Onzorgvuldig Ajax wint van FC Twente

Ons aller Ajax begon tegen FC Twente zoals verwacht heel voortvarend. In de derde minuut werd een perfecte aanval opgezet waarbij Donny van de Beek de bal panklaar voor Justin Kluivert legde en hij de 1-0 op het scorebord zette. Helaas wist Ajax dit niveau niet de hele wedstrijd vast te houden en was zelfs op momenten onzorgvuldig. Het tempo lag in de eerste fase van de wedstrijd vrij hoog en we hadden binnen tien minuten al op 3-0 kunnen staan. Donny van de Beek presteerde het om vrij voor het doel hoog over te schieten en zijn volgende poging werd goed gestopt door doelman Drommel. 

FC Twente probeerde ondanks dat zij een gehavend elftal hadden flink van zich af te bijten en daardoor werd de verdediging van Ajax flink getest maar hield goed stand. De bezoekers kregen ook kansen op de gelijkmaker maar  die werden niet benut door onder meer een goed keepende André Onana. Erik ten Hag besloot in de 63ste minuut David Neres eruit te halen en voor hem Rasmus Kristensen in te zetten. Hierdoor verhuisde Frenkie de Jong naar het middenveld, en Hakim Ziyech naar rechtsbuiten. Joël Veltman schoof naar het centrum van de defensie en daar wist hij over de bal uit te glijden en Adnane Tighadouini zei dankjewel en schoot de gelijkmaker binnen (1-1). Het leek er op of Ajax na deze wissel een beetje de draad kwijt was. Toch wist Ajax de wedstrijd naar zich toe te trekken want nog geen vijf minuten later werd Hakim Ziyech in het strafschopgebied onderuit gehaald en Lasse Schöne schoot de winnende 2-1 perfect binnen.

Opstelling Ajax: André Onana; Joël Veltman, Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong, Nico Tagliafico; Donny van de Beek (93′ Maximiliaan Wöber), Lasse Schöne, Hakim Ziyech; David Neres (63’Rasmus Kristensen), Klaas Jan Huntelaar, Justin Kluivert (82’Justin Kluivert)

Opstelling FC Twente: Drommel, Ter Avest (79’Van der Lely), Lam, Maria, Boere, Vuckic, Jensen, Maher, Holla (87′ Slagveer), Bijen, Tighadouini (90′ Hooiveld)

 Ajax – FC Twente 2-1 (1-0)

‘3 Justin Kluivert 1-0
’66 Tighadouini 1-1
’71 Lasse Schöne 2-1 (Penalty)

Scheidsrechter: Serdar Gözübüyük
Toeschouwers: 52.443
Gele kaarten: Matthijs de Ligt, Hakim Ziyech (Ajax), Ter Avest, Bijen (FC Twente)

Related posts

141 Comments

 1. Charka53

  Het was weer ruk vandaag we hebben een kleine opleving gezien in de eerst tien minuten en verder waardeloos voetbal en tactische wissels . Gelukkig hebben we de drie punten nog

  1. HURBIE

   Ten Haag moet er snel achter komen hoe AJAX wil.laten spelen anders kan hij met zijn Utrecht koffertje richting uitgang

   1. Charka53

    Dit gaat in ieder geval niet goed het lijkt wel of de spelers elkaar niet meer begrijpen er gaat bijna niets meer goed geen automatische en er wordt bv bij inworpen niet bewogen of vrij gelopen ik weet niet wat Ten Hag een hele week met die jongens doet .

    1. Litmanen

     Slaat nergens op. Keizer heeft er vier maanden over gedaan om het elftal in elkaar te zette. Gaat Ten Hag opnieuw het wiel uitvinden?
     Had je eindelijk de goede verdedigers op de goede plaats, gaat hij de boel weer door elkaar gooien.

     Er zit totaal geen voetbal meer in het elftal en alle automatismen zijn verdwenen.

     Bedankt professor Ten Hag.

     1. Litmanen

      Veltman speelde een goede wedstrijd tot hij centraal aan de linkerkant gezet werd.
      Onbegrijpelijk van Ten Hag.
      Wober had daar neergezet moeten worden als je Frenkie daar weg haalt.

      Nu gooit hij het elftal door elkaar om Ziyech uit de wind te zetten.

     2. abajaxbarcelona

      Veltman speelde van start ook niet goed en als linker cv heel slecht maar ja, Veltman is geen Marokkaan dus speelt hij goed natuurlijk. Erg doorzichtig.

     3. Charka53

      Veltman speelde zoals we van hem gewend zijn en zeker geen tien maar aan inzet ontbreekt het hem niet en dan wordt hij op links gezet door de trainer en inderdaad daar ging hij in de fout dat zou ook met Ziyech gebeuren als hij op doel gezet zou worden maar gelukkig is Ten Hag net niet zo dom maar van wisselen heeft hij kaas gegeten.

   2. beni

    Ten Hag, Ten Hag, wat denk je van het spelers materiaal de trainer is net zo goed als zijn spelers. En dat is van een belabberd niveau maar troost je dat is de hele eredivisie. Sub top bestaat niet meer het is allemaal een pot nat. Verwende horken zijn het die denken dat ze met hun 21 jaar er al helemaal zijn.

 2. Joep

  De eerste 10 minuten was prima. Daarna werd het matig. Wel terecht gewonnen. Wissel van hem vond ik minder. Hij gooit een deel van het team overhoop.

 3. AjaxKat

  Schreef het net al. Dit is hetzelfde Ajax met hetzelfde spel als onder MK, PB én FdB. Eerste 20 minuten geweldig, dan minder, dan drama en vaak weten ze dat nog positief om te buigen. Enige verschil is dat bij PB in die sterke periode Ajax wél wist te scoren en ze waren dwingender met afjagen. Voor de rest is dit hetzelfde Ajax zoals we dat al heel lang kennen.
  Onnodig moeilijke middag tegen een slechte ploeg.

