Ten Hag zet l’Ami op tribune en wil Witschge in technische staf

Erik ten Hag heeft een wijziging doorgevoerd in de technische staf en wil dat er tijdens wedstrijden niet teveel assistenten op de bank plaatsnemen. Hierdoor kon keeperstrainer Carlo l’Ami afgelopen zondag tijdens de Klassieker verhuizen naar de perstribune waar hij gezelschap kreeg van Richard Witschge, die als het aan Ten Hag ligt definitief zal worden toegevoegd aan de technische staf.

Ten Hag laat tegenover De Telegraaf weten dat men dan een ander zicht heeft op het speelveld en in de rust hun bevindingen mogen komen vertellen in de kleedkamer. Tevens hoopt Ten Hag dat Ajax het deeltijdcontract van Witschge gaat omzetten in een voltijdcontract en wil hij Witschge definitief toevoegen aan zijn technische staf.

Bron: De Telegraaf

Related posts

80 Comments

 1. Gert Ajax

  Is alleen maar kwestie van tijd dat Witschge toegevoegd is aan de staf.
  Past veel beter bij de selectie dan lama.

   1. Litmanen

    Ik kreeg toch de indruk dat ze gister wel goed met Winter waren.
    En in de pers begrijp ik dat hij Witschge er extra bij wil hebben.
    Er zal hoe dan ook een keeperstrainer moeten komen.

    1. BobbyHaarms

     Een keeperstrainer op de bank bij Ajax 1 bedoel je?

     1) Het zal iemand moeten zijn die kaal is. Geen gezicht anders. En geen haar.

     2) Ik zie er de toegevoegde waarde niet van.

     1. Litmanen

      Niet op de bank, maar je zult wel een keeperstrainer moeten hebben.
      Een keeperstrainer hoort sowieso niet op de bank.

     2. BobbyHaarms

      We hebben vd Sar toch? Ik denk dat hij die functie vele malen beter doet dan zijn huidige job. Hij lult nu toch alleen maar poep.

 2. Charka53

  Goed bezig Ten Hag een Ajacied als Witschge bij de staf kan geen kwaad en tijdens de wedstrijd een mannetje op hoog niveau op de tribune die het spel anders ziet als op de bank is een toegevoegde waarde.

   1. BobbyHaarms

    Nee helaas. Jonk is 100% een volgeling van Cruijff, en dat willen ze niet bij Ajax..

    1. Bakkie

     Inderdaad. Mensen die 100% een lijn volgen en niet bereid zijn over concessies te praten, willen ze bij Ajax niet.

    2. dickst14

     De schoonmaak zou nog even door moeten gaan bij de RVC. Een zekere Henny H zou eruit moeten willen we de nagedachtenis aan Johan in ere houden.

     1. BobbyHaarms

      Die klootzak loopt al jarenlang rond met klodders boter op die rotkop van hem. Zelfs pek en veren is nog te goed voor die Henrichs.

     2. dickst14

      Triest ja dat 99.9% vd ajax supporters deze man het lieftst ziet gaan en dat hij gewoon blijft zitten. Misschien dat de harde kern een keertje met hem kan praten.

     3. BobbyHaarms

      Met deze man valt niet te praten dickst. Deze Judas weet zich als geen ander als een blad op de boom om te draaien. Eerst tegen Johan, toen voor Johan, om maar niet van het pluche te hoeven verdwijnen. Die man neem ik al jaren niet meer serieus.

     4. Litmanen

      Ik denk dat de harde kern in het verleden al genoeg geweld heeft gebruikt.
      Behoorlijk fout om hier de suggestie “praten” in verband te brengen met de harde kern.

      Laat zien uit welk milieu Dickst komt.

      Kijk hier moet de redactie eens op reageren!

     5. Litmanen

      Hoe langer ik er over nadenk: Aanzetten tot geweld is strafbaar, maar hier mag het.
      Omdat Dickst te laf is om het zelf te doen doet hij een beroep op een stel doorgesnoven idioten.

      Lekker, valt me van Bobby ook tegen dat hij hier om lacht.

     6. BobbyHaarms

      Ik heb veel meer op met de harde kern die voor 1000% achter hun club staan dan met jaknikkende dagjesmensen op de lange zijde Litmanen. Als je club je lief is kom je in opstand. Of laat jij je liefde ook naaien?

      Je weet niet half hoeveel macht supporters uit kunnen oefenen. Vergeet niet, het is HUN club en grote liefde en kom je daar aan kan je klappen krijgen! Als makke lammetjes aan de zijlijn staan…daarvan is nog nooit iemand beter geworden.

