Ajax laat punten liggen in Utrecht

Ajax heeft in de halve Sahara van stadion Galgenwaard dure punten laten liggen door met 0-0 gelijk te spelen. Hierdoor is het verschil met psv, dat FC Twente met 0-2 versloeg, opgelopen tot zeven punten. De wedstrijd van vandaag had vaag weg van voetbal maar in plaats van doelpunten maken werd er gegrossierd in overtredingen. In de eerste helft was er strijd te zien en vooral van de zijde van Utrecht veel overtredingen. Lucas Görtler pleegde een aanslag op de enkels van Nicolás Tagliafico en kreeg daarvoor slechts een gele kaart.

De tweede helft was ook niet heel erg spannend en beide ploegen kregen wel wat kansjes waarbij Ajax in een scrimmage bij het Utrechtse doen helaas niet wist te scoren. Opvallend was dat Erik ten Hag niet wisselde in deze wedstrijd terwijl er toch spelers onder hun kunnen presteerden. Utrecht wisselde wel en in de blessuretijd ontstond een opstootje omdat de gewisselde Görtler vanaf de bank een uitbal onderschepte en hierdoor het spel vertraagde. Danny Makkelie gaf hem daarop een gele kaart en omdat hij er één op zak had, kon de aanvaller voortijd de kleedkamer opzoeken. Al met al een wedstrijd gelijkwaardig aan het speelveld.

Opstelling FC Utrecht: Jensen; Van der Maarel, Leeuwin, Janssen, Troupée, Strieder, Klaiber, Ayoub, Labyad, Kerk (85’Van de Streek), Görtler (58′ Dessers)

Opstelling Ajax: Andre Onana; Joël Veltman, Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong, Nico Tagliafico; Donny van de Beek, Lasse Schöne, Hakim Ziyech; David Neres, Klaas Jan Huntelaar, Justin Kluivert

Gele kaarten: Klaas-Jan Huntelaar (Ajax), Görtler, Ayoud, Janssen (Allen FC Utrecht)

Rode kaarten: Görtler (2 maal geel)

Toeschouwers: 21.768

Scheidsrechter: Danny Makkelie

 

Related posts

62 Comments

 1. ajaxpers

  Kut veld, kut vechtvoetbal en kut resultaat. Donny en Schone lieten het afweten en Ziyech kan onmogelijk de kar in zn eentje trekken.

  1. Peter kopsterk

   Dan wordt het tijd om Labyad aan te trekken en op de plaats van schone zeker in wedstrijden waar gestreden moet worden.

  2. vak411

   ook de scheids liet het afweten, schandalig, graf KNVB heeft z’n zin. Huntelaar van achter een vieze tackle, kakkerlak Ayoub slaat gewoon, en dan de paarse rode kaart in de eerste helft. ok Ajax was naast het veld ook klote maar wat een genaai van die scheids met z’n glibberige kut lach..

   1. De Ajacied

    Niet alleen dure punten
    Maar ook de 34e titel laten ze daar liggen,
    Waarom wisselt ten Hag niet zeg, dom dom dom
    ❌❌❌

   2. Wim Hobe

    Ondanks die 7 punten achterstand heb ik nog steeds het gevoel dat het goed komt. Dat verschrikkelijke schijtvortbal van Pisvee kan en mag niet kampioen worden!

  3. Zlatan4ever

   Welke kar was Ziyech aan het trekken ? De strontkar…………?
   Want hij speelde ook “shit”.
   Laat hij allereerst stoppen met die vrije trappen, misschien kan hij dan meer symathie verwachten

 2. Litmanen

  Alleen verdedigend waren we dik in orde.
  Alle middenvelders behalve Schone ver onder de maat.
  Van mij mag Ten Hag met Wober als cv spelen.
  De verrassing van Frenkie op die plek is wel weg.

  Snap echt niet waarom hij Ziyech of VdBeek niet wisselde voor Siem.

  1. afcadeluxe

   vond schöne vandaag ook niet best,kon het tempo 2e helft niet bijbenen,vaak balverlies,en laat zn man te vaak lopen

  2. Vak 120

   Eens!! Frenky haalt heel het tempo uit de ploeg! Je krijgt het aan je hart hoe lang hij wacht met inspelen! Zijkanten neres/kluivert geen vechters in zo’n wedstrijd.laten het kaas van hun brood eten…we hebben een goede ploeg als we beter zijn,vandaag vallen er veel door de mand en kan niemand de kar trekken

 3. Charka53

  Wat een schoppartij zeker de eerste helft en daar had Makkelie wat aan moeten doen een gele kaart voor een duwtje van Huntelaar en onze rechtsback vliegt bijna het ziekenhuis in en wordt beloond met geel dan noch een nekslag van die nieuwe kakkerlak en meneer Jansen had ook wel rood mogen hebben . Ajax kwam niet in zujn spel door het te verwachte agressieve spel van Utrecht en het zeer slechte veld dat ook in ons nadeel was al met al we hebben niet verloren in deze matige wedstrijd waar onze speler niet boven een zes uit kwamen vind ik maar Makkelie heeft een dikke onvoldoende .

