Ajax wint wederom De Klassieker: 2-0


Op een zeer effectieve wijze heeft Ajax feyenoord op een terechte nederlaag getrakteerd. Ons aller Ajax versloeg de bezoekende club met 2-0. De aanwinst Nicolás Tagliafico kreeg al direct een basisplaats en hij liet deze wedstrijd gelijk al zien dat het echt een aanwinst was. Nico werd als man of the match benoemd en ook de supporters waren het hier mee eens door zijn naam te scanderen. De eerste helft was gezien het aantal kansen wat aan de saaie kant omdat de bezoekers de ruimte klein hielden. Klaas-Jan Huntelaar kreeg weleens waar een goede kans maar schoot de bal naast het doel.

Drie minuten voor tijd lieten de bezoekers zien dat zij toch de punten mee naar rotterdam wilden nemen doordat Boëtius een mooie pass op Berghuis gaf die hem direct richting het doel kopte maar André Onana, die eigenlijk niet veel te doen had, redde met een ongelooflijk snelle beweging naar de bal waarmee een achterstand werd voorkomen. Direct daarna kreeg Ajax ook een uitgelezen mogelijkheid om op voorsprong te komen omdat doelman Jones een voorzet niet goed kon wegwerken en de bal voor de voeten van Justin Kluivert tikte. Justin schoot direct maar dat schot werd gekeerd door het hoofd van Sven van de Beek waardoor de rust werd ingegaan met de brilstand.

In de tweede helft nam Ajax nog meer heft in handen en in de 50ste minuut wist Donny van de Beek een voorzet die via Berghuis voor zijn voeten kwam door de benen van doelman Jones te spelen waarmee het 1-0 werd. Drie minuten later kreeg Joël Veltman het op de heupen en als een vleugelaanvaller troefde hij Malacia af en gaf vanaf de achterlijn een perfecte voorzet op Klaas-Jan Huntelaar die de bal in de touwen knikte. Na deze mokerslag was feyenoord de weg kwijt en dat werd alleen maar erger doordat Nicolai Jörgensen met een 2e gele kaart van het veld werd gestuurd. Hierdoor was er eigenlijk nog alleen maar balbezit voor Ajax (66%-34%) maar een derde treffer viel niet (2-0).

Opstelling Ajax: Andre Onana; Joël Veltman, Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong, Nicolás Tagliafico (89′ Maximiliaan Wöber); Donny van de Beek (’85 Siem de Jong), Lasse Schöne, Hakim Ziyech; David Neres, Klaas Jan Huntelaar, Justin Kluivert

Opstelling feyenoord: Jones; Malacia ( 84′ Haps), Tapia, Van Beek, St. Juste; Vilhena, Toornstra, El Ahmadi; Boëtius ( 73′ Basaçikoglu), Jørgensen, Berghuis ( 63’Amrabat)

Scoreverloop:

(50′) Donny van de Beek (1-0)
(53′) Klaas-Jan Huntelaar (2-0)

Gele kaarten: Justin Kluivert (Ajax), St. Juste, Jørgensen, Van de Beek  (allen feyenoord)

Rode kaarten: Jørgensen (2 maal geel)

Toeschouwers: 53.320

 

 

 

Related posts

83 Comments

 1. Brokamp

  Echt een aanwinst Nico, speelde een top wedstrijd. Gelijk man of the match. Goed uit de winterstop gekomen en een opsteker voor onze nieuwe trainer en zijn staf. Nu afwachten wat de lampekapjes gaan doen.?⚽️?⚽️??

  1. vak411

   de gebruikelijke 6 punten tegen de schuimbekken zijn weer binnen. nu begint het echte werk! het was niet veel aan maar wel 3 heerlijke punten!

 2. Ajaxfoort

  De uitslag is perfect. De wedstrijd viel mij iets tegen. Zyech kwam weer met prima pases hoor. Dat blijft hij doen. Tagliafico… erg positief verrast. Heerlijke speler. Terecht man of the match. Feijenoord speelde laf. En dan win je niet en verdien je het ook niet.

  1. Litmanen

   Eerste helft een dramatisch slecht middenveld.
   Vooral Ziyech weer veel balverlies, maar ook Frenkie, Schone en VdBeek zwak.
   Tweede helft op Frenkie na een stuk beter.
   De backs van Ajax waren allebei erg goed, hoewel ik ook een beetje jaloers was op dat linksbackje van 010.