  1. frenkynairo

   hetzelfde spel onder fdb als onder pb? dan weet ik niet waar jij zit te kijken. enige waar ik echt helemaal ziek van wordt is frenkie op cv. wordt echt misbruik gemaakt van zijn kwaliteiten. Had gehoopt met de trainerwissel dat er in de opstelling wat zou veranderen. nú had je net zo goed keizer het af kunnen laten maken…

   1. Litmanen

    Helemaal eens. Als je een elftal voor het komende seizoen “Europees” klaar wil maken, dan speel je met een normale verdediging.
    Frenkie kan Europees echt niet als cv.
    Maar dan moet je nu keuzes maken.
    Afwegen wie er weg gaan straks en die alleen in nood gebruiken.
    Ongeacht naam of positie.

 4. KBouter

  Ajax onwaardig voetbal. Ben er met gemak helemaal klaar mee. Al jaren lijkt het er niet meer op met een kleine opleving onder PB.

  1. BobbyHaarms

   Eens KBouter. Maar die eerste 15 minuten van vandaag had Ajax al op 4 of 5-0 moeten staan en krijg je een hele andere wedstrijd. Vond ze toen echt even heel lekker ballen! Maar over de laatste jaren bekeken is het gewoon belabberd. Je hebt geweldige spelers tot je beschikking maar het niveau is over het algemeen gewoon zwaar kut en absoluut niet Ajax-waardig. Dan kan je nog zulke geweldige spelers halen maar als het van hoog tot laag van geen kant klopt zal je nooit die laatste stap naar de (sub)top zetten.

   1. KBouter

    We moeten gvd af van dat 433.==in Nederland kun je makkelijk 343 spelen. En dat gelul met de beste middenvelder in potentie zetten op 4. Daar was Ten Hag Never nóóit op gekomen.

   2. afcadeluxe

    waar zou dat toch aan liggen?gemakzucht?heb 1e helft gemist,en wat ik zag in de 2e helft maakte mij doodziek,soms leek het wel of zij 1man meer op het middenveld hadden,en dan dat geschutter achterin van o.a veltman,daar word je toch niet goed van….zei gisteren nog dat ik toch telkens weer met goede moed zit te kijken,ff blij dat er 1week tussen zit

 5. Ajaxfoort

  Zonder te zeiken wil ik toch kwijt dat het weer niet glansrijk was. Ik heb precies 10 minuten genoten. Verder was het slaapverwekkend. Wat opviel was dat er veel uitgegleden werd. Misschien moeten die ballerinaschoentjes toch weer plaats maken voor ouderwetse kicksen.
  Het zijn weer drie punten. Daar is alles mee gezegd wat mij betreft.

 6. abajaxbarcelona

  Eerste kwartier prima. Had gewoon 4-0 moeten staan. Daarna zeer zwak en een nog zwakker Twente kreeg hierdoor kansen. Een speler stak er bovenuit met zijn prachtige passes …… Ziyech. Een paar randdebielen in het stadion vonden het nodig om te fluiten als een pass een keer niet aankwam. Totale losers.
  Teamprestatie blijft derhalve zwaar ondermaats.

  Toen de wissels ….. Kristensen voor Neres? Ziyech rechtsbuiten? Ik zag met regelmaat een 5 mans verdediging (Schone kwam constant naar achter) waarbij ten Hag Veltman nooit linker CV had moeten zetten. Daar had hij de Ligt moeten zetten omdat de Ligt daar veel vaker heeft gespeeld. Tactische fout werd gelijk afgestraft. Daarna kwam later Wöber er nog in voor vd Beek. Tuurlijk, nog een verdediger erbij voor het geval Twente te weinig druk zou kunnen zetten. We eindigen de wedstrijd dus met een 5/6 mans verdediging …….. dat gebeurde bij Ajax ……… ons Ajax ……….. gruwelijk.

  Heel eerlijk gezegd had Twente van mij gelijk mogen maken als je zo dom en laf laat spelen.

  Oh ja ….. ten Hag zegt dat de competitie pas beslist wordt in de maanden april en mei. Zou hij weten dat er maar één wedstrijd is in mei?

  Ziyech had trouwens de man van de (slechte) wedstrijd moeten zijn.

    1. Widi

     Ik leg het uit. In een ander topic heb ik vanmiddag in misschien wel 20 posts hetzelfde geschreven als jij. Alleen heb ik ook nog geschreven dat ik de pressing en de compacte ploeg van vorig jaar mis. Dat het veld veel te groot was. En dat ik het onder Bosz veel beter en veel leuker vond.

     1. abajaxbarcelona

      Sorry, wat jij vanmiddag hebt geschreven weet ik niet. Ik zat in het stadion. Het is gewoon mijn verslag, mijn gevoel.

     2. Yindi

      Widi, ik heb me al een tijd voorgenomen niet meer over Bosz te beginnen of zelfs niet aan hem te denken.
      Maar als ze maar 15 minuten niveau kunnen opbrengen en dan zo vreselijk inzakken dan maken ze dat wel erg moeilijk voor me dat vol te houden. Anderen hebben daar blijkbaar minder last van, sterker nog, die vonden hem zelfs een “nepcoach”,!! Vond Keizer niet sterk en dus kreeg ik hoop dat het onder ten Hag beter zou gaan draaien. Niet dus, integendeel.!!! Ben nu dus bang dat hij niet de juiste man is voor Ajax, zie namelijk niet wat hij positief toevoegt. Verloren seizoen dus..

    1. abajaxbarcelona

     ?? Wat is er aan de hand? Sorry hoor, het is mijn mening, zo goed? Volgens mij moet jij nodig iets anders gaan doen.

     1. Litmanen

      Ik ben het met je eens voor een groot gedeelte.
      Maar ook Hakim bakte er niets van, vandaar dat Ten Hag hem aan de buitenkant zette.
      Daar speelde hij idd beter, maar er was er vandaag geen een (op Onana na) die speler van de dag was.

      Ten Hag maakt er een zooitje van met zijn staf van dertig man.

     2. abajaxbarcelona

      Sorry maar als jij zegt dat Ziyech er niets van bakte ……. sorry, jij bent echt nooit meer serieus te nemen en zal ik ook maar nier meer doen. Wat een oerstomme opmerking.

     3. Yindi

      Eens AB !! Litmanen maakt zichzelf belachelijk met zijn opmerking. Zijn probleem dus. Niet meer op reageren zou ik zeggen. Is volledig ontspoord.

