There are no ads, please add some


Ten Hag: ‘Veel supporters, waaronder de F-Side, steunen ons wel’

Trainer Erik ten Hag heeft tegenover Ajax TV gereageerd op het voorval met Hakim Ziyecht tijdens de slotfase van de wedstrijd tegen NAC. Ziyech toonde na het doelpunt zijn ongenoegen richting een deel van het publiek met enkele gebaren. Niet goed volgens Ten Hag maar de trainer had ook lovende woorden.

‘Natuurlijk is het niet goed wat Hakim deed want uiteindelijk moet hij zijn voetjes laten spreken. Het is een mens die speelt met zijn hart en emoties en uiteindelijk was het maar een klein deel van de supporters die hem uitfloot. Als ik kijk naar de F-Side dan komt daar altijd steun vandaan. We kwamen op achterstand maar zij blijven lawaai maken, ons aanmoedigen en schreeuwden ons naar voren. Hakim heeft spijt betuigt en dat bewijst ook dat hij zelfkritisch is. Hakim weet dat hij met zijn voeten moet spreken en dit soort gedragingen beter achterwege kan laten’.

Bron: Ajax TV


Gerelateerde posts

87 reacties

 1. Basisspeler

  Waarom is niet aan Ten Hag gevraagd waarom hij Donny vd Beek wisselde en niet Hakim Ziyech?

  1. Litmanen

   Denk jij dat je dan een normaal antwoord krijgt. Dat hele compliment aan de f,-side is een toneelstukje.

   Als hij denkt dat hij tweespalt kan zaaien in de Arena heeft hij het mis.
   Buiten de mensen die de hele wedstrijd omgedraaid door een megafoon staan te schreeuwen, is het Ajaxpubliek kritisch.

   Ten Hag en Ziyech leren er maar mee te leven. Anders gauw weer een provincieclubje zoeken.

   1. Ajaxfoort

    Mee eens. Je merkt echt dat Ten Hag nog gewend is aan een club waar maar 2 wedstrijden per jaar goed gepresteerd moet worden. Ajax uit en Ajax thuis. Dan is het seizoen van Utrecht gered. Bij Ajax is men kritischer. Daar zal hij aan moeten wennen.

     1. jood84

      zeker een lachertje, toen die zei dat die het zonde vond als Amin vertrok begon ik spontaan hard te lachen.. tegen Utrecht kon die niet wisselen en tegen NAC haalt die de verkeerde speler eruit.. Ten Hag is niet de beste keuze geweest voor onze mooie club

    1. BobbyHaarms

     Ja klopt. Maar bij Ajax heb en krijg je geen tijd om te wennen. Ten Hag is er met zijn volle verstand ingestapt en zal moeten beseffen dat er vanaf dag 1 topprestaties geleverd moeten worden. Als hij dat niet kan is hij niet de juiste trainer van Ajax en moeten er meerdere mensen hun conclusies trekken en opstappen.

     1. Ajaxfoort

      Ja precies. Dus volgens mij was het beter geweest om hem dit seizoen aan de hand van een ander te laten lopen. Zodat hij kan wennen en volgend seizoen fris had kunnen beginnen met de klus.

     2. BobbyHaarms

      Datzelfde had met Keizer ook moeten gebeuren. Nu zit je met een beschadigde trainer die er ook geen zak aan kon doen dat ze hem vroegen.

     3. Litmanen

      Eens Bobby, Keizer is geen slechte trainer, maar miste de ervaring om het bij tegenslag te redden.
      Met dank aan Bergkamp.

     4. Bakkie

      Niet eens met jullie (Ajaxfoort en BobbyHaarms)
      Keizer had niet de juiste uitstraling en had dat ook niet gekregen als hij eerst aan iemands handje had mogen lopen. Voor Ten Hag zal dit seizoen gaan blijken of hij voldoende in zijn mars heeft. Ik ben (nog) niet overtuigd van zijn uitstraling, maar heb wel het gevoel dat hij meer natuurlijk overwicht heeft op de selectie dan Keizer.
      Ik had liever een wat grotere naam gezien als nieuwe trainer, maar wil Ten Hag nu wel een eerlijke kans geven.

     5. BobbyHaarms

      Hebben we een keus? Nee, we zitten opgescheept met Ten Hag en de tijd zal het leren of Ajax hierin de juiste keus heeft gemaakt Bakkie. Krijgt uiteraard het voordeel van de twijfel, maar vooralsnog vond ik zelfs het voetbal onder Keizer aantrekkelijker om naar te kijken dan dit tenenkrommende gerommel. En wat uitstraling betreft: mogelijk komt het door die kale koppen, maar Ten Hag en Keizer ontlopen mekaar daarin niet zo veel.

