Ziyech over niet juichen, ‘we weten allemaal wat er aan de hand is’

Hakim Ziyech kan het schijnbaar zeer slecht verkroppen dat hij afgelopen zondag tijdens de thuiswedstrijd tegen NAC een aantal fluitconcerten kreeg te horen en reageerde met wat gebaren richting het publiek. Afgelopen week lieten Ziyech en trainer Ten Hag weten dat het niet slim was maar of Ziyech er iets van geleerd heeft valt te betwijfelen, zo bleek woensdagavond in Kerkrade tijdens de uitwedstrijd tegen Roda JC.

Ziyech schoot in de eerste helft de 1-2 op het scorebord maar van juichen was geen sprake bij de middenvelder. Hans Kraay jr. vroeg Ziyech na afloop waarom hij ook niet even lachte na zijn treffer. ‘Dat vond ik niet nodig want ik heb genoeg lol met mijn teamgenoten en mensen in de groep. We weten allemaal wat er afgelopen dagen aan de hand is, dus ja. Er zat ook wel wat woede in dat schot. Ik heb gewoon mijn best gedaan vandaag, meer kon ik niet doen’. Op de vraag van Kraay of Ziyech na dit seizoen vertrekt bij Ajax was de middenvelder kort en bondig. ‘Dat weet ik niet, dat moet de toekomst uitwijzen’.

Bron: Fox Sports

Related posts

125 Comments

 1. BeukerAjax

  Man man man… weet niet eens waar ik moet beginnen, maar wat een trots heeft deze jongen. Jammer. Het kan een grote voetballer worden, maar als hij zich zo gedraagd moet hij gaan oppassen dat het geen typetje zoals El Hamdaoui wordt. Slecht voor zijn carierre…

  1. HURBIE

   Als hij dit soort fratsen blijft houden dan eindigt zijn carrière net als El Hamdaoui jammer zonde

  2. Ajax 1

   Wat ik eerder in ander bericht aangaf: wat ik zo jammer vind is dat hij moet snappen dat er mensen zijn die fluiten en mensen die altijd blijven steunen. Hij zou zich op die laatste groep moeten richten. Nu lijkt het alsof iedereen tegen hem is en dat is zeker niet zo. Daarom is het fout hoe hij zich opstelt.

 2. Dagrump

  Er is zeker ook wel veel kritiek op hem. Begrijp hem wel maar ook weer niet! Maar als je hem ziet werken in belang van team qua alles, verdedigend, druk zetten echt werkpaard. Heb het idee dat we alleen het slechte of wat er fout gaan zien en niet wat er allemaal goed gaat.

  1. nick-afca95

   Het mooie is dat de mensen die fluiten ook de mensen zijn die eerst constant aan het zeiken waren over tikkie breed tikkie terug. Begrijp me niet verkeerd, dat laatste vond ik ook zwaar klote. Maar een speler als Ziyech legt veel risico in zijn passes en doet zeker niet aan tikkie breed tikkie terug. Dat soms een pass mislukt of dat soms een speler zijn pass niet begrijpt is niet gek. Maar wanneer zijn passes wel aankomen en de andere spelers begrijpen wat hij wil, is het vaak fantastisch om te zien. Verder moet meneer Ziyech ook in kunnen zien dat wanneer hij 5 wedstrijden achter elkaar weinig goeie passes heeft gegeven, er wat critiek is. En dat mag ook gewoon. Dat betekend dat mensen iets van je verwachten, wat vervolgens weer aangeeft dat je een goeie speler bent. Critiek incasseren en je voeten laten spreken is de beste oplossing.

  1. BobbyHaarms

   Klopt, maar dit zou ook uit zichzelf al moeten zijn. Hiermee vestigt hij wederom de aandacht op zichzelf.

   Antwoord vond ik ook veelzeggend. Die is bezig aan zijn laatste maanden bij Ajax.

  2. Jimmy1971

   Klopt mister Ajax , maar dat betekent dat hij zonder die frustatie dat doelpunt niet gemaakt had !! Ik ben er tegen maar dan zou ik zeggen fluit nog maar 12 wedstrijden door , dan maakt hij ons iig kampioen voordat hij weg gaat ..

