‘Ajax vangt weer bot bij poging Bandé nu al los te weken: Labyad of Assaidi wellicht?’

Het is Marc Overmars wederom niet gelukt om Hassane Bandé direct over te nemen van KV Mechelen, zo meldt De Telegraaf-journalist Mike Verweij op zijn eigen Twitter account. Ajax is op zoek naar een vleugelspeler door het aanstaande vertrek van Amin Younes naar Napoli. Bandé, die aanstaande zomer de overstap al maakt naar Ajax, was daarbij de eerste keuze om direct de ploeg van Erik ten Hag te komen versterken.

 

VI-journalist Freek Jansen bevestigt het bericht van Verweij. Volgens Jansen heeft Bandé een goed gesprek gehad met de clubleiding van KV Mechelen waardoor de Burkinees heeft besloten het seizoen toch in België af te maken, zo meldt Jansen via Twitter. FC Utrecht speler Zakaria Labyad lijkt ook nog steeds een optie en ook de naam van Oussama Assaidi wordt in de wandelgangen inmiddels genoemd. De aanvaller van Twente heeft bij de Tukkers nog een contract tot de zomer van 2019.

Related posts

74 Comments

 1. De seijs

  Ja dan niet. Maar er moet voor de rest van het seizoen toch echt nog iemand bij op linksbuiten. Assaidi lijkt mij toch echt wel geschikt voor ajax. Die Bande is het denk niet echt helemaal. Dus met Assaidi erbij heb je volgend seizoen genoeg keus.

  1. Litmanen

   Hou eens op! Kopen om het kopen. Wat moeten we met al die middelmaat?

   We hebben Johnsen als buitenspeler achter de hand, Dolberg kan aan de zijkant spelen, Cassiera ook en dat voor vijftien wedstrijdjes!

   Effe normaal blijven doen. We hebben geen beker, geen Europese potjes meer en als ze bij 040 nog een paar keer in de stront trappen ook weegschaal.

   Maar wel een selectie van veertig man waarvan de helft ontevreden en niet meer te slijten.

   Koop een grasmat!

   1. Zlatan4ever

    Ben het totaal met je eens Litmanen. Dit lijkt op “paniek-voetbal” om maar in te kopen zonder na te denken.
    Hoever is Ajax afgezakt met het druk maken over middelmaat inkopen. Labyrat en Assaidi zijn beiden het Ajax-shirt niet waard.
    Laten ze aub inkopen op kwaliteit gelijk aan Nico.

   2. theomar

    Die schaal hebben ze al verprutst. Dat halen ze niet meer in. Want waarom zouden ze nu wel alle wedstrijden gaan winnen? Met Assaidi of Banda gaan wij dit seizoen niet meer recht breien.

    1. Litmanen

     Inderdaad, het seizoen is al helemaal naar de kloten.
     De oorzaak? Bergkamp die Bosz dwars zat en Nouri.

     Ok, dat is gebeurd en we wisten dat het grote invloed op dit seizoen zou hebben.

     Maar om nu de hele subtop van de eredivisie binnen te halen, terwijl we niks meer kunnen winnen, belachelijk!

     En vergis je niet, al die jonge jongens die niet meer aan voetballen toekomen ( VdBeek, Dolberg, Kluivert, Frenkie etc) kun je straks allemaal afschrijven, want die gaan de zelfde weg als Bazoer, Ghazi etc.

     Weg talent……

     En dan nog wat:
     Onderzoek heeft uitgewezen dat teveel spelers van Marokkaanse afkomst in 1 team de cultuur van een hele selectie gaat bepalen.
     Dus buiten het feit dat het allemaal om tweede garnituur gaat, laat asjeblieft deze selectie het seizoen afmaken.

     1. HURBIE

      Kijk eens goed in je eigen voorraad spelers
      Daar lopen ook goeie
      En zijn het systeem gewend DUS!!!!

