Nigel de Jong: ‘Ik sluit nooit de deur voor Ajax’

In gesprek met de NOS laat Nigel de Jong weten altijd open te blijven staan voor Ajax. De middenvelder speelt inmiddels in Duitsland bij FSV Mainz 05, maar werd ook veelvuldig genoemd bij Ajax. “Er is contact geweest. Deze zomer nog. De rol die ik nu bij Mainz heb, kan ik ook vervullen bij Ajax. Maar het moet wel van twee kanten komen. Ik sluit nooit de deur voor Ajax,” aldus De Jong.

Related posts

25 Comments

 1. Ajax 1

  Ik had liever nigel dan siem de jong gezien qua type wat we nodig hebben. Maar nu wordt nigel wel te oud; lijkt me voor volgend seizoen geen optie.

  1. Litmanen

   Hoeveel kaarten zou hij in Duitsland al opgehaald hebben?
   Laat maar zitten. Zou niet weten waar je hem neer moet zetten.

   1. AjaxKat

    Denk dat ie voor de eredivisie nog best nuttig kan zijn. Op de plek van Frenky maar dan wat behoudender. Plan Frenky heeft nu iedereen wel door. In Europa zouden we al lang zijn afgeslacht. Nigel mag van mij best komen.

    1. Litmanen

     We hebben met Wober een jonge en hele goede centrale verdediger gekocht. Lijkt me handiger om die te gaan gebruiken.

     1. Gert Ajax

      Nigel kan overal kaarten krijgen kreeg ook al een penalty tegen bij zijn eerste wedstrijd voor Mainz.
      Geen toegevoegde waarde voor Ajax.

     2. Amoebe

      Klopt….4 jaar geleden had hij welkom geweest maar toen had hij de deur volgens mij wel dichtgegooid.

      De opties zullen wel opraken dus nu is ajax weer interessant.

      Laten we indd met de toekomst (wober) aan het werk gaan.

 2. Charka53

  Ik hoop dan maar dat Ajax de deur voor de Jong dicht houd , we moeten de jeugd door laten stromen en geen bejaarden houden .

 3. EugAjax

  Helaas Nigel dit gaat niet van twee kanten komen vrees ik voor je. Toch veel succes in Mainz!

 4. Ajaxfoort

  Ik kan je nu al zeggen: Nigel de Jong komt niet meer bij Ajax. Daar hebben ze niks aan. Ajax weet dat en Nigel weet dat. Nigel houdt de deur open voor Ajax. Ik houd ook de deur open voor Ajax. De kans dat ze mij bellen is net zo groot als dat ze Nigel bellen.

 5. Zlatan4ever

  Hij kon onlangs volgens mij kiezen voor Ajax of Mainz….
  Hij koos voor Duitsland….
  So aufwiedersehen !

 6. -buitenkantje rechts-

  Zet Wöber naast de Ligt.. Veltman rechts.. Tagliafico links. Achterhoede staat.
  Frenkie Ziyech en vd Beek/Schöne op het middenveld.
  Kluivert..KJH..Neres voorin.
  Dit gewoon laten staan..

  1. De Nees

   Zo zie ik het ook graag. Doet me eigenlijk pijn als ik Frenkie CV zie spelen, Wober hoort daar hij deed alles goed voor zijn blessure. Frenkie naar MV en laat Schone en v Beek maar lekker knokken om een plek. Je ziet dat Frenkie te veel voetballer is als laatste man bijv nog mannetjes gaan uitspelen, gaat een keer fout, en veel lopen met de bal dat horen CV niet te doen. Hij legt veel risico in zijn spel want sober voetballen kan hij niet, die jongen is een genot en moet op het MV.

  2. Litmanen

   Je moet een keus maken tussen Ziyech en Frenkie. VdBeek is een boxtobox speler. Schone heeft de ervaring en rust voor zes.
   Ik blijf er bij, als je Frenkie volgend seizoen op het middenveld wil zien zal Ziyech verkocht moeten worden.
   Die twee samen lijkt mij te veel van het goede.

  3. De Nees

   Nou zo box-to-box is Beek echt niet. Zie hem behalve wat voor de voeten lopen niet echt opruimen achterin, opstomen vanuit MV naar de 16 ook niet bepaald. Hij staat wat vaker dan gemiddeld op de goede plek voor een scoringskans, maar dat mag je best verwachten van een aanvallende MV. Ajax heeft merendeels de bal daarom juist Ziyech en Frenkie samen die voor de openingen gaan, Beek is een loper en moet het maar uitknokken met Schone.

   1. Yindi

    Nees, ben het wel met je eens. Ik ben enorme liefhebber van Frenkie maar op het moment wordt hij “misbruikt”.
    Hij vertraagt het spel, ik zit soms te kijken en word er dan onrustig van, zeker afgelopen zondag tegen Utrecht.
    Hij zou met zijn kwaliteiten veel beter tot zijn recht komen als hij doorgeschoven wordt naar de mv positie. Dan wordt het de man van de assists bij Ajax. Zeker weten.
    Onana
    Kristensen. Wöber. De Ligt. Tagliafico
    Ziyech. Frenkie. Vd Beek
    Neres. Kluivert
    Huntelaar.

    Zoiets zou mooi zijn zondag. Kersverse papa dagje vrij geven dan maar. Zou die Kristensen wel eens willen zien.

 7. JohnDoe77

  Dit is veel te moeizaam gelopen allemaal! En eigenlijk denk ik dar we Nigel nu niet meer nodig hebben! Doe dan maar een mannetje extra achter Neres!

Comments are closed.