   1. BobbyHaarms

    Dat zou mooi zijn Jimmy. Maar helaas wint pisvee zijn wedstrijden op een schijtmanier. En als deze schijtploeg zo doorgaat worden die helaas kampioen vrees ik..

 3. Zlatan4ever

  Er is al meerdere malen aangegeven dat Zitech een begenadigd voetballer is maar laat hij aub ophouden met die maniertjes. Nu weer met de armen over elkaar, zo jammer.
  Doet zo veel afbreuk aan zijn status.Gewoon lekker blijven spelen en alles er aan doen om de schaal binnen te halen !

  1. Litmanen

   Zijn carrière is eigenlijk al voorbij. Geen topclub gaat hem nog nemen.
   Hij is geen wereldtop en gedraagt zich wel als zodanig. Daar zitten ze bij bijvoorbeeld Bayern, City of Barça niet op te wachten.

   Het zal iets worden van het kaliber Espanyol, Alaves etc.
   En dan natuurlijk max twee jaar.

   Want dan heeft hij weer oorlog.

   Wat doet die jongen zich zelf aan?

   1. Jimmy1971

    Inderdaad , laat hij een voorbeeld nemen aan een Daley Blind of zo. Die werdt ook wel eens uitgefloten maar deed gewoon zijn stinkende best en werd 1 vsn de populairste selectiespelers met uiteindelijk een mooie transfer !!
    Zijn ego gaat Ziyech zijn carierre in de weg zitten !!

   2. Bakkie

    Daar zit nogal iets tussen, Litmanen…
    Bayern, City, Barca is de absolute wereldtop. Dan heb je een hele grote groep Europese top, zoals Arsenal, Spurs, Liverpool, Sevilla, Valencia, Napoli, Milan..
    En daarna komt een nog grotere clubs, die we de Europese subtop zouden kunnen noemen. Clubs die voor bijvoorbeeld Veltman interessant kunnen zijn

     1. Litmanen

      En wat is je punt? Ging deze topic over Veltman, de man die al twee jaar afgebrand wordt hier en zich wél als een echte Ajacied en prof blijft opstellen.
      Wat een prachtige vergelijking!!

     2. Bakkie

      Mijn punt is dat ik liever een wat lastigere jongen met exceptionele kwaliteiten heb, dan een middelmatige speler die zich gedraagt zoals dat zou moeten.
      Maar ik weet dat jij daar anders over denkt, dus daar zullen we het nooit over eens worden

    1. Machlas

     Hahaha Veltman. Wonder dat hij bij Ajax speelt,overigens ook een schande. Veltman hoort in 010 te spelen bij die haveslave

     1. Litmanen

      O, nu gaan we weer verder met Younes. Als de topic je niet bevalt, reageer dan gewoon niet.

 4. ajaxpers

  Ziyech is de beste voetballer van NL, en in het land van doe maar gewoon dan doe je gek genoeg en middenmatigheid kunnen we er blijkbaar niet tegen dat iemand zn eigen maniertjes heeft. De meeste unieke voetballers zijn geen ideale schoonzonen. Degene die niet tegen Ziyech kunnen moeten maar naar kunstschaatsen gaan kijken. Ik heb genoten van Ajax en vooral van Ziyech, Donny en Frenkie en Taglifico

  1. Litmanen

   De beste voetballer die Nederland ooit heeft voortgebracht heeft nog nooit zulk gedrag getoond, evenals vBasten, Gullit, Rijkaard, Sneijder, vdVaart, Robben etc.

   Waarom niet? Omdat ze volwassen profs waren die wisten dat zij als eersten de kop van jut waren als het een keer niet lekker ging. Juist daarom ben je de vedette.
   Altijd weten dat het publiek juist voor jou dat kaartje heeft gekocht.

   Dus beseffen dat je je volwassen te gedragen hebt. Ook en vooral omdat je een teamspeler bent en het een eer moet vinden om in het mooiste shirt van de wereld te mogen spelen.

