamsterdam2015

  Ajax vervalt een beetje…. jammer! Had alle kansen benut war het nu 3 misschien 4-0 en was je klaar. Nu slalomt die Tighadouini en heel makkelijk door.

 7. -buitenkantje rechts-

  Ik zie prachtige voetbalmomenten afgewisseld met teveel nonchalance van Ajax.. He gaat tè gemakkelijk.. terwijl het nog maar 1-0 is..

    1. Widi

     Dan toch voor de fijnproever die de echte glorietijden niet heeft meegemaakt. Een kinderhand is gauw gevuld.

  1. JohnDoe77

   BR; kun jij Widi proberen uit te leggen welke prachtige momenten jij ziet? Ik -en met mij vele in het vak- zien ze ook, maar bij Widi op teletekst is er na de derde minuut alleen nog iets gebeurt toen die twee gele kaarten vielen. Hij is zich nu aan het ergeren en plaatjes van 1995 aan het bekijken!

   1. Widi

    Ik kijk op Fox. Zie het misschien wat beter dan jij. Een echte Ajacied is hier niet tevreden mee.

    1. JohnDoe77

     Een echte Ajacied zit in het stadion. Einde discussie, is vrij zinloos! Ga jij lekker op je bankie zitten sikkeneuren!

   2. Widi

    En dat jij verwijst naar 1995 zegt mij veel. Want toen ik net sprak over glorietijden, had ik het echt niet over 1995.

 8. JohnDoe77

  Jammer dat Neres niet op de lijn blijft staan. Zo houden we het veld niet breed en lopen we in de trechter!!

 9. toonvs

  Wat apen voetbal van Ajax eerste minuten aardig. Totaal bezieling geven Twenthe veel te veel ruimte. Achterhoede moet veel meer aansluiten.

 10. JohnDoe77

  Lekkere pot om te kijken. Jammer dat het in de afronding net wat tegen zit, anders had het 4-0 gestaan!

   1. JohnDoe77

    Dat is je goed recht. Sta in het stadion en hier is iedereen tevreden, al willen we natuurlijk wel meer goals zien. Maar dat is ook wat meer geluk denk ik. Zal op tv/teletekst vast anders overkomen… ??

    1. Widi

     Jij spreekt voor 50.000 anderen? Ik weet wel zeker dat niet iedereen tevreden is. Of sta je naast die gek met zijn trommel? Het is gewoon kut. Het veld is te groot en het tempo veel te laag. Twente krijgt veel te veel ruimte.

     1. JohnDoe77

      Dat staat er toch niet? Bovendien passen er 54.033 in, vertellen ze je dat niet op fox?

    2. ajaxhoger

     Als ze hiermee tevreden zijn JohnDoe77 ,dan worden we nooit geen kampioen , ik hoop dat we nog gaan scoren anders kan het wel eens de verkeerde kant op gaan , ze hebben van tegen twente spelen nog niets geleerd .
     Trouwens ik zie geen verschil tussenTen Hag en Keizer , natuurlijk is het pas kort dat hij er zit ,maar ik zie weinig verandering .

   1. JohnDoe77

    Beetje azijnzeiker ben je wel! Je kunt wel altijd terugkomen op “het glorieuze verleden” maar daar heb je nu niets meer aan. Komt ook nooit meer terug, maar blijf vooral dromen Widi!

     1. JohnDoe77

      Weet niet of je de laatste 15 jaar gekeken hebt, maar er is het nodige veranderd… Ajax mag in Nederland spelen en als het heeeeel goed gaat een keer overwinteren in de CL. Met de uitschieter van vorig jaar als hoogst bijzonder. Dat is de realiteit; de top 10 van Eurpa kunnen we allemaal opschrijven en dat veranderd al jaren niet meer. Of een sjeik moet Ajax van de beurs halen… tot die tijd moet je het hier mee doen Widi, genieten van een paar mooie passes en landstitels. Anders maar fan van Barca worden? Dan krijg je de legendarische momenten wel terug; jaarlijks zelf!

     2. Widi

      Jij begrijpt geen zak van mij JD. Ik heb het niet over prijzen. Ik praat over goed voetbal. En dat kan best met deze spelers. Maar het gebeurt weer niet. En jij bent tevreden.

     3. Widi

      Absoluut niet! Precies de vakken waar ik ook zat. De sponsorvakken komen niet eens in beeld. Ben jij er eigenlijk wel in het stadion?