     4. Litmanen

      Yindi, ben jij het achterlijke broertje van AB?
      Heel Ajax was na de eerste tien minuten dramatisch.

      Als Ziyech zo’n fantastische wedstrijd had gespeeld, dan had Ajax Twente af moeten slachten.

      Hij was geen leider vandaag. Die fluitconcerten in de eerste helft waren echt voor Hakim.

     5. abajaxbarcelona

      Die paar mensen die begonnen te fluiten, echt heel erg weinig, zijn volslagen randdebielen die proberen Ziyech gek te maken. Een combinatie van Seijsjes en rari’s. Ziyech strooide met prachtige met name stropdas passjes. Als je van die speler zijn techniek niet hebt genoten moet je je advies aan anderen zelf maar eens oovolgen: probeer de wedstrijd maar te volfen met een blinde geleidehond. Yindi heeft gelijk, je bent eigenlijk een reactie niet waard maar dut is toch wel zo’n ongelooflijk stomme reactie. Daaruit blijkt dat jij geen klote snapt van voetbal, laat staan van Ajax voetbal. Moest het ff kwijt.

     6. abajaxbarcelona

      Overigens is er in dit geval maar eentje die debiel is en dat ben jij Litmanen, met ruime voorsprong. Jij haalt met je stupide opmerkingen trekjes bij mensen naar boven die ze zelf niet willen. Jij stelt vaak verstand van voetbal te hebben op wat voir grobden dan ook. Het is nu voor altijd duidelijk dat jij het dan hebt over tafel voetbal, iets anders is niet mogelijk. Ik zal je graag uitlachen en voor joker zetten bij je volgende stompzinnige opmerkingen.

     7. Litmanen

      Fijnzinnige maar voorspelbare reactie waarbij je bovendien voor de twintigste keer weer begint te schelden

      Vandaar voor het eerst in twee maanden: je bent een eersteklas mongool.

      Verder zal ik niet meer op je reageren, omdat dat met verstandelijk gehandicapten geen enkele zin heeft.

     8. Litmanen

      Omdat jij een mongool bent?
      Uit wat zou blijken dat ik een rascist ben?
      Zo’n beschuldiging moet je wel hard kunnen maken.
      Aan de andere kant, laat ook maar, je mist een flink aantal hersencellen, je kunt er niks aan doen.

     9. Litmanen

      Fred, fijn dat je oplet. Niet zo fijn dat je de afgelopen weken niet hebt opgelet.
      Ik ben helemaal stijfgescholden door AB zonder dat je reageerde en zonder dat ik terugschold, tot vandaag.
      Beetje vreemd.

     10. Fred

      ik heb al eerder aangegeven hier niet als een schooljuf continu alle berichten te gaan zitten lezen. heb wel wat beters te doen. Ik heb toen ook gezegd dat als ik iets constateer dat ik dan niet weken terug ga zitten lezen wie er begonnen is.
      ik zie nu jou gescheld en spreek je hier op aan. Duidelijk?!

     11. Widi

      Hallo allemaal, wat fijn dat je er bent! Ben je nieuw of ben je hier bekend? Stamp met je voeten, doe je handen in je zij. Ik ben Fred en wie ben jij?

     12. Widi

      Litmanen, je bent duidelijk niet objectief. Ik denk dat in dit geval niemand het met je eens is. Je plaatst jezelf hier wel heel erg mee aan de zijlijn. Zet je objectieve bril eens op.

     13. Moosie

      En als je het niet met het rascistje eens bent gaat hij schelden zo een triest figuur goeie analyse ook met widi was ik het enscvandaag

     14. Moosie

      Fred normaal reageer ik niet op jullie van de redactie zie daar meestal niet echt een meerwaarde van , maar Litmanen doet bijna niets anders dan zuigen ,schelden , en het hoogtepunt vond ik dat meneer stelde dat ik koketteer met het feit dat ik kanker heb en daar een aantal mensen hier op het forum een update over gaf.
      Je denkt dan eerst lees ik het wel goed maar jammer genoeg was het werkelijk wat hij schreef dus en ik meen het echt van mij mag je hem echt een ban geven voor een dag als symbolische maatregel zodat hij misschien een keer inziet dat zijn gedrag niet kan zou wel even lekker zijn voor mensen zoals ik die elke dag moeten vechten tegen kanker

 7. JohnDoe77

  Op basis van de eerste helft had het al 4-0 moeten staan. Daarna viel het -mede door de wissel- ver terug en werd het nog spannend!

  1. abajaxbarcelona

   Al voor de wissel ruim in de eerste helft was het al niets meer. Slechts max 15 minuten goed.

    1. Litmanen

     En volgens AB was Ziyech de uitblinker vandaag.
     Op de versierde penalty weinig goeds gezien.
     Van niemand trouwens.

     1. Yindi

      AB, ff niet meer op Litmanen reageren. Hij kan er niets aan doen. Er is een anti-Ziyech waas voor zijn ogen gegleden. Hij zegt dat, “als Ziyech dan zo’n fantastische wedstrijd had gespeeld,dan had Ajax Twente moeten afslachten”. Hij beweert dus dat het alleen aan Hakim ligt dat er zo beroerd is gespeeld!! En je hebt er een achterlijk broertje bij AB, gezellig hé?

     2. abajaxbarcelona

      Volgens mij speelt er gewoon Marokkanen haat bij hem. Kan niet anders. Verder, een slim achterlijk broertje is best geinig ?

    2. JohnDoe77

     Widi, ik heb het je al eerder uitgelegd; ik zei dat waar ik in het stadion stond men het een leuke eerste helft vond, alleen wel meer doelpunten had willen zien. Kan er niet veel anders van maken. Ik begrijp dat het op teletekst vrij saai was voor je. Alleen in de derde minuut versprong dat ding…

    1. Yindi

     Ziyech was niet briljant, beweer ook niet van wel. Was gewoon een collectief falen. Daar binnen was Hakim de minst slechte op het veld.

     1. JohnDoe77

      Daar heb je gelijk in Yindi, er waren voldoende knappe passes van hem te bewonderen. En in tegenstelling tot de wedstrijd tegen NAC deed hij ook wel meer mee in de omschakeling. Hij kreeg ook het op één na hoogste cijfers in VI

   1. abajaxbarcelona

    Het was een grove tactische fout van ten Hag om Veltman links op CV te zetten. Überhaupt vroegen twee van de drie wissels om problemen.