   Ziyech vindt dat Ajax en zijn publiek het een eer moet vinden dat hij bereid is dat shirt aan te trekken.
   Met andere woorden, hij begrijpt het niet en hij gaat het ook niet begrijpen………

     1. -buitenkantje rechts-

      Knap dat sommigen precies weten wat spelers vinden en denken.. En dat topic na topic na topic menen te moeten herhalen.. En daarbij geen woord reppen over de prestatie in het veld.
      Ach.. als je een stok zoekt…

     2. Litmanen

      Welke prestatie, die goal van gisteren?
      Een schoonheid, maar Schone maakt ze vaker en mooier en is gewoon heel blij als hij gescoord heeft

      Het gaat niet om zijn voetbalkwaliteiten, die heeft hij, het gaat om zijn debiele gedrag vanwege een volkomen verdiend fluitconcertje.

      Voor dat geld ga ik met plezier elke week op de middenstip staan om mezelf uit te laten fluiten.

      Sterker, ik fluit mee…..

 5. Roberto

  Een heel klein gedeelte van de Ajax supporters fluit hem uit en meneer is op zijn kleine pikkie getrapt.

  1. De Nees

   In alle culturen heb je trots en eer, dit heeft meer met opvoeding en omgeving te maken. Typisch voetballer gedrag ook, jong rijk geworden en nooit echt als persoon ontwikkelt. Juist als je meer te bieden hebt dan je medespelers hoor je een grotere verantwoordelijkheid te nemen maar daar moet je weer karakter en persoonlijkheid voor hebben. Je hebt ’t of je hebt ’t niet. Als Ziyech zich zo onbegrepen voelt bij Ajax dan succes bij zijn volgende club. Aanstellerig gedoe allemaal.

   1. Litmanen

    Hij zou nog eens naar die docu over Appie moeten kijken.
    Goed opgevoed, sociaal, goede prof en nooit chagrijnig!

 6. Iamsterdam2015

  Lijkt wel een klein kind!!! “ nee ik doe niet meer mee want jullie hebben mijn snoepje gepikt…”.
  Na dit seizoen lekker vertrekken JOEP DOEI DE MAZZEL DAAAAAAG!!!

 7. Vak 120

  Hoop dat hij een heeeeeeel goed wk speelt…hoofdprijs vragen voor hem en laten gaan!!! Wat heeft hij het hoog in zijn bol..

 8. Overdwars

  Maakt mij niet uit, maar als ik van de 40 pogingen geen business doe, gaat mijn baas ook fluiten en stuurt hij een ander. Waarschijnlijk een Deen met een baard en een hoger gemiddelde!

 9. ajaxpers

  Degene die roepen dat hij na dit seizoen weg moet hebben een mega probleem met zichzelf en hun eigen mislukte leven. Als Ajax supporter hoor je zo’n speler op handen te dragen.

 10. ajaxpers

  Degene die roepen dat hij na dit seizoen weg moet hebben een mega probleem met zichzelf en hun eigen mislukte leven. Als Ajax supporter hoor je zo’n speler op handen te dragen. Gelukkig snapt de trainer en de directie het wel.

  1. fjonkman

   Helemaal mee eens, we hebben eindelijk weer een speler die wat geniaals kan neerzetten op het veld en die wedstrijden beslist, en wat doen weer een paar van die kannenzeikers als hij een foute pass geeft of een bal hoog overschiet? Uitfluiten.. wees blij dat je zo’n speler in je selectie hebt, je bent toch Ajax fan? Dan moet je die jongen ook steunen als ie een keer een mindere wedstrijd speelt. Tegen NAC waren er wel meer die volledig door de mand vielen, maar die werden niet uitgefloten.. Steun je club en juig of zing de jongens over het dode punt heen!

   1. Litmanen

    Als we Ziyech moeten steunen bij elke mislukte pass, vrije trap of corner, dan is hij na 1 wedstrijd doodgeknuffeld.
    Elke Ajacied is blij met mooie acties. Daarvoor zijn ze namelijk Ajacied.

  2. Widi

   Jij hebt boter op je hoofd ajaxpers. Als Ziyech ooit 10 minuten voor Feyenoord zou hebben gespeeld, zou jij hem wekelijks afkraken. Hoe gelukt is jouw leven?