     7. BobbyHaarms

      Wat heeft de redactie hiermee te maken? Die hebben wel wat beters te doen dan zich hier druk om te gaan maken, get a life. Of probeer je hier een ban voor dickst aan te smeren?

     8. Litmanen

      Dus wat Dickst doet: Aanzetten tot geweld tegen een Commissaris of Bestuurslid vind jij normaal?

      Ok, dat weet ik dan.
      Dat is dus wat supporters horen te doen volgens jou.

     9. BobbyHaarms

      Waar lees jij dat dickst14 aanzet tot geweld? Voorbeeldje: Mijn zoontje is stout geweest. 1) ik ga met hem praten 2) ik dreig hem met straf of 3) hij krijgt gelijk een slag voor zijn harses………..ik denk dat optie 2 het beste is, en ik denk dat dickst14 dit ook zo heeft bedoeld.

     10. Litmanen

      Sorry, maar als jij hier boven niet leest dat Dickst vindt dat de harde kern Henrichs niet in elkaar moet tremmen dan ben je erg naïef.

      En als jij met je kind wil praten in plaats van slaan heeft daar niks mee te maken.
      Dickst heeft trouwens zelf regelmatig om een ban gevraagd voor anderen, dus meelij heb ik helaas niet.
      Geweld hoort niet op het stadion of daaromheen. Dickst suggereert dit heel duidelijk.
      Hij zou zelf eens met Henrichs kunnen gaan “praten”, maar daar heeft hij dus anderen voor nodig.

     11. BobbyHaarms

      Als dickst14 mij zou vragen om mee te gaan doe ik dat hoor Litmanen. Henrichs is al jaren een rotte zweer binnen onze club en moet gewoon zijn conclusies trekken, iets wat hij een paar jaar terug al had moeten doen maar dat terzijde. Als dit mogelijk is dmv een beetje druk uit te oefenen dan ben ik daar helemaal voor. En daar hoeft geen druppel bloed voor te vloeien. Publieke invloed is meestal al genoeg. Gewoon wegwezen met zulke figuren, die gaat echt niet weg door een paar discussies hier.

     12. Litmanen

      Maar wel als jij en Dickst met hem gesproken hebben.
      Jullie durven dus allebei het gesprek niet alleen aan?

      Goh, die gast is vast geen oudere man maar een jonge God die elke dag in de sportschool staat.

      Dit wordt een beetje gênant Bobby, vooral omdat Dickst ineens geen mening meer heeft.

     13. BobbyHaarms

      Ik zal het je anders zeggen, misschien begrijp je het dan. Stel, jij bent trainer van Ajax. En Dickst14 en/of Bobby Haarms komen je verzoeken om op te stappen….ik denk dat je na een week nog pist in je broek van het lachen. M.a.w. een indruk van 0,0. Maar na die week staan er ineens 500 man in je nek te hijgen met het “vriendelijke doch dringende verzoek” op te rotten…..kijken of je dan nog in je broek pist van het lachen of dat je misschien toch wat minder lekker slaapt die nacht..

      Moraal van het verhaal: Ajax is van de supporters en niet van een eenling. Maakt die eenling er een teringzooi van dan moet hij vertrekken. En als die persoon niet naar 1 of 2 mensen luistert moet het misschien net even anders. Zoals hierboven omschreven bijvoorbeeld..

     14. Litmanen

      Fysiek of verbaal geweld of bedreiging, ik zie het verschil niet.
      Er zijn binnen Ajax andere wegen om van mensen af te komen.
      Die massale dwang die jij bedoelt hebben ik en tientallen andere mannen, vrouwen en kinderen gevoeld toen de f-side het vak wilde hebben wat ze nu hebben.

      Heel veel van die vaste supporters waaronder ikzelf ben vanaf die tijd nooit meer naar Ajax gegaan als ik geen gratis kaartje had.

      Zwichten voor geweld heet dat. Fysiek of verbaal. Vraag maar aan Van Praag hoe dat destijds voelde, want hij zwichtte voor dat zooitje schorem.

      Veel plezier met je actie verder.

 3. De seijs

  Het is denk niet verkeerd dat Robbie erbij komt. Beetje bravoure en amsterdamse bluf ??

   1. De seijs

    Ja pfff maandag en nog een kegel van gisteren. Maar je hebt uiteraard helemaal gelijk JohnDoe ???

    1. KBouter

     Door je drankmisbruik heb je wel vaker dingen gezegd hier wat onnodig was. Je hebt hulp nodig.

 4. JohnDoe77

  Een echte voetballer bij de staf is prima en de toegevoegde waarde van een oud keeper op de bank heb ik nooit begrepen. Goed bezig!