   1. Zlatan4ever

    Litmanen, je hebt kijk op “ het spelletje “ goed verslag vd wedstrijd en dus helemaal eens

  2. dickst14

   Ben blij met de winst, maar als er ooit een mogelijkheid was om ze helemaal af te maken was het vandaag na de 2-0 en rode kaart wel.

  3. De Nees

   Zit zelden met spanning tegen Fey het is toch bijna altijd 3 punten in de knip. Nee dan volgende week tegen Utrecht daar heb ik wel een hard hoofd in, maar wie weet deze keer met deze selectie…

   1. Peter kopsterk

    Ik zie dat met een gerust hart tegemoet. Als ze net als vandaag met veel strijd en af jagen van de tegenstander dan gaan we daar ZEKER WINNEN

   2. De Nees

    In utrecht hebben we Ajax dit zelden zien doen, niet kwalitatief maar op mentaliteit leggen we het daar vaak af. Maar met verbeten types als Tagliafico en een extra troef in deze met Ten Hag…who knows.

    1. Charka53

     We hebben nu een andere trainer die wil de spelers ook meer laten jagen en gelijk de boel vast zetten zodat de tegenpartij geen kans krijgt om de bal te spelen en als de spelers dit kunnen opbrengen winnen we in de competitie elke wedstrijd ook die in Utrecht.

    2. De Nees

     Zo is het Charka. Daarom zie ik graag een ‘hardere’ trainer type die de mentaliteit sterker benadrukt. Kwaliteit is meestal niet het probleem bij Ajax, alleen dat beetje extra verbetenheid missen we soms net.

 3. Charka53

  Gefeliciteerd mannen en wel fijn voor onze nieuwe trainer die kan nu met een gerust hart verder en dan wel elke pot winnen.

 4. De Nees

  Loopt wel veel aanstormend NL talent rond zeg, Oranje moet toch wel over jaar of 3 weer kunnen meten met de grote landen. Onze Ajax jongens, maar ook talenten als Dumfries, Guus Til en Malacia vanmiddag, aangevuld met wat vaste krachten als van Dijk en Blind valt er straks een goed elftal van te brouwen. Alleen de aanvallende posities is wat magertjes bedeelt maar wie weet zien we daar nog wat hoopgevende talenten verschijnen.

  1. Litmanen

   Berghuis en Kluivert kunnen op de vleugels.
   Alleen, Justin liet vandaag niets zien. Zoals verwacht een dip in zijn vorm. Hoop dat het dit keer kort duurt.

   Anders gaan we echt spijt krijgen als Younes weg mag.

   1. vjci

    Ik weet niet of je de krant hebt gelezen de afgelopen dagen, maar daar stond in geschreven dat Kluivert geen ruimte mocht krijgen. Dit vond ik dan ook zeker te zien in de wedstrijd. St Juste en van Beel zaten er de hele tijd op waardoor hij de mogelijkheid niet kreeg om zijn acties te maken!

    1. Litmanen

     Oooooo, dus als de tegenstander vindt dat Justin geen ruimte mag krijgen, dan gaat hij geen bal meer raken?

     Nou, als ze dat in Utrecht ook zeggen, dan kunnen we Kluivert volgende week dus thuislaten.

     Of zou Kluivert zich er misschien tegen kunnen gaan wapenen?

     In Spanje zeggen ze al jaren dat je Messi geen ruimte moet geven. Die raakt dan ook al jaren geen bal meer.

 5. De seijs

  Gewoon feyenoord bij de strot gepakt en zakelijk afgemaakt. Geen onnodige risico’s genomen en geen blessures opgelopen. Volgende week wordt het heel anders tegen utrecht dan moeten de mouwen omhoog. Onze buitenlandse rechtsback deed het gelijk goed. Klasse scouts en bestuur ????

  1. Zlatan4ever

   Buitenlandse rechtsback De Seijs ? Is Veltman genaturaliseerd ??????
   Je hebt er kijk op…..

 6. Joep

  Vond die eerste helft wel dat ajax de controlle had. Aanvallend de eerste helft matig. Middenveld ook matig. Tweede helft een stuk beter. Terecht gewonnen. Vond het geen spannende klassieker.

 7. VanDattem

  Bijzondere constatering dat 010 en PSGay dus tegenwoordig niet meer naar de JC Arena komen om te voetballen…Treurig.

