Overmars wil nog een speler contracteren, naam Labyad valt opnieuw

Marc Overmars heeft inmiddels twintig miljoen uitgegeven aan nieuwe spelers maar is volgens Voetbal International nog niet klaar op de transfermarkt. Overmars zou aan de selectie van Ajax nog graag een speler willen toevoegen en opnieuw is de naam van Zakaria Labyad gevallen binnen de muren van de Johan Cruijff Arena.

Clubeigenaar Frans van Seumeren van FC Utrecht liet vorige week nog weten dat hij verwacht dat Labyad bij FC Utrecht zou blijven maar heeft inmiddels zijn twijfels kenbaar gemaakt. ‘Vooralsnog rekenen wij niet op een vertrek van Labyad maar aan de andere kant weet ik ook dat de band tussen hem en Ten Hag heel sterk is. Er kan deze week nog van alles gebeuren, zo reëel moeten we natuurlijk ook wel zijn’. Eerder probeerde Overmars al de komst van Hassane Bandé te vervroegen, maar daar werkte KV Mechelen niet aan mee en lijkt Overmars nu in te zetten op de komst van Labyad.

Bron: VI

Related posts

59 Comments

 1. Melvis

  Niet halen….dat hij een sterke band met Ten Hag heeft moet geen rol spelen, Overmars moet kijken wat Ajax nodig heeft. Als Younes tot de zomer blijft heb je geen andere stand-in nodig op de vleugels totdat Bandé komt. Anders een jonge talentvolle echte buitenspeler halen….dat ik Labyad niet in mijn ogen.

  1. Ajax 1

   Ik hoorde dat tottenham een bod van 40 tot 50 miljoen op neres voorbereid. Ik neem aan dat overmars daarop voorsorteert want zo’n bod kun je niet weigeren. Neres is goed, maar geen 40 of 50 miljoen.

   1. vak411

    en wat heb je aan dat geld? eindelijk iemand die beslissend is. laat Spurs maar ergens anders shoppen.

    1. Ajax 1

     Je hebt er aan dat je andere spelers beter kunt gaan betalen om ze langer in nederland te houden. Ik ben niet voor verkopen maar wel voor ajax weer naar subtop europa krijgen. Dat kan als je kluivert, de jong, de ligt etc langer kunt binden door salarisplafond op te trekken. Dus die 50 mln kan gebruikt worden om een aantal toppers vast te houden. Dat zou ik proberen. Dus ben niet voor verkopen per se maar voor 50 mln kunnen we misschien wel weer een stap maken. Dat is echt veel geld!

    2. Charka53

     voor mij mag hij gaan hoor zoveel is het niet hoor ik heb even de hoop gehad dat Neres een ster zou worden maar helaas .

     1. Litmanen

      Neres heeft meer dan voldoende kwaliteiten voor een club als Ajax.
      We moeten niet denken dat we Europese subtop zijn, want daar kunnen wij niet aan tippen.
      Neres functioneert heel goed na een aanpassingsperiode. De volgende zal die tijd ook nodig hebben, dus staan we weer een half jaar in de min.

      De enige echte wereldtoppers die we in huis hebben zijn Onana en De Ligt.

      Maar ik voorzie dan ook een snel afscheid van die twee voor heel veel geld.

   2. Charlie2011

    Gelukkig lopen de belangrijkste contracten tot 2020 en 2021. Ik denk dat neres er goed aan doet om gewoon te blijven. Labyad hoeft van mij niet ookal gaat younes weg.

    1. Jimmy1971

     Ik ben iig blij dat Ajax ( Marc ) nu eindelijk laat zien dat ze absoluut voor het kampioenschap willen gaan !!

     1. Litmanen

      Labyad gaat ons niets extra’s brengen ben ik bang.
      Het is een middenvelder en daar hebben we er nu al zoveel van dat er een als centrale verdediger speelt.

      Zelfs bij een vertrek van Ziyech hebben er genoeg achter zitten uit eigen opleiding.