   1. De Nees

    Ajaxpers pleitte laatst voor Berghuis naar Ajax…Dan zit je wel ’s leeg voor je uit te staren. Bosz enkel en alleen maar afgekraakt op zijn feyenoord verleden en dan met Berghuis komen…koekoek.

  3. -buitenkantje rechts-

   Eens Ajaxpers.. Hakim is een rasvoetballer.. je moet kenner zijn om dat te kunnen waarderen.

 11. ajaxpers

  Ziyech laat Ajax stralen, Volkskrant vandaag. Misschien een moeilijke krant voor de zeikerds.

  1. De seijs

   Dus we mogen wel klappen als het goed gaat. En als het net zo vaak mis gaat, mogen we niet fluiten. ?

 12. Joep

  Ik ben blij dat Hakim bij onze club speelt. Natuurlijk speelt hij dit seizoen wisselvallig. Hij begint nu zijn vorm weer terug te krijgen.

 13. Martin_FSide

  Het is terecht dat Ziyech zo reageert. Steun hem toch eens en wees blij dat je een speler van zo’n niveau in het team hebt. Mensen die hier reageren met: hij is niet goed, klein kind, el hamdaoui, zijn ook de supporters die staan te fluiten.
  Ondankbare nepsupporters!

 14. Charka53

  Het is een zeer goede voetballer , nu nog een fatsoenlijk mens worden dan is het plaatje compleet .

 15. Brokamp

  Huntelaar gaf gisteren vaker de bal aan de verkeerde kleur dan Ziyech. Maar dan moet je die vreugde die blijdschap moeten zien na zijn doelpunten, een genot om naar te kijken. Hij is geen volgevreten vedette maar een echte liefhebber. Daarom heb ook ik moeite met met de houding van Ziyech. Er straalt geen vreugde van af. Jammer, al zal ik hem nooit uitfluiten daarvoor geniet ik te veel van zijn geniale acties. De oplossing: Hakim ga eens gezellig met Huntelaar een bakkie doen en een goed gesprek. Als je 10 % van zijn uitstraling overneemt draagt de hele JCArena je op handen.

  1. VanDattem

   Geen lekkere vergelijking aangezien Huntelaar nul keer uitgefloten werd toen hij ‘de bal vaker aan de verkeerde kleur gaf dan Ziyech’…

    1. VanDattem

     Ik snap je, maar in een bakkie met Huntelaar kan Hunterlaar nog altijd zeggen: Ik geef je gelijk, als ze mij bij elke mislukte bal persoonlijk gaan uitfluiten juich ik op een gegeven moment ook niet meer…
     Ik wil alleen zeggen dat we Huntelaars reactie niet weten, aangezien hij niét uitgefloten wordt. Ik keur wat Ziyech niet goed, maar ik snap ergens wel dat hij t gevoel heeft dat er met twee maten gemeten wordt, terwijl hij werkt als een paard en tegelijkertijd mooie dingen laat zien. Er zit nou eenmaal veel risico in zijn spel, op dit positie.

     1. Litmanen

      De Hunter wordt nooit uitgefloten omdat hij laat zien dat hij een prof is.
      Tien jaar meer ervaring en tientallen interlands en meer dan honderd Europese wedstrijden.
      Nooit zeiken, altijd hard werken en nog steeds zo blij als een kind dat hij voor Ajax blijft scoren.
      DAAROM WORDT HUNTELAAR NOOIT UITGEFLOTEN!!