     6. Bakkie

      Ik weet dat velen hier fel op tegen zijn, maar ik had Louis van Gaal weleens voor deze groep willen zien.

     7. Moosie

      altijd lekker Bobby heb het al uitgelegd weer en kort stukkie hoop dat de jeugd het laat zien zometeen

  2. Charka53

   Was wel gevraagd hoor , maar Ten Hag zei dat Ziyech altijd wel en beslissende bal kan geven en nog meer van dat en ja hij maakte toch de 3-1 dus de trainer had gelijk .

   1. De seijs

    Juiste antwoord Charka. Gewoon eerlijk blijven hier. En geen verzinsels vertellen hier omdat je het niet met het ajax beleid eens bent. Stelletje neppers!

   2. Jimmy1971

    Veels te vroeg om ook weer Ten Hag af te serveren !
    Ik vind het ook nog niet hoogstaand maar van mij krijgt hij meer krediet , hij gaat spelers echt wel beter maken , dat heeft hij overal gedaan !

    1. Charka53

     Natuurlijk Litmanen daar heb je gelijk in maar hij liet toch even zien dat hij het wel kan en door het matige spel van Ajax had NAC ook meer kunnen scoren en had het zomaar de winnende kunnen zijn maar hier vindt jij ook wel weer wat op .

   3. dickst14

    Ik ben het niet eens met de manier waarop Ziyech reageerde. Maar hij is wel een speler die een wedstrijd kan beslissen en waar mensen voor naar het stadion komen. Fijn voor sommige forum leden die al tijden een aversie tegen hem hebben dat dit gebeurt. Mooie dag voor jou Litmanen. Hopelijk hebben we dalijk 5 Veltmannen en 5 Younessen in de basis. Jou ultime droom en de thuiswedstrijden dan maar op de toekomst.

    1. Litmanen

     Dat zou mooi zijn Dickst, maar ik zie een middenveld met Frenkie, VdBeek en Schone wel zitten en achterin gewoon vier verdedigers
     Die truc met Frenkie achterin is zo doorzichtig geworden dat hij niet meer werkt.

     Laat Ziyech maar een keer banken, maar ja, dát durft Ten Hag, net als Keizer niet.

     Dickst, het is geen toeval dat Ziyech in Heerenveen, Enschede en nu in Amsterdam uitgefloten wordt. Én problemen heeft gehad met de bondscoach van Marokko.

     Als je je gedraagt als Messi, dan moet je ook voetballen als Messi.

     Lijkt me een inhoudelijk antwoord op een hatelijke bijdrage van jouw kant.

     1. ABAjaxBarcelona

      Litmanen jij laat geen kans onbenut om Ziyech onder de groene zoden te teappen. Lekker inhoudelijk. Jij bent gewoon niet wijs (aandoening).

     2. Litmanen

      Ik heb een hekel aan mensen die net doen alsof ze intelligent zijn en elke keer weer het tegendeel bewijzen.
      Hou je eens bezig met het voetbal ipv steeds dezelfde mensen op een zielige manier probeert te cashen.

 2. Kingkong

  Wat er ook gebeurt ik blijf altijd positief achter mijn club en spelers staan!!!!!!!

  1. Ajaxfoort

   Ik blijf ook achter de club en spelers staan. Maar dat betekent niet dat we op z’n tijd onze verwondermomentjes mogen hebben.

   1. jood84

    inderdaad Ajaxfoort, er is niet mis mee om te twijfelen en/of verwondermomentjes te hebben

 3. Vak 120

  Wij als supporters komen door weer en wind naar het stadion!! Mogen we dan zeggen als iemand slecht speelt?? Wij tonen emotie en willen natuurlijk het beste! Maar als iemand slecht presteerd mag dat zeker ook gezegd worden…dit is voetbal…

  1. BobbyHaarms

   En daar betalen we toch ook dik voor? Uit vorm prima, maar vecht dan wel voor elke grasspriet! Zyech is de ster van Ajax, maar dat betekent nog niet dat hij zich zo moet gedragen. Werken voor je geld, dat moeten wij immers ook.

    1. HURBIE

     Zeker weten 120
     Eén wedstrijd in de week
     Is ander half uur alles uit de kast halen
     Dan trainen ze nog met plezier Hoop Ik
     En een hoop centjes pakken
     En met een wedstrijd bijna geen inzet tonen TRIEST

    1. BobbyHaarms

     Dat is toch wel het minste wat ze mogen doen voor zo absurd veel geld Jood84, ja toch!

     1. jood84

      Bobby als wij dat geld zouden krijgen voor onze hobby dan vreet ik het gras erbij op 😉

     2. BobbyHaarms

      Sterker nog Jood, ik zou voor dat geld zelfs nog als een koe gaan loeien haha 😄

     3. Litmanen

      Zonder dollen, in de belangrijke wedstrijden zien we Ziyech niet en potjes tegen NAC vindt mijnheer niet belangrijk genoeg om 100% te geven.

