There are no ads, please add some


Ajax neemt genoegen met vijf miljoen en ziet af van bonussen

Amin Younes vertrekt voor een bedrag van vijf miljoen naar Napoli maar dat bedrag had hoger kunnen uitvallen. Echter heeft Ajax besloten om af te zien van de prestatiebonussen. Ajax en Napoli kwamen mondeling tot overeenstemming over een transfersom van vijf miljoen euro én eenvoudig te incasseren prestatiebonussen van 2,8 miljoen euro. Echter wil Napoli het bedrag van vijf miljoen in een keer overmaken op de bankrekening van Ajax en niet in drie termijnen zoals eerder was afgesproken, waardoor Ajax de bonussen laat schieten. Younes heeft door de snelle afhandeling van de transfer geen afscheid kunnen nemen van zijn medespelers bij Ajax. ‘Ze waren gisteren vrij, dus ik ben ze misgelopen. Ik zal de jongens in de groepsapp bedanken voor een prachtige tijd’.

Bron: De Telegraaf


Gerelateerde posts

63 reacties

  1. De seijs

   Slecht onderhandeld van ajax. Die bonussen hadden gewoon betaald moeten worden.👎👎👎

    1. De seijs

     Haha ik scoor inderdaad de laatste jaren niet meer. Maar mijn naamgenoot doet zijn naam eer aan. Score en score 😂👍👍

   1. De Ajacied

    Slecht onderhandeld,
    Jammer van bonussen
    Spijtig dat er geen doorverkoop percentage is overeen gekomen
    Maar tis goed zo, sluit dit hoofdstuk
    Succes Amin en bedankt voor alles
    ❌❌❌

    1. Mr Ajax

     Zekers bedankt Amin! Ben nu wel benieuwd wie er nog in die groepsapp van de ajax spelers
     Zitten, klaassen? Eriksen? Zlatan?

 1. Zlatan4ever

  Blijf het een schijntje vinden 5 miljoen. Als je ziet wat er tegenwoordig betaald word.
  Maar missen doe ik hem niet….
  Het ga je goed Younes !

  1. Charka53

   Voor een speler waar Ajax zelf vanaf wil is dit een mooi bedrag , het is geen ster waar de clubs op azen hoor.

   1. Litmanen

    Oneens Charka. van de zomer waren er diverse clubs in Europa die bereid waren vele miljoenen neer te tellen. Ook nu waren er vijf clubs in Europa die hem direct wilden overnemen.

    Younes is een typisch product van de Ajaxsupporters met een kort geheugen.

    Een paar jaar geleden was onder de Boer de vervanger van Victor Fisher.
    Die werd een jaar daarvoor nog gezien als een geweldig talent.
    Hij raakte uit vorm en de supporters hier riepen: strik erom, we hebben Kishna en Younes!!

    Neanderthaler gedrag dus.

    Als welke andere speler de komende weken uit vorm raakt of even verkeerd uit zijn ogen kijkt dan wordt hier direct geroepen”strik er om”.

    Waar zijn die supporters gebleven die het verschrikkelijk vonden als een goede prof als Younes naar het buitenland gingen.

    Bedankt Amin, voor je tomeloze inzet en al je extra trainingsuren. In of uit vorm, altijd in je taak gespeeld en altijd alles gegeven!

    1. Charka53

     Je heb wel gelijk Litmanen toen was Younes nog hot maar is sindsdien achteruit gegaan dus is dit wat hij nog opbrengt en inderdaad wordt er zo gereageerd op een speler die niets presteert en het ligt ook een beetje aan de spelers hoe hij is tegen de supporters .

     1. HURBIE

      Wij als supporters? hebben hem dit seizoen ook vaak met fe grond gelijk gemaakt,ook ik
      Maar zijn werklust was een voorbeeld voor anderen

     1. Litmanen

      Dank jullie. Blij dat er nog wat jongens rondlopen met een hart voor onze Godenzonen en ze niet alleen als kapitaal ziet.