 8. EugAjax

  Inderdaad geen spannende klassieker, maar eerlijk gezegd zijn die in Arena so wie so niet zo heel spannend. Soms in badkuip wel maar in Arena zelden.
  Ik moet wel zeggen Ajax deed net als tegen PSV heel goed door tegenstander geen meter ruimte te gunnen, althans ze het idee te geven dat er geen ruimte lag.
  Ajax dreigt een koopclub genoemd te worden, maar is dat wel zo? Ik ben hier ook sceptisch in, zeker na vertrek Dennis, doe vnl oog had voor opleiding.

  Eerlijkheid gebied te zeggen dat er 5 opgeleide talenten, en wat voor een talenten.., in de basis staan. Aangevuld met ervaren topaankopen Huntelaar, Ziyech, Schone en Tagliafico. En gekocht talenten Neres, Onana. Ja dan denk ik op het ogenblik een zeer goede mix van alles nog wat. En dan hebben we ook nog opkomende talenten als Sierhuis en Eiting. Misschien moet ik toch nog niet te negatief zijn over ingeslagen weg.

  Want als Overmars alls koopt dan doet hij dat wel heel goed. Wel een hele grote aanrader. Zsm een goede hoofdopleiding aannemen die op gelijk nivo kan samenwerken met Sar en Overmars. Want hoe je ook wendt of keert het os wel gvd onze DNA. en doe moet niet definiteif in de waagschaal gegooid worden.

  Vooralsnog is het nog niet doorgeslagen, zie ook ratio in elftallen onder eerste. Maar wel uitkijken heren beleidsbepalers.

  PS wel ballen van Sar om ook zijn toekomst aanhangig aan komst Ten Hag te maken. De man begrijpt in ieder geval hoe topsport in elkaar steekt. Ook al ben ik niet altijd eens met Edwin.

  Op naar FC UTRECHT, moeilijkste wedstrijd van seizoen! Ten Hag jij weet er wsl wel raad mee daar in Galgenwaard????

  1. Ajax 1

   Helemaal eens Eug. Inderdaad niet spannend; saai zelfs, door de laffe speelwijze van feijenooit. En nu scoort psv weer in de 93e minuut, shit, weekeinde net niet helemaal perfect.

   1. EugAjax

    Ajax1 dit is idd toch onvoorstelbaar met dat ‘Duitse’ PSV….dit is niet de eerste keer dit seizoen. Gek word je ervan. Maar goed dit kan niet goed blijven gaan voor ze. Gelukkig hebben we het in eigen hand want ze winnen nooit in de Kuip, en daar moeten ze ook nog naar toe!

  2. Litmanen

   Op zich eens Eug. Maar Overmars moet niet gaan overdrijven.
   Kijk, een jonge buitenlandse back kopen, prima, maar hij koopt nu op diverse plaatsen dubbele bezetting vanuit het buitenland.
   Je gaat mij niet vertellen dat er op de Nederlandse velden geen jonge talenten meer rondlopen

   5 miljoen uitgeven voor een Zuid-Amerikaanse of Deense back die derde keus wordt vind ik te ver gaan.

   1. EugAjax

    Eens Litmanen. Het is ook mijn grootste zorg, dat Overmars echt gaat doorslaan naar koopclub. Ik hou het er gemakshalve maar even op dat hij nu iemand is die even los mag gaan in zijn snoepwinkel, omdat hij even geen tegenwerking krijgt vanuit de opleiding. Hij kan dus even volledig zijn gang gaan en daar profiteert hij nu van.
    Ik denk wel dat besef, bij hem terug gaat komen waar Ajax echt voorstaat en dat we niet onze DNA en of cultuur verliezen.

    Dat zal ook niet gepikt worden door de supporters. Belangrijkste controlerend orgaan?.

    Aan de andere kant. Feiten geven nu aan dat eerste elftal redelijk goed in balans is. Heb ik ook nog even naar Jong en A1 gekeken en ook daar is balans nog wel normaal.

    Maar een derde in rang MOET altijd een jeugdspeler zijn wat mij betreft. Wsl niet altijd haalbaar, maar moet streven zijn. We gaan het zien en waar nodig schudden we Marc cs gewoon wakker??

 9. Vakje129

  Matige wedstrijd ondanks de 3punten , als feyenooit zospeeld dan moet je ze een afstraffing geven

   1. Machlas

    Ja kom op!! Dit is toch niet normaal,iedere keer laatste seconde. En ze zijn nog weggespeeld ook.Kampioensmazzel heet dat

     1. Litmanen

      Nou 411, vorig jaar deed 010 hetzelfde. De helft winnen met mazzel. Zo wordt je dus kampioen.

