There are no ads, please add some


Officieel: Rasmus Nissen Kristensen tot zomer 2022 Ajacied

Het is inmiddels officieel, zo meldt Ajax via de officiële website: Rasmus Nissen Kristensen maakt de overstap naar Ajax. Afgelopen vrijdag doken in Denemarken al de eerste geruchten op over een overstap van de Deense rechtsback naar Ajax, de afgelopen dagen bleek dat deze berichten ook op waarheid berusten en vanmorgen werd nogmaals gemeld dat de afronding nog slechts een formaliteit betrof. De jeugdinternational van Denemarken tekent een contract tot de zomer van 2022 en komt direct over van FC Midtjylland.


Gerelateerde posts

92 reacties

  1. BobbyHaarms

   Zou Veltman het al warm krijgen? Speelde echt een meer dan prima pot zondag, maar is in mijn ogen nooit voor een lange periode constant. Zal aan het eind vh seizoen denk ik ook wel vertrekken..

   1. Charka53

    Veltman zal best begrijpen dat er versterking op rechts bij komt en als hij weg zou gaan is er een vervanger en zoniet heeft hij een concurrent en dat is alleen maar goed.

     1. Charka53

      Nee die Zeefuik is niet echt een concurrent voor Veltman hij heeft het al moeilijk genoeg met z’n eigen spel.

   2. Bakkie

    Het gekke is dat Veltman in de topwedstrijden vaak wel goed presteert, maar in de overige wedstrijden veel minder. Je zou bijna denken dat het een mentaliteitskwestie is.

    1. dickst14

     Heb je wel gelijk in. De beste wedstrijd van hem de laatste jaren vond ik tegen Elia, toen bij 010. Dan zit hij er kort op. Maar tegen de andere 14/15 eredivisieploegen pfffffff. slechte wedstrijdinstelling gewoon. Geen prof zoals Sanchez enz enz enz

   3. -buitenkantje rechts-

    Veltman zinde vorig seizoen al op een vertrek.. Denk dat hij komende zomer nog een poging zal wagen. Vraag me alleen af naar welke club? Voor de Duitse en Engelse competitie mist hij de fysiek. Misschien de Spaansecompetitie? Valencia ofzo..

    1. BobbyHaarms

     Met alle respect, maar Ajax is echt de top voor Veltman. Valencia zou ie denk ik prima passen BR, maar een Italiaanse middenmotor houdt ie zich mogelijk ook nog wel staande.

   4. EugAjax

    BH, Veltman is opgesteld en stond vaak als eerste in de opstelling bij de laatste 4 Ajax coaches, hoe constant wil je het hebben. Kan er uberhaupt een speler dat hem na zeggen? Grootste probleem blijft bij hem zijn laconieke mimiek in zijn acties. Maar Joel is gewoon een hele goede Ajax verdediger. Het is allemaal niet heel spectaculair maar voor balans in elftal een zeer bruikbare speler.

    1. BobbyHaarms

     Als Veltman zo speelt zoals tegen Feyenooit heb je een prima speler aan hem, absoluut. Probleem is alleen dat zijn niveau niet constant is en hij nog steeds stomme fouten maakt. Ok die maakte FDB ook in het verleden, maar dat was wel een veel betere voetballer.

     1. EugAjax

      BH ik ben geintrigeerd door je laatste zin. Ja FdB was idd een betere voetballer. En als Ajacieden zijn we voornamelijk voor mooie voetballers waar we voor naar stadion komen.
      Maar er is ook nog zoiets als balans in elftal en ik vermoed dat trainer voornamelijk dat in hem zien.

      Ik zie dat ook in hem. Zelfs mensen als Cruijff hadden oog voor balans in elftal. Kocht Johan bijv niet Wouters en Spelbos? Toen dachten we ook wat gebeurt hier? En helemaal bij voorbeeld Brard bij Feyenoord die moest van Johan spelen ipv ik dacht stylist Pierre Vermeulen.
      Je moet als trainer dus naar je beste team kijken en niet alleen naar de beste voetballers.
      PS ik wil hiermee niet aangeven dat Joel een slechte voetballer is want ik heb hem hoger zitten als gemiddeld forum lid 😄

     2. BobbyHaarms

      De spelers die jij benoemt waren ervaren spelers. Eens, deze zorgden voor balans in het elftal, net zoals Danny Blind dat 2 jaar later was in het elftal van Jopie. Maar zo zie ik, met alle respect, Veltman niet op zijn positie. Persoonlijk denk ik dat het voor zowel Veltman als Ajax beter is verder te kijken. Veltman is nu dik 25 en wordt niet of nauwelijks beter. Nuttige voetballer, maar het wordt tijd voor wat vers bloed op de rechtsback positie.