 8. a.p.

  mensen wat moet het nog worden dit seizoen. ik zie het helaas dat we de 7 punten achterstand en daarna + 1 punt goedmaken. jjjjjaammmmmeeerrrr!!

 9. Peter kopsterk

  Denk dat ajax een keer met frenkie de jong op het middenveld moet spelen voor schone. En wober centraal

 10. Codilo

  Je heb trainers die maken spelers beter en trainers die dat niet doen. Ten hag is alleen tactisch bezig en dat komt niet ten goede aan het spel en maakt spelers niet beter. Spelers lijken niet vrij te kunnen spelen.

  1. Litmanen

   Tja, maar juist hier op de app wordt steeds naar de laatste vier gekeken.
   Als Ten Hag er uit is met zijn elftal, dan vechten wij met AZ om de tweede plaats.
   Je laat je winnende elftal staan tenzij mensen uit vorm zijn ( Kluivert doet het voor de derde wedstrijd achter elkaar niet zo best).
   Maar als je tijdens een wedstrijd je hele elftal door elkaar gooit, dan heeft hij dus weinig vertrouwen in zijn basis.

 11. -buitenkantje rechts-

  Ik vind dat door sommigen wel erg negatief naar de wedstrijd is gekeken. De eerste helft begonerg goed gewoon.. Veel positiewisselingen en gevarieerd aanvalsspel.. Fantastische goal van Kluivert gezien en kansen om binnen een kwartier op 3-0 of misschien 4-0 te staan.. Beginfase werd Twente finaal weggetikt en zag ik mooie hoogstandjes van Kluivert en Ziyech.. Daarna de nonchalance.. Men dacht zo leek het dat de wedstrijd al in de zak zat, terwijl het slechts 1-0 was. Tweede helft zeer zwak.. En dan zie je de coach waar Ajax voor gekozen heeft.. Zekerheid..resultaat..consolideren.. Het niveau werd echt bedenkelijk mede door vreemde omzettingen en wissels van Ten Hag.
  Denk dat we langzamerhand het team gezien hebben dat Ten Hag voor ogen heeft.. met een Frenkie op het middenveld.. Ziyech als optie op rechts.. Veltman als CV met Wöber als stand-in. Onbegrijpelijk aangezien Veltman niet functioneert. Zowel op CV als op rechtsback zijn er betere opties.
  Een wissel KJH voor Cassierra zou ten Hag ook eens kunnen proberen en een wissel Schöne F de Jong.. Waarom Donny eruit moest begreep ik niet.. Gelukkig drie punten.. Op naar de volgende pot.

  1. abajaxbarcelona

   Op het goede, mooie eerste kwartier na was Ziyech het enige lichtpuntje. Verder dramatisch, daar kan ik gewoon niets pisitiefs van maken.

  2. EugAjax

   BR dank je man voor samenvatting. Ik heb niks meegekregen en probeerde via dit forum een indruk te krijgen. Nou er was geen touw aan vast te knopen haha. Onvoorstelbaar. Maar goed dan wacht ik even op die nuchtere Fries en dan heb je een goed en reeel beeld van wedstrijd schat ik zo in.
   En je hebt geluk niks gezien dus ome Eug heeft even geen mening over Ziyech ??.

   1. EugAjax

    Dan afsluiten met iets positiefs? Slecht spelen, vooral in tweede helft, en toch winnen!
    De ware aard van een aanstaand kampioen? ?⚽️

    1. -buitenkantje rechts-

     Hey Eug.. denk dat 7pnt inhalen erg moeilijk wordt..maar zolang het rekenkundig mogelijk is.. blijf ik er in geloven.
     Met ten Hag hebben we een resultaattrainer in huis gehaald lijkt me. Het worden moeilijke tijden voor de liefhebber. Tenzij de eerste 20 minuten de opmaat zijn naar het Ajax onder ten Hag. PEC is wel een mooie graadmeter volgende week.

     1. EugAjax

      Ja ik las het. Helaas slechts 20 min. Ik ben eens met Ten Hag, ik vind hem echt een meer PSV trainer. We gaan het zien. Volgende week goed doorkomen en als PSV dan traditiegetrouw verliest in Kuip moet ik het nog zien. Maar ik geef toe gaat heeel moeilijk worden

     2. Litmanen

      010 is alleen maar geïnteresseerd in de beker. Ben bang dat we daar geen hulp hoeven te zoeken.

   2. Widi

    Zo reeel is dat beeld van BR niet. Veel te optimistisch. De aanval waar de 1-0 uit viel was mooi. Voor de rest kwamen de kansen ook doordat Twente heel zwak speelde. Toen Twente na een kwartier minder slecht ging spelen, was het klaar. Weer had Ajax haast geen spelers die echt wilden voetballen. Die persé wilden winnen. Weer ging er haast niemand tot het gaatje. Taglafico wel. De Ligt ook. Ziyech ook. Verder niemand. Heel onverstandig om Neres eruit te halen. Het was gewoon veel en veel te slecht. Als Friezen nu ook al niet nuchter meer zijn……..

  3. JohnDoe77

   Heel goed gezien BR! Ik kan mij geheel vinden in je samenvatting! Dat is precies wat ik bedoelde met mijn opmerkingen dat waar ik in de rust in het stadion stond, men wel vond dat het een leuke wedstrijd was, alleen de goals ontbraken. Daar valt dan iedereen overheen omdat het walgelijk was, er fluitconcerten in de rust waren, etc. Niets van gemerkt! Maar goed, zo beleeft iedereen de wedstrijd op zijn eigen manier zullen we maar zeggen. Gelukkig kan iedereen zich vinden in het feit dat de tweede helft slecht was! Op naar de volgende pot met hopelijk beter voetbal en hetzelfde resultaat (3 puntjes).

