Ten Hag moet schuiven met opstelling tegen Roda JC

Ajax mist vanavond Matthijs de Ligt (geschorst) en Max Wöber (blessure) tijdens de uitwedstrijd tegen Roda JC en dus zal trainer Erik ten Hag moeten gaan schuiven met zijn opstelling. De kans is aannemelijk dat Joël Veltman samen met Frenkie de Jong in het centrum gaat spelen waardoor Rasmus Kristensen zal fungeren als rechtsback. Ten Hag liet gisteren overigens weten dat hij ook nog peinsde over een opstelling met Nicolás Tagliafico in het hart van de defensie, want klaarblijkelijk kan de Argentijn ook uit de voeten als centrumverdediger. Dit lijkt echter niet te gebeuren want dan moet Ten Hag de keuze maken om Mitchel Bakker te laten debuteren in de basis en dat lijkt voor het jonge talent nog iets te vroeg in de wedstrijd waarin Ajax geen punten mag morsen in de strijd om de landstitel.

Mogelijke opstelling Ajax:
Andre Onana, Rasmus Kristensen, Joël Veltman, Frenkie de Jong, Nico Tagliafico, Lasse Schöne, Donny van de Beek, Hakim Ziyech, David Neres, Klaas Jan Huntelaar, Justin Kluivert.

Related posts

49 Comments

   1. jood84

    het is niet de leeftijd die je goed maakt, maar je talent. Ik weet weinig over bakker, maar niet elk jochie heeft zoveel talent als de ligt op die leeftijd. Ik laat me graag verrassen door bakker.

    1. Widi

     De Bakker heeft niet het talent van de Ligt, maar hij is wel fysiek al heel sterk. En hij durft ook te voetballen. Ik zou hem wel durven opstellen.

  1. Emilio4Ajax

   Hebben jullie de opstellingen al gezien… Had mischien toch voor Cassierra gekozen boven Huntelaar, maar eh…lekker limburgs dat Roda JC…?

 1. Hazez

  Hakim laat vanavond je voeten maar eens spreeken dan hebben we dat gezeik ook weer achter de rug

  1. HURBIE

   Tenhag hoeft niet te klagen
   Die heeft zoveel spelers tot zijn beschikking
   Als een kind in een Snoepwinkel

   1. jood84

    ja Hurbie, als je met deze groep geen goed elftal kan neerzetten dan hoor je geen trainer te zijn

   2. Ajax 1

    Inderdaad genoeg opties. En ik lees berichten over spelers van 5 miljoen die enkel bij jong spelen. Eens, maar het kan natuurlikk gewoon zijn dat je je hent verkeken in een speler. Niet iedere aankoop is prijs. Wat dat betreft zijn er gelukkig genoeg waar het wel prijs is. Keuze zat, laat ze maar knokken om in het eerste te komen en vanavond winnen!

    1. jood84

     Inderdaad Ajax 1 , als je er 5 haalt voor 5 miljoen per stuk en 2 komen er echt in het eerste. maar die 2 zijn wel meer waard dan wat je heb ingekocht

 2. ABAjaxBarcelona

  Vrees veel tikkie breed en veel post.nl voetbal. Kortom wel drie punten maar het is het beste de samenvatting vanuit bed te bekijken. Kan niet blij worden van het spel, sorry. Afgelopen zondag zaten er in het stadion heel veel mensen flink te gapen (bij een aantal geeft dat een wat fluitend geluid ?)

 3. Thomas

  Ajax heeft Orejuela gehaald is die dan niet goed genoeg voor het 1e ? Want hij krijgt naar mijn idee niet echt een kans

   1. Emilio4Ajax

    Denk dat Orejuela volgend jaar pas de strijd met K kan aangaan…. Neres gevalletje die langer dan gedacht nodig heeft…❌❌❌❤️??

    1. ABAjaxBarcelona

     En Cassierra, in juni twee jaar hier. 5,5 miljoen voor een speler van jong Ajax is aardig veel.

     1. ABAjaxBarcelona

      Daarnaast, waarom zolang “wennen”. Als het spel zoveen sneller is hier (kan het me onmogelijk voorstellen momenteel bij Ajax) dan moet je hem niet scouten. Buitenlandse aankoop is er voor directe versterking. Direct wil zeggen Ajax 1 en niet jong Ajax. Sanchez, wöber en pastaboy Tagliatelle kunnen dat ook.

     2. Emilio4Ajax

      Heb je helemaal gelijk in AB en ik denk ook dat ze te snel gehaald zijn. Vergeet niet dat Tagliafico ook eerst op jonge leeftijd mislukte in Europa, terugging en zie nu…?

     3. Zlatan4ever

      Hahaha Pastaboy, zelfs een speler die er als linksback direkt staat moet afgezeken worden.
      Moeilijk he ? Positief zijn

     4. ABAjaxBarcelona

      Als jij geen humor hebt racistje zlatan, gewoon niet reageren. Gewoon samen met seijs je kk muts opzetten en samen rondlopen op je zolderkamertje.

     5. Zlatan4ever

      Humor ? Iets waar niemand jou op kan betrappen ?!
      Racist ? Ben je in de war met jezelf ? Je houd zo van verbeteren toch ? Dan zou het KKK moeten zijn…
      Ik ken De Seijs niet maar ik weet zeker dat hij net zin min als ik racistisch is als persoon als in zijn uitlatingen. By the way, wat is er humor aan pastaboy ?
      Ik zie de en met mij vele de relevantie niet van pasta en iemand uit Argentinie ? Maar ja, weet jij veel ? ???

     6. abajaxbarcelona

      Tagliatelle ipv Tagliafico oftewel pasta. Capice? Verder heb ik meer dan voldoende humor maar jij mist dat. Jammer maar wel fijn dat je dat even duidelijk maakt.

  1. Jimmy1971

   Ik denk dat alhoewel ik heel erg gecharmeerd ben van Taggie , hij echt te klein is om centraal te spelen .. verwacht de nieuwe Deen op rechts en Veldman in het centrum !

 4. Charka53

  Helaas , ik heb geen vertrouwen in een goede afloop met dit Ajax het lijkt wel of ze er geen zin in hebben of zijn ze te moe om te spelen door de lange trainingen.

   1. Charka53

    Dat zou zo maar kunnen HURBIE , maar de juiste instellingen zit in in en moet een trainer niet voor zorgen , maar laten we nu maar even afwachten , het seizoen is toch al naar de klote.

  1. beni

   Moe??? Jonge jongens in de bloei van hun leven en nu al moe na een seizoen helft. Ze weten niet wat topsport is ga een maand mee trainen met een Wilco kelderman of mollema, na een week huilen ze om hun moeder.

   1. Litmanen

    Ik denk dat een aantal vooral moe in het hoofd zijn.
    Op zich niet zo vreemd.
    Nouri, Bosz weg, Keizer met hele staf weg, er is nogal wat gebeurd.
    En dan ook nog het geluk wat PSV wel heeft en wij niet.

 5. Ajacied127

  Misschien een idee om Bakker te laten invallen achterin zodat Frenkie ook zijn kwaliteiten kan laten zien op het middenveld, waar hij naar mijn mening thuis hoort

 6. JohnDoe77

  Poeh, spannend! Lastig veld, niet het echte Ajax weer en onderschatting zijn de grootste tegenstanders!

Comments are closed.