     3. EugAjax

      Vers maar dan wel beter bloed kan natuurlijk nooit kwaad Bobby, dat ben ik met je eens. Misschien is Kristensen beter. Voorlopig redde zelfs Tete het niet tegen Joel en dat was onder twee trainers. Ik ben benieuwd

    2. Litmanen

     Eug. het heeft geen zin om de mensen die al jaren een gruwelijke hekel hebben aan Veltman te vertellen dat al die trainers geen pannenkoeken waren/ zijn.
     Datzelfde zie je bij Younes en vorig jaar was Klaassen ook maanden aan de beurt.

     Veltman is idd vanaf de jeugd een groot talent gebleken die als verdediger niet toevallig vaak positioneel goed staat.

     Er werd vorig jaar heel lacherig gereageerd toen Sanchez zei ook in het veld heel veel steun te vinden bij en van Veltman. Maar ja, als de supporters je niet moeten, dan houdt het op.
     Afgelopen zondag ging hij niet voor niets na zijn assist direct onderaan de f-side staan juichen. Was even een “zie je wel?” momentje.

     Ik gun die jongen een mooie club en hoop dat hij nog ergens een lekker contract kan tekenen.

     1. EugAjax

      Litmanen klopt ik ben het eens met je. Grappig wat je zegt over Fside ernaar toe lopen van Veltman
      Ik had precies hetzelfde gevoel even. Maar dan niet bijdehand met vinger voor mond maar gewoon doelpunt vieren en op een manier zodat je zelden ziet. Wel als 1 man doelpunt vieren en ondertussen toch even klein statementje naar die mannen. Vond ik prachtig. Althans als het zo bedoeld is van hem. Nu jij het zo aansnijd denk ik hey ik deel dat even. Ik had hetzelfde😄👍

     2. dickst14

      Hoe zielig kunnen jullie zijn???? Na alle rampzalige verdedigende acties de laatste jaren. De ultieme vernedering wereldwijd voor Ajax tegen Sparta en nu een assist tegen 010. Fantastisch. Barcelona en Madrid staan in de rij. Helaas heeft Almere de 1e optie.

     3. EugAjax

      Dickst we zijn net zo zielig als bijv Bosz een trainer die veelal geroemd word door zijn kijk op spel en zijn visie waarvan velen hier denken dat die met Ajax visie strookt. Maar goed laten wij nu al jaren zielig zijn. Voorlopig heeft nog nooit iemand hem uit Ajax gespeeld. Zelfs Tete niet, de man die Neymar in Frankrijk aan banden legden. Allemaal minder ingeschat als Veltman door erkende trainers.

     4. EugAjax

      Hahaha dickst volgens mij gebeurt bovenstaande in de echte wereld haha. Maar ok ik ga weer dagdromen

     5. Basisspeler

      @Litmanen. De steun wasr Sanchez over sprak gold ten eerste ook voor Viergever. Lees de interviews terug zou ik zeggen.
      Ten tweede sprak Sanchez over steun bij het thuisvoelen in het team en bij Ajax. Dus niet in het veld!
      Ten derde was juist Sanchez een voorbeeld in het veld voor de andere verdedigers. Met name de Ligt. Het ligt dus nèt weer even anders dan jij vermeldt. Is ook door anderen al eens asngehaald. Je verdraait de feiten en pikt er alleen uit wat in jouw tunnelvisie past.

    1. BobbyHaarms

     Zo realistisch moet je gewoon wel zijn ja. En dat staat los van het feit of je Veltman niks vindt of misschien wel een stijve van hem krijgt. Na dit seizoen denk ik dat hij vertrekt. Gewoon via de voordeur, zoals dat hoort. En dat verdient ie ook.