 2. EugAjax

  Weer een idiote beslissing. Ze laten de bonus lopen omdat Napoli de 5mln meteen betaalt….en niet in drie termijnen. Ajax hoe hoog denk je dat de rente staat tegenwoordig?
  Napoli lacht zich gek. Duits international en hij word steeds goedkoper….toch is het Younes gegund.

  1. De Nees

   Ach ja met die 32 mln voor Milik lachten wij ons gek. Laat maar gaan heb Napoli deze keer een masseltje.

  1. BobbyHaarms

   Nee laat die maar lekker in Utrecht blijven. Het wordt steeds meer een kippenhok met al die aankopen van de laatste tijd. Benieuwd wie hier tzt allemaal het slachtoffer van worden.

   1. Litmanen

    Slachtoffers? Nou, VdBeek, Frenkie, Schone?
    Ten Hag kan heel goed met Marokkanen omgaan, dus Ziiyech blijft staan.
    Van die andere drie zullen de supporters hier dan roepen: “strik er om”!

    Tot Labyad of Ziyech een half seizoen niets presteren……

    Maar ja, dan heeft Overmars al weer vijf Zuid-Amerikanen gecontracteerd.

    Zoeken we daar weer een trainer bij.

    1. BobbyHaarms

     Donny, Frenkie en Lasse zie ik niet zo snel afgeserveerd worden maar dat is natuurlijk koffiedik kijken. Waar ik me meer zorgen om maak is de jeugdopleiding en het doorbreken van talenten. Uiteraard moet er doorgeselecteerd worden bij het eerste en de beste speelt gewoon. Maar de kans bestaat dat de jeugd minder snel voor Ajax kiest als de kans op een doorbraak naar Ajax 1 te verwaarlozen is.

     1. hubert

      je kunt niet ieder jaar 3 spelers uit de jeugd inpassen dat kan geen enkele club te wereld

 3. Peter kopsterk

  5miljoen voor een half jaar contract is niet slecht. Ik moet nog zien of hij het gaat maken bij napoli weinig scorend vermogen

  1. Litmanen

   Ze wachten tot na zondag. Dan komt hij.
   En dan wordt het oorlog in de selectie.
   Tenzij Neres idd. naar de Spurs gaat.
   Maar ja, wie gaat er dan diep op rechts staan?

 4. Brokamp

  Het gaat je goed Amin Younes, je hebt je best gedaan en de tijd naar de aanstormende jeugd konden we mooi overbruggen. Ik vind het trouwens wel een gezeur dat er nu geklaagt wordt over de diverse aankopen. Nu kopen ze eindelijk spelers en is het weer niet goed. De technische staf kan nu mooi alle spelers beoordelen tot de zomer en dan door selecteren. Jammer maar er zullen er genoeg afvallen. Heb geen medelijden want ze komen allemaal gemiddeld beter terecht dan menigeen van ons.

  1. BobbyHaarms

   Natuurlijk is het goed dat er doorgeselecteerd wordt, maar de levensader van Ajax is altijd de jeugdopleiding geweest. Ik hoop dat daar de focus ook blijft liggen. Maar als ik anno 2018 jeugdspeler van Ajax zou zijn dan zou ik me toch wel zorgen maken om mijn toekomst bij de club.

  2. EugAjax

   Brokamp ik ben nooit voor zoveel aankopen geweest en geld over balk smijten. Dus ik mag nu best beetje zeuren. Ik hou me maar vast aan gedachte dat Overmars en scouting team in afgelopen jaren steeds beter is gaan functioneren. Geslaagde aankopen nemen steeds meer in aantal toe.
   Echter ik verwacht van Ajax dat ze hun DNA niet verloochenen. En ik constateer dat duo Overmars en Sar club steeds meer gaan leiden als een Engels model.
   Had onze grootste icoon het toch goed gezien.

 5. Yindi

  Armin gun ik het beste. Ik hoop voor hem dat hij het maakt in Italie. Hoop ook voor hem dat hij meegaat naar het WK. Ergens beetje jammer dat hij bij ons op deze manier vertrekt, ik bedoel dat hij niet de gelegenheid krijgt om fatsoenlijk afscheid te nemen van al die jongens. Armin is zelf iemand met fatsoen, leuke jongen ook. Thanks voor datgene wat je bij onze club hebt toegevoegd. Zal hem wel beetje blijven volgen, denk ik.