     2. VanDattem

      Begrijp me niet verkeerd, ik ben echt een groot Huntelaar fan. Maar de laatste keer dat Huntelaar het niet eens was met zijn positie (Oranje, waar ik overigens vond dat hij moest spelen) bleek hij onhandelbaar. Tot aan gooien met stoelen in de hotel lobby. Maar goed. ‘Nooit zeiken’ is gewoon niet waar. Fijner voor de supporter dan Ziyech overduidelijk waar. Daarin snap ik je, want Ziyech uit het richting ‘supporters’.
      Vraag me gewoon alleen af of in jouw voorbeeld Huntelaar het juiste voorbeeld is, die is namelijk niet heel fijn als hij niet tevreden is en dat weten we pas, als hij bij Ajax niet tevreden is. Zoals Ziyech nu.

      https://www.nrc.nl/nieuws/2012/06/23/klaas-jan-huntelaar-gedroeg-zich-onmogelijk-tijdens-ek-a1482677

     3. VanDattem

      Net als op het EK toen hij met stoelen ging gooien naar Van Marwijk en muiten binnen de spelersgroep omdat hij niet speelde en Van Persie wel… (wat ik persoonlijk ook niet begreep)

 16. geralmere

  Hakim is fantastisch en heel belangrijk voor dit Ajax. Advies voor hem: lekker ballen en ga niet in op verzoeken om interviews, Ajax moet hem beschermen, zodat hij kan werken aan zijn presentatie.

 17. Kingkong

  Ik heb al eerder aangegeven dat ik hem begrijp maar dat hij met dit gedrag ook de goedwillende positieve supporters die veruit in de meerderheid zijn op hun ziel trapt. Word volwassen Zyech.

 18. Moosie

  Ach jaag hem weg en iedereen die jullie bekrompen mening niet deelt dan spelen we straks alleen nog voor de derde plek net als feyenooit

  1. Litmanen

   Heerlijk lijkt me dat Moosie. Een middenveld met echte Ajacieden. Frenkie, Donny en Lasse of Siem.
   En dan spelen we 010 nog steeds van de mat.

   1. Moosie

    Zielig klootzakje reageer nou lekker op iemand anders voor je het weet koketteer ik weer met mijn kanker joh

 19. Slingertje.

  Stop eens met dat overdreven gedoe over die zogenaamde trots want dat slaat helemaal nergens op.
  Dit verwende ventje zal nooit de echte top gaan halen.

 20. Widi

  Ziyech is een grote kleuter. En helaas is er in zijn omgeving niemand met vodoende overwicht om hem die onzin uit de kop te praten. Hij benadeelt zichzelf, zijn medespelers en Ajax. Stom en jammer.

  1. jood84

   Je vergeet de supporters Widi. Die benadeelt hij ook met dit gedrag, mijn neefje zou nooit een shirtje van me krijgen met ziyech erop, liever een shirtje van iemand met een beetje karakter in zijn lijf

  2. De Nees

   Zijn laatste krediet heeft meneer bij de meeste supporters nu wel verspeelt. Al schiet ie er nog 12 in de kruising, dat compenseert dit hooghartig gedrag niet. Ajax vorig jaar en nu ook dit jaar geen succes gebracht, dus Ziyech toontje lager zingen, je hebt nog niks betekent.

   1. jood84

    heel scherp gezien De Nees, als die nou al 200 wedstrijden voor Ajax had gespeeld en ook nog eens veel scoorde uit vrije trappen en zich nederig opstelde dan had die alles kunnen roepen en doen

   2. De Nees

    Dat interview met Arno Vermeulen was ook tenenkrommend slecht. Geen leiderstype dit, genoeg van zijn ware aard gezien gister.

 21. Duc0412

  Als we nu stoppen met zeiken op ziyech. En gewoon achter hem gaan staat zo als het hoort en he toejuichen. Denk dat het beter is voor hem en voor het team en ook voor de supporters.

  1. jood84

   dus we moeten hem gaan belonen voor zijn wangedrag Duc0412? hij moet trots zijn dat die bij Ajax mag voetballen en moet leren dat er ook kritiek bestaat op je spel wanneer je een zaadwedstrijd speelt. Wat als die naar een grote buitenlandse club gaat en daar een paar slechte wedstrijden speelt? dan word het de bank of tribune en dan begint ziyech helemaal te flippen ben ik bang.

   1. EugAjax

    Eens jood84. Publiek van topclubs in grote Europese landen zijn bijkans nog kritischer. Real publiek floot laatst zelfs Ronaldo uit…….??. Nou succes dan Hakim. Overigens beetje genoten gisteren van tripje ?