   1. -buitenkantje rechts-

    JD77.. Snapte ook niet dat jij zo aangepakt werd op het feit dat jij leuk en bij vlagen goed voetbal hebt gezien.. We zaten deze wedstrijd op 1 lijn denk ik. ?⚽️

 12. f-side64

  de wedstrijd was weer niet om aan te zien maar welm 3 punten en ik zie PSV niet winnen van Feyenoord en az dus we zijn nog steeds in de race voor de titel en voor het 25 feb. is staat r. van Persie in de basis tegen dat clubje uit e’hoven

  1. abajaxbarcelona

   AZ presteert standaard slecht tegen PSV volgens mij en Feijenoord gaat echt niet winnen, dus ……….

 13. Moosie

  Soms zit je in een fase in je leven dat je veel stress pijn en weinig plezier hebt Ajax is dan een uitlaadklep.
  Maar soms kan ik beter met mijn gezin gaan risken of wandelen want ik wordt er echt alleen maar zieker van.
  En verder wordt ik echt heel moe van het gemaskeerd rascisme tov Zyech.
  Ja hij moet niet een heel stadion de schuld geven maar het stadion zou ook moeten opstaan voor hem om mensen als Rari keihard aan te pakken vanwege hun wilders gefluit

  1. Litmanen

   Ik fluit nooit een Ajacied uit. Wel het elftal als ze niet presteren.
   Over Marokkanen gesproken, ik heb vorige keer de vergelijking gemaakt met Appie.
   Goed opgevoed, altijd vrolijk, altijd positief, trots dat hij het Ajaxshirt mocht dragen.

   Zo kan het dus ook. Een super mens die Appie. Die Appie die nooit meer kan voetballen, nooit meer kan scoren en nooit meer kan juichen als hij scoort. En die ook nooit meer kan Risken of wandelen met zijn familie!

   Daar kan Hakim een voorbeeld aan nemen. Het is een arrogant onopgevoed figuur, dat heeft dus niks met Marokkanen te maken
   Een schande voor ons prachtige shirt, die al lang door het bestuur op het matje had moeten worden geroepen.

   Ik herinner me dat toen Johan bij Ajax kwam je eerst door de ballotage commissie moest. Werd er gekeken of je wel uit een fatsoenlijk nest kwam.

   Het is geen Ajacied, daarom heb ik een hekel aan Hakim. Als je zo kan voetballen, dan moet je bij elke goal heel even aan Appie denken en juichen met een lach op je gezicht.

   Zo Moosie, ik begrijp, veel tekst voor je. Doe maar rustig aan.

     1. Litmanen

      Wat een onzin schrijft jij. Vette leugens over mijn houding naar Marokkanen.
      Nog nooit heb ik op afkomst gediscrimineerd!
      Ajax heeft dat akkefietje prima opgelost en ik kan je zeggen, Appie kon gewoon bij Ajax blijven. Wat is er met die andere twee gebeurd?

      Ik heb je al gezegd dat op deze app behoorlijk wat mensen ziek of gehandicapt zijn.

      Jij bent de enige die dat minstens een keer in de week laat weten. De rest van de mensen hier houdt dat voor zich.

      Een keer heb ik gereageerd op het feit dat een van jouw vriendjes hier mij voor gehandicapt hield. Ja ik ben gehandicapt. En het gaat hier verder niemand wat aan wat ik heb.

      Waarom? Deze app gaat over Ajax en niet over de ziektes die wij hebben. Daar zijn andere plaatsen voor.

      Iemand die zo doortrapt is als jij en die dan ook nog de moed heeft om een ban te vragen.

      Je eigen taalgebruik hier is beneden alle peil. Afkomst verloochent zich niet.
      Dat jij drugs hebt verkocht maakt jou een dealer. Dat jij daar blijkbaar trots op bent en ook dat hier denkt te moeten delen is jouw zaak.

      Maar loop dan niet weg voor de reacties.

      Nou, ga maar weer snel klagen bij Fred, want jij bent ten slotte zielig.

      Ik ga me de rest van de middag bezig houden met een groep oorlogsslachtoffers uit Syrië.
      Raar eigenlijk, voor een racist.

 14. Zlatan4ever

  Moosie, ik hoop dat ondanks het matige spel van Ajax (jouw uitlaatklep) dat het beter met je gezondheid gaat.
  Is trouwens belangrijker dan voetbal ????

 15. De seijs

  Als mensen hier de redactie om een ban gaan vragen, terwijl ze zelf geen haar beter zijn, ja dan moet je wel heel ziek zijn!

  1. abajaxbarcelona

   Dat jij hier Moosie mee bedoelt is overduidelijk en gefeliciteerd, je hebt de meest lage en laffe opmerking op het forum ooit gemaakt. Van mij mag je een levenslange totale interban krijgen. Voor mij ben jij uitschot.

  2. Litmanen

   Eens Seijs, de ergste mensen hier zeuren om een ban en dat je mensen niet mag uitschelden.
   Ik ben de afgelopen maanden voor alles wat lelijk is uitgescholden met als klap op de vuurpijl dat ik racist zou zijn.
   Ik werk al jaren voor Vluchtelingenwerk, ja, dat doe je dan als racist.

   Je kan beter op elke topic even melden hoe ziek je wel niet bent en vervolgens iedereen het graf inschelden.
   Denkend aan Nouri ga ik daarvan over mijn nek.

   Maar dat mag je hier niet melden.

   Ik ben het vaak oneens met je Seijs, maar hierin heb je gelijk.

   1. Yindi

    Litmanen, het is natuurlijk wel zo dat, als je zelf soms over de top scheldwoorden gebruikt, anderen daarop minder netjes zullen reageren. Jouw favoriete woord is blijkbaar “mongool”. Als je zegt dat je vluchtelingenwerk doet als vrijwilliger dan kan ik jouw reacties hier soms, daar niet mee rijmen. Je verrast me daar wel mee moet ik zeggen.

    1. abajaxbarcelona

     Ik geloof het ook niet Yindi. Hij zegt dat het forum niet voor privé zaken is en plaatst tegelijk de opmerking over vluchtelingenwerk. Bijzonder. Als het werkelijk zo is heb ik veel medelijden met die mensen. Als je Litmanen niet blindelings volgt ben je een blinde mongool. Maar ja, dat heb je vaker met mensen uit Staphorst. Wel weer ff genoeg an dit soort figuurtjes (is KBouter ook weer blij ?)

