Supporters verwachten nog één miljoenentransfer

Men kan gerust stellen dat Marc Overmars woord heeft gehouden omtrent het versterken van de selectie van Ajax. Na Hassane Bandé, Perr Schuurs, Nicolás Tagliafico en de aanstaande transfer van Rasmus Nissen Kristensen verwachten de supporters nog één deal binnen de muren van de Johan Cruijff Arena, zo laten zij weten op Twitter. Zakaria Labyad is volgens velen de volgende speler die door Overmars zal worden gecontracteerd. De speler van FC Utrecht heeft tegenover Voetbal Inside laten weten open te staan voor een transfer. ‘Natuurlijk wil ik naar Ajax want je wil altijd een stap hogerop maken en jezelf verbeteren’. Ook trainer Erik ten Hag heeft laten weten dat hij graag weer aan de slag wil gaan met Labyad.

Bron: Twitter

Related posts

77 Comments

 1. Mijn Club

  Er zijn er een aantal op het forum die dit beleid van kopen maar niks vinden, maar ik denk juist dat dit het enig goede beleid is. Goede aankopen zorgen voor een kwaliteitsinjectie, zodat normaliter ook de mindere goden zich eraan kunnen optrekken. Oa middels zuid – Amerikaans temperament, Scaninavische koelbloedigheid en NL nuchterheid. Geld op de bank levert niks op (mee eens met oa CHARKA). Niet iedere investering zal goud waard zijn, maar in de regel levert het meer op, dan we er voor hebben betaald.

  1. dickst14

   Gericht kopen als iets niet voorradig is in de eigen jeugd is niet erg. De zwakke plekken moeten vervangen worden. Hopelijk is de nieuwe Deense rechtsback wat we er van verwachten.

    1. dickst14

     Ik vind de vele zwakke plekken wel meevallen, maar ik begrijp wat je bedoelt. Momenteel zit er toch aardig wat eigen jeugd bij de 1e selectie. Hopelijk dienen zich nog meer talenten aan, maar ik ben bang dat het een beetje gaat stagneren.

     1. AjaxBarcelona?JC stadion

      Het stagneert inderdaad en het gaat nog meer stagneren als je allerlei jonkies van over de grenzen erbij gaat halen. Dat geeft geen vertrouwen richting je eigen jeugd. Helaas lees ik steeds meer dat mensen het prima vinden allemaal. De groep van mensen die het echte Ajax voetbal met percentagegewijs veel eigen mensen en in ieder geval Nederlandse voetballers willen zien wordt eng klein. Steeds meer roepende in de woestijn. Maar ……. dat maakt me niet stil ? ik word alleen telkens onpasselijk van de tekst “Klasse bestuur”. Maakt me toch wel wat agressief ??

     2. dickst14

      AB, je weet ook hoe ik erover denk. Het liefst Wim Jonk terug met carte blanche. Maar aan de andere kant zijn we nu al 2 seizoenen de voorronde CL begonnen zonder dat de selectie op orde was. Dus gericht kopen als het nodig is. Als Overmars zich maar bezighoudt met de 1e selectie op orde te houden en dan hopelijk gaan anderen zich weer eens afvragen of de lijn Cruijff nog wel gevolgd wordt en zo niet, wat er dan aan gedaan moet worden.

     3. AjaxBarcelona?JC stadion

      Dickst14, Overmars probeert nu in noodtempo fouten uit het verleden goed te maken. Hierdoor maakt hij nog meer fouten. Hij verkwanselt het gesachtengoed van Ajax voor minimaal de komende 2-3 jaar. Daarnaast rucht hij zich niet alleen op het 1e team maar koopt ook vele 16-18 buitenlandse jongeren. Dit werkt nog minimaal 5 jaar door. De lijn Cruijff wordt al jaren niet meer gevolgd en er is ook niemand meer die hier binben Ajax de aandacht op kan vestigen. Dat is nu wel verleden tijd. We gaan richting de 70 contractspelers waar 50 de bedoeling was. Ze slaan volkedig door en de meeste supporters vinden het prima zolang et maar een kampioenschap komt. Dit heeft zo langzamerhand niets meer te maken met “mijn” Ahax en daar baal ik gvd vers hrikkelijk van. De club gaat gewoon naar de klote en wordt een banale koopclub. Alles voor de centen. Kortom ……. KUT.

     4. dickst14

      Iedere normale Ajaccied ziet het liefste een Ajax met 100% eigen jeugd. De eigen jeugd heeft de flair die de meeste aankopen missen. Dus als het aan mij ligt moeten ze alles op de opleiding gooien en van de beurs af. Helaas ziet het er momenteel anders uit. Het zou mooi zijn als echte Ajaccieden als Sjaak er wat van zouden zeggen en anderen als Molenaar erop in zouden springen. Wij zijn hier een roepende in de woestijn.

     5. AjaxBarcelona?JC stadion

      100% eigen jeugd is utopie, dat heb ik zelf ook nooit voorgestaan. Echter wel slechts 3-4 spelers echt van buiten, meer niet. Daarmee moet eventuele ervaring geborgd worden. Dat is Ajax hoe het hoort te zijn, waar ik fan van ben geworden. Nu kopen we een Argentijnse laatbloeier terwijl we de eigen jeugd geen kans geven op ietsjes later bloeien. Zeefuik krijgt geen schijn van kans meer omdat rustig brengen niet meer tot de mogelijkheden hoort. De volgende, meestal buitenstaander, staat klaar om je plek in te nemen.