     2. marcussboss

      helemaal mee eens Jimmy! Ik hoop ook echt dat we die 34e titel nog even meepakken dit seizoen!

     3. Mr Ajax

      Eens of labyad moet ook als rechtsvoor uit de voeten kunnen, maar zie het toch niet zitten want het blijft een middenvelder

 2. ajaxpers

  Labyad heeft geen toegevoegde waarde, een middenmatige speler. Het eventuele vertrek van Neres en De Ligt zou pas een ramp kunnen zijn. We zijn net met de opbouw bezig.

 3. BobbyHaarms

  Het blijft toch wonderlijk dat er jarenlang geen stuiver werd uitgegeven en er nu met poen wordt geschept.

  1. Litmanen

   Ik vraag me dan altijd af hoe Frank de Boer dit ervaart.
   Geen amateur mocht hij kopen…..

   1. BobbyHaarms

    Die zal zich goed genaaid voelen. Tenzij er natuurlijk verzachtende omstandigheden waren geweest waardoor er geen geld uitgegeven mocht worden. Evengoed is het verschil zeer opvallend. Marc lijkt ineens wel een kind in de snoepwinkel.

   2. De Nees

    Bobby, Frank heeft in die 5 jaar genoeg spelers gehaald maar bijna allemaal brachten ze amper niveau mee. Geloof nooit dat TH destijds maar 1 speler tegen de zin van Frank door douwde, daarvoor had hij te veel aanzien als hij niet wilde dan kwam een speler echt niet. Hij zag vaak te veel in matige spelers, van de Hoorn ipv Virgil van Dijk om ff wat te noemen, dit soort rare keuzes zijn er genoeg geweest.

   3. EugAjax

    Nee en hij wilde dat vaak ook niet. Omdat hij wel de echte Ajax filosofie wilde uitdragen en daar naar handelen.
    Ik lees nu overal dat Ajax zijn beleid aanpast van opleiden naar kopen omdat er geen titels gewonnen worden.
    Nou Frank de Boer bewees hoe je dat nu wel moet doen. Vooral oog voor opleiding en 4(!) titels.
    Verder kan je concluderen dat Ajax lees Marc in paniek is en daarom beleid omgooit vanwege gebrek aan titels, en dus daardoor de echte Ajax lees Crujff filosofie overboord gooit. Paniek op basis van eigenlijk twee grote misperen.
    De Graafschap – Ajax en Ajax – Manchester United. Twee wedstrijden die we niet winnen en daardoor geen titel bemachtigd hebben.
    Nu mijn vraag als die twee wedstrijden positief hadden verlopen was de Ajax/Crujff filosofie (vooral oog voor opleiding) dan wel succesvol en mogelijk. Maw hadden we dan ook beleid overboord gegooid? Ik vermoed van niet.
    Men past beleid aan door twee niet gewonnen wedstrijden en waarom, omdat dit jaar weer even titels dreigde te missen. Maar nu komt het op analyseren aan.
    Waardoor komt het dit seizoen? Grootste reden is niet beleidsmatig. Lees maar terugkerende interviews van vele spelers hoe dat komt, laatste die van Justin zaterdag in Telegraaf.
    Je ziet nu ook dat Ajax al sinds Heerenveen uit steeds beter is gaan spelen en met 5-6 eigen opgeleide spelers de grootste kanshebber op titel is ondanks alle tegenslag.
    Ondertussen zijn er vele wlachtoffers gevallen en zijn we een koopclub aan worden. Puur en alleen door de paniek van Marc en Sar.
    Als je in een crisis beland moet je goed kunnen analyseren waar het fout gaat of is gegaan. En niet de emotie de overhand te laten voeren.
    Dat is wel gebeurd en gooit men bij Ajax het roer om. Kan nog steeds een succes worden.
    Maar ik blijf het onzin vinden dat de echte Ajax filosofie niet voor titels kan zorgen. Je moet het alleen goed uitvoeren en je emotie management onder controle houden en daar is Marc cs niet in geslaagd.