    2. EugAjax

     Yindi, Litmanen is zeker niet de makkelijkste op dit forum en dat weet hij zelf ook wel. Maar in mijn optiek is het wel vaak zo dat Litmanen uitgedaagd word. Neem gister als voorbeeld. We weten allemaal dat Litmanen Ziyech een geweldige voetballer vind, maar in gedrag niet Ajx waardig. Dat stipt hij (wsl te) vaak aan maar heeft daar gewone normale, misschien stevige bewoordingen voor.
     Op basis van zijn kritiek word hij sinds paar dagen nu al racist uitgemaakt……….sorry hoor maar dan gaan zelfs mijn haren recht overeind staan. Als zoiets gebeurt dan slaat Litmanen terug. Werd laatste tijd wel wat minder maar er is wsl weer wat bij hem geknapt. Er is veel oud zeer tussen hem en vnl Moosie, AB en dickts14. Ik ga daar niet over oordelen, maar een paar dingen vallen mij op.
     Waarom reageert Litmanen op veel personen wel normaal? Op mij zeker en geloof me hij kan me inwendig wel schieten wsl nav mijn halstarrige mening over Bosz en Bergkamp.
     Toch blijven we weliswaar scherp discussieren hierover zonder te schelden.

     Litmanen wsl is het beter om daad bij je woord te voegen door iig niet meer te reageren op AB. En ook niet meer op Moosie. De laatste heeft dat ook gevraagd en mss tijd om dat te doen. Jullie motten mekaar niet en word zo van kwaad tot erger. En probeer weer op spoor te komen van sinds jaar begin, volgens mij ging dat echt stukken beter. Mooie discussie als gevolg.
     Er gaat een verhaal, door dickst aangegeven, dat jij hem een ban hebt proberen aan te naaien. Ik kan hier natuurlijk niet over oordelen, maar het lijkt erop dat dit trio je nu uit de tent proberen te lokken om het zelfde bij jou voor elkaar te krijgen. Gun ze dat plezier niet!

     Als laatste nog 1 ding. Ook al stoor je je aan feit dat Moosie zijn ziektebeeld wilt delen met sommige vrienden hier, laat gaan joh. De man heeft die uitlaatklep wsl gewoon nodig, hoe je ook over hem denkt dit is echt een vreselijke ziekte en de gevolgen gaan door merg en been, zelfs als het een vijand van je betreft. Geloof me maar.
     Litmanen sorry dat ik me ermee bemoeide, maar op de een of andere manier kijk ik anders tegen je aan dat de stemming die dit trio nu bij je wil creeren. Werk niet mee om dat beeld of die perceptie te verstevigen.

     1. Moosie

      ok ik heb wsl iets nodig Eug?
      AB vraagt mij of ik naar het stadion kom en vanuit mijn antwoord komt naar buiten waarom ik niet kan dan zijn er een groot aantal die mij een hart onder de riem steken.
      Net zoals een aantal dat ook bij bv Jagger hebben gedaan.
      Er zijn er 2 die grappen maken en of denigrerende opmerkingen maken en dat moet ik dan maar laten lopen zoals ook jij de situatie met je moeder liet lopen over 2 maten gesproken.
      Staat er in de huisregels dat het verboden is om over persoonlijke zaken te schrijven?
      En wat rari betreft ik vraag toch om niet te reageren? En hij reageert toch? Maar dan heb ik het met zoveel woorden uitgelokt.
      Jij maar vooral die 2 lopen nu al 2 maanden AB af te zeiken met zijn ban en te dreigen met Fred en kijk als ik dan om een symbolische ban van een dag vraag hoe jullie lopen te janken.
      Ik begrijp heel goed dat jij je nu wil opwerpen als iemand die het wel ff gaat uitleggen maar meneer Rari heeft ons ook al figuurlijk en letterlijk een aantal doodsverwensingen doen toekomen hè vriendelijke vriend.
      En het zal wel joh maak grappen over kanker ga lekker Zyech de kutmarokaan uitschelden en uitfluiten denk je nou echt dat ik daar mee zit?
      Komt nog bij dat als ik hier met forumgabbers praat over Ajax of kanker of onderduiken in de 2de wereldoorlog ( BR ) dan maak ik dat gvd zelf wel ff uit en als mensen het dan nodig vinden om te janken of grappen te maken zou het wel eens lekker zijn als ze het niet laf anoniem deden.
      Litmanen ging jankend weg net als jij en dan komen jullie weer terug om vervolgens weer alles bij mij dick en AB neer te leggen.
      Zelfverschoning in het quadraat.
      Nou het is simpel reageer niet op me ook niet via via in een antwoord naar iemand anders of wees een vent en zoek me op op fb moos vansammy regelen we het als kerels.
      maar daar zijnze allebei te fucking laf voor.
      Fijne avond nog.

     2. abajaxbarcelona

      Moosie, ouwe laat je niet uitdagen door die badgasten. Litmanen is een Staphorster, Eug een Jehova en Seijs totaal niet wijs. Ik ben dit soort figuren genoeg tegen gekomen in real life en ze gaan allemaal uiteindelijk voor gaas.

      Ik ben met woorden best wel liefhebber van een gestrekt beentje. Punt is dat wanneer ik dit die bij mensen die ik ook echt ken daarna een biertje met ze ga drinken (of cola ?) een ding is zeker, met dit trio zal dat niet gebeuren, ze zijn te laag in hun opmerkingen. Ik speel en praat met open vizier, zij verre van dat. Ik haat gluiperigheid. Jij moet je lekker richten op af en toe lekker stevig Amsterdams commentaar maar vooral moet je genieten van je dochter.

      Ik hoop je ooit nog eens te mogen ontmoeten in de Arena bij een wedstrijd. Dat zou betekenen dat het een stuk beter met je gaat.