  1. Litmanen

   Jammer dat spelers die uit vorm raken direct van de hand worden gedaan.
   Als ze zelf meteen opgeven (,Kishna, Bazoer etc) ok, maar degene die hun stinkende best doen om terug te komen in het elftal, worden bij het vuil gezet.

   Jongens als Andersen en Fisher, nu Younes en nog tig anderen kregen de kans niet ondanks hun talent.

   Gevolg? Marc Netto is veranderd in een koopzieke vrouw die al het geld wat er op de rekening staat zo snel mogelijk uitgeeft.

   En worden we er beter van?
   Vijf punten achter en overal uit.

   1. Bakkie

    Niet zo huilen, Litmanen. Dat we uit Europa liggen heeft hier niets mee te maken. Dat heeft te maken met de situatie rondom Nouri.
    Het investeren in een betere selectie is iets waar Marc Overmars pas anderhalf jaar mee bezig is, na jarenlang de hand op de knip te houden. Of dit zijn vruchten af gaat werpen, kunnen we nu nog niet over oordelen.

   2. Bakkie

    De grootste frustratie die ik de afgelopen jaren heb gehad is juist dat we steeds zo blij waren met “weer 20 miljoen binnen” en hoppa “weer 25 miljoen” terwijl wij naar een armzalig niet-ajaxwaardig elftal moesten kijken.

 6. Kevke87

  vind ik ook yinidi. tuurlijk was het niet geworden wat wij allen hadden gehoopt. maar Amin hartstikke bedankt voor je inzet en je goals en assists. je hebt je best gedaan vind ik en ook al vond ik dat het beter kon en mocht, ik gun je het zonnige Zuid Italië en een mooie toekomst.

 7. Peter kopsterk

  Je weet toch ook BH dat er van een jeugdelftal maar 1 of 2 in Ajax 1 komen. Dus je zal toch regelmatig spelers moeten kopen

  1. BobbyHaarms

   Klopt, de spoeling is dun momenteel. En je zal altijd spelers moeten inpassen als er in de jeugd niks rondloopt. Maar de balans is helemaal zoek.

 8. Emous1978

  Ik denk dat het maandag bekend word dat Labyad komt, denk het maar hoop het niet😏🙃

 9. Dagrump

  Heel veel succes Younes! Bedankt voor je inzet en je drive. Jammer dat je het laatste seizoen uit vorm was. Met momenten heb ik van je genoten maar ook veel momenten geërgerd aan je. Maar toch bedankt!! Het ga je goed en hopelijk ga je je vorm weer vinden !!

 10. Basisspeler

  Younes heeft 1.5M gekost. Levert nu 5M op met een aflopend contract. Prima toch?
  Ovet de speler: prima prof met te laag rendement.

 11. EugAjax

  Bedankt Younes, voor alles! Ik heb je weleens onbegrepen genie genoemd. Gezien de gemengde reacties op jouw presteren is dat ook zo. Afgeschreven bij BMG, en dan je bij Ajax terugknokken tot Duits international. Super, alle lof hiervoor. Ik hoop dat je in Napels vind wat je zoekt. Namelijk plek in WK selectie zou een enorme wake up call zijn voor de Ajax supporter😃

 12. Wembley71

  Dan wil je er opeens wel erg snel vanaf……. het bevreemd me . Maar ze kunnen een centje hebben dacht ik zo……

 13. Widi

  Mij valt op dat hier altijd druk wordt gediscussieerd over geld. Behalve de ruzies over Veltman/Younes/Ziyech gaat het hier zelden over spelers. Elders op het forum gooi ik een balletje op over Ché Nunnely ipv weer een aankoop. Weinig reacties. Terwijl dat toch een speler is die de meesten van ons wel kennen. Waarom altijd over geld? Laat dat geld maar aan Overmars over. Dat is in goede handen.