    1. jood84

     eens EugAjax. Ik wil hem weleens horen piepen dan ? gisteren was zeer geslaagd (ben weer een beetje nuchter aan het worden)

 22. Ajaxstaff

  Ik heb de echte Hakim nog niet gezien , hij kan veel beter daarom ook die ruzie daar in Marokko . Mijn buurman kan veeeeeel beter .

 23. Forever nr14

  Wat een flapdrol zeg pfff, word moe van zo’n gastjes. Gewoon iedere week zonder compromis je stinkende best doen is toch minimaal vereist. Wat een jankerd en vegooid zo zijn eigen carriere.
  VOETBALLEN MAN!!!!

 24. JohnDoe77

  Jammer dat hij kritiek zich zo persoonlijk aantrekt dat hij er last van heeft. Het slechtste wat je kunt doen is een strijd met je eigen fans. Deed hij bij Heerenveen, Twente en nu bij ons. Zonde man, als hij er gewoon schijt aan zou hebben was het echr een topper!

 25. a.p.

  ik denk dat we Ziyech voorlopig maar even met rust moeten laten, laat hem hemzelf maar tot een iets ander inzicht laten komen.

  1. Yindi

   Ja, misschien wel. Zag gisteren het interview met van Persie nadat hij had gescored tegen Groningen. Dit is een jongen die op niveau heeft gespeeld, alles heeft meegemaakt, de (voetbal) wereld kent en financieel volledig binnen is. Was hij blasé?? Nee dus. Het enthousiasme spatte er van af, zijn oogjes twinkelden, je kon zien dat hij letterlijk genoot van het feit in de kuip weer zijn doelpuntje te hebben kunnen meepikken. Geweldig man. Het zou goed zijn voor Hakim dit interviewtje eens aandachtig te bekijken. Kan hij vreselijk veel van leren.

 26. abajaxbarcelona

  Oke, na ruim 100 reacties ik dan ook maar.

  Als eerste, Ziyech is een prachtige voetballer met een heerlijke techniek waar Ajax heel erg zuinig op moet zijn.
  Dan het karakter. Het is al eeuwen helder dat karakters, opvoedingen etc etc over de hele wereld verschillen en dat je dan ook nog eens je eigen ik hebt. Even over niet juichen. Het wordt Ziyech kwalijk genomen, oke het was demonstratief maar …. die koele kouwe kikker Dolberg is ook niet echt de vrolijkheid zelve bij en doelpunt.

  Terug naar waar het om gaat. Ziyech, …… Marokkaan. Van de mensen uit Zuid Europa en dan met name Marokko is altijd al duidelijk geweest dat het trotse mensen zijn die er van huiveren als ze in het openbaar worden aangepakt of te schande worden gemaakt. Dan gaan de hakken in het zand. Nederlanders zijn vaak zeer uitgesproken en vaak te uitgesproken, ook buiten Nederland.

  Waar ligt nu het probleem. Dat ligt bij Ajax, nu bij ten Hag en zijn staf. Zij moeten duidelijk maken dat wanneer er gewoon als team of speler slecht gespeeld wordt dit een reactie uitlokt an de supporters. De een zucht heel hard, de ander gaapt, de roept boe, weer een ander roept gvd en een aantal kunnen heel goed op de vingers fluiten. Allemaal gelijke reacties. Slecht spelen kan gebeuren, geen inzet wordt gewoon niet geaccepteerd. Als je dan als zeer begaafd technicus als een van de weinige wel hard werkt maar deelt in de malaise van het team dan krijg je een reactie. Net als Onana, net als Frenkie, net als Schone etc. De trainer en staf moeten in dit geval Ziyech vertellen dat dit gewoon kan gebeuren en dat hij hier mee moet dealen. Gesprekken aangaan dus. Veel gesprekken. Gaat dit niet gebeuren dan loopt hij overal tegen dit probleem aan en dat is doodzonde. Als ik de bal behandeling zie van Ziyech dan geniet ik enorm. Als ik de intentie van zijn passing zie ….. werelds. Dus Ziyech, zet je trots op het veld opzij en trek het je niet aan. In het leven naast het voetbal kan je gewoon 100% Marokkaan zijn, met oet al heb je gewoon met andere regels te maken. Hakim, maak ons zondag blij.