  1. HURBIE

   Ongelooflijk slechte inzet van AJAX
   Klote.veld
   Inspiratie loze instelling
   Samengevat Kut

     1. Charka53

      De linksback heeft de juiste instelling en ik vond de verdediging redelijk tot goed hoor , Lasse en Donny kwamen fysiek tekort maar ja laten we deze partij maar vergeten en hopen op beter dagen en op dagen dat pisvee zijn geluk op is.

 4. EugAjax

  Titel heeeel ver weg na een super middelmatige wedstrijd. Ajax krijgt deksel op de neus door zo midden in seizoen van trainer te wisselen. Vooral op moment dat Ajax beter ging draaien totaal onzinnige actie. Helaas is dat nu gebleken. Ten Hag zal best een goede trainer kunnen zijn, misschien zelfs wel voor Ajax, maar de man wil totale controle en vooral zijn eigen cultuur binnen een voetbalclub brengen.
  Dat deed hij al bij FC Utrecht en hij wil dat ook bij Ajax.

  Bij Utrecht was dat logisch, aangezien die club meer geprofessionaliseerd moest worden. Iets wat bij Ajax natuurlijk niet meer hoeft. Veel is al top geregeld. Ik heb me van de week al zitten opwinden over zijn ‘vernieuwing’ om de spelers tot 16.30 op club te houden ipv 13.30. Die drie uur word er niet getraind , maar ze moeten blijven vanwege soort van professionalisering, meer met je sport bezig zijn, teambuilding etc….

  Ik zag een interview met De Ligt bij Voetbal Inside en die moest al op zijn lippen bijten om te zeggen hoe hij erover dacht. Dit soort dingen lees irritaties gaan rol spelen als resultaten uitblijven.

  Nu is 4 punten met Feyenoord thuis en Utrecht uit niet desastreus voor een titelstrijd. Maar ik heb in die twee wedstrijden nog niet een hand kunnen ontdekken van Ten Hag.

  Hij wil ook voortborduren op einde eerste seizoenshelft omdat het steeds beter ging lopen bij Ajax. Als dat zo is, was de trainerswissel helemaal onzinnig. Dan had Keizer beter seizoen kunnen afmaken. Hij had al half jaar met groep gewerkt en ging steeds beter.

  Maar goed ik wil Ten Hag nog niet afvallen, zou nergens op slaan na 2 wedstrijden. Ik vond wel dat dup Sar en Overmars een enorm extra groot risico hebben genomen in laatste week voor winterstop. Een heel groot risico met als grootste consequentie schaal in de waagschaal leggen. 7 punten achter en PSV nog maar 6 keer uit.
  Tegen vnl clubs als Sparta, Willem II, Roda JC en ADO.
  Ook nog naar Feyenoord en AZ. Die laatste wedstrijd is vaak de makkelijkste van het jaar voor die boeren…..
  Dus titel heeeeel ver weg.

  1. HURBIE

   Mooie uitleg Eug spijker op zijn kop
   De hand van Tenhag heb ik ook nog niet gezien
   Zit meestal in zijn Zak

   1. EugAjax

    ??klopt Hurbie dat zijn handen meestal in zijn zakken zitten. Hij heeft volgens mij ook de vele kritieken gelezen op wisselbeleid tijdens wedstrijden op Keizer. Hij denkt natuurlijk voor ik ook gezeik krijg dan wissel ik maar helemaal niet??. Zelden vertoond en dat met een wedstrijd die opengebroken moest worden.

    1. HURBIE

     Denk dat hij daar niet echt op zijn gemak stond in Utrech
     Maar ongelooflijk dst hij niet heeft.gewisseld
     Hele wedstrijd beeld gezien had dit toch echt moeten gebeuren Eug

 5. Machlas

  Dat Frenkie cv speelt is leuk geweest. Dat de trainer dat zo laat staan is een teken van onkunde. Ten Hag Deruit!!!

  1. Vak 120

   Jonge word is positief man,ben jij een kakkerlak met alleen maar negatieve berichten posten???? Het ging net positief op dit forum….

   1. Machlas

    Ok,jij je zin. Het was echt een top wedstrijd en een verdiende punt. Veld was ook top trouwens. Arbitrage niks op aan te merken. Ziyech was top!!