     4. ABAjaxBarcelona

      Beste Litmanen, lees je eigen reacties eens terug op mede forumleden als Veltman of Younes aangepakt worden. Jij bent mbt Ziyech 100 keer erger en nog fout ook. Je bent echt te triest en te dom voor woorden. Maar ja, dat IQ percentage ook he. Probleempje.

     5. dickst14

      Ab ik reageer haast niet meer op dit forum. Het is te triest voor woorden. Litmanen en de Seijs hebben alles verziekt. Wat heeft het voor zin om Litmanen uit te leggen dat Veltman niet Ajax waardig is. Hij is racist en snapt er geen klote van. Daarbij is het een verschrikkelijke hypocriet. Pfff ik sta positief in het leven, maar zoiets maakt je triest. Kan gewoon geen Ajax supporter zijn deze naammisbruiker.

     6. ABAjaxBarcelona

      Ik neem mij ook telkens niet of minder te reageren maar dan zie ik onzin weer voorbijkomen en dan tik ik al weer. Elk normaal commentaar op Vel5man of Yo7nes ziet hij als haat waarna hij Ziyech compleet met de grond gelijk maakt. Ik blijf er bij dat hij een aandoening heeft: debiliteit, sorry.

     7. dickst14

      Ja hij zegt Ajax supporter te zijn. Hij vond Laseroms waarschijnlijk beter dan Cruijff. Respect voor iedereen, maar buiten dat hij op een misselijkmakende manier tegenstanders op dit forum probeert te elimineren, snapt hij er echt geen klote van. Is geen Ajax supporter deze ….. Een ajax supporter wil het beste voor Ajax. Hij is idolaat van Veltman en Younes tenkoste van Ajax.

     8. Litmanen

      Dickst, weer geen inhoudelijke bijdrage.
      Zo te horen was ik zondag niet de enige die zich ging storen na de zoveelste mislukte pass over tien meter.

     9. ABAjaxBarcelona

      Litmanen, jij komt klaar bij elke foute pass van Ziyech. Na zondag loop je nu nog kreupel, dat vind ik wel weer geinig. Jij doet gewoon niet normaal vwb reacties op Ziyech en dan ga je anderen beschuldigen over niet inhoudelijk commentaar. Je bent niet wijs (inhoudelijk commentaar)

 4. Emous1978

  Denk je dat ze zelf niet weten als ze slecht spelen? Helpt fluiten echt niet hoor. Of ben jij er zoeen die thuis ook begint te fluiten als het eten net niet helemaal naar je smaak is? Of mag je dan ook zeggen dat ze niet kan koken?

   1. jood84

    zoals het hoort BR. Lekker zelf je eten maken, zo geef je je vrouwtje wat vrije tijd voor zichzelf

     1. jood84

      dank je BR, je weet zelf ook.. de Joden zijn niet uit te roeien, ze komen altijd weer terug 😁😂

  1. ABAjaxBarcelona

   Als het niet te vreten is staat duidelijk de verkeerde te koken. Maar als iemand slecht werk levert sta ik nie5 te klappen en te juichen dan zeg ik wat ik er van vind. Dat is heel normaal. Een wanprestatie blijven toejuichen is dat niet.

 5. -buitenkantje rechts-

  Geen slimme reactie van Ten Hag.. Hij had beter de hand in eigen boezem kunnen steken en erkennen dat het nog niet goed loopt. Nu zegt hij indirect dat de uitfluitende supporters geen goede supporters zijn. Daarmee maakt hij zijn eigen positie zwakker. Het legioen bepaalt..niet een passant.

 6. a.p.

  Ook op de F side wordt er gemopperd , aanmoedigen met muziek. sorry hoor het is altijd het zelfde deuntje. als Ajax achter staat ….maak dan dan een beetje meer opzwepende muziek ……

 7. -buitenkantje rechts-

  Los daarvan is het nog te vroeg om Ten Hag nu al af te branden.. Hij heeft geen voorbereidingstijd gehad en zal meer tijd nodig hebben om het team naar zijn hand te zetten. Probleem is alleen dat hij die tijd niet heeft en niet krijgt. Bij meer puntverlies en geen directe verbetering van het spel zal er toch al aan zijn poten gezaagd gaan worden. Let wel.. Keizer moest het doen met Dijks.. Ten Hag heeft Tagliafico.

