Ajax wint met 2-4 van Roda JC (Incl foto’s)

Ajax heeft woensdagavond de uitwedstrijd tegen Roda JC met 2-4 gewonnen en blijft door deze uitslag in het spoor van PSV dat de thuiswedstrijd tegen Excelsior met 1-0 wist te winnen. De Ajacieden moesten even worden wakker geschud in het koude Kerkrade maar daarna werd er orde op zaken gesteld.

Al na twee minuten kwam Ajax op achterstand door een doelpunt van Gustafson maar binnen een half uur was het 2-1 voor de ploeg van Erik ten Hag na goals van Donny van de Beek en een heerlijke uithaal van Hakim Ziyech. De middenvelder vierde zijn treffer overigens op een bijzondere manier, namelijk niet, en dat zal ongetwijfeld weer stof doen opwaaien de komende dagen. Na de thee kabbelde de wedstrijd voort en was het wachten op de 1-3. Die viel uiteindelijk ook want na een heerlijk passje van Van de Beek was het Huntelaar die de bal in het doel wist te werken. Uiteindelijk werd het toch nog even spannend in Kerkrade want na een slippertje van Frenkie de Jong gaf Ngombo laag voor op Jorn Vancamp, die voor de aansluitingstreffer zorgde. Echter was de vreugde voor de Limburgers van korte duur want gelijk na de aftrap zorgde Huntelaar voor de 2-4 en gaan de belangrijke drie punten mee naar Amsterdam en kan het vizier worden gericht op de thuiswedstrijd van aanstaande zondag tegen FC Twente. De Tukkers gingen overigens hard onderuit in de thuiswedstrijd tegen AZ (0-4) en zullen dus met weinig vertrouwen afreizen richting Amsterdam.

Roda JC – Ajax 2-4 (1-2)

‘2 Gustafson 1-0
’11 Van de Beek 1-1
’24 Ziyech 1-2
’74 Huntelaar 1-3
’81 Vancamp 2-3
’83 Huntelaar 2-4

Scheidsrechter: Nijhuis
Toeschouwers: 14.484
Gele kaarten: Gustafson (Roda JC), Veltman, Tagliafico (Ajax)

Opstelling Roda:Jurjus, Dijkhuizen, Auassar, Banggaard, Vansteenkiste; El Makrini, Ndenge, (/74 Vancamp),  Rosheuvel, Gustafson, Avdijaj, (/24 Milts),  Ngombo

Opstelling Ajax: André Onana; Rasmus Kristensen, Joël Veltman, Frenkie de Jong, Nico Tagliafico; Donny van de Beek, Lasse Schöne, Hakim Ziyech, (/78 Siem de Jong),  David Neres, (/87 Noussair Mazraoui), Klaas Jan Huntelaar, Justin Kluivert (/84 Amin Younes)

App-gebruikers: Bekijk de foto’s op onze website www.AjaxFanzone.nl via deze link

Ajax kwam al vroeg op achterstand

Ziet ook debutant Mitchel Bakker

Huntelaar scoorde gewoon weer twee keer

De streep van Ziyech

Zo vier je dat dus……………………..

Aankoop Rasmus Kristensen

Blije gezichten

Op naar zondag Erik, tegen je oude cluppie

Related posts

21 Comments

 1. Ajax 1

  Het wordt tijd dat psv punten gaat verspelen, dit weekeinde is het zover tegen sparta……ik geloof nog in een kampioenschap!

 2. JohnDoe77

  Prima voor geknokt deze pot! En Ziyech is een figuur met karakter, maar wel eentje die kan ballen. ? En Hunter heeft het nog altijd, topper?? Het geluk van PSV mort toch eens aflopen, al wonnen ze deze pot terecht. Op naar #34

 3. Zlatan4ever

  Iets positiever Hurbie, Ajax heeft terecht gewonnen. En wij doen nog steeds mee, Pisvee laat echt wel punten liggen

  1. EugAjax

   Precies Zlatan ergens gelijkspelletje voor PSV verlies in Kuip en dan poetsen we eigenhandig laatste drie punten weg ij Eindhoven ??

   1. EugAjax

    Twijfel ook sterk hoor De Nees, maar hoop doet leven. Overigens kan Ajax alleen maar kampioen worden als we zelf laatste 14 wedstrijden winnen zoals in 2012. Als we dat doen zijn we echt kampioen. Want dan moet PSV vier punten laten liggen en dan gaan ze doen met Sparta, Feyenoord en AZ uit?

   2. De Nees

    Ajax moet natuurlijk op eigen kracht een titel winnen, maar je ziet einde van het seizoen steeds vaker de gunfactor doorslaan. Daar kan Ajax toch niks mee met dat hypocriete van die clubs, daarom moet Ajax als vanouds 3 keer beter zijn dan de rest, met de schaal in de hand en een dikke middelvinger naar iedereen.

    1. EugAjax

     Kan ik niet ontkennen met meest beschamende vertoning ooit in Enschede: FC Twente – Feyenoord 2-0
     Feyenoord moest verliezen van hun eigen supporters ?onvoorstelbaar..
     Ooit zelf ook een discussie gehad met een Utrecht supporter. Toen het een keer spannend werd en Utrecht moest tegen een van onze rivalen mocht Utrecht van hem verliezen, en dat terwijl Utrecht toen zich nog kon plaatsen voor Europees voetbal ?echt onvoorstelbaar.