     2. frenkynairo

      meerendeel eens met Litmanen. behalve over Marokkaanse spelers… welk onderzoek als ik vragen mag was dat ?

     3. frenkynairo

      oké dat wist ik niet. maar dat gaan dan ook over amateurs die hebben sowieso een andere instelling dan de pro’s. en volgens mij was appie ook een Marokkaan en als die dit seizoen bij het eerste veel meedeed zou dat ook niks veranderen.

     4. Machlas

      Dat roep ik hier al een tijdje. 2 of meer marokkanen in je elftal en je krijgt problemen. En ze nemen wel s per ongeluk je spullen mee

  2. Emilio4Ajax

   Wat ik dus niet begrijp is dat ene Sandler van PEC voor 3 miljoen, wat een rekordbedrag is…verkocht wordt aan City… Hebben de top in Nederland zitten slapen…? Vindt overigens 3miljoen belachelijk goedkoop voor een CV…, maar je vraagt je wel af waarom Ajax hm niet heeft behouden of terug gekocht heeft ipv duur inkopen in Zuid Amerika…?

 2. ABAjaxBarcelona

  Je ziet direct dat het een op en top sportman is die Bande ?. Ik vrees voor een aankoop a la Machlas en meer van deze “succesvolle” spitsen. Moest het ff kwijt, nog tranen in mijn ogen van het lachen bij deze foto. Wat een hamburger ??

    1. Bakkie

     Beetje flauw, jongens… Bovendien, hebben jullie soms liever weer een Lucas Andersen die bij een zuchtje wind al omvalt?

 3. Gert Ajax

  Waarom moet dat geld zo rollen haal er een jeugdspeler bij en wacht met bande nog een half seizoen.
  Eerst maar eens kijken of hij dat geld waard is ipv nog een miljoen erbij….

  1. Mr Ajax

   Zo is het gert, dit gaat op kopen om het kopen lijken en dat doet mijn vrouw al genoeg

    1. HURBIE

     Off topic
     Pure competitie vervalsing dat het veld bij Utrecht nu meteen wordt vervangen
     Wisten ze al langer dat het zeer slecht. IS. WAS.

 4. ajaxpers

  Alireza Jahanbakhsh van AZ, ook een enorme teamplayer met prachtige voorzetten en scorend vermogen.

  1. Litmanen

   Ja joh, kopen! Doen we volgend jaar ook mee in de tweede divisie? En in de hoofdklasse?

   Genoeg spelers….

    1. Litmanen

     Ook een gekocht team trouwens. Allemaal spelers die weggehaald zijn bij andere clubs.

 5. JohnDoe77

  Wel beter dat hij het daar ook netjes af kan sluiten. En als ik moet kiezen, dan maar Assaidi, al vind ik beide max een breedte investering!

 6. Jimmy1971

  Zoals het seizoen nu loopt zou ik ook even niets meer halen , en inderdaad genoeg opties met cassiera , dolberg ( straks ) , johnson , etc. Al vind ik Assaidi wel een interessante speler ..

 7. Kingkong

  Natuurlijk vang je bot contrac is contract als alles fatsoenlijk verloopt , ajax wat gij niet wil dat u geschied doe dat ook een ander niet.

 8. ABAjaxBarcelona

  Stand inmiddels is meer dan 60 spelers onder contract bij Ajax. De grens van 70 is erg dichtbij.

 9. AjaxBelg

  waarom nog deze paniek aankopen. na het punten verlies op Utrecht is het kampioen schap zeer ver weg, maak dit seizoen af, Eric kan op die tijd alle spelers grondig annaliseren, om na het seizoen dan wel overwogen aankopen te doen. Onze aankoop Bande bakt er al weken niets meer van in de Belgische competitie, die kerel loopt na zijn transfer danig naast zijn schoentje , dat beloofd voor de toekomst

  1. Valentino

   Op zich niet gek toch. Ajax wil je nu al halen om mee te strijden voor de titel terwijl je nu bij een club speelt tegen degradatie tussen een stel ongemotiveerde spelers.
   Ja dan zou ik er ook geen meer in hebben.