     1. Litmanen

      Weer typisch een bijdrage van een hoog niveau.
      Alle feiten geven Eug en mij gelijk, maar dat maakt figuren als Bobby en Dickst niets uit.

      Net als bij Younes, alle trainers hebben ongelijk.
      Toeval dat Kluivert dat tweedehands backje niet voorbij kwam zondag?
      We zullen het zien de komende weken. Als die dip drie weken duurt roept iedereen weer om Younes.Dat is het niveau van de gemiddelde supporter hier.

     2. Basisspeler

      Wie zegt dat Kluivert een dip heeft. Lijkt wel of je hoopt dat hij een dip krijgt. Ondanks dat hij moeilijk zijn back voorbij kwam toch altijd diepgang en dreiging. Vreselijk hoe jij bepaalde Ajacieden afzeikt Litmanen. Je overduidelijke voorkeuren vertroebelen je oordeel.

     3. Litmanen

      Ik zeik geen enkele Ajacied af. Integendeel!
      Ik heb voorspeld dat Kluivert een dip krijgt omdat hij net achttien is.

      Gebruik je verstand en kijk even een paar jaar terug bij al die jonge jongens die als held binnen worden gehaald.

      Voorbeelden? Ghazi, Kishna, Bazoer, Fischer, Anderson etc.!!!

      Allemaal in een dip gevallen. Daarom waarschuw ik steeds voor terugval bij jonge spelers. De Ligt is blijven staan maar maakte vorig jaar de ene beslissende fout na de andere.

      En volkomen logisch! Maar al die spelers die ik hierboven genoemd heb zijn allemaal door de supporters hier afgebrand.

      Niet door mij!

      Dus Basisspeler, even nadenken voordat je.mij beschuldigd. Ik kom altijd met feiten.

      Net als het feit dat Veltman in alle belangrijke wedstrijden tot de betere spelers van Ajax behoorde, inclusief afgelopen zondag. Feit!

     4. BobbyHaarms

      Prima, maar neemt nog niet weg dat Veltman buiten de topwedstrijden regelmatig staat te slapen op het veld en ontiegelijke domme fouten maakt, keer op keer en jaar in jaar uit! Je adoratie voor Veltman is haast aandoenlijk maar echt zwaar overdreven. Want zo goed is ie nou ook weer niet. Bruikbaar, soms erg goed, maar daar houdt het verder echt wel mee op.

      Ajax moet verder en Veltman zelf is rijp voor een vertrek. Ruim 25 jaar inmiddels maar zo’n beetje de enige Ajacied waar niet of nauwelijks belangstelling voor is. Dus het is voor Ajax te hopen dat die er toch komt want er moet nu doorgeselecteerd worden op de rechtsbackpositie. En dat meerdere trainers hem toch opstellen…tsja, als ik in de sloot spring duik jij er toch ook niet achterna?

      Nogmaals…ik heb respect voor Veltman en voor zijn prestaties en inzet de afgelopen jaren, maar hij zal niet beter worden dan dit. Echt niet.

     5. EugAjax

      Bobby, doorselecteren prima met als voorwaarde dat we dan beter worden. Dat is doel van doorselecteren. Voorlopig heb ik in al die jaren geen betere RB bij Ajax gezien dan Veltman. Ik adoreer hem niet, ik vind alleen dat hij onterecht stuk ondergewaardeerd word door de fans.
      En op dit moment zie ik ook nog steeds geen betere. Tete redde het niet tegen hem, Zeefuik gaat het ook niet redden en is wsl zelfs te licht voor Ajax op dit moment, Orejuela mag zijn veters nog niet eens strikken en dan nu Nissen Kristensen. Ik hoop van ganse harte dat hij (veel) beter is dan Veltman want dan worden wij beter.
      Maar ondanks positive geluiden van vnl FrankiC, paar kleine kanttekeningen.
      Hij is 20 en speelt nog bij die Deense club met moeilijke naam. Ajax heeft hem al langer in vizier, maar ondanks dat vizier halen ze eerste Orejuela…….ik neem dan aan dat ze Orejuela toen, dus kortgeleden, beter vonden.
      Indien deze Nissen (stukken) beter is dan snap ik werkelijk niet waarom ze eerst Orejuela halen.
      Dus dat geeft mij het idee dat deze back niet heel veel beter is dan Orejuela. Laat staan dat hij nivo Veltman kan halen en voor doorselecteren moet het zelfs beter wat mij betreft.