     2. Machlas

      Waarom? İk baal ervan!!! En synisch. İk vind het niet leuk,maar als je het zo bekijkt heeft 010 verleden jaar op dezelfde manier de schaal gepakt. Kampioensmazzel heet dat. Ze hebben nu al 10 punten in de slotfase gepakt. Das veel.

     3. Litmanen

      Als Ajax alles blijft winnen, dan hoeft PSV maar 1 keer gelijk te spelen om de schaal naar Amsterdam te halen want dan pakken wij 3 punten in 040.

 10. Koning Haarms Wolfs

  Off topic: altijd weer die kitscheidsen, die door laten spelen tot posvee scoort……

 11. De seijs

  Ik moet zeggen Veltman vandaag zeker een 8. Hij was sterk vandaag. Als hij zo blijft spelen mag hij van mij blijven staan. Maar dan moet hij ook geen enkel foutje meer maken.

 12. Ajax belg

  mooie wedstrijd,goede inzet,mooie doelpunten ,een pracht aanwinst Nicos,en een goede Veltman. en dit uit mijn mond. Gefeliciteerd jongens en nu op naar de lampenkappen. word wel moeilijk want die mogen blijven spelen tot zevoor staan

 13. Slingertje.

  Simpele overwinning op die kakkies en jammer dat Ajax niet vaker scoorde.
  Die Nico gaat een topper worden.

 14. AjaxBarcelona?JC stadion

  Van één speler weer erg genoten, een speler waarvoor ik naar het stadion ga. Wat een weergaloze traptechniek, wat een bal aanname, wat een subtiele voet bewegingen. Dat niet alles aankomt is logisch, is ook onmogelijk maar ik en vandaag 50.000 man in het stadion hebben van je genoten. Wie dat niet ziet …. ga korfballen kijken. Ziyech, bedankt.

  1. Litmanen

   Eerste helft bakkie wezen halen?
   Minimaal twintig ballen onnodig ingeleverd.
   Tweede helft was wel heel goed.

   1. AjaxBarcelona?JC stadion

    Ik zit niet als een zombie debiel met een turflijstje waardoor het spel en mooie acties aan mij voorbij gaan. Jij wel. Jij bent absurd gestoord. Jij ziet geen schoonheid, jij ziet statistiekjes en leest die vervolgens verkeerd. Jij bent niet normaal maar een randdebiel.

    1. Litmanen

     Ik heb een eerste helft gezien waarbij alle middenvelders onder hun normale niveau speelden, inclusief vriendje Hakim.
     Alleen valt het bij hem extra op omdat hij ook risicoballen geeft waar het niet nodig is.
     Als ze dan niet aankomen, dan krijg je in de rust op je kloten van de trainer en dat was na rust duidelijk zichtbaar.

     En dat je dan meteen weer gaat tieren en schelden, ach we weten hier niet beter. Wordt tijd dat Fred weer eens meeleest.

     1. dickst14

      Ja het wordt tijd dat Fred weer ingrijpt. Schrijf hem even joh. Het enige wat jij niet in de gaten hebt is dat jij en De Seijs dit forum naar de klote hebben geholpen. I.p.v. inhoudelijk goede stukjes van bv Indojood staat het helemaal vol met Ziyech haat en Veltman/Younes adoratie.

     2. Litmanen

      Ik vond Younes gisteren foutloos spelen.
      Over Ziyech discussieer ik niet meer met jou.

      Sommige mensen zien alleen de ballen die aankomen van hem. Dat hij voor veel onrust zorgt bij balverlies is dan jammer voor de tien Ajacieden. Maar wat jij wilt, Ziyech speelde gisteren een fantastische eerste helft.

     3. AjaxBarcelona?JC stadion

      Ik heb Fred zelf al gevraagd mijn IP definitief te blokkeren. Ik weet dat ik mij nl richting een aantal personen niet meer zal kunnen inhouden. Is overigens inmiddels ook al gebeurd. Verzoek is gewoon ter bescherming van mijzelf. Ik wens de kids hier veel plezier.

     4. dickst14

      Triest dat 2 figuren dit forum verzieken. Het is niet meer wat het geweest is. Ik moet mezelf ook inhouden. Het meeste van hen lees ik niet eens meer.

     5. Litmanen

      Je bedoelt o.a. jezelf? Kijk hierboven even hoe ik weer aangesproken word door je vriend. Een grote scheldpartij.

