There are no ads, please add some


‘Winterse transfer Younes definitief van de baan vanwege familieproblemen’

De winterse transfer van Amin Younes van Ajax naar Napoli is definitief van de baan. Nicola Innocentin, de zaakwaarnemer van Amin Younes, heeft tegenover de Italiaanse journalist Gianluca Di Marzio meer duidelijkheid gegeven omtrent de situatie van de Duitser: “Younes ging naar Rome ging om de medische keuring te doorgaan en een contract te ondertekenen, dat was in eerste instantie de intentie. In de tussentijd echter, kende hij familieproblemen en daarom vroeg hij de clubs om de transfer uit te stellen tot juni”, aldus Di Marzio. Younes is inmiddels teruggekeerd naar Amsterdam. De verslaggever heeft verder tegenover Telesport bevestigd dat de transfer van Younes aankomende zomer plaats zal vinden.

Vorige week werd nog bekend dat Younes voor een bedrag van zo’n 5,5 miljoen euro de overstap zou maken naar de koploper van de Serie A. Hij onderging vrijdag de medische keuring, zat zondag op de tribune tijdens de 3-1 overwinning van Napoli tegen Bologna, maar is inmiddels teruggekeerd naar huis. Volgens Corriere Dello Sport is dat vanwege familie-omstandigheden, de overgang kan nu pas in de zomer worden afgerond.

Younes kwam in de zomer van 2015 bij Ajax dat zo’n tweeënhalf miljoen euro betaalde aan Borussia Mönchengladbach voor de buitenspeler, die uiteindelijk 96 officiële duels in actie kwam voor Ajax. Daarin was hij goed voor zeventien doelpunten en 24 assists. Zowel onder Frank de Boer, Peter Bosz als Marcel Keizer groeide hij uit tot vaste basiskracht. Afgelopen seizoen liet hij zich vooral gelden in de Europa League-duels. Ook bondscoach Joachim Löw raakte onder de indruk van de dribbelaar en selecteert Younes sindsdien voor de nationale ploeg. Younes kwam inmiddels tot vijf interlands, waarin hij twee keer wist te scoren en tussendoor ook de Confederations Cup won. Het contract van Younes loopt na dit seizoen af en dus loopt hij dan voor niets de ArenA uit.

Gerelateerde posts

38 reacties

  1. Bakkie

   Op zich komt het niet slecht uit, toch? Dan hoeft Ajax geen paniekaankoop meer te doen en heb je de selectie rond om nog vol voor die titel te gaan.

  2. vak411

   klasse Amin, kan je vanaf de bank met invalbeurten toch je kampioensbonus bij elkaar verdienen..

   1. Vakje129

    Dan kost het uit eindelijk nog meer , dan wat het oplevert, en vult hij straks bij vertrek nog meer 💸💸💸 en weg vliegt het geld

  3. Emilio4Ajax

   Ff wat anders… Heb net een interessant artikel over het Ajax van nu van de VI gedeeld op Facebook…😉❌❌❌❤️🍻😎

 1. Jimmy1971

  Lag dus niet aan Ajax !
  Echt heel vervelend voor Younes hoor , maar raar dat het daarom niet doorgaat en het Ajax geld kost ..

   1. AjaxKat

    Nee, hij gaat nu officieel zijn contract uitdienen en voor niks weglopen. Jammer dan. Nieuwe verkoop betekent dat Ajax hem een nieuw contract moet aanbieden van minstens 1 seizoen; gezien dit seizoen en met zijn opvolgers die al klaar staan (johnson) en 1 gekocht is (bandé) voor volgend seizoen denk ik niet dat hij mag hopen op een langer verblijf bij Ajax.
    Maar het moet denk ik wel ernstig zijn van Younes’ kant als hij die transfer laat schieten. Sterkte.

  1. Litmanen

   Je kan natuurlijk bij alles alleen negatief denken.
   Als Ajax geen schuld heeft dan begrijp ik dat Younes nu niet naar Italië wil of kan verhuizen.

   Lijkt me voor alle partijen niet geweldig.

 2. Zlatan4ever

  Laten wij eerst de feiten afwachten wat betreft de prive problemen van Younes.
  Kunnen wij daarna er over discusseren of het terecht is dat de transfer niet door is gegaan.
  Tot die tijd …. veel sterke voor Younes

 3. Brokamp

  Als het prive problemenzijn laten we dan vooral respect tonen en het ook prive voor hem houden. Als het onszelf zou betreffen zouden we dat toch ook wensen. Sterkte Amin. Ik ben alleen wel benieuwd hoe het nu werkelijkzit met die optie van een jaar waar Ajax aanspraak op zou kunnen maken.

 4. Basl

  Ajax heeft toch een eenzijdige optie ban een jaar die ze kunnen lichten? Verder natuurlijk verbelend voor Younes. Sterkte met wat het ook is.

 5. Joep

  Hoop dat jij zich in het laatste halfjaar goed kan opladen. Zodat hij nog mooie dingen laat zien. Heel veel sterkte Amin

 6. Sluk

  Younes heeft zich altijd correct opgesteld, extra trainen op zn vrije dag, eerder van vakantie terug vanwege Nouri. Ik verwacht niet dat er hier iets achter zit om extra te cashen voor hem omdat Ajax nu niks verdient. Als Rioolrat zn zaakwaarnemer was geweest, had dat vast anders geweest…

 7. Widi

  Hij wil naar het wk. Dat moet hij nu afdwingen bij Ajax. Ik hoop dat Ajax daar van gaat profiteren.

 8. M800M

  Tsja, familieomstandigheden.. vervelend voor hem en sterkte enzo maar wel een erg vaag verhaal hoor.. Wat de echte reden ook is, straks in juni vangt ajax er niets voor en hij kan straks tekengeld cashen en die italianen hebben een koopje. Hier zit een luchtje aan.. 🤔

 9. JohnDoe77

  Blijkbaar geen familieprobleem maar een aanvaring tussen Younes en zijn nieuwe club over persoonlijke sponsors en beeldrechten. Duur half jaar voor Ajax dus!

  1. EugAjax

   John ik zou dan zeggen dat dit een hele andere situatie ervan maakt. Ajax heeft ook nog die eenzijdige optie om te verlengen. En mss dat Younes nu beseft dat Ajax nu heel flexibel is geweest dan. En dus idd een contractverlenging van 2 jaar tekent. Dat zou ik wel zo reeel vinden van Amin.

Reageren is niet mogelijk.