   1. -buitenkantje rechts-

    Je kunt je ook afvragen waarom Bandé speelt bij een Belgische degradatiekandidaat..

 10. Valentino

  Onbegrijpelijk. De trainer van Mechelen zegt niks aan de speler te hebben zoals hij nu speelt omdat hij met zijn gedachte al bij Ajax zit.
  Dan kunnen ze hem toch gewoon beter laten gaan want vrees dat Bande niet ineens de knop om kan zetten.

 11. -buitenkantje rechts-

  Hou toch op met dat constante geleur met middelmatige spelers.. Labyad..deze Bandé.. Totaal overbodige aankopen.. De filosofie dat er alleen gekocht gaat worden als het een directe versterking is is overboord?

  1. afcadeluxe

   lijkt er sterk op,of zou marc gehoord hebben dat veel “fans”om aankopen smeekten?nu koopt hij middelmaat of twijfelgevalletjes,schiet ook niet op..maar toen ze milik haalden hoorde je hier ook velen wat we met bankzitter van leverkusen moeten..

  2. EugAjax

   BR hoewel die trend al enigszins zichtbaar was is het hek helemaal van de dam nadat ze Bergkamp eruit hebben geflikkerd. Nu weet ik niet alle namen die fel tegen Dennis waren EN die nu verrast zijn dat er zoveel gekocht word…….nu om die mensen moet ik nu toch wel lachen hoor. Krokodilletranen noem ik dat.
   Helaas verkeerd gegokt. Ik zou tegene die mensen willen zeggen?
   Wilde je een AJAX met meer AJAX DNA? Had je beter Dennis kunnen steunen ipv Overmars. Heel simpel.
   Nu is het te laat en is Overmars helemaal van het padje.
   Overigens weer paniek bij hem. Een miljoen meer willen betalen voor Bande?
   Ach had je Younes maar niet weg moeten doen?
   Nu hebben we 6 maanden een groot risico. Hoewel landstitel ver uit zicht is vleugels zijn nu erg dun bezet met Ajax waardig materiaal.

   1. De Nees

    Hm.. na Bergkamps vertrek laat eug geen kans voorbij gaan om Overmars te bashen. RancunEUG.

    1. ABAjaxBarcelona

     Tja de Nees, voor het vertrek van Bergkamp had Eug de ene na de andere “sollicitatie” richting Ajax en was iedereen top, incl. Overmars en Sar. Nu zijn lieveling weg is heeft solliciteren geen zin meer en is hij gestart met “afbranden” an vnl Overmars. Zo triest en treurig. Maar ja, dat zal ik wel allemaal niet moeten/mogen zeggen want dan speel je op de man/supporter. Je mag alleen spelers en bestuur afzeiken, geen forumleden ? Uiteraard mag het wel bij mij maar niet andersom.