      We gaan het zien. Voorlopig staat die Joel fier overeind in de basis met al die trainerswisselingen.
      En als je dan toch in water wilt springen dan roep ik Indojood wel even, die springt geheid achter je aan😄😄geen probleem

 1. Bakkie

  Hoppa! Lekker doorpakken Marc!
  Krijg steeds meer vertrouwen in nieuwe aankopen, ze slagen (nog) niet allemaal (Cassierra, Orejuela), maar de meeste wel! Neres, Wober, Tagliafico, allemaal voltreffers!

  1. BobbyHaarms

   Absoluut. Dit zijn spelers met meerwaarde en die heb je keihard nodig bij je jonge talenten. Maar minstens zo belangrijk is en blijft de focus op de jeugd. Ook dáár moet nu doorgepakt worden anders raak je achterop.

 2. FrankiC

  Uit-ste-ken-de aankoop en….
  – Kopt beter dan Veltman
  – Passt nauwkeriger dan Veltman
  – Scoort vaker dan Veltman
  – Is langer dan Veltman
  – loopt harder dan Veltman
  – Heeft betere voortzet dan Veltman
  – Is jonger dan Veltman
  – denkt aanvallender dan Veltman
  – Tactisch volwassener dan Veltman
  – pakt minder kaarten dan Veltman
  En spreekt beter Deens.

  En dat terwijl ik Veltman niet zo slecht vind als de meesten hier. Maar tijd om hem te verkopen, winst pakken en beter worden, Ajax. (Of als reserve rechter centrale verdediger te houden.)
  De achterhoede is ondertussen met deze nieuwe backs op Europese oorlogssterkte.

  1. BobbyHaarms

   Volgens mij heb jij het niet zo op Veltman, FrankiC 😂

   Ps: Goed je hier weer te zien! 👍

   1. FrankiC

    Ik schrijf toch echt: ‘En dat terwijl ik Veltman niet zo slecht vind als de meesten hier’.
    Dijks vond ik wel om te janken en ik werd erg blij van Tagliafico zondag.
    Ik denk ook dat Zeefuik meer in zijn mars heeft dan hier wordt gesuggereerd. Waarom dat mis gaat is voer voor psychologen, maar hij kan aardig voetballen/verdedigen, alleen nog even niet in Ajax 1

    1. BobbyHaarms

     Zolang hij het niveau nog niet aankan moet je er die jongen ook niet mee lastig vallen. Tagliafico werd ik ook wel vrolijk van. Eindelijk een linksback waar we echt wat aan hebben (mits hij zo blijft spelen natuurlijk)

    2. Zlatan4ever

     Zeefuik vind zichzelf vooral er goed , maar op het veld een drama. PEC zou misschien plezier van hem kunnen hebben maar voor Ajax 1 never ever….

   1. FrankiC

    A wild guess. Dat is namelijk het enige dat ik niet gecheckt heb.
    Zaterdag trouwens Ajax JO19 in Nijmegen bekeken, waar Jurgen Ekkelenkamp nr 15, 16 en 17 van dit seizoen scoorde. En met wat voor gemak. Ook een mooi middenveld.

     1. FrankiC

      Hij oogt een beetje slungelig, maar boven iedereen stilhangen in lucht, een hoek kiezen en knikken á la Lambert Kreekels of Dick Nanninga. En… erg zeker in het afdrukken.

     2. -buitenkantje rechts-

      Door dat slungelige hielden velen wat twijfels over hem. Lambert Kreekels…😁 Nu moet ik toch even diep graven FrankiC.. 70-er jaren Helmondsport.. Lange spits, zeker voor die tijd. Goede kopper.

     3. FrankiC

      Topjaren bij Eindhoven in de Eredivisie. Later heb ik nog een paar jaar met hem gespeeld. Hij was trainer/speler. Hij kon ze als spits met ‘t hoofd panklaar leggen.