     4. Widi

      En nu JD? Hoe tevreden zijn jullie nu? Je beschimpt mij met teletekst opmerkingen. Maar ik zag dit aankomen. En jij was tevreden……..

 11. Hazez

  Hoe kun je nou een voorzet proberen te geven als er 9 man van twente en 2 man van ajax in het strafschop gebied staan .. ongloofelijk

 12. ajaxhoger

  Het begon goed , alleen worden 100% kansen om zeep geholpen , anders zaten we in een zetel , nu moeten we nog maar af wachten wat er gaat gebeuren , er mogen er een paar banken in mijn ogen , van beek is vere van goed .
  Dat zijn 100% kansen die erin moeten , we blijven achter de feiten aan lopen .

  1. JohnDoe77

   Klopt ja, Donny op die gemiste 100% kans na deze wedstrijd nog niet gezien. Frenkie een linie doorschuiven dan maar en een verdediger erin voor Donny!

    1. JohnDoe77

     In de ArenA zitten we voor 90% van het stadion. Jammer dat dit op Fox niet zichtbaar is. Toch die Donny eruit en Schöne een goaltje. Komt blijkbaar niet goed bij je over als je vrouw steeds naar koffietijd blijft zappen terwijl jij je gal spuwt op het forum!

 13. Arnold711

  Okay, herhaling. Schone wisselen. Wober naar achteren en de jong op de plaats van Schone. Echt niet moeilijk hoor.

 14. Koning Haarms Wolfs

  De eerste keer dat ik naar een 010-er verlang….. Bosz heeft nog geen nieuwe club, toch?

 15. Ajax 1

  Helaas kon ik niet in het stadion zijn vandaag, maar snap het gemiep hier niet helemaal: spectaculair begin met een paar prachtige aanvallen. Daarna zakte het iets terug, maar gewoon pech dat er niet nog twee in lagen. Verder leuke actie van huntelaar (met koppie hooghouden), prachtige actie v neres in de 16 einde eerste helft en dreiging van kluivert. Mooi toch……en ja, het kan altijd beter en er moeten er nog een paar in

 16. toonvs

  Bedroefend om naar te kijken ongeloofelijk slecht zeg. Wat een tempo een slak is sneller. Frenkie de Jong moet aan atletiek gaan alleen maar hollen.

 17. Widi

  Ze lopen gvd achteruit als Twente de bal heeft!! Precies zoals het niet moet. Het is wachten op de 1-1.

  1. Yindi

   Widi, ik weet niet waar ik naar heb zitten kijken. Dit gaat echt niet goed komen. Was onder Keizer veel veel beter en die had Nico niet eens.

   1. vak411

    keizer heeft maanden de tijd gehad.. ten Hag is nog niet best maar 4 winst en 1 gelijk is puur qua resultaat niet heel slecht. laten we hem de tijd geven.. dit soort wedstrijden werden onder de Boer verloren

 18. -buitenkantje rechts-

  Tweede helft tot nu toe een stuk zwakker dan de eerste helft.. Hadden in de eerste helft al met 3-0 voor moeten staan. Ziyech speelt prima partij.. Kan erg genieten van zijn balaannames en passes.

 19. -buitenkantje rechts-

  Veltman wisselen voor Kristensen zou al helpen.. Wöber voor Schöne, Frenkie doorschuiven naar middenveld.

 20. -buitenkantje rechts-

  Zo kan ook ten Hag.. Veltman naar centrum. Frenkie naar middenveld. Ziyech naar rechts.

 21. Iamsterdam2015

  Goh wat een verassing…….. ik had dit niet verwacht…! Of ben ik nu TE cynisch???

  1. HURBIE

   Dat begrijpen een heleboel supporters ook niet toon
   Bij een Ameteurs wedstrijd heb ik meer beleving

   1. JohnDoe77

    Inderdaad! En wat ik in de eerste helft al tikte; sterke pot van Mathijs. Terecht Motm!

    1. -buitenkantje rechts-

     De Ligt speelt erg goed en voorsl erg bettouwbaar en constant.. helemaal voor zijn leeftijd. Veltman verzwakt de defensie.

 22. Koning Haarms Wolfs

  Veltman kost ons al jaren punten….slappe hap. Op naar huis maar weer. Klaar met deze troep

  1. stylo1984

   Slecht? Die brengt tenminste nog wat met kluivert en neres…. shone die speelt laatste tijd belabbert

  2. Yindi

   Zonder Ziyech is Ajax de helft van wat het nu onder ten Hag is. Dus houd eens op over Ziyech. Deze pot hadden we nooit gewonnen zonder hem. Als jullie dat niet zien ben je stekeblind.