 8. EugAjax

  Ik wil met Ten Hag wedden dat dit niet de laatste keer is. Het uitfluiten niet, maar zeker ook een reactie van Hakim blijft dan niet uit. We gaan het zien of meneer Ziyech geleerd heeft dit weekend.
  Beter was geweest als hij had gezegd “terecht dat publiek ons en dan met name mij heeft aangepakt, want zowel het hele team als ik speelde onvoorstelbaar slecht”. Dan had Ten Hag over zelfkritische Ziyech kunnen spreken nu niet.
  Verder zegt hij “Hakim speelt in emotie”. Nou dat is dus juist niet zo. In alles straalt hij uit liever niet in de Arena te willen voetballen. Maar ligt dat wel aan de Arena.
  Nee want bij Heerenveen en Twente zelfde verhaal, bij Marokkaans elftal ook al veel gezeur..
  Een zelfkritische Ziyech gaat vanaf nu moeten laten zien dat hij wel geleerd heeft van laatste jaren.
  Dan blijft namelijk voornamelijk over dat hij verschrikkelijk goed kan voetballen en dat hebben we al een tijd niet zo heel veel meer gezien.

  1. -buitenkantje rechts-

   De laatste zin vind ik niet kloppen Eug.. Ziyech wordt algemeen gezien als de beste speler vd eredivisie.. Dat gebeurt niet als hij al een tijd lang slecht speelt.

   1. EugAjax

    BR, eerlijk of niet ik leg Ziyech niet langs de meetlat van de Eredivisie. Ik ben strenger voor hem dan voor elke andere speler. Voornaamste reden omdat hij zelf denk ik vind dat hij naar Europese top kan. Maar ook omdat de veruit beste speler dus altijd bepalend moet zijn en zijn stempel drukken op een wedstrijd.
    Ondanks zijn prachtige acties, heeft hij ook heel veel balverlies en dat komt Ajax niet ten goede. Vaak staan daardoor medespelers net verkeerd, omdat die dan in voorwaartse beweging zijn. En dus kan dat gevaarlijk worden. Komt bij dat ik ook vind dat hij in principe ver kan komen buiten Ajax. Alleen dan moet hij echt gaan beseffen dat dat vele balverlies eruit moet. Kijk eens in buitenland naar vergelijkbare spelers. Die hebben echt niet zoveel balverlies dan Ziyech en Hakim speelt in een Mickey Mouse competitie. Dat is mijn probleem met hem. Hij kan veel beter, maar lijkt genoegen te nemen met zijn huidige capaciteiten/vorm. En daar baal ik van.

     1. EugAjax

      Lijkt me wel BR. Als hij op en top gemotiveerd veld op komt. Dan gaat er hoop zijn. Want een top Ziyech maar dan echt top gaat ons wsl nog kampioen maken😄👍

    1. Litmanen

     pfffffff, lekker gegeten, dus ik ga niet over mijn nek…..
     Jullie zijn samen wel een leuk setje trouwens.
     Beetje eng, maar moet kunnen, hand in hand…

   1. EugAjax

    Ach dickst sommige horen wat op TV en anderen lezen weer uit een boek hahaha. Je moet ergens je info vandaan halen..overigens jij mag helemaal tevreden zijn met Ziyech hoor, ik redeneer vanuit Cruijff gedachte. Juist die spelers kritisch beoordelen die voor jou het verschil kunnen maken en het niet altijd doen.
    Dat kan je trouwens weer in zijn boek lezen😄, maar toegegeven vond je opmerking best grappig 😄

 9. Duc0412

  Vind het zowieso raar dat sommigen supporters hun eigen team gaan uitfluiten. Net of ze dan wel beter gaan voetballen. Gewoon altijd achter je team/club blijven staan.

 10. Fan uit 076

  Kom op jongens laten ziyech niet afbranden !!!! Het is gewoon een super voetballer !!! En het terug vallen op marrokaan zijn is zeker niet sportief !!!!!!! ( en nee ik ben geen marokaan maar een kaaskop !!! Met een groot AJAX hart!!!!

 11. ABAjaxBarcelona

  Beste heer ten Hag. De f-side maakt zelfs herrie als er verder niemand anders in het stadion is. Die gaan gewoon monotoon door en hebben amper in de gaten of er goed of slecht gespeeld wordt. Als je je daar op richt …. wake up man.

 12. Forever nr14

  Met deze niet zeer tactische uitspraak, zakt het niveau steeds verder en verder en verder…. wederom geen enkele prijs…. en een ieder die ons kei hard uitlacht……. wederom

  Triest

 13. AFCA my World

  Mijn vertrouwen gaat danig achteruit,het spel word er niet beter op,haal Bosz maar terug,ten hag is het ook niet ! ⚽️

  1. Yindi

   Heb me tijd geleden al voorgenomen niet meer aan Bosz te denken. Het lukt me niet!! Nu, iedere wedstrijd komt hij weer voorbij. Wat hebben we vorig jaar genoten, en waarom is het nu zo anders? Waarom lukte het hem dan wel?

Reageren is niet mogelijk.