    1. Litmanen

     Franki, de rest heb je ook niet gecheckt, want die jongen heeft nog geen minuut bij Ajax gespeeld.
     Als we van de filmpjes uit moet gaan, dan koopt Overmars de ene Messi na de andere.
     Eerst maar eens zien. Johnsen was bij Heerenveen een uitzonderlijk talent, in Jong laat hij iets heel anders zien.
     Jammer genoeg.

  2. Brokamp

   Beste FrankiC, erg positief ben je niet over Veltman. Hoe kun jij dit allemaal beweren of heb je soms elke week op de tribune gezeten in Denemarken. Volgens mij heb je nog nooit 1 wedstrijd van hem gezien. Makkelijk kritiek geven vanachter je beeldschermpje. 1 ding is in ieder geval wel zeker, jij lult beter dan Veltman.

   1. FrankiC

    Ik wilde benadrukken dat dit een goeie aankoop is. Messi is ook in veel/alle disciples beter dan Ziyech, zonder dat het een diskwalificatie hoeft te zijn van Ziyech. Snap je. Ik ben altijd voorstander van Veltman geweest maar doordat door de maanden heen de posities steeds beter bezet raken wordt hij een van de minderen. Vooral dus niet wachten met Rasmus tot het einde van het seizoen.

    1. Brokamp

     Ik ben het met je eens dat hij niet de beste is maar hij moet wel altijd spelen op een positie die niet zijn sterkste kant is . Hij is we altijd iemand met de meeste strijd. Dat ze iemnd nu halen i beter als van de zomer

     1. FrankiC

      Helemaal eens. Dat hebben ze wrs geleerd van afgelopen jaar, toen ze meer bezig waren met de verkopensommen (Sanchez/Klaassen) ipv met versterken. Jammer en dat scheelde Europees voetbal (met Bosz).

    2. Litmanen

     Veltman was zondag een van de betere Franki, dus op wie wachten we? Nog een vijfde rechtsback kopen?
     Misschien loopt er in Zuid,-Amerika nog wel eentje.
     Vijf miljoen is toch bijna voor niks.

   2. FrankiC

    @Brokamp @ Litmanen
    Jullie hebben in 1 helft toch ook gezien dat Tagliafico dingen deed die Dijks niet kan, nooit gedaan heeft en nooit zal doen!! We weten toch ook snel dat dat een verbetering is. Of zeggen jullie nu ook dat we dat pas kunnen vaststellen na 15 wedstrijden. Nou, ik ben er al uit.

 3. Gert Ajax

  Kende Kristensen niet voordat hij naar Ajax kwam.
  Maar wat lengte en kracht betreft ziet het er goed uit.Denen doen het bijna altijd goed bij Ajax.
  Hoop hij ook welkom👍

   1. Gert Ajax

    Daarom zei ik ook bijna ik bedoelde meer.laudup eriksen schone poulsen enz
    Is echt niet dat alle denen slagen bij Ajax maar wel heel veel.

   2. AFCA my World

    Boilesen was echt bagger, Fischer is na zijn zware blessurre nooit meer de oude geworden, Andersen was erg wisselvallig,en heeft te weinig speeltijg gehad,maar die laatste 2 waren niet echt slecht ! ⚽️

 4. FrankiC

  Ik schrijf toch echt: ‘En dat terwijl ik Veltman niet zo slecht vind als de meesten hier’.
  Dijks vond ik wel om te janken en ik werd erg blij van Tagliafico zondag.
  Ik denk ook dat Zeefuik meer in zijn mars heeft dan hier wordt gesuggereerd. Waarom dat mis gaat is voer voor psychologen, maar hij kan aardig voetballen/verdedigen, alleen nog even niet in Ajax 1

 5. EugAjax

  Welkom Rasmus. Wel apart nu een derde cq vierde rechtsback. Veltman, Kristensen, Orejuela en Zeefuik. Het gaat een beetje de kant op van voor de revolutie. Kopen kopen en geen oog hebben voor uitgaande transfers…
  Marc is een beetje in paniek na de vele commentaren van supporters over te laat je zaken voor elkaar te hebben.