  1. JohnDoe77

   Opgelucht zeker! Tweede helft was een stuk minder als een redelijke eerste helft, met aardige momenten waaruit we meer hadden moeten scoren! Hij had alleen Donny een uur daarvoor al moeten wisselen, zat er een keer niet lekker in. Moet kunnen, maar laat hem dan niet zo lang staan! Jij ook opgelucht?

   1. Ajax 1

    Eens met jouw reacties hier jd77. Kon helaas niet in het stadion zijn maar eerste helft was behoorlijk. Spectaculair begin, leuke acties, jammer dat er niet meer gescoord werd. Tweede helft zakken we weg, ver weg, maar gelukkig binnen gesleept. Keizer speelde overigens twee keer gelijk tegen twente, penalties eruit in beker. Niets tegen keizer, maar ik bedoel maar dat ik bang was voor puntverlies, maar drie punten in de pocket en aardige eerste helft.

   2. Widi

    Ik krijg nog steeds enorm de tering in als het met Ajax niet gaat zoals ik wil. Ik ben niet eens opgelucht. Sorry dat ik jou vanmiddag als kop van jut gebruikte.

    1. JohnDoe77

     Alles goed Widi, ik zat je ook een beetje te sarren natuurlijk! Beide gepassioneerd fans, ieder op zijn eigen wijze maar wel beide voor dezelfde club! Volgende wedstrijd weer verder? ?

 23. -buitenkantje rechts-

  Ten Hag wil controle en zekerheid.. op voorsprong komen en consolideren. Wedsyrijd met twee gezichten.. Redelijk tot goede eerste helft met mooie momenten. Zeerzwakke tweede helft. Toch wel een goede Ziyech gezien. Werd toegezongen zoals het hoort.

  1. Widi

   Meer dan een kwartier was het niet goed. Echt niet. Ik vond Ziyech ook goed. Wat ik vooral goed vond, was hoe hij zichtbaar baalde na de wedstrijd. Een paar anderen zag ik alweer lachen.

  2. Geroldkohlen

   Pff wissel was ook appart 2de helft was echt slecht! en over veltman maar te zwijgen, anders gaat er nog iemand janken hierzo. goede ziyech gezien, en mooi dat hij toegezongen werd. echt een speler die we moeten koesteren.

 24. Widi

  Ik heb vaak gezegd dat Keizer zijn hoofd niet stil kon houden tijdens een intervieuw……..maar Ten Hag kan dat ook niet! Graag Bosz terug.

  1. Yindi

   Ajax glijdt langzaam weg naar een bedenkelijk niveau Widi. Elke week hoop je op beter maar het gaat juist de andere kant op. Zou het aan die kale koppen liggen? Ten Hag gaat het (ook) niet redden vrees ik. Hij legt in mijn beleving de verkeerde “accenten”!!!! Behalve dat er qua voetbal niets te genieten is, kunnen we het ook al niet meer negatief hebben over PSV. Geen last minute doelpunt maar wel een gemakkelijke gegeven strafschop helpt ons aan 3 punten. Niet lekker om nu ajaxcied te zijn.

 25. toonvs

  Het is Veltman zijn schuld niet. Natuurlijk gaat hij er slap in. Kristensen moet naar binnen knijpen en de doelpunter maker oppakken dan valt dat doelpunt niet.

 26. a.p.

  he, he, moeten we zo kampioen worden, eerste 10 minuten waren prima maar na de misser van Donny ging het snel bergafwaarts. een gemakkelijk gekregen strafschop, ja ja Hoe krijg je met deze spelers en trainers weer een goed aanvaardbaar Ajax 1…?

  1. AjaxKat

   Wat betreft die 10 minuten; ik vond dat ze iets van 20 minuten wel goed speelden. Maar dat was onder MK, PB en FdB ook altijd zo. Alleen onder PB scoorden ze net 2 of 3-0 in die sterke fase, dan weet je als tegenstander ook niet zo snel iets terug te doen.

 27. geralmere

  Tenenkrommend slecht. Hoe kan een elftal zo wegzakken. Elke week gaan we er goed voir zitten en elke keer is het weer teleurstellend. Dit Twente was helemaal nergens maar Ajax kwam vrijwel niet meer voor het doel. Deze wedstrijd zeker weer 20 truien gebreid, maar heel veel steken laten vallen. Wie krijgt ze 90 minuten aan het voetballen.

Comments are closed.