    1. AFCA my World

     Ten eerste heeft frank de titels niet behaald maar gekregen we waren de minst slechte ( dat hebben we in europa terug gezien,slechte prestaties) in de competitie, maar verleden jaar liep ontzettend goed met een paar aankopen,denk aan Ziyech en Sanchez ! Alleen doordat mourino zijn tactiek had aangepast verloren we de finale, en hebben we net als dit jaar in het begin teveel punten laten liggen !

   4. De Nees

    Man U was een wedstrijd op zich, Ajax hoorde met die kwaliteit niet eens in een europese finale te staan, maar alles zat mee. Graafschap was domheid van Frank, slechte wissels, ploeg slecht voorbreid, in de laatste wedstrijden al onnodig veel punten gemorst, allemaal Frank’s verantwoordelijkheid. Als in een ploeg zo’n 5 eigen opgeleide spelers staan is dat gewoon uitstekend, meer hoef je niet perse na te streven, geen enkele grote club bereikt die percentages als Ajax. Maar je moet ook kijken wat nodig is, niet in de ED want dat niveau moet je niet nastreven maar europees, dan ontkom je niet aan gerichte aankopen, dus ervaring en kwaliteit in de as. Juist die balans was zoek laatste jaren met te veel jeugd en ervaring die niet veel aanvulde. In de ED ging het net goed met 4 titels omdat Pisvee een aantal jaren nog slechter was en dus zeker niet omdat Frank’s Ajax zo geweldig was, want europees heb ik me nooit zo geschaamd als onder onze Frankie. Europees was de aansluiting volledig zoek. Dus wie zegt dat dat beleid zo geweldig was? We moesten weer goed opleiden, dat gebeurde, maar ook weer een representatief elftal neerzetten, dat gebeurde dus niet. Cruijff’s elftallen hadden ook de nodige aankopen, het overgrote deel bestond ook niet uit eigen jeugd, alleen Cruijff deed altijd gerichte aankopen, kwaliteit wat echt mistte. Cruijff zei opleiden en ook hoe, plus gerichtte aankopen en niet als een domoor blind varen op jeugd en schoolelftallen de wei in sturen.

    1. EugAjax

     De Nees behalve over FdB ben ik het gewoon met je eens hoor. Het gaat mij meer om de verbazing van de totale beleidsverandering van niets willen of mogen uitgeven naar 25 mln willen uitgeven in een maand tijd! En dat allemaal met als reden dat we 3 jaar geen titel hebben behaald en nu een vierde dreigen mis te lopen.
     Dus in mijn optiek als Ajax die twee wedstrijden gewonnen had (los van feit of het terecht was of dat we kwaliteit daarvoor hadden of dat iemand een foute wissl heeft toegpast) dan hadden we twee prijzen erbij na die 4 titels van FdB. Dan hadden de heren niet in paniek geschoten, en nu is die paniek er wel. Wat gebeurt er dan als je nu alsnog de titel verspeeld? Nog meer paniek.
     Daar gaat het me om. Ik ben voor opleiden, ik ben voor kopen van routine waar we meteen wat aan hebben, ik ben zelfs voor kopen van jonge talenten die bij Ajax kunnen rijpen, categorie Zlatan, Eriksen, Neres, Sanchez etc.
     Ik ben TEGEN zoveel kopen dat we eindigen met vier RB, vier of vijf Linksbuitens terwijl we nauwelijks rechtsbuitens hebben.
     Als daar de balans zoek raakt is mijn mening dat Ajax in paniek is geschoten.
     Eigen jeugd opleiden blijft belangrijkste piijler in Ajax DNA vind ik. Dan selectie verbeteren versterken met bovengenoemde categorieen.
     Nogmaals dit kan een succes worden hoor en ik zal ze blijven steunen, alleen ben ik heel bezorgd over de toekomst als Marc cs doorgaan met wat ze ingezet hebben na lozen Dennis.
     Er lijkt wel helemaal geen controle meer te zijn. Iets waar Johan fel tegen was. Geen controle intern binnen de voetbaljongens TH, die alleen nog adviserend kan zijn en geen controle van RvC. Die werden vaak gek als FdB al een keer een speler wilde halen categorie Ziyech (qua kwaliteit en afkoopsom).
     FdB mocht wel investeren soms maar niet meer dan 5 mln uitgeven aan spelers.

