There are no ads, please add some


Jong Ajax geeft winst in slotfase weg tegen Telstar: 3-3

Jong Ajax heeft vrijdagavond verzuimd om de koppositie over te nemen van NEC. Het elftal van Michael Reiziger boog in de uitwedstrijd tegen Telstar een 2-0 achterstand om tot een 2-3 voorprong maar moest in de slotfase toch genoegen nemen met een punt. Na de 2-0 achterstand scoorden Cassierra en Flemming en was het Orejuela die Jong Ajax op voorsprong schoot. Even leek Jong Ajax de volle drie punten te pakken echter scoorde Telstar in de laatste minuut de 3-3 en gezien het spelbeeld was dat een uitslag die verdiend was voor beide elftallen. Met het gelijkspel staat JoNg Ajax nu gedeeld eerste samen met NEC.

Opstelling Jong Ajax: Alblas, Orejuela, Doekhi (45. Matusiwa), Bergsma, Lartey-Sanniez, Eiting, Bijleveld (90. Sierhuis), D. de Wit, Flemming, Cassierra, Johnsen


Gerelateerde posts

26 reacties

 1. vak411

  zonde, ik besef dat er een aantal jongens vroeg naar het eerste zijn maar ik vind het kwalitatief echt mindere lichting…

  1. toonvs

   Helemaal met je eens weinig creatieve spelers met een indivuele actie allemaal breed terug. Loopt weinig in voor de toekomst zie geen Sneider, v/d Vaart enzovoort lopen.

  2. beni

   De hele lichting stelt niks voor ook het eerste. Kijk naar Ajax – PSG Ajax was hopeloos passes die niet aankwamen, kwamen terecht in ket luchtledige de enige die er tussen uitsprong was de Wit die ergerde zich groen en geel. Komen sobere tijden aan.

 2. paulvos

  Gaat toch goed, 2e plek. Telstar hebben ze meestal moeite mee, soms heb je van die tegenstanders.

 3. abajaxbarcelona

  Plek op de ranglijst is en blijft van ondergeschikt belang. Ervaring op doen, doorgroeien, variëren met posities en kijken of er volwaardige eerste elftal spelers tussen zitten is van belang. Goede resultaten zijn een bonus.

  1. Peter kopsterk

   Helemaal mee eens AB en als je er 2 of 3 naar het eerste kan brengen heb je het goed gedaan. De rest zal dan eventueel naar andere clubs gaan

   1. abajaxbarcelona

    Als je onderin de JL bengelt weet je in ieder geval dat je als club heel erg fout bezig bent. Jong Ajax moet met de kwaliteit gewoon middenmotor kunnen zijn terwijl je de nadruk legt op ontwikkeling, variaties etc. Puur op basis van aanwezige techniek. Bungelen ze onderaan dan zal het eerste van Ajax een middenmotor worden.

 4. Brokamp

  Doorgroeien en ontwikkelen dat is de functie van jong Jong Ajax. Leuk dat ze bovenin meedoen maar dat is toch echt van ondergeschikt belang. Neem een jongen als Orejuela , eens kijken waar die over een half jaar staat. Niet iedereen ontwikkeld zich snel. Kijk maar eens naar Sandler die nu bij Pec Zwolle speelt. Die had volgend seizoen ook bij ons in het centrum kunnen spelen. Soms wordt ook te snel afscheid genomen en talent uit het buitenland gehaald.

  1. abajaxbarcelona

   Orejuela zou juist in jong Ajax regelmatig op het middenveld moeten staan om te leren. Kijk hoeveel de Ligt daarvan heeft opgestoken. Bij Zeefuik hebben ze dat ook niet gedaan. Die jongens hebben die, tijdelijke, afwisseling nodig voor hun ontwikkeling. Nu blijven ze voorlopig achter de feiten aanlopen. Doodzonde.

 5. EugAjax

  Ik moet altijd wel lachen om mensen die de eerste plaats in JL ‘verafschuwen’ en afdoen als opleiden en doorstroming is belangrijker. Laatste klopt maar dit is zoals ik het zie.
  Opleiden en doorstroming is belangrijkste maar als Jong Ajax niet bovenin meedraait is opleiding niet goed en kans op goede doorstroming ook nihil…….komt bij door op tweede niveau voor kampioenschap te spelen komt mentale aspect meer en meer om de hoek kijken. Een aspect dat nogal eens lijkt te ontbreken bij jonge talenten bij ons in eerste.
  Maw het is JUIST heel goed dat Ajax bovenin meedraait in JL. Meer dan een gezonde bonus.

  1. Widi

   Ik ben juist één van degenen die er regelmatig op wijzen dat we niet teveel naar de ranglijst moeten kijken bij Jong Ajax. Fijn dat ik je kan laten lachen. Het gaat echt maar om twee of drie spelers per wedstrijd. Meer niet. De rest komt er nooit. Ze hebben hun hele leven al bijna alles gewonnen. Dus ik vind het belangrijk dat ze leren knokken. Dat ze harder worden. Zich leren wapenen tegen fysiek sterkere tegenstanders. Dat heeft niets met de ranglijst te maken. Daarom laat Ajax jeugdspelers ook spelen in teams vol spelers die twee jaar ouder zijn. Dat was op Voorland al zo. En ook op de Toekomst is dat nog zo. Ook dan wordt niet steeds gekeken naar de ranglijst. Zo is Ajax. Maar daar mag jij best om lachen.

   1. abajaxbarcelona

    De reactie van Eug is tekenend. Ik laat aan een ieder de invulling van de betekenis hiervan.

   2. EugAjax

    Widi ik ben het eens hoor. Ik vind alleen dat als je voor titel speelt de aapecten die jij dan noemt extra aandacht krijgen. Weerstand verhogend werkt het als je voor titel speelt ipv elke week bijv om des keizers baard. DAAROM is het dus juist wel belangrijk die ranglijst! Verder verschillen we niet. Het klinkt soms alleen alsof je hoopt dat ze lager op ranglijsf staat omdat het niet primaire doel is. Daarom heb ik een glimlach. Maar was positief bedoeld😃

    1. Moosie

     Eug jongen dit is waarom je bij tijd en wijlen dus de deksel op je jodenneus krijgt het gaat om ervaring opdoen en dat doe je dus meer als het tegenzit p die leeftijd voetballen kunnen ze wel vechten niet zo daarom vinden veel van ons dat kampioenschap helemaal niet belangrijk

     1. EugAjax

      Dan doen ze bij Ajax 1 meer ervaring op dan bij welk ander team binnen Ajax jouw redenatie volgend….in dit geval totaal niet erg dat ik van jullie deksel op jodenneus krijg zoals jij zeg 😃

Reageren is niet mogelijk.