     3. EugAjax

      Moosie. Ik wil je even rustig verzoeken om mijn bijdrage even heel goed door te lezen, maar dan echt heel goed. Volgens mij schrijf ik niks verkeerds naar jou toe, behalve dan dat het lijkt alsof jullie Litmanen een ban proberen te bezorgen. Ik schrijf al meteen dat Litmanen ook geen lieverdje is. Ik schrijf dat hij bijv ook meer begrip moet hebben voor feit dat jij met jouw vrienden van forum over je ziektebeeld praat en dat hij zich daar niet aan moet storen.
      Ik heb eerder al aangegeven dat jouw ziekte niet mag dienen als voer voor grappen. Daar afschuw ik van. Nergens in mijn bijdrage hierboven beweer ik anders.
      Je mag van mij JUIST persoonlijke dingen bespreken, dat meld ik toch aan Litmanen “laat gaan joh als ze dat willen”. Ik geef bij Litmanen ook aan dat jij verzoek hebt ingediend om niet meer te reageren en dat hij dat maar eens ook mee moet beginnen of iig dat in overweging te nemen.
      Niemand hoeft van mij een ban, maar toegegeven bij alleen AB vind ik dat niet erg, gezien historie.
      Ik werp me nergens voor op. Feit was alleen dat forum weer leuk werd en nu verkeerde kant opgaat. Ook met Litmanen en dat vind ik wel doodzonde omdat laatste paar maanden Litmanen juist goed ging (vaak).
      Ik zal verder niet meer op je reageren ook niet via via meer.
      Echter ik vind dat je echt veel te boos word om mijn bijdrage. Terwijl ik niet heel veel bijzonders schrijf.
      Alleen nogmaals ik heb idd het gevoel dat jullie Litmanen een ban proberen te bezorgen door hem nu zo te blijven uitdagen en lijkt erop dat Litmanen er in gaat trappen en heeft dus al een waarschuwing gehad van Fred.
      Ik concludeer dit door jullie aanname dat Litmanen een racist is omdat hij kritiek op gedrag Ziyech heeft………
      Dat laaste is natuurlijk totale onzin.
      Verder zoeken jullie het maar uit. En nee ik zal geen contact zoeken met facebook. Kom op man ik ga helemaal niet met iemand knokken of zo (weet even niet wat je ermee wilt bereiken).
      Moosie ga je goed man en dan vooral met je gezondheid.

     4. abajaxbarcelona

      Eug, jammer dat jij de bijdrage van Moosie volkomen verkeerd begrijpt. Ga ik niet uitleggen maar neem je tijd die nogmaals rustig na te lezen. Vwb Litmanen …. hij geeft aan meerdere keren een verzoek te hebben ingediend bij het forum voor een ban van een ander forumlid (zal ik wel wezen). Kortom beste Eug, als je zelf zaken volslagen verkeerd interpreteert (ik heb Litmanen pas histeren voor het eerst een eacist genoemd en niet al sinds dagen) dan moet je hier gewoon buitenblihven en niet de Saint gaan uithangen. Kortom (wederom), opzouten.

     5. EugAjax

      AB. Voor jou 1 observatie
      Ik nodig jou uit om AL JOUW bijdragen terug te lezen vanaf dat ik hier ben, omdat ik vanaf daar kan oordelen.
      Doe dat en lees dan al jouw eigen terechtwijzingen naar anderen toe en wat je die leden verwijt.
      Dan heb ik voor jou maar 1 woord wat me te binnenschiet.

      LACHWEKKEND

      echt

      LACHWEKKEND.

     6. Moosie

      Eug gab jij mag altijd reageren op mij en met jou zou ik prima een bakkie koffie kunnen drinken maar ik kreeg het idee dat je het negatief en denigrerend bedoelde dus toen werd ik een beetje boos maar vooral omdat je het doet voorkomen alsof ik de confrontatie zocht met hun en dat was in mijn ogen niet zo.

     7. EugAjax

      Moosie, er word mij weleens verweten dat ik een andere kant op kijk als er ellende ontstaat. Ik probeerde vanuit mijn observatie beide kanten eruit te lichten. Dat werkte dus niet helemaal?. Let wel schrijvend komen dingen vaak anders over dan je soms in je hoofd hebt. Althans wel bij mij.
      Op een ander topic schrijf je naar een ander zullen we maar weer over voetbal hebben. Daar ben ik het mee eens. Dat kan ik ook veel beter en dan irriteer ik nooit iemand met mijn mening hahahahaha. ??.

     8. Moosie

      ik nodigde jou ook niet uit voor FB al blijft staan dat ik met jou best een bakkie zou kunnen doen.
      En ik snap je bedoeling wel maar in deze zat je echt mis.
      Nietmanen is al een tijdje bezig om overal een opmerking te plaatsen zelfs dus te komen met het kokketeerverhaal.
      Kijk de topics van de laatste dagen er maar op na en het topic over Arnold Muhren was voor mij echt de druppel hoor.
      Hij jankt al maanden om bans probeert elke dag weer een conflict uit te lokken en was nu zelfs Yindi aan het uitschelden.
      Jouw bijdrage had in mijn ogen een hoog ik ben het met je eens gehalte en als je dan stelt dat ik dit forum nodig heb om mijn ziektebeeld te verwerken beledig je mijn vrouw want dat is de persoon waar ik dit mee verwerk.
      Nietmanen is een hypocriete jankerd en elke dag bezig met zijn privé oorlog tegen iedereen die het niet met hem eens is.
      Hij wordt door velen echt uitgekotst net als SSeis en dat hebben ze echt aan zichzelf te danken.
      En als ze dat nou onder hun eigen naam deden was het nog wat maar de enige die gisteren een verzoek stuurde was Indojood.
      Kijk ik ga me niet laten wegpesten door 2 lafaards ik laat de rest van het forum keer op keer zien wat voor misselijke figuren het zijn.
      Ik ben ook niet uit op ruzie of geweld maar ik laat me ook niet voor moordenaar uitmaken omdat ik een shop heb gehad.
      Je bedoelingen waren goed maar je kunt beter russisch lullen tegen een Chinees dan krijg je nog meer respons dan als je tegen deze 2 praat.
      Plus je geeft ze het idee dat je het met hun eens bent en dit sterkt hun dan in de waan dat ze gelijk hebben en dat hun gedrag door de beugel kan en volgens mij is dat niet jouw bedoeling.
      Over voetbal ben ik het vaak oneens met je maar ik kan wel genieten van onze discussies dus kom maar op met je stellingen en misschien doen we nog eens een bakkie.
      mvg Moos