    2. De Nees

     Ik denk eigenlijk niet dat er plots paniek is of een grote koerswijziging. De oorlogspot van Ajax is vele malen groter dan 5 jaar geleden, rap gespekt door de absurde transfermarkt laatste jaren, dat is al 1 reden waarom meer uitgegeven wordt. Ten 2e denk ik dat Ajax nu een versnelling hoger schakelt om proberen europees beetje aan te haken, want hoe lang wil je nog met ED niveau Europa in? Kwaliteitsbalans is alvast beter dan 5 jaar geleden, nu is het zaak je elftal meer body te geven en dan ontkom je niet aan meer uit te geven. Maar dan kom je nu op het punt met NL spelers of BL spelers, daar ben ik het volledig met je eens, dat gaat teveel richting BL wat ik vooral toeschrijf als handel vanwege de omzettargets, Ajax is per slot een NV. Dat trekt de verhouding scheef, met de traditionele visie van opleiden en eigen jeugd ene kant en als een NV moeten opereren aan de andere kant. Backs en vleugels moet Ajax toch echt zelf kunnen opleiden, uitzondering een keer daargelaten, maar het moet niet hoeven 10 mln uitgeven voor een Bande of Neres. En gerichtte aankopen alleen voor in de as: CV, MV en spits plus zoveel mogelijk met NL spelers, goed scouten en soms iets meer risico nemen. In een vereniging werkt dit beter, maar in een NV word je noodgedwongen een handelshuis, daarom al moet Ajax snel van die rot beurs af.

     1. EugAjax

      De Nees, ik ben misschien wat te voorbarig met mijn conclusie dat er sprake is van paniek of grote koerswijziging. Want als deze acties beetje eenmalig zijn om gaten op te vullen kan ik er mee leven. Deed Ajax ook aan begin revolutie bijv.
      Ik benoem het wel paniek cq grote koerswijziging, omdat
      a) dit midden in een seizoen gebeurt
      b) opleiding verantwoordelijken (even niet om de personen) van bepalende naar adviserende stem zijn gegaan
      c) TH zelf is niet meer leidend, alleen adviserend dus we zijn terug bij een model met Technisch Directeur.
      d) sar heeft zijn positie gekoppeld aan slagen van deze koerswijziging lees ontslaan trio en aannemen Ten Hag
      Nu vind ik dat we dan wel een goede Technisch Directeur hebben maar het gaat even om waarom ik het zo benoemd hebt.

      Mbt NV en de beurs. Vooropgesteld vind ik ook dat Ajax van de beurs moet, ergo was een hele slechte beslissing. Ik denk alleen dat kopen en verkopen van spelers niet gebeurd om winst te maken in eerste instantie, noem me naief maar ik geloof er heilig in met deze technische leiding dat ze keuzes maken op basis van het voetbal. Dat ze er geld mee verdienen is een bijzaak voor hun maar wel een welkome.
      Maar dit staat los van NV in mijn optiek. Ajax zal ten allen tijden, ook als je niet beursgenoteerd zijn, winst moeten maken, om spelers van kwaliteit te kunnen aantrekken, om eventueel stadion in eigen beheer te nemen, om evt financiele tegenvallers in toekomst te kunnen weerstaan, om steeds meer te investeren in eigen opleiding, etc
      We gaan het zien hoe dit zich allemaal verder ontwikkeld.
      Ik ben alleen niet heel erg blij dat Sar heeft aangegeven dat als Ten Hag faalt hij weg gaat hij zijn conclusies gaat trekken. Ik begrijp zijn topsportgedachte achter die koppeling, maar hij is Algemeen Directeur en verantwoordelijk voor meer dan alleen voetbal. Komt bij dat ik een groot politiek steekspel achter deze move aanvoel.
      Ik vermoed dat als Sar weggaat (en dan voor gemak denk ik dat Overmars dan ook gaat) dan staan de haaien helemaal te wachten om alles weer over te nemen en dan heb ik het over de RvC en Heinrichs’ van deze wereld.