 6. -buitenkantje rechts-

  Ten Hag gaat nu merken dat hij bij een topclub speelt.. Foutjes maken mag niet. Puntverlies lijden is dodelijk..
  Ik vind dit de wedstrijd met het verhaal van Ten Hag.. Hij bepaalde de tactiek en de opstelling. Ik vind dit Ajax veel statischer dan voorheen. Zekerheid van drie/vier mensen achterin houden. Was een copie van de tactiek van Frank de Boer alleen met andere spelers. Linies die niet goed aansloten.. Frnkie die riskant en geforceerd steeds de bal probeert te brengen, maar daarmee juist het tempo uit het spel haalt. Tagliafico,die me trouwens uitstekend bevalt, kwam nog wel mee op, maar Veltman aan de andere kant heb ik slechts 1 keer buitenom zien gaan. Middenveld werd veel te makkelijk uit de wedstrijd gehaald. Donny een onvoldoende.. Ziyech en Schöne idem.. Wat een balverlies! Bar en boos.. Geen beweging in te krijgen.. Aanval onmachtig. Kluivert levert strijd. Punt. Neres af en toe dreigend, maar ook veel te weinig. KJH strijdend..de bal af en toe goed bij zich houdend en afleggend, maar dat is te weinig voor een Ajaxspits.. Dit moet beter, anders Cassierra een kans geven.
  Dan de wissels.. Ten Hag keek erna.. keek er mog eens na.. en deed niks. Begreep zijn commentaar na afloop dan ook niet. De spelers deden wat ze moesten doen en Ajax domineerde het spel en had de wedstrijd onder controle was zijn commentaar.. Dan heb ik naar een andere wedstrijd gekeken!
  Frenkie mocht gewisseld worden voor Wöber.. Donny voor Siem.. Kluivert voor Johnsen of Cassierra.. Schöne was toe aan een wissel..Bv door Frenkie door te schuiven en Wöber in te brengen. Ik noem maar wat mogelijkheden..
  Voor de aanstelling van Ten Hag heb ik eens wat gegrasduind op Utrechtsites.. Veel supporters waren er niet rouwig om dat Ten Hag vetrok.. Vergeleken het voetbal van Utrecht met betonvoetbal.. Zag daar ook in de commentaren veel paralellen met de commentaren hier op Frank de Boer…
  Veeeeeeel te vroeg om te oordelen.. Maar dit zijn vuurdopen voor spelers EN trainer..

  1. BobbyHaarms

   Weinig meer aan toe te voegen BR. Ik hoop niet dat we dit “FDB voetbal” nog vaker moeten aanschouwen want dan ga ik toch echt een andere invulling geven aan mijn vrije zondag. Wat een zaadpartij..

  2. Litmanen

   BR, gedeeltelijk eens. Ik vind dat als je maar drie verdedigers hebt die niet kan verwijten dat ze voorin niet te zien zijn.

   Frenkie speelde als een draak omdat Utrecht hem direct aanpakte.
   Ten Hag had na tien minuten al moeten ingrijpen.

   Vier min of meer creatieve middenvelders tegen een vechtploeg is te veel van het goede.

   Dat móet je als trainer direct zien.

  3. afcadeluxe

   had ook liever gezien dat ten hag frenkie naar het midden haalt want dat dit niet goed zou gaan is nu wel duidelijk geworden,iedereen stelt zich erop in,en achterin 1op 1 spelen met extra middenvelder erbij was evtl beter gegaan,maar dat is nakaarten nu.

  1. BobbyHaarms

   Schöne is wel de enige speler die van 25 meter een vrije trap in de bovenhoek knalt. Nagenoeg het hele elftal speelde vandaag zeer matig dus om hier Schöne op af te rekenen…maar Frenkie op de plaats van Lasse lijkt me daarentegen wel eens het proberen waard.

   1. Litmanen

    Dat is al geprobeerd Bobby, dat wilde niet. Ook Donny lukte het niet daar.
    Schone er uit halen is hetzelfde als een bouwmuur slopen.
    Je moet daar voor een keuze maken tussen Ziyech, VdBeek of Frenkie.

    Je zal zien, morgen kopen ze een middenvelder van Utrecht.
    Wie zou dat nou zijn…

    En het lost helemaal niets op.

   2. Arnold711

    Dat is toch te trainen hoe je een vrije trap op doel neemt, of zijn ze daar motorisch niet toe in staat. Techniek.

    1. BobbyHaarms

     Zyech is er gewoon niet gelukkig in. Natuurlijk valt dit te trainen, maar op dit moment zou ik gewoon alle vrije trappen door Schöne laten nemen en niemand anders.

 7. Gert Ajax

  Ja Wober moet altijd spelen frenkie weg achterin en naar het middenveld.
  Om de wedstrijd vanmiddag naar je toe te trekken waren er wissels en nieuwe inspiratie nodig.
  Jammer dat het zo gegaan hoop dat we nog pisvee kunnen inhalen maar wordt moeilijk?