     9. EugAjax

      Moosie ik heb in ieder geval besloten terug te keren naar mijn eigen oude spelregel en dat is me niet meer bemoeien met prive oorlogjes.
      Litmanen en jij liggen elkaar totaal niet en zo zijn er meer koppeltjes te verzinnen. Ik ga daar niet over oordelen of om veroordelen.
      Ik kan persoonlijk goed met Litmanen beseffende dat er meerdere zijn die totaal anders over hem denken. Op voetbalinhoudelijk gebied zit ik vaak op 1 lijn met hem, maar ook in topics waar dat niet zo is (reden vertrek Bosz en functioneren Bergkamp) heb ik met hem gewoon normale discussies. Scherp maar voetbalinhoudelijk.
      Ik geef dus toe dat ik gister dus ook de positieve kant van hem wilde belichten. Omdat in mijn optiek hij een goede gast is.
      Neemt niet weg dat als hij boos is of word om wat voor reden dan ook dan roept hij dingen waar ik het niet mee eens ben. Maar hey dan kom ik op het punt dat niemand maar dan ook niemand werkelijk heilig is hier.
      Ik ook niet hoor. Dat is dus iets wat me intrigeert. Want dan krijg je discussies en verwijten naar elkaar toe en als forumleden dan eerlijk naar zichzelf zijn dan verwijten ze vaak de ander hetgeen wat ze zelf ook doen.
      Dat vind ik op zichzelf interessante materie. Maar goed ik hoop dat we allemaal (incl mezelf) weer snel volwassen worden want ik vond het na jaareinde best weer goed gaan en daarom kwam ik weer terug.
      We hebben met zijn allen weer even een terugslag?. Dus misschien inderdaad verstandig als bepaalde koppeltjes niet meer op elkaar reageren even.
      Maar je weet AB zal naar mij blijven reageren en Litmanen naar jou wsl ondanks dat we beide meerdere verzoeken vij hen hebben gedaan?.
      Overigens als laatste ik heb nooit kunnen bedenken dat ik je vrouw beledigd heb met mijn opmerking over verwerken van je ziektebeeld. Lijkt me LOGISCH dat je vrouw je allereerste steun en toeverlaat is. Wat ik meer bedoel is dat mensen in vergelijkbare situaties weleens behoefte hebben om hun verhaal te vertellen aan vreemden zodat het kan helpen door de zware periode heen. Het was dus meer zo een insteek.
      Sorry dat het zo over kwam man. En wie weet doen we nog weleens koppie koffie in toekomst.
      Facebook heb ik niet dus komt mooi uit. Groet aan Indojood. De man die wel woord houd (vooralsnog?).
      Ook hij werd meer dan eens gek van me, en toch mis ik hem beetje……..ssssst niet verder vertellen hahaha

    3. Litmanen

     Yindi, ik ben pas gaan schelden nadat ik maanden voor debiel en rascist ben uitgescholden.
     En dat zijn er maar twee, ik kan je nog wel vier scheldwoorden noemen.

     Het woord mongool heb ik nu dus gebruikt omdat dat het enige woord is waar Moosie en AB op aanslaan.

     Juist dat woord gebruikte ik niet meer. Je kunt de afgelopen twee maanden er op nakijken ik scheld niet meer.
     Maar Fred reageert niet op mijn verzoeken er iets aan te doen.

     Maar, als ik dan eindelijk 1 keer terugscheld, dan komt er direct een waarschuwing van Fred.

     Typisch toch?

     Selectieve verontwaardiging noemen ze dat bij ons thuis.

     1. Widi

      Het ligt ook aan jezelf. Ik kreeg een tijdje ongeveer dezelfde behandeling als jij. Ook omdat ik dan weer fel reageerde. Je bent alleen een slachtoffer als je dat van jezelf maakt Litmanen. Hou je gewoon in. Doe ik ook.

     2. Litmanen

      Dus gewoon uit laten schelden als je een andere mening hebt?
      O, dus zo werkt het hier. Je past je mening aan AB and friends of je houd je mond.

      Ik heb mijn mening en die ga ik niet aanpassen aan een stel asocialen.

     3. Widi

      Waarom zou ik me er iets van aantrekken? Waarom zou ik overal op reageren? Lekker rustig zo. En jij blijft maar bezig met schelden over en weer.

     4. abajaxbarcelona

      Litmanen vindt termen als achterlijk en blinde heel normaal om te gebruiken. Helemaal om aan te geven dat het onmogelijk is om met gezond verstand een positieve mening te hebben over Ziyech. Hij ziet in Veltman en Younes waarschijnlijk als hulpeloze vluchtelingen op een lek bootje dobberend op de grote oceaan. Als hij vervolgens tegengas krijgt (ja want hij start merendeels met de termen achterlijk en blind en vervolgens mongool) is de wereld te klein. Wel fijn dat hij hierboven zelf aangeeft meerdere verzoeken heeft gedaan voor een ban bij de redaktie. Litmanen, de Seijs en f-side zullen van mijn kant nooit meer een greintje respect krijgen en dat zal ik met enige regelmaat laten blijken. Ik schaar deze types onder forum vervuiling. Ongetwijfeld zullen zij mij nu hiervan vervolgens gaan beschuldigen maar dat is te verwachten van dit soort gastjes. Nu ff naar sport kijken, de middag heb ik gemist.

     5. Litmanen

      AB, ik heb de verzoeken gewoon via de app gedaan, voor iedereen zichtbaar. Niet dat dat zinvol is. Jouw verzoeken rechtstreeks aan de redactie daarentegen wel…….

     6. jood84

      ? dacht dat er hier alleen maar volwassen mensen waren die wel ergens tegen konden? woorden doen geen pijn.

     7. Moosie

      ik ben Rari ik heb een bord voor me kop en wil het laatste woord hebben kut moet je nog een keer reageren , maar fijn dat je toegeeft dat je al tijden jankt om een ban

 16. KBouter

  Jongens toch…we zijn allemaal volwassen en gezegend met een passie voor Ajax.

  Laten we ons gedragen als ware Ajacieden en niet als een stel kleuters. Plezier hier op het forum gast hard achteruit zó.

  1. Widi

   En heerlijk positief???. Heel vaak zijn wij het eens. Maar ik zat me echt rot te ergeren gisteren. En jij vond het best goed. We zijn het ook wel eens niet eens.

Comments are closed.