      En dan ja dan pas zijn we echt de klos. En ben ik in paniek!
      Dus ondanks dat jij anders beweerde tijdje terug, en ondanks dat ik nu wat kritiek en achterdocht heb, hoop ik van ganse harte dat Ajax vanaf nu snel weer succes heeft. Als de laatste voetbaljongens verdwijnen is de macht weer aan koekenbakkers als Boog cs en dat soort types……..

     2. EugAjax

      Sorry ik vergeet e)
      Je ontslaat cultuurbewaker, die veel bepaalde volgens velen, twee maanden nadat je contractverlenging ben overeengekomen met volledig nieuw ingerichte takenpakket.

 4. EugAjax

  Die gaat niet komen voor minder dan 5mln transferfee. Dan heeft Overmars bijna 25% van cash positie er doorheen gejaagd in hele korte tijd….dus of hij moet heel zeker van zijn zaak zijn met de vele aankopen dat we weer toonaangevend worden in NL en Europa anders is dit heel risicovol.
  Labyad is wat mij betreft niet van het nivo Ajax.

  PSV mislukt, Sporting mislukt en bij Utrecht een kanjer. Precies dus zijn nivo. Dit soort spelers zijn een meerwaarde voor subtopclubs niet voor topclubs.

  Mbt gerucht Neres wat ik hier boven lees. Als Ajax zo doorgaat zullen we inderdaad gedwongen worden dit soort transfers te doen. En kan je zo een bod evt niet weigeren. Maar dat was nu juist de kracht afgelopen zomer. Dat met grote buffer op rekening nee verkocht kon worden tegen alle sterkhouders (buiten Klaassen en Sanchez om). Eerste om dat het hem gegund was na jaren trouwe dienst, tweede door werkweigering van meneer Sanchez.

  Maar tegen de rest was het nee en bleef het nee. Overmars je selectie is rond voor komende half jaar en ook aankomend seizoen lijkt me. Even mak aan nu

  1. EugAjax

   Tweede wsl ook omdat maestro De Ligt er aan kwam en komt. Die word zelfs nog beter dan Sanchez

   1. Ajax 1

    Niet helemaal eens eug. Ajax is financieel een vd gezondste clubs en er wordt nu ook niet echt risico genomen. Want of onze toppers blijven, iedereen blij en misschien europees wat aanhaken daardoor, of er gaan er een paar weg maar dan komt er ook weer een bak geld. Dus sportief inderdaad liever dat we dit team bij elkaar kunnen houden, maar financieel geen risico.

    1. EugAjax

     Klopt als je naar situatie van nu kijkt. Ik ben alleen bezorgd dat ze deze trend gaan doorzetten van veel geld uitgeven. Want wat is volgende stap als we kampioenschap missen? Hoe gaan ze dan verder? Ik heb dit ook zien gebeuren in jaren 90 na periode Van Gaal. Toen wilden ze koste wat kost bij Europese top blijven na 10 geweldige jaren in Europa.
     Teveel aankopen teveel op tenen lopen en uiteindelijk bijna een failliete club.

     Daar zijn we idd bij lange na niet, en dus hoop ik ten zeerste dat dit beleid van laatste maand niet structureel word.
     Huishouden van Ajax is al negatief iets als we groepsfase EL zouden halen. Die hebben we niet eens nu dus dit jaar eerste verlies tenzij we nog een uitgaande klapper maken en dat wil ik weer niet.
     Die topspelers moet je behouden.
     We gaan het zien. Hopelijk is mijn stress hierover idd ongegrond. ??