      Ik beheers me expres, omdat ik straks weer niet allerlei beschuldigingen naar mijn hoofd wil krijgen. Jullie krijgen mij niet meer op de kast. Scheld maar, tier maar. Het glijdt van me af.

     6. Bakkie

      Goed dat je jezelf hebt laten blokkeren, AB. Je kunt geen respect opbrengen voor andersdenkenden, je scheldt iedereen de huid vol, dan zeg je dat het een soort provocatie-experiment was om mensen op de kast te jagen. Daar geloofde ik destijds al helemaal niks van, en nu laat je zien dat het inderdaad een grote leugen was.

     7. Litmanen

      Ik weet niet wat die man mankeert om altijd zo tekeer te gaan als je het niet met hem eens bent.
      Dit is een podium waar we met zijn allen kunnen discussiëren zonder het met elkaar eens te moeten zijn.

      Als iedereen het eens is kun je wel stoppen hier. Humor mag, hatelijk ook, maar dat eeuwige gescheld en getreiter, ik snap het nut niet.

      In het verleden heb ik me laten verleiden om er in mee te gaan, maar ik heb gemerkt dat aardig blijven en vriendelijk reageren veel beter werkt.

     8. EugAjax

      Goede reactie Litmanen, met ook beetje zelfreflectie erin. Eens met je. Forum is over het algemeen weer plezierig lezen. Goede discussies en bijdragen. Niet in de laatste plaats omdat oa jij je niet meer laat provoceren.
      Goede acties van Fred om paar rondes mee te lezen en wat ngrijpende acties te doen.
      Dit heeft zeker geholpen. Nu hopen dat het van blijvende aard is ??

 15. -buitenkantje rechts-

  Ajax simpel langs Feijnoord.. Ajax gewoon veel meer kwaliteit, zodat ze zelfs matig spelend Veel beter waren. Tagliafico lijkt een uitstekende aanwinst. Ook Veltman een goede wedstrijd.. geen domme overtredingen.. verdedigend goed èn.. jaja.. een heuse assist! Frenkie had een off-day vond ik. Had gewisseld mogen worden voor Wöber. Sowieso het middenveld matig en te statisch.. Voorin leuke duels gezien.. Genoten van Huntelaar.. en eerlijk is eerlijk van dat backje van Feijenoord. Talentje! Al met al een lekker begin van de tweede helft van de competitie zonder sprankelend spel..

  1. Litmanen

   Eens met jou analyse. Frenkie speelde echt heel zwak. Kwam.Geen enkele keer met een oplossing.

 16. Forever nr14

  Mooie en terechte overwinning, maar waarom na de 2-0 en tegen 10 man met nog 30 minuten voetballen, zo ontzettnd slordig gaan voetballen zeg!! Je kunt ze zo gruwelijk afstraffen maar nee, het werd van kwaad tot erger, sorry blijf toch kritisch!
  Schijt lampe weer zeg, stelletje calimeros, en ins maar verwijten dat we “lucky Ajax” zijn, stelletje jankerds daar. Maar ja mmm worden wel kampioen helaas.

 17. Kingkong

  Zag nog niet de meerwaarde van ten hag terug in het spel hoop dat we dat zien tegen utrecht wan dat zal nodig zijn .

 18. Arnold711

  Verlos Frenky als cv, zet Wöber daar weer. Frenky kan in plaats van Schone spelen die toch langzaam snelheid te kort aan het komen is.

 19. Jimmy1971

  Eens Wober naast de Ligt en Frenkie wordt de opvolger van Schone , al kan nog niemand ( helaas niet vandaag ) aan zijn vrije trappen , tippen ..

  1. Litmanen

   Alleen daarom mag je Schone al niet opofferen.
   Lijkt mij handiger dat bij de opbouw Schone inzakt en Frenkie doorschuift.
   Maar dan niet zoals gisteren met de bal aan zijn voet.

  2. BobbyHaarms

   Nee idd. Misschien moeten de mannen daar eens serieus op gaan trainen (NA de training). Daar valt nog enorm veel winst te behalen.

 20. Kingkong

  We hebben gewonnen mede omdat fyenooit vanaf het begin nooit de intensie had om te winnen als je zo gesloten speelt omdat je bang bent om te verliezen creeer je nooit genoeg kansen (1) en laat je zelf altijd wel een paar kansen toe.

Comments are closed.