Jong Ajax koploper Jupiler League na 2-0 winst op Helmond Sport

Jong Ajax heeft maandagavond de koppositie gegrepen in de Jupiler League na een 2-0 overwinning op Helmond Sport. Bij de ploeg van trainer Reiziger begon Amin Younes in de basis en scoorde na ruim twintig minuten de openingstreffer. De vleugelaanvaller trok naar binnen en haalde met succes uit. In de tweede helft scoorde Victor Jensen de 2-0 en daarmee was de wedstrijd gespeeld. Vertrouwde namen als Kaj Sierhuis, Dani de Wit en Darren Sidoel waren naar de O19-ploeg overgeheveld voor de Youth Leaguewedstrijd tegen PSG maar dat zorgde na afloop niet voor minder plezier. Dankzij de 2-0-zege passeert Jong Ajax NEC op de ranglijst in de Jupiler League en staat na 23 speelronden op de 1e plaats.

Opstelling Jong Ajax: Alblas; Orejuela (46. Bijleveld), Doekhi, Bergsma, Lartey-Sanniez, Matisuwa, Flemming, Eiting; Johnsen, Cassierra (76. Pasquali), Younes (64. Jensen)

Bron: Ajax.nl

Related posts

44 Comments

    1. rickert

     Beetje een flauwe reactie naar mijn mening.. je kan jezelf alleen laten zien, waar je de kans krijgt. Hoewel ik ook geen fan was van de Younes die we gezien hebben, kan de Younes van gisteren, tegen een tegenstander als NAC dit ook wel laten zien. Want ook daar zou ik de reactie kunnen plaatsen; een goede wedstrijd tegen NAC, dat mag ook wel. Alleen over hoeveel jongens konden we dat nou echt zeggen?

     1. jood84

      Het mag in jou mening flauw zijn rickert, maar als Amin niet eens de beste voetballer in de Jupiler League zou Zijn, dan zou ik me toch echt zorgen gaan maken als Amin zijnde.. meer dan 90 wedstrijden bij Ajax 1, Europese wedstrijden gespeeld enz.. de rest in de jupiler league mag daar van dromen.

  1. paulvos

   Mooie uitslag 2-0, en bovenaan. Vrijdag Telstar uit, altijd lastig maar hoop toch op 3 punten.

  1. Litmanen

   Vreemd, voor iemand die al zo lang niet gespeeld heeft deed hij het prima. Publiek was ook echt op zijn hand.
   Afgelopen zondag waren er heel wat spelers die het niveau van Younes niet haalden.

 1. JohnDoe77

  Mooi resultaat en goed dat Amin weer wat minuten in de benen heeft! We gaan hem nog nodig hebben dit seizoen schat ik zo in.

 2. EugAjax

  Super prestatie Jong Ajax, bovenaan nu?. Op naar de schaal. Belangrijkste doelstelling doorstroming komt ook goed. Ik schat in dit seizoen nog Younes naar eerste ??

  1. Bakkie

   Geldt ook voor de Eredivisie, ajacied078. Het hele Nederlandse voetbal is op sterven na dood. De helft van de clubs iin de Eredivisie droomt van een voorhoede met Johnsen, Cassierra en Younes

    1. Bakkie

     Van Duinen, Elbers, Hadouir
     Van Crooy, Thy, Opoku
     Brogno, Friday, Ahannach
     Sol, Ogbeche, El Hankouri
     Vancamp, Ngombo, Schahin
     El Allouchi, Ambrose, Korte
     Mokhtar, Nijland, Namli
     Kuwas, Vermeij, Peterson
     Hooi, Johnsen, Becker

    2. Bakkie

     Dit zijn 9 voorhoedes die het afgelopen weekend in actie kwamen, welke vind jij beter dan?

    3. Bakkie

     En als je niet zo’n mietje bent (als ik denk dat jij bent), dan reageer je hier even op, sukkeltje

 3. Brokamp

  Het was niet zo goed als de uitslag doet vermoeden. Youness speelde wel met inzet, een mooie goal en een 2e identieke actie die op het laatst net mis ging. Hij is in ieder geval op dit moment veel beter dan Johnston. Die maakt de ene na de andere mooie actie maar wel altijd net een mannetje te veel. Hierdoor is zijn rendement nul. Moet nog veel leren maar hij is ook nog jong. Kan in de toekomst nog heel goed worden. Keeper Alblas stond wel heel zefverzekerd zijn doel te verdedigen. Talent genoeg nu nog ontwikkelen en dan waren er ook nog 5 over geheveld naar onder 19. Allemaal kijken vanavond spelen die tegen PSG.

  1. Litmanen

   Eens. Hij maakte ook een goede beurt bij Ten Hag. Hij mocht zelf kiezen of hij voor Jong wilde spelen. Younes is een trainingsbeest en pakte dat uurtje lekker mee.

   1. EugAjax

    Eens Charka en Litmanen, ik heb al een keer voorspeld dat Younes gewoon weer terug in de basis gaat komen. Zo niet dan is Kluivert echt goed bezig en blijft hij constant. Let op Younes zuurpruimen Amin komt er aan ?

     1. jood84

      volgends mij wou Amin gewoon weg maar bleef hij door privé omstandigheden en nu vertrekt die in de zomer gratis.. Dus hij is alvast aan het trainen voor zijn nieuwe club ?

     2. EugAjax

      Nee hoor Younes komt in de basis als hij zijn vorm van vorig seizoen te pakken heeft en Kluivert zo wisselvallig blijft presteren.

   2. Basisspeler

    Wat ben jij trouwens goed ingevoerd Limanen. Je weet dat Younes zelf mocht weten of hij bij JA zou spelen. Dat hij een trainingsbeest is. Slaapt hij bij jou op de logeerkamer?

 4. afcadeluxe

  zag trouwens dat gino dekker op de bank zat,is hij weer terug na zn blessure?hoop dat hij zijn oude niveau weer haalt..

Comments are closed.