  Oh, iedereen die zijn veroordeling heeft uitgesproken over hem …… niemand is gelijk, iedereen is anders maar we doen het met elkaar.

  1. EugAjax

   Sorry AB. Hoewel ik je bijdrage waardeer ben ik het oneens. Dit zou een passend verhaal zijn bij iemand die net een week tot een jaar in Nederland vertoeft. En dan te maken krijgt met die soms wat harde en soms wat doe maar gewoon Nederlandse mentaliteit. Ziyech daarentegen is zijn hele leven al hier en weet precies hoe het hier werkt en speciaal bij Ajax publiek.
   Overigens wel blij te zien dat je Ziyech nu ook als Marokkaan ziet. Niet eens heel lang geleden pakte jij me aan omdat ik hem een Marokkaanse nationaliteit gaf in de opstelling. Dit omdat hij voor Marokko nationaal elftal had gekozen met zijn hart. Toen werd je beetje gek omdat ik dat zei. Ik zie nu dat jij hem inmiddels ook als Marokkaan ziet. Overigens helemaal niets mis mee. Ik heb in dat opzicht juist enorm respect voor hakim omdat hij voor zijn gevoel heeft gekozen. En mag hij nu ook nog eens WK meedoen. Dat gun ik hem dan wel na zijn keuze.

   Maar goed verder is wel duidelijk Ziyech gaat ons hopelijk helpen aan 34e schaal, daarna wat mij betreft op verkooplijst. Dan kan Frenky volgend jaar schijnen op middenveld ?

   1. abajaxbarcelona

    Ik vraag niemand om het met mij eens te zijn of waardering uit te spreken over bijdragen. Ik geef mijn mening. That’s it. Verder begrijp jij, in mijn ogen, duidelijk niets van karakters en trotsheid etc. Je bekijkt het, in mijn ogen, als Nederlander jammer. Kortom, ik heb mijn mening, jij die van jou en die verschillen.

     1. EugAjax

      Laatste keer dat ik gechecked heb ben ik ook een mens. Ik beoordeel gewoon acties en reacties op een voetbalveld. Op basis daarvan mag hij van mij na afloop dit seizoen lekker gaan ballen in buitenland (efvan uitgaand dat hij niet meer in Nederland wil voetballen. Anyway hij is verantwoordelijk voor zijn eigen acties en dat kan je niet in schoenen van een trainer schuiven. Hou toch op zeg………..

     2. abajaxbarcelona

      Ik geef mijn mening. Dat mag toch. Jij trekt het weer in het persoonlijke. Jammer.

  2. Widi

   Marokko is niet Zuid-Europa. Marokko is Afrika. Jij zat in het stadion. Ik niet. Daarom weet jij of dit klopt: er wordt toch vooral gefloten na weer een erg slechte vrije trap? Toch niet bij ieder balverlies? En na zoveel mislukte vrije trappen is dat toch niet raar?

   1. abajaxbarcelona

    Als een team kut speelt en vervolgens gaat een vrije trap naar niks, dan geeft dat een reactie, van hard gemopper, gescheld, boe geroep tot gefluit. In de tweede helft werd elke slechte pass elke slechte voortzetting van elke speler hardop afgekeurd. Schone kreeg ze ook voluit te horen. Helaas ziet het merendeel van de toeschouwers weer niet de fabelachtige balaanname van Ziyech, keer op keer en het harde werken. Hij geeft zijn uitstraling flink tegen. Vwb Zuid-Europa en Afrika: je hebt gelijk, ik heb andere kwaliteiten ? maar je begrijpt vast de essentie. Toon als team inzet en je hebt 75% gewonnen. Dat de f-side herrie blijft maken zegt geen fuck.

    1. Widi

     Als de wedstrijd stopt, gaat de f-side volgens mij nog door. Hebben ze niet eens in de gaten. Maar zoals jij het schrijft, trekt Ziyech zich iets persoonlijk aan wat voor het hele team bedoeld is. Ik weet dat er binnen het team over gesproken is na de wedstrijd tegen Nac. En toch juicht hij weer niet. Ik blijf het dom vinden. En ik blijf het een goede, bijzondere voetballer vinden.

