Opstellingen Roda JC – Ajax

Erik ten Hag is genoodzaakt om vandaag Rasmus Kristensen op te stellen omdat Matthijs de Ligt geschorst is en Maximiliaan Wöber geblesseerd is. We zullen zien of de hand van de oefenmeester deze wedstrijd wel te zien is want wij moeten in het spoor van de nummer 1 blijven en Roda moet punten halen om gevaar voor degradatie te verminderen. De wedstrijd in Kerkrade begint om 20:45 uur en als je niet in het uitvak staat dan kun je de wedstrijd volgen op FOX Sports kanaal 1.

Opstelling Roda:Jurjus, Dijkhuizen, Auassar, Banggaard, Vansteenkiste; El Makrini, Ndenge, Rosheuvel, Gustafson, Avdijaj,  Ngombo

Opstelling Ajax: André Onana; Rasmus Kristensen, Joël Veltman, Frenkie de Jong, Nico Tagliafico; Donny van de Beek, Lasse Schöne, Hakim Ziyech; David Neres, Klaas Jan Huntelaar, Justin Kluivert

 

Related posts

126 Comments

   1. Ajax 1

    Winnen! Kutpsv, weer een zaadwedstrijd waarin ze net winnen. Lijkt echt helemaal nergens op die tweede helft…..dan sparta maar punten pakken dit weekeinde….

 1. ajaxpers

  Succes mannen, eindelijk na 2 jaar staat Veltman weer op de positie waar hij het beste uit de verf komt. Succes onze k3 trainers (Eric, Albert en Aaron) 3 kale

     1. jood84

      Die is helemaal in orde nu. althans lichamelijk schoon, geestelijk wel een klein deukje opgelopen wat wel weer goed komt

     2. jood84

      morgen middag ben ik weer thuis. nu eerst een nachtje blijven slapen en drinken in een abdij ? fijne avond nog voor ik niet meer normaal kan typen?

 2. Emilio4Ajax

  Dr is wel eens kommentaar gegeven op wat er op het veld staat en dat het niet meer Amsterdams is, maar hebben jullie naar de opstelling van Roda JC gekeken…? Das pas Limburgs….?

 3. bs

  Eerst zelf maar eens gemakkelijk (er) winnen zonder billebknijpen en dan kunnen we het hebben over wat psv doet….

 4. Jimmy1971

  Gas erop , en ze vervroegd met carnaval sturen dat vreemdelingenlegioen uit Limburg !

 5. bs

  Het is niet te geloven, weer knullig 1-0 acther en udus weeer collectief achter de feiten aan

 6. Ajax 1

  Come on Ajax, alle remmen los, tempo omhoog en kapot spelen die vlaaien, nog 90 minuten om 5 keer te scoren

 7. Cootje Adriaanse

  Nou begint weer super hoor. Aan alles zie je dat ze kampioen willen worden….. bah!

  Wordt weer 90 minuten ergeren aan een verschrikkelijk Ajax…

 8. Iamsterdam2015

  Wederom geen passie geen druk geen tempo. Een slappe hap. Ben er klaar mee. netflix it is!!!!!

 9. Jimmy1971

  Iedere keer zo slap beginnen , hoe kan dat nou ?!
  Ten Hag moet een regel maken dat iedere keer dat ze de eerste 10 minuten op achterstand komen ze hun vrije dag moeten inleveren !
  Misschien zijn ze dan wat scherper ..

 10. Ajaxslied

  Gaat wel lekker op rechts met Kristensen. Heeft veel meer aanvallende kwaliteiten als Veltman. Zie je toch het verschil tussen een back en CV.

 11. EugAjax

  Prachtig doelpunt Ziyech, maar wat mij betreft gaat hij in de verkoop. Ik voorspelde na NAC thuis dat hij nog een keer bijdehand zou gaan doen, wist alleen niet dat dat maar 24 min zou gaan duren.

  1. Hazez

   Ben je niet goed ? Ziyech in de verkoop man man man zonder hem is het echt maar een matige bedoeling hoor …..ach laat ook maar

   1. EugAjax

    Zijn gedrag irriteert me mateloos, dat gaat op termijn meer ellende geven dan hij mooie dingen kan geven op veld.