  Er is ook nog zoiets als te snel je zaken voor elkaar hebben. Straks hebben we een selectie van 40 man…..
  En even voor gemak een rekensommetje.

  Het huishoudboekje van Ajax was licht negatief met groepsfase EL erin begroot. Nu hebben we die niet door vnl ongeval Nouri en we blijven kopen kopen. Dus ik vermoed, aangezien deze jongens niet goedkoop zijn, dat onze cash positie flink slinkt en dat huishoudboekje vol in de min gaat.

  Even normaal dus blijven doen Marc, anders moet je straks gedwongen spelers verkopen als Ziyech etc.

  Ik besef heus er staat op dit moment voldoende op de bank. Maar met Marc in deze vorm gaat dat snel de andere kant op.

  Ik besef ook dat kwaliteit op veld moet staan en niet op de bank, maar buffers aanhouden is zeer verstandig in ons kleine kikkerlandje. Er komt jaarlijks niet heel veel binnen, transfers daargelaten.

  Ik versta iets anders onder zaakjes eerder voor elkaar hebben. Je hebt schaduwlijstjes en van die spelers die daarop staan heb je contact mee en houd je warm. Dan als er onverhoopt dan interesse in een speler komt dan kan je meteen schakelen met de opleiding of markt. Want je weet inmiddels al lang hoeveel zo een speler evt moet kosten en waarvoor hij wil komen. Dat heet huiswerk doen. Wat Marc nu dreigt te doen anticiperen op spelers die vertrekken binnen 6-18 maanden. Poeh dat kan een grote selectie worden.

  Op enkele uitzondering na, soms moet je gewoon nu handelen anders kan speler weg zijn, moet je dat onder je huiswerk doen verstaan en niet een selectie van 40 man samestellen.

  Laat ik positief afsluiten. De aankopen van Marc en zijn scouting team (lees Veldmate en Olsen) zijn in de regel wel voltreffers en dus zijn het zeer waardevolle mensen voor Ajax. Alleen Marc niet doorslaan!

  1. FrankiC

   Geen sterk betoog wat mij betreft, Eug, wel lang.

   Deze aankoop was nodig omdat de rechtback positie achterblijft bij de rest en omdat je voor Veltman moet cashen. Toevallig voldoet de aankoop Orejuela nog niet, mag ‘t? Rasmus zal spoedig in de basis komen omdat hij veel beter is en Veltman levert hopelijk veel meer op dan Rasmus gekost heeft.
   Prima werk Overmars en scouting.

   1. EugAjax

    Hoe bedoel je achterblijven? Veltman is al jaren een vaste waarde. Bij 4 coaches en was zondag in defensief opzicht samen met De Ligt het beste. Ook op hele veld bij de beteren.
    Ik weet niet of Kristensen beter is of word dan Veltman. Als dat zo is super want dan word Ajax beter. Voorlopig heeft niemand Joel nog uit basis gespeeld. Ik geef trouwens Marc en Veldmate juist complimenten op laatst.

    Was mss te lang voor je om helemaal te lezen 😄👍

    1. FrankiC

     Als Veltman de beste was in een wedstrijd (en ik weet dat dat gebrurde), dan was het in een hele slechte wedstrijd.

     Veltman verzaakt nooit, haalt gemiddeld voldoendes, maar opbouwend en technisch is het gewoon te min. Er was niets beter voorhanden. Ajax wil hogerop en daarbij past een back die meer in huis heeft. Ik denk en hoop dat Kristensen dat is.

     1. dickst14

      Niet eens. Moet ik eens 15 wedstrijden opnoemen in de laatste 2 seizoenen dat hij schuldig was aan tegentreffers.

     2. EugAjax

      Hoeft niet Dickst geef maar door aan al die koekenbakkers van trainers die hem continu opstellen

     3. Litmanen

      ,Eug. heeft een punt, de vierde rechtsback. Dus Marc slaat door.
      Verder ben ik er bijna van overtuigd dat Ziyech van de zomer vertrekt en dat ook De Ligt niet te houden is.
      Voor Ziyech zal je niet de hoofdprijs pakken, tenzij hij als rechtsbuiten op de WK de pannen van het dak speelt.