     1. abajaxbarcelona

      We zitten er hetzelfde in. Zo zie ik het ook. Hij heeft veel balcontacten dus lijkt het of alles op hem gericht is. Elke speler, ook Huntelaar, krreg zijn portie. In verhouding denk ik Onana nog het meest met zijn vertragingstactiek bij 2-1. In ieder geval van mij ?

     2. EugAjax

      Goed om te horen Widi dat er in selectie ook over gesproken word. Het zal alleen geen effect sorteren bij Hakim. Zie Roda uit en zijn bedrag bij Heerenveen en Twente……..en dan na de wedstrijd Roda uit zeggen “klopt ik juich niet want we weten allemaal wat er aan de hand is”. Ga ik er even vanuit dat hij dan niet Nouri bedoelt, want dan neem ik me woorden meteen terug. Ik denk dat hij fluiten van supporters bedoeld en hij maakt er persoonlijk oorlogje van…..wsl om na seizoen makkelijker weg te komen. Geschiedenis gaat zich herhalen

 27. abajaxbarcelona

  We zeggen hier dat spelers een goede begeleiding nodig hebben. Het is duidelijk dat Hakim al in ieder geval vanaf Heerenveen geen juiste begeleiding heeft gehad. Een speler blijft nooit zo “eigenwijs” als zaken een goede en juiste uitleg hebben. Ik heb met diverse Marokkanen gewerkt en werk er nog mee en met nog vele andere culturen. Het staat en valt bij gesprekken en uitleg. Als een speler dan na de nodige inspanning van derden het niet begrijpt dan zet je hem op de bank. Simpel. Nu denkt Ziyech dat hij alkes goed doet. Zonde. Ik blijfwel fan, ik ben voetbal liefhebber.

  1. EugAjax

   AB je schetst precies het probleem met hem. Althans jij zegt het voor hem. Je gelooft toch zelf echt niet dat begeleiding niet goed is bij Heerenveen (begeleiding staat daar zelfs hoog aangeschreven), Twente en Ajax. Sorry hoor. Dit is nu HET probleem. Het melden dat het altijd aan een ander ligt. Echt totale onzin. Verder eens voetballer Ziyech kan ik ook echt van genieten! Alleen jammer dat bij hem alles aan een ander ligt en nooit aan hem. Hij staat nu op 4 waar hij ellende heeft gehad (heerenveen, twente, ajax maar toch ook Marokkans elftal).
   Nu nog eens met droge ogen aub. Ligt dat nu acht allemaal aan die andere 4? No way!
   Ik hou erpver op want ik blijf me opwinden over deze speler in Ajax shirt die daar weleens wat meer waardering voor mag hebben

   1. abajaxbarcelona

    Ik zeg nergens dat het alleen aan een ander ligt. Je wil mij gewoon niet begrijpen. Ik heb ook geen zin het nog eens uit te leggen. Ik zeg maar: sop -koken – gaar. Ik hoop Ziyech ook volgend seizoen in het Ajax shirt te zien. Ik ben voetbal liefhebber.

     1. abajaxbarcelona

      In mijn ogen ongelooflijk als Ziyech afgeserveerd wordt. Maar goed, ieder zijn/haar idee. Ik kan niet iedereen begrijpen tenslotte.

 28. Iedereen heeft een mening

  Ach, er zijn spelers die juichen met de duim in de mond, bal onder het shirt, wiechende bewegingen, hartjes maken, 4 minuten staan te dansen, reserve spelers om de nek vliegen en Ziyech doet dat zo. Maakt mij niets uit hoe Ziyech juicht als hij maar redenen geeft om te juichen (middels heel veel doelpunten/assists).

 29. AFCAamsterdam

  Weet je wat ik vind je staat voor 1 team en de 12 de speler dus als je in een relatie zit en je krijgt je zin een keer nie dan lach je maar niet meer vind het een beetje jammer

Comments are closed.