     1. Litmanen

      Eens, hij blijft achterlijk doen. Een Ajacied onwaardig. Blij zijn met een doelpunt en een lach op je gezicht, zó reageert een Ajacied.
      Die gozer kan ongelooflijk goed voetballen, maar rot maar op van de zomer!
      Ben hélemaal klaar met die lul.

     2. EugAjax

      Ik ben ook klaar met Hakim. Echt een hele goede voetballer, maar ik ken geen enkele grootheid die zo abnormaal doet bij een doelpunt, zeker niet bij zo een mooie goal.

     3. EugAjax

      Ik zal hem zeker steunen en toejuichen komende paar maanden omdat hij het mooie Ajax shirt mag dragen. Maar daarna kan hij weg

   1. EugAjax

    Van mij niet hij moet gewoon normaal doen zoals een normale voeltballer juicht bij een doelpunt.

    1. Yindi

     Hij is geen normale voetballer. Overigens is die Naaihuis ook geen normale scheids. Is letterlijk en figuurlijk een aanfluiting. Lijkt me tijd dat de KNVB eens met hem om de tafel gaat zitten. Ze hoeven enkel deze wedstrijd maar door te nemen en het is duidelijk. Zelfs de verslaggever had er tijdens de wedstrijd nogal wat op aan te merken.

     1. EugAjax

      Yindi, Cruijff, Van Basten, Bergkamp, De Boer, Eriksen, Sneijder, Iniesta, Messi, Suarez, Kane, en ga zo maar door dat zijn bovennatuurlijke spelers en die heb ik nog nooit disrespect, laat staan zo vaak, zien tonen voor het shirt, club en vooral zijn supporters. Door zijn gedrag degradeert Ziyech zich juist wel tot een normale voetballer. Van mij hoeft hij geen ideale schoonzoon te zijn. Verre van dat zelfs. Maar de man leert niet. Stelt zich altijd boven zijn eigen club, zijn teammaten en ergste van alles boven zijn supporters. Maar goed jij mag het accepteren hoor?.
      Ik doe dat niet.

      Mbt Nijhuis helemaal eens, die man vind zichzelf ook belangrijker dan het voetbalspel en de bedachte regels. Beetje mannelijk doorspelen geen probleem maar hij handhaaft zijn eigen gemaakte regels.

     2. EugAjax

      O ik heb net nog even de herhaling gekeken bij Studio Sport. Kijk even heel goed nadat hij zich omdraait handen over elkaar en dan vooral naar zijn blik kijken. Pure minachtende blik naar uitvak. Naar de mensen die weer ik weet niet hoeveel tijd en geld steken om elftal te steunen. Dat moet daar pijn hebben gedaan. Echt heel onverstandig zeker drie dagen na incident in Arena

     3. Yindi

      Ja, dat vond ik ook niet goed van hem. Nam wel de glans weg van die mooie treffer. Was jammer.

     4. Litmanen

      Jammer? Schandalig. En de trainer die hem steunt ook. In het interview met Kraai liet hij blijken wel weg te willen.
      Nou Hakim, voor jou tien Frenkie’s!
      Een schande voor het Ajax shirt.
      Mijnheer denkt dat hij Messi is.

     5. Ajax 1

      Er zijn supporters die hem uitfluiten en er zijn supporters die hem en de ploeg altijd steunen. Dat zijn niet dezelfde mensen. Er wordt wel eens gedaan alsof iemand het ene moment fluit en daarna toejuicht; die ken ik niet. Zeker de uitsupporters moet hij niet zo arrogant provoceren, geen reden toe, die staan altijd achter de ploeg.

     6. EugAjax

      Yindi dat dus inderdaad precies wat ik bedoel. Ik trek het zelfs breder dit gedrag neemt de glans van zijn hele optredens weg.

     7. Emilio4Ajax

      Als dingen die goed zijn verdwenen zijn merk je pas hoe belangrijk ze hadden kunnen zijn en geweest waren…?❌❌❌❤️??

    2. Machlas

     İk zie m ook nooit lachen. Ook met interviews kan er geen lachje van af. Heeft hij er wel plezier in?