    2. EugAjax

     Totale onzin, De Nees, als je goed leest bash ik hier degenen die Bergkamp weg wilden hebben EN nu verontwaardigd zijn dat er zoveel gekocht word…………de mensen die zo ‘graag’ het echte Ajax DNA terug wilde hebben, hebben dus op verkeerde paard gegokt…..dat is alles. Verder ben ik niet voor die doorgeslagen koopwoede van Overmars op dit moment…maar als je goed leest heb ik laatst wel mijn vertrouwen uitgesproken in zijn koop kwaliteiten en het feit dat de scouting onder zijn leiding weer op orde is.
     Genoeg positiviteit dus, alleen moet Marc nu niet gaan doorslaan. Alleen zat het er wel in anders hadden ze Bergkamp niet weggestuurd.
     Kijk Dennis heeft ook foute beslissingen gemaakt, logisch dat doet iedereen, echter stond hij wel voor de jeugd en Ajax zijn opleiding cq doorstroming (zie zijn grootste frustratie tov Bosz en Overmars). Dus ik blijf huidige beleidsverandering nauwlettend volgen en hopelijk heeft dit beleid NOG meer succes dan beleid onder Dennis Bergkamp.
     Betekent dus minimaal
     – 4 titels en een Europese finale in 7 jaar
     Het beleid is als het zo doorgaat niet de mijne, maar goed ik blijf vooral Ajax fan. En fan van alle GROTE Ajax iconen.
     Komt bij dat als Sar en Overmars nu geen succes hebben, dan hebben we pas echt een probleem. Eerder al uitgelegd, jezus De Nees wat lees je eigenlijk SLECHT?, want dan gaat Sar weg (gezien zijn link aan Ten Hag) en dan zal Overmars schat ik in meegaan. Dan zijn we echt weer overgeleverd aan types Heinrichs, Van Wijk etc de echte probleemgevallen tijdens revolutie De Nees!
     En dan kan ik raden wat voor types dan aan de macht komen Bogie of iets dergelijks.
     Nee hoor ik hoop dus echt van ganse harte dat heren Sar en Overmars precies weten wat ze doen en dus ECHT succes hebben.
     Ook al is het niet helemaal mijn weg.

     1. ABAjaxBarcelona

      Probleem is Eug dat jij standaard veel schrijft om hiermee beetje aandacht af te leiden. Dat is gewoon een veel voorkomende tactiek die zelfs in diverse artikelen uitgebreid beschreven wordt. Je probeert nu constant andere forumleden “de schuld” te geven van het vertrek van Bergkamp met opmerkingen als “ op het verkeerde paard gewed”. Als je dat zegt geeft dat glashelder aan dat jij die mensen niet hebt begrepen cq niet wil begrijpen (helaas zoals zo vaak is voorgekomen). Verder is het verwijzen naar 4 titels en een Europese finale in combinatie met Bergkamp erg grappig. Prettige avond.

    3. De Nees

     Ik gooide het ff op een hoop Eug, want toegegeven je ging niet overal met gestrekt been in tegen Overmars. Je hebt wel opvallend meer kritiek op Overmars na de Bergkamp clash, op zich begrijpelijk als je Dennis altijd hebt geadoreerd. Ik kijk liever naar de feiten op zich, iconen of niet, boeit mij niet, maar wel hoe ze in de dagelijkse praktijk handelen, dat was bij Dennis een heikel punt ongeacht zijn mss goede ideeën. En de enige echte icoon en adoratie waardig was Johan Cruijff, de rest zit daar mijlen vanaf en waren gewoon goede voetballers, waardering ja adoratie nee.

     1. EugAjax

      Dit lezende heb je op zich een punt, hoewel ik vnl trio Johan Cruijff, Marco van Basten en Dennis Bergkamp adoreer haha. Ik snap je punt mbt Overmars. Maar inderdaad het een valt niet los te zien van het ander vind ik. Laat ik het zo zeggen. Het is niet zozeer de persoon Overmars en zijn kwaliteiten. Ik zie alleen meer in de visie van Bergkamp. Ik heb altijd gedacht dat trio BOS ideale driehoek was. Ieder zijn kwaliteiten die Ajax verder kunnen helpen. Bergkamp voor opleiding en doorstroming, Overmars voor aankoop verkoop beleid incl scouting, en Sar voor alle overige zaken, vooral de commerciele. Nu ik het zo typ klinkt het in praktijk echt fantastisch.
      Samenwerking met Dennis kon blijkbaar niet meer. OK dat kan, maar ik hoor helemaal niets over vervanging van hem. En van Overmars denk ik te weten da hij minder tot geen oog heeft voor opleiding en die hoofd opleiding vind ik niet gewichtig genoeg tegenover Overmars en Sar. Dus in mijn optiek is balans zoek.
      Dus zal ik wsl meer kritiek hebben op Overmars, omdat hij nu sneller zijn eigen (koop) gang kan gaan.
      En dat is niet helemaal mijn manier om naar Ajax te kijken. Echter ik zal blijven JUICHEN voor ze haha.