 14. -buitenkantje rechts-

  Logische beslissing.. Dit heet tijdsvoorkeur in de economie. Liever nu geld dan later in termijnen.. De bonussen moeten dan nog maar blijken.. Kennelijk is het vertrouwen van Overmars in Younes niet zo groot dat ze hiervoor willen overgaan tot uitgestelde ontvangsten.
  @Widi: Ben het met je eens dat Ché Nunnely bij de selectie gehaald mag worden. Qua niveau reken ik hem toch in de categorie Kluivert. Enige is dat ik denk dat hij op deze leeftijd veel wedstrijden moet spelen. Nu hij nog achter Neres staat zou hij toch veel op de bank zitten, wat niet goed is voor zijn ontwikkeling. Wat dat betreft denk ik aan de situatie Sierhuis. Liever in JA of O19 nog veel wedstrijden spelen.

  1. EugAjax

   BR, volledig onlogisch. Klinkt leuk hoor tijdsvoorkeur in economie, helaas hebben we te maken met negatieve rentes…..Overmars levert dus niet alleen de 2.6mln bonussen in, die redelijk eenvoudog te halen waren, hij maakt ook de 5mln minder waard……….
   Maar goed gedane zaken nemen geen keer dus we doen het er maar mee.
   Ik waarschuw alleen wel Che Nunnely bij selectie halen is nu mss goed idee, alleen kan die jongen nog niet in schaduw staan van Younes. Als Kluivert of vormdip of blessure krijgt hebben we geen serieuze kandidaat om hem te vervangen. Ook een blessure van Neres is nu moeilijk op te vangen (met Younes had Kluivert dan naar rechts kunnen schuiven). Maw dit zou ons weleens de CL kunnen kosten.
   Dan hebben we het niet over peanuts maar over ca 20mln die we mislopen…..maar belangrijker nog kunnen we weer niet tegen de Barcas en Reals spelen……….zeer onlogisch dus.
   En wat betreft zijn mindere mentaliteit die je nu schetst. Dat is een aanname en kan je met helemaal niets staven.
   Zo ken ik je niet. Je gaat meestal in je beweringen uit van feiten. Was jij gister teleurgesteld in mij, dan is het binnen 24 uur 1-1.

   1. -buitenkantje rechts-

    Zoals je misschien weet Eug wordt de tijdsvoorkeur voor geld in de economie niet alleen bepaald door de stand van de rente, maar ook door het risico.. Kennelijk schat Overmars het risico dusdanig in dat hij liever nu geld heeft dan uitgestelde ontvangsten in de toekomst.. Maw Overmars schat in dat Younes en apels geen gelukkig huwelijk wordt.
    Ten tweede is het, gegeven het formaat van Younes,voor iedereen moeilijk om in zijn schaduw te staan..😁 Verder vind ik dat je schromelijk overdrijft met termen als “onbegrepen genie” Dat is werkelijk nergens op gebaseerd. Ten derde is Ché Nunnely een rechtsbuiten en kan dus zo invallen voor Neres.. Jouw verhaal over Kluivert naar rechts snap ik dus niet. Ook het verhaal dat door een vormdip Kluivert niet te vervangen zou zijn…
    We hebben daar oa Johnsen, Cassierra en (als ze terug zijn van een blessure) Sinky en Dolberg die daar kunnen spelen.. Het mislopen van de eventuele CL is puur speculatie van jouw kant.
    Dat Younes niet meer gemotiveerd is valt gewoon te lezen in interviews met Ten Hag.. Lees AS.. Daar staat letterlijk dat Ten Hag en Overmars het liefst Younes erbij wilden houden.. maar een “gedemotiveerde speler levert ook niks op” (citaat Ten Hag)

    Dus idd.. ik ga uit van feiten en zaken die gewoon terug te lezen zijn..