      Voor De Ligt zal minimaal zestig miljoen op tafel moeten komen. Ik vermoed zelfs nog veel meer als Bayern en Barça in de slag mee gaan doen.

      Voor De Ligt en Ziyech heb je al vervanging, maar slechts 1. Dus Marc, stop met rechtsbacks kopen en koop iets anders als je toch wilt blijven uitgeven.

     4. EugAjax

      Ja want die Orejuela en Zeefuik zijn zoveeel beter…….Kristenssen weet ik niet. Als ik FrankiC mag geloven is dat ongeveer de verdedigende Messi, gekacherend gezegd. Als dat zo is dan zal Veltman op bank terecht komen. Maar voorlopig staat hij er nog steeds en hoe! Fier en zeker

     5. Basisspeler

      Je laat je na een redelijke pot van Veltman wel erg meeslepen EugAjax. Over een seizoen genomen een zesje met uitschieters naar boven en beneden.

     6. EugAjax

      Basisspeler dat is nu juist net het probleem. Het is al jaren meer dan een zesje. En die mening word gestaafd door meerdere trainers waarvan ik er twee zeker hoog heb zitten. Voor velen was de goede pot tegen Feyenoord een verrassing, gezien ook commenatern vooraf. Voor mij was dat het niet. JUIST in topwedstrijden is Veltman bovengemiddeld. Dit seizoen ook weer. Maar ook bijv de Europese finale. Laat iedereen hem maar onderschatten voorlopig speelt niemand hem eruit.

      Mocht dat wel een keer gebeuren hebben we wsl een nog betere verdediger en dat zou ik ook toejuichen hoor.

 6. Mijn Club

  Ongelooflijk, het lijkt wel of dit stuk over Veltman gaat ipv Kristensen, die ws niemand hier kent. Dus in die zin begrijp ik het nog wel … echter waarom die ‘Veltman-haat’? Een echte Ajacied, loopt de kantjes er niet van af, doet geen gekke dingen. Met EUGAJAX ben ik het wel eens: hij heeft het over balans en de constante. Nou ben ik altijd al wel gecharmeerd geweest van zijn manier van spelen (zoals in de jeugd B en vooral A jeugd). In zijn eerste (twee) jaar in het eerste had hij zelfs meerdere mooie solo’s … als jullie je die tenminste nog kunnen herinneren. Ballen kan hij echt wel. Goed overzicht. Ik denk juist dat hij bewust sober moet spelen, omdat je ook met spelers als Frenkie, Hakim ed speelt. Hij laat de risico acties nu duidelijk meer aan anderen over. Ik ben juist bij met een speler zoals Joel, en het zou ons Ajacieden sieren, als we ‘s wat minder kritisch kijken naar onze spelers, die allemaal hun stinkende best doen. In ieder geval wat in hun vermogen ligt. Ik fitness bijv zelf al vele jaren, ben 100% sporter van huis uit, maar het lukt ook mij niet om elke training 100% te geven. Zo zit de mens nu eenmaal in elkaar. Zo ook Joel, of Hakim of wie dan ook. Dank u

  1. Basisspeler

   Dat het mede over Veltman gaat lijkt me logisch. Overal in de media staat dat met Kristensen Ajax de opvolger van Veltman heeft gehaald.
   Verder zijn de prestaties van Veltman altijd omstreden geweest.

 7. Mijn Club

  Wat betreft Kristensen … hem wens ik veel spelplezier en een mooie toekomst bij onze mooie club toe. Wat ik al zei: ik ken hem niet, maar dat zal nog wel komen.

 8. Iedereen heeft een mening

  Het is toch jammer dat er zo wordt afgegeven op Veltman, net als sommige als commentaar plaatsen, alle trainers kozen uiteindelijk voor Veltman. Ik neem aan dat Veltman niet heeft moeten betalen voor zijn plek. Misschien zien wij als ” beste stuurlui aan de wal” het toch niet zo goed. Misschien niet spectaculair maar wel degelijk.

  1. AFCA my World

   Toch heeft hij zijn maniertjes en af en toe toch grote fouten,hoop voor hem dat ie van de zomer een transfer krijgt !⚽️

Reageren is niet mogelijk.