 12. Machlas

  Veltman. Wat een mietje. We spelen gewoon zonder cv. Veltman is een typische 010 speler.

 13. Koning Haarms Wolfs

  Ziyech is geen Ajacied, zal hij nooit worden. Als je Ajax niet in je hart hebt, dan kun je ook nooit het team op sleeptouw nemen wanneer dat nodig is….dat kunnen alleen echte clubmensen…..Daarom zakt hij ook zo door het ijs, want we zitten in een mindere fase en hebben een leider met clubliefde nodig, niet Ziyech.

 14. Codilo

  Ik zeg bas nijhuis, steeds kleine overtredingen waar hij moet fluiten maar laat door spelen en valt straks verkeerd.

 15. bs

  Gelukkig zit het achterin nu wel op slot. Maar goed een verrassend momentje graag aan Ajax zijde!!!!!

 16. Moosie

  Als je Zyech wil verkopen omdat hij niet als een hansworst in jullie maat loopt ben je niet goed wijs.
  Sinds tijden weer een tovenaar in het veld

  1. -buitenkantje rechts-

   Voor sommigen zijn randzaken belangrijker dan wat ze zien in het veld..

 17. De seijs

  Ik hoor niemand meer over Ziyech in oranje! Was ook zo’n hype hier door sommige!! Hè abje burn-out de racist.

 18. -buitenkantje rechts-

  Wat ik zei… Frenkie de Jong is de zwakke schakel achterin.. Tagliafico fantastiach!!

 19. Iamsterdam2015

  Kluivert had al met de rust eruit gemoeten. Man man man wat speelt hij dramatisch en wat een voorspelbare acties en veel balverlies.

 20. Ajax 1

  Ik ieder geval delen vd wedstrijd wel spektakel, liever dit dan zo’n saaie wedstrijd thuis tegen nac, of het slaapwedstrijdje van psv eerder vandaag

 21. Pascal tebberman

  Gefeliciteerd afc ajax ga zo door toy toy tegen twente pak die tukkers ⚽️.

 22. Jeroen68

  Als je dan dat commentaar ziet van Zyjech bij Fox …. wat een vervelend en negatief mannetje. Lekker verkopen deze zomer, we hebben genoeg ( positievere ) vervangers voor hem.

   1. Jeroen68

    Hij vond het voetballen nog wel leuk en wist niet of hij volgend jaar nog wel bij Ajax zou voetballen. Het is geen Ajacied en zal het ook nooit worden. Hij is bij tijd en wijle een goede voetballer, maar heeft te veel maniertjes en nukken.

    1. Yindi

     Denk dat er nog wel meer zijn die niet weten of ze volgend jaar nog voor Ajax spelen. Dus wat is er verkeert aan die opmerking? Ziyech zal (zo zit hij nu eenmaal in elkaar) waar hij ook speelt nooit geen “clubman” worden.

    2. Ajax 1

     Jammer. Hij zou eigenlijk gewoon supporters moeten bedanken die achter hem blijven staan en aangeven dat hij altijd zijn best doet, snapt dat hij soms niet nest speelt maar dat hij hoopt dat ze dan toch achter hem blijven staan. Beetje dom om zo uit te dagen, maar wat mij betreft net zo dom om hem uit te fluiten.

 23. Roberto

  Rasmus Kristensen en Nico Tagliafico zijn wat mij betreft de vleugelverdedigers voor de toekomst.

  1. Yindi

   Denk ik ook. Vooral Nico is een geweldenaar, schat zo in dat die alleen maar beter wordt. En het wordt tijd dat Frenkie midvoor gaat spelen. Snap niet dat ten Hag hem daar laat staan.

 24. Kingkong

  Sorry zyech maar waarom weer zo’n verongelijkt gezicht na een prachtig klasse doelpunt , ik begrijp dat je je gekwetst voelt door een klein deel maar dit gedrag doe je ook naar de duizenden suporters die wel achter je staan , en die jaag je nu zelf tegen je in het harnas en hier is niemand mee gediend hun niet ajax niet maar ook jij niet komop word volwassen!

  1. Finidi

   Begint inderdaad wel een naar ventje te worden zo, dat moet ie niet doen want dat gaat em tegenwerken tzt.

Comments are closed.