    1. EugAjax

     BR, betalingen in termijnen gaan alleen niet door als Napoli failliet gaat voordat termijnbetalingen voldaan worden. Dus als kredietwaardigheid Napoil in geding os heeft Overmars gelijk, maar dat is niet zo. Dus die 5mln is nu minder waard. Hoe je het ook probeert te verwoorden. Die andere 2.6mln evt bovenop zijn afspraken over de prestaties van Napoli en makkelijk te halen, dus ook met Younes op de bank (want hij gaat Mertens er niet uitspelen, overigens speelt Mertens ook vaak als centrum spits daar) gelden die voorwaarden.
     Enige waar Ajax Younes afhankelijk van is is de doorverkooppercentage

     Grapje over zijn lengte kan ik waarderen moest ik om lachen. Ik overdrijf inderdaad weleens met zulke begrippen, zeker als ik vind dat balans te negatief is en onredelijk over een speler. Toch ben ik zeker fan van hem. Het is wel ergens op gebaseerd dat ik fan ben, en ik sta niet alleen. Erkende trainers zijn ook gek van hem. Che wist ik niet, maar als Widi hem noemt als vervanger van Younes ga ik ervanuit dat hij links speelt. Als hij recht is prima maar dan is hij geen vervanger van ayounes. Wie je nog meer noemt. Sorry maar die kunnen echt niet in schaduw van Younes staan. We gaan er in de selectie vooralsnog in kwalteit op achteruit in de winter ondanks dat iedereen vind dat Overmars slagvaardig is. En we staan al achter dus risico mislopen CL word groter. Ik ken citaat van Ten Hag en hij bedoelt hier mijns inziens mee dat als ze hem nu aan zijn contract houden dat hij nu gedemoriveerd zal zijn.
     Dit is een volledig verkeerd inschatten van de persoon Younes. En of een grove fout en belediging van Ten Hag aan adres Younes of een praatje om zijn verkoop te verkopen aan de fans.
     Ten Hag moet zich juist hiervoor schamen.
     Er is geen Ajax speler geweest die zoveel getraind heeft en aan zichzelf heeft gewerkt natrainingen.
     Die schop na van Ten Hag verdiend hij dus niet. En die van jou dus ook niet. Maar goed je bent nooit fan van hem geweest en likkt nu even je gram te willen halen. Geeft niks we gaan verder genieten met Kluivert en Neres en maar bidden dat die twee niet geblesseerd raken, dan vrees ik het ergste…….

 15. fjonkman

  Beste Amin, bedankt voor deze leuke jaren dat je in het Ajax shirt speelde en ons allemaal hele mooie momenten hebt gegeven. Dat het dit seizoen niet wou lukken, was niet zo verwonderlijk. Amper vakantie gehad, eerder van vakantie teruggekomen vanwege het drama met Appie Nouri, waardoor je eigenlijk gewoon vermoeid aan het seizoen begon. Ook ik heb me wel eens bezondigd aan het bekritiseren van je prestaties in het veld als je alweer naar binnen sneed terwijl je kon zien dat je tegenstander er al op zat te wachten, maar tegelijkertijd heb je ons prachtige momenten bezorgd en heb je deze kans bij Napoli ook verdiend! Ik hoop dat je bij Napoli succesvol gaat zijn en dat je met veel plezier terug kunt blijven denken aan ons Ajax.. het ga je goed!!

 16. -buitenkantje rechts-

  Dan toch nog even over Younes..
  Ik lees hier dat het zo’n knokker is en voorbeeldige prof.. Waarom heeft hij er niet voor gekozen dan om te knokken voor zijn plek op linksbuiten? Zowel Ten Hag als Overmars wilden hem erbij houden..
  Laten we het aub niet mooier maken dan het is..
  Dhr Younes verkeert afgezien van een paar EL wedstrijden al bijna een seizoen in een vormdip en heeft nu eieren voor zijn geld gekozen.. Denken jullie echt dat hij zo lang geblesseerd is geweest? Dhr Younes was “gedemotiveerd” Maw kon het niet verkroppen dat een getalenteerde jeugdspeler hem uit de selectie tikte..
  Veel plezier in Napels Amin.. Hoop dat je je motivatie weer terug vindt en een basisplek verovert. Persoonlijk zie ik het niet gebeuren dat je Mertens uit de basis speelt.

  1. -buitenkantje rechts-

   Eens.. het lijkt in zijn commentaar of hij zelf die beslissing heeft genomen. Ik vermoed dat Overmars de stekker er heeft uitgetrokken..

Reageren is niet mogelijk.