     2. De Nees

      Iedereen vindt in beginsel Bergkamps vertrek klote maar hij moest ook de kunst verstaan van communicatie en samenwerking, alleen met goede ideeën kom je er niet. Ben het eens dat koopbeleid een hogere vlucht heeft genomen, maar het kan ook zijn dat er een inhaalslag gemaakt wordt. Te veel belangrijke wedstrijden verloren, mss toch niet de gewenste kwaliteit en ervaring aanwezig? Faalde Dennis mss zelf ook om een goede balans te vinden hierin, dat is ook de vraag. Ik wacht liever af wat Sar en Overmars komende periode gaan neerzetten ipv bij iedere transfer de voetbalvisie ter sprake te stellen. Ga er maar aan staan: volgens een NV opereren, jeugd laten doorstromen, kampioen worden, kwalificeren CL, ervaring binnen halen, mooi voetbal, koopjes binnenhalen. Maak je ergens een misstap dan is de kritiek niet van de lucht, onmiskenbaar een ondankbare functie.

     3. EugAjax

      Haha De Nees in laatste gedeelte lijk je het wel over Ajax te hebben ?. Ja veruit de moeilijkste club om te leiden iig in Nederland, maar zelfs tot ver daarbuiten denk ik.
      Op zich zitten we niet heel ver uit elkaar ondanks mijn adoratie van Bergkamp. Ik heb al eens in een van mijn lange verhalen ? gemeld dat Bergkamp zeker in spiegel mag kijken als heel groot deel van je achterban je niet begrijpt en of je weg wil hebben.

      Voetbal is stuk emotiemanagement naar je supporters toe en dat heeft hij nagelaten. Het tweede punt heb ik ook weleens aangegeven. Misschien ben ik inderdaad te snel met oordeel over volledige koerswijziging en is dit alleen maar een inhaalslag a la begin revolutie. Maar eerlijk gezegd als ik verhaal VI lees vermoed ik toch iets meer dan dat. Overigens blijf ik wel van mening dat ook al hebben we geen NV, veel beslissingen mbt aan- en verkopen zullen dan het zelfde blijven. Gaat toch om een gezonde financiele huishouding. nv of niet.

 12. Ajaxfoort

  Ik begrijp nog steeds de stress niet goed. Probeer de rest van het seizoen lekker uit wat je hebt. Het seizoen is voorbij en met wat we nu aan buitenspelers hebben gaan we het wel redden. En dan volgend seizoen Bande inpassen. Ik zie het probleem niet.

 13. Brokamp

  Ik zie ook niet in waarom er zonodig een aanvaller gehaald moet worden. Ook voor mij Cassierra en Johnsten, die kunnen het echt wel. Die hadden ook zondag wel voor Kluivert kunnen invallen. Justin is niet in zijn beste vorm. Hij doet het leuk maar is er nog lang niet, zijn acties zijn vaak ook erg voorspelbaar al is hij wel doelgericht. Huntelaar en Dolberg worden ook niet vaak genoeg van af de vleugels bereikt. Te veel acties van de vleugelspelers binnendoor en te weinig opkomende backs.

 14. Kingkong

  Al die aankopen houd in dat marc er rekening mee houd dat er in de zomer veel spelers zullen verkassen .

 15. Machlas

  Assaidi man! Wat een afgang. İk heb altijd gezegd dat hij niet in de eredivie hoort. En nu bij Ajax? Onze grote Ajax? heeft Assaidi nodig? Lijkt bananen split wel. Serieus dit is echt ernstig triest hoor. Als je zulke jongens aantrekt,is dat voor jong Ajax een belediging!!

Comments are closed.