 8. VanDattem

  We waren niet scherp, het veld was kut, Utrecht was (zoals) altijd feller. Daarbij hadden we geen geluk, en ook geen mazzel met de scheids. Allemaal elementen waardoor we nooit in ons spel zouden komen. Dat TH het liet staan snapte ik wèl! Alles wat er gebeurde had niet veel met spel/tactiek ansich te maken. Kan met niet voorstellen dat wissels het verschil hadden kunnen maken, maar eerder disbalans hadden kunnen brengen. Het zat er allemaal gewoon niet in. Een vrije trap of verdwaald schot had evt de winst op kunnen leveren, meer niet. Owja een man meer missch, door een terechte rode kaart.
  On to the next one.

 9. Ajaxfoort

  Goed… tot zover de kampioensaspiraties. Behalve het veld en de spelers geef ik ook schuld aan Ten Hag. Als je een zo belangrijke wedstrijd niet wint terwijl je niet een keer wisselt dan snap je het niet wat het is coach te zijn van een club die om het kampioenschap speelt. Daarbij is het team ook te wisselvallig. Top voetbal tegen top clubs maar matig voetbal tegen de rest brengt je niet tot kampioen. Het moet door het hele seizoen beter. Maar goed…. nu kunnen ze wat door frobelen en dan volgend seizoen weer een nieuwe kans. Jammer van de schaal. Niet zozeer van geen champions league. Daar heeft dit team nog niets te zoeken. Geen een Nederlandse club overigens.

 10. toonvs

  Wat een gezeik over het veld zeg. We willen toch van kunstgrasvelden af dan zijn deze velden in de winter mogelijk. Je moet op alle velden kunnen uit de voeten kunnen. De tegenstander heeft er ook last van.

  1. JohnDoe77

   Toon, wat een domme opmerking! Natuurlijk zijn dit soort velden in de winter niet mogelijk, dat is gewoon een incident! Ik heb het zelde zo slecht gezien. Als dat “normaal” zou zijn was er nu niet zo’n ophef over (overigens al weken in het Uterechtse).

  2. Litmanen

   Ten dele waar. Net zoals op kunstgras: als je elke week op een weiland speelt ben je in het voordeel.
   Verder, een scheidsrechter die zoveel overtredingen mist in zo’n vechtwedstrijd, die kost je dus punten.

 11. Jari10

  Vreemd dat Ten Hag niet een beter plan had tegen een ploeg en veld wat hij als zijn broekzak kent. Schone was na zijn topwedstrijd tegen Feijenoord vandaag niet goed. Slechte passing en omschakeling. Al lag het natuurlijk niet aan hem alleen.

 12. Kingkong

  Ik lees veel negatief gezeik maar aan het eind van het seizoen worden de prijzen pas verdeeld , wzawzdb wij worden kampioen.

 13. ems

  Schone heeft de neiging om gemakzuchtig te worden allern door hem er naast te zetten wordt hij weer scherp, frenkie daar dus zetten en wober lcv

 14. Cootje Adriaanse

  Veld was waardeloos, check!

  Scheidsrechter was slecht. Eens!

  Maar jongens, jongens….wat hebben we deze wedstrijd dure punten laten liggen zeg.

  Ik heb (op de laatste hooguit 10 minuten na) een slap Ajax gezien waarbij ik geen moment het idee had dat ze voor het kampioenschap wilden strijden. Schöne, Kluivert en Neres ver ver ver onder de maat en toch gewoon de hele wedstrijd mogen blijven staan.

  Ik heb inmiddels al geaccepteerd dat PSV kampioen gaat worden, maar dat die gasten dat met laf countervoetbal en vaak in de slotseconden bereiken kan ik moeilijk bekroppen.

  Maar goed, Ajax moet vooral in de spiegel kijken.

  Wederom een seizoen zonder prijzen….het begint bijna te wennen…. ☹️

 15. Ajaxstaff

  Voor mij hoefde MK ook niet weg ,volgens mij heeft Ajax verkeert ingekocht dus móet E v/d Sar en M Overmars máár weg dit wordt zo een duur grapje . Ben bang dat de titel ons zo door de neus wordt geboord.

 16. a.p.

  waarom wel tegen 010 tot het gaatje gaan en niet tegen 030? dat vraag ik me echt af……….

  1. BobbyHaarms

   Nou ik vond het zelfs tegen 010 matig, al was de winst verdiend. Maar met dit saaie voetbal kan je de titel gegarandeerd vergeten.

  1. Widi

   Jij bent zoals altijd weer excuses en zondebokken aan het zoeken. Deze keer neem je het veld ipv de scheidsrechter. Ajax speelde gewoon niet goed. Niet eens bijna goed. Daarom is er niet gewonnen.

 17. afcadeluxe

  tja,en vandaag gooien ze een nieuwe mat in dat stadion,is ook soort van competitievervalsing….

Comments are closed.