  1. Basisspeler

   Wat ik begrepen heb nemen zowel L’Ami als Witsche plaats op de tribune. Dit ivm overzicht op het veld. In de rust kunnen ze hun bevindingen dan doorgeven aan Ten Hag

 5. Ajax 1

  Mooi, Richard erbij kunnen we inderdaad goed gebruiken. Off-topic: wat een gejank over veltman. Ook eens dat hij zich aanstelt vaak, moet hij niet doen. Maar moeten feijenoorders niet lekker bij zichzelf te rade gaan dat ze als laffe schoothondjes voor het doel gaan hangen, tijdrekken en enkel lange ballen op jorgensson. Die vervolgens alle kopduels verloor van de ligt maar zelfs schone die veel kleiner is. Ze moeten zich kapot schamen in rotterdam met zo’n laffe tactiek naar amsterdam komen. Als lammetjes naar de slachtbank……beter voor ons, maar het is duidelijk dat het niet beter gaat worden als ze het alleen over veltman hebben ipv hun eigen waardeloze instelling.

  1. De seijs

   Ajax1 vihlena bij feyenooit ging na 3 min al aanstellerig liggen. Hand bij zijn wang. Hij deed voorkomen of hij een tik van Neres had gehad. Die feyenoordes zijn zelf begonnen met proberen ajax kaarten aan te naaien. En hun voetbal was natuurlijk geen voetbal. Ze dachten het zelfde spelletje als psv. Wachten en op de counter gaan spelen. Ajax zetten ze vanaf min.1 vast. Ze hebben een keer een bal tussen de palen gekregen. Dat was die kans van Berghuis. Ajax was heer en meester in de arena ??

    1. De seijs

     Goed opletten hurbie. Ik geef mijn mening op Ajax 1. En en jou hoofdletter T hoort niet achter de a te staan. Daar hoort een t te staan. Biertje te veel gedronken hurbie.

 6. Vak 120

  Ik heb nooit gesnapt wat die l’ami op de bank doet?! En dan met zijn map invallers uitleggen wat ze moeten doen…lachwekkend!

 7. Widi

  Goede zaak dat die keeperstrainer geen spelers die mogen invallen meer kan lastigvallen.

  1. Brokamp

   Mee eens Widi, toch te gek voor woorden dat deze mensen met zo’n mapje langs de kant staan. Frans Hoek die bij Man United de aanwijzingen stond te geven. Dan wordt je toch niet voor vol aan gezien.

 8. Zlatan4ever

  L’Ami hoeft van mij ook niet eerlijk gezegd maar ik vind het ook wel “symbool-politiek” van Ten Hag om Witschge naast hem op de bank te zetten.
  Richard is een echte Ajacied maar heeft toch ook geen toegevoegde waarde behalve dat hij humor heeft ?!? ?

 9. Mr Ajax

  Gelijk heb je ten hag, nu moet je meteen de poppetjes op de juiste plaats zetten, dan kan je gaan doen waar je voor gekomen bent namelijk alles winnen!!

 10. Peter kopsterk

  Van mij hoeft richard ook niet op de bank. 1 assistent is genoeg. Denk dat ze de bank vol willen hebben?

 11. Koning Haarms Wolfs

  Kan Robbie de jongens leren hoe je in 010 stadion de bal hooghoudt….zidat ze nu nog om excuses zitten te janken….?

 12. Brokamp

  Ten Hag is wel een mannetje hoor. Hij is verantwoordelijk en hij bepaald dus. Goede zaak om Witsche erij te halen. Door echte Ajacieden om hem heen te zetten wordt zijn positie alleen maar sterker. Een klein team zoals nu gevormd is met korte lijnen waarvoor hij alleen verantwoordelijk is. Keeperstrainers e.d horen ook niet op de bank thuis. De aanwijzingen bij de wissels kunnen prima door de assistenten worden gedaan. Je moet ook een beetje geluk hebben met de resultaten maar ik zie het wel zitten.

 13. Slingertje.

  Goede keuze van ten Hag.
  Ik blijf hopen dat Wim Jonk ook weer terug gaat komen bij Ajax.

 14. -buitenkantje rechts-

  Wat is eigenlijk de functie van Aron Winter?..
  Ik heb zijn inbreng nooit begrepen.. Tijdens leriode Keizer zat hij als een wassen beeld met een blocnote op schoot. Nu onder Ten Hag nog steeds.

   1. -buitenkantje rechts-

    Haha! Wel een functievereiste ja.. Bosz.. Keizer.. Ten Hag.. Schröder..Winter.. Nu snap ik ook waarom Bergkamp en Spijkerman weg moesten..?

 15. a.p.

  goede keuze om Witsche op de bank er bij te zetten en dan ook Winter naar de tribune op alles te observeren en te noteren.

Comments are closed.