     1. AFCA my World

      Door heel veel winst te maken op aangekochte spelers(Milik,Sanchez en nu Neres),vang je de verliesposten weer op ! ⚽️

     2. EugAjax

      Totdat we na de internetbubbel, bankencrisis een crisis in voetballandschap krijgen……laten we hopen met huishoudboekje van Overmars dat die crisis niet komt in de komende 5 jaar!

     3. EugAjax

      Is dat zo Widi? Ik heb in het oog van de orkaan gestaan van een beroepsgroep die zichzelf heeft opgeblazen. Ik kan alleen maar hopen dat dit voetbalindustrie en dus Ajax bespaard blijft. Ik hoop dan ook dat ik dit altijd met je eens kan blijven zijn. Dat ik nu doordraaf?

     4. EugAjax

      Nee ik ben daar weg. Er zijn vele dingen ten goede verbeterd. Ze komen inderdaad nu wel op een punt dat ik zelf ook weer teveel jeuk ervan krijg. In de richting die ze gaan kiezen. Maar helaas dat geldt meer voor de hele beroepsgroep dan alleen puur ABNAMRO eigenlijk. Ik vind ook wel aan andere kant dat perceptie te vaak doorschiet naar deze sector. Echter ze hebben genoeg handen in eigen boezem kunnen en moeten steken, nu is het inderdaad zaak niet in hele oude fouten te vervallen. Ik hoef het gelukkig niet meer van dichtbij mee te maken ?

  1. BobbyHaarms

   Precies Joep. De opleiding hoort de levensader van de club te zijn. Als jeugdspeler wordt de kans op een doorbraak hiermee aanzienlijk verkleind.

   1. Joep

    Absoluut mee eens BH, en mocht je geen alternatief hebben in de opleiding, dat je dan een speler gaat kopen dat is prima.

   2. AFCA my World

    Op het moment zie ik niet DE jeugdspelers bij Ajax wat nodig is,daarom word er geinvesteerd,labyad is middelmaat ! ⚽️

  2. De Nees

   Juist Joep. Labyad heeft ED niveau, europes haakt hij af denk ik. Snap deze interesse totaal niet.

 5. Wim Hobe

  Mijn onderbuik gevoelens zeggen dat hij niet het Ajax niveau heeft, en ik sta hier kennelijk niet alleen in wat ik zo lees!

 6. Peter kopsterk

  Als Napoli younes zo graag nu wilt halen zullen ze denk ik 3 miljoen moeten betalen. En dat kun je dan weer in Labyad steken

  1. ems

   Labyad zal wel gehaald worden als vervanger van 2e keus Younes voor de rest van het seizoen

   1. Litmanen

    Hij is geen vleugelspeler en we hebben Younes en Johnsen achter de hand op links.
    We kunnen alleen de schaal nog halen, dus laat lekker zitten.

 7. Widi

  De selectie is nu op orde. Daarom alleen nog uitzonderlijk goede spelers kopen. Labyad is dat niet.

 8. JohnDoe77

  Nuttige speler, maar ik zie niet in wat hij aan deze selectie toe zal voegen. Krijg een beetje een Duarte gevoel!

 9. AFCA my World

  Als je een aanvaller kwijtraakt moet er vervanging komen, dat is logisch ! ⚽️

 10. Zlatan4ever

  Labyrat vanavond zien spelen tegen de kakkerlakken …..
  Kwam vrijwel niet in het stuk voor, met andere woorden Ajax onwaardig… als die transfer door gaat ga ik ook solliciteren voor Ajax 1 !! ?

 11. Machlas

  Met Labyad erbij gaan we gewoon achteruit. Zijn personality past ook niet bij Ajax. Het is gewoon tuig!

 12. Machlas

  Met Labyad erbij gaan we gewoon achteruit. Zijn personality past ook niet bij Ajax. Hij is gewoon tuig!

Comments are closed.