 4. Ajaxfoort

  Ajax heeft terecht gewonnen, maar Hurbie heeft wel een beetje gelijk. Het was weer slordig op z’n tijd. Concentratie issue weer in het begin. Tegen PSV en Feijenoord gebeurt ze dit niet. Toch een kwestie van focus. Wel weer genoten van Tagliafigo. Heerlijke speler.

 5. paulvos

  Idd gewonnen, maar verdedigend wel wat steekjes laten vallen, toch blijven we nog in het spoor, en volhouden.

 6. Charka53

  Het spel is nog niet wat we graag zouden zien maar ze hebben toch voor de punten geknokt , als ze dit elke wedstrijd blijven doen en dat pisvee ook eens onderuit gaat is er nog hoop.

 7. Brokamp

  Goede maar moeilijke pot. Roda gaat volgens mij het wel redden. 4 mooie goals, ik vond de heren in de studio wel aardig negatief over Huntelaar, hij had wel wat vaker balverlies maar wat heeft hij een meters gemaakt. Geweldig wat een inzet, meeverdedigen tot onze eigen cornervlag. Maar er ook weer staan om er 2 in te schoppen. Veltman gaat het nog moeilijk krijgen want Kristensen speelde een behoorlijke partij. Zeker als de Ligt er zondag weer bij is. Het is nu gewoon wachten op 2 gelijke spelen van de lampekappen want de uitwedstrijd tegen hen gaan we gewoon winnen.

 8. Kingkong

  Het word tijd dat frenkie op het middenveld komt te spelen is veiliger voor onze defensie en creatiever in de aanval

 9. EugAjax

  Ajax speelde niet fantastisch, maar ik vond het wel een vermakelijke wedstrijd. Terechte overwinning, toch weer snelle tegengoal dat moet eruit, slippertje Frenky bij tweede goal en Huntelaar top. Ok veel balverlies ook maar toch blijven knokken en goed staan bij een grote kans en dan super uitspelen bij de eerste bijv.
  Tagliafico super aankoop zie je in alles, Kristensen beviel me ook, Frenky toch in centrum houden. Dat kan nu gezien hij drie verdeigende kanjers naast zich heeft staan. En daardoor kan je makkelijker van 433 naar 343 schakelen als wedstrijd daarom vraagt. Na dit seizoen hem door laten schuiven naar plek Ziyech.
  Over Hakim is nu al veel gezegd, en niet in de laatste plaats door mij. Mss tekenend dat er op wedstrijd topic maar 10 reacties zijn en op Hakim topic nu al ruim 4 keer zoveel. Betekent dus dat zijn gedrag de meningen gaat overheersen en dat is precies nu het grote probleem.
  Nu binnen supportersgroep, maar wat denk je straks evt in de spelersgroep hoe dat werkt. Scoort hij een geweldige 1-2, gaan er 10 man uit hun plaat en bespringen vervolgens een ijskonijn……….die een ruzietje met sommige supporters aan uitvechten is……
  Ik zou weleens wensen dat Ton Boot op maandag een column wijd aan Hakim. Ik ben namelijk zeer benieuwd hoe een topcoach in teamverband denkt over hoe Hakim zich nu manifesteert, maar nog belangrijker hoe krijg je het voor elkaar om hem geniaal te laten voetballen eb tegelijkertijd die maniertjes achterwege laat.
  Laatst zag ik Veltman, toch ook vaak onder vergrootglas en aan kritiek onderhevig, bij een geslaagde voorbereiding op 2-0 Feyenoord helemaal uit zijn plaat gaan en voor F-side langs lopen om treffer met hun te vieren. Weliswaar met een knipoog van hey ik ben er. Maar vele malen betere reactie bijv.

   1. EugAjax

    Kom op BR als iedereen maar 1 keer zijn mening over iets of iemand mag schrijven dan moet je nog aardig wat brieven schrijven BR naar alle forum leden ?. Ik vind hem zeer goede voetballer voor Eredivisie begrippen. Maar dat geeft hem geen vrijbrief zich zo te gedragen. Welke echte toppers hebben dat ook gedaan dan?

   2. EugAjax

    Maar goed ik geef toe ik heb na wedstrijd idd (te) veel hierover geschreven. Maar gister knapte er iets bij me toen hij zich zo gedroeg. 24 speelminuten!!!! nadat meneer had ‘toegegeven’ zich niet correct gedragen had na vrije trap tegen NAC. 24 fucking speelminuten. Zie ik wind me er alweer over op. Bijna 50 jaar fan van Ajax inmiddels ik heb nog nooit een Ajacied zo zien doen. En van alle Ajacieden uit historie komt hij in kwaliteit niet eens voor in top 100 durf ik te stellen.
    Daar ligt mijn frustratie met hem. Ik zal hem nog 12 wedstriijden met hart en ziel aanmoedigen, want schaal moet er komen voor @Appie, daar moet alles voor wijken daarna mag Frenky het van mij overnemen. Die is trouwens volgend seizoen beter als ‘grote meneer’ Ziyech.

 10. Slingertje.

  Terecht gewonnen maar het was vaak weer erg slordig bij Ajax.
  Sommige heren denken er te vaak te makkelijk over.

 11. Peter kopsterk

  Terecht gewonnen. Als ik Tagliafico zie spelen doet hij mij denken aan Maxwell. Heerlijk zo,n speler

Comments are closed.