     6. Brokamp

      Heb je per ongeluk ook staan klappen voor de man van de wedstrijd. Dit is geen laatbloeier maar een topper.

     7. hubert

      100% eigen spelers bestaat nergens ter wereld. dus als je dat wil moet je ook niet zeuren als ze voor plek 5 en 6 spelen ik ben het eens met zoveel mogelijk eigen spelers maar 100% is onhaalbaar bij welke club dan ook

     8. dickst14

      Ik weet ook dat 100% onhaalbaar is en ook nog nergens is gebeurt. Het is zo geschreven om te accentueren.

     9. Widi

      Je kunt ook op korte termijn de boel op orde maken om vervolgens ook aan de lange termijn te werken.

     10. dickst14

      Ja inderdaad, zoiets schreef ik hierboven ook met iets andere woorden. Laat Overmars zorgen dat er een uitgebalanceerde selectie staat en anderen zich om de jeugd bekommeren. De jeugd moet altijd het belangrijkste zijn bij Ajax. Pas kopen als het niet anders kan.

     11. Widi

      Heb ik niet gelezen. Was gisteren de hele dag weg. Maar ik ben het met je eens. Ik heb laatst ook al eens geschreven hoe dat volgens mij moet. Meer techniek en minder tactiek. Voor Jonk zal de deur wel dicht zijn. Tenzij…….

     12. Widi

      Ja en dan de scherpe kantjes eraf zodat de huidige mensen op de Toekomst er ook mee kunnen werken. Alle neuzen dezelfde kant op.

     13. dickst14

      Toch leuk, die woordspeling. Maar goed, we weten van Jonk dat hij het beste voorheeft met de jeugd en niet zijn eigenbelang. Terug proberen te halen Ajax.

     14. Brokamp

      Zo is het Widi, er zal heus wel een eenisser tussen zitten maar dan krijg je altijd je geld nog wel weer terug.

    2. Emilio4Ajax

     Haal Peter Hyballa binnen om de jeugdopleiding door te lichten… Schijnt dat daar het probleem zit…?❌❌❌❤️??

  2. nick-afca95

   Ik ben voorstander van gericht aankopen doen. Maar is Labyad perse nodig? We zitten nu al erg ruim in middenvelders. Als er op een bepaalde positie een tekort is in aanstormend talent moeten er aankopen gedaan worden. Dan ook liever 15 miljoen voor een speler betalen als 3 of 4. Ik denk gewoon dat labyad niet nodig is als ik kijk naar het huidig spelersmateriaal.

  3. Ajax 1

   Helemaal eens mijn club. Als we een stap willen maken moeten we onze eigen talent poel aanvullen met goede buitenlanders, en ook op tijd. Nu zaten we iedere zomer met stress of er een goed team zou staan, bleek dat een paar keer niet zo en lig je meteen uit cl / el. Daar hebben ze blijkbaar van geleerd. Nu heb je je team voor volgend jaar al bijna staan, want er gaan er een paar weg (ziyech, veltman, dolberg…?) en dat kun ie moeiteloos opvangen. En toch staat er wat mij betreft een sterke kern met echte ajacieden/nederlanders. Dus goed gedaan directie.

  4. De seijs

   Mijn club ik ben het helemaal met je eens ?. De mensen die je hier hoort zeuren over eigen nederlands talent moeten eens wakker worden. Die zijn er gewoon haast niet meer. Het is een maatschappelijk probleem. Ik zal een voorbeeld opnoemen van de hele vele, de jongens van +/- 25 en ouder. Speelde en voetbalde vroeger op straat. Overal waar je keek werd er gevoetbald op straat op het plein en op een weilandje. Nu de laatste +/- 15 jaar zit men te game of op internet. Het is ook zo ,dat ze zodra het regent of een beetje sneeuwt of omdat men op het nieuws code oranje afgeeft niet meer naar buiten gaan of durven. Maar dat zijn niet alleen maar jongeren hoor. Hier is er ook wel eentje die een seizoenskaart heeft en gelijk zijn geitenwollentrui aan trekt en zijn pantoffels aan doet als het een beetje slecht weer wordt dan gaat hij echt de deur niet meer uit. Terwijl zijn club thuis in een volle arena voetbalt. Ja ze krijgen van sommigen ook wel het slecht watjes voorbeeld. Dit is een van de vele problemen van het Nederlands voetbal. Vroeger had je kuilen. Nu heb je heuvels.

   1. Mijn Club

    SEIJS: zeker mee eens. Ik zie het zelfs bij mijn eigen kids. Mijn zoon (nu 17, 1,92 m), heeft een paar seizoenen in de jeugd gevoetbald, maar is full-time met gamen bezig (al vele jaren). Qua school: game development. Dat bestond (gamen) in mijn tijd uiteraard niet. Wij voetbalden de god ganse dag. Kids van nu hebben het koud buiten, of het regent. Ik bedoel maar …

   2. Widi

    Er wordt vaak gezegd dat je alleen onzin schrijft Seijs. Je maakt het er soms ook naar. Dat weet je. Maar hier heb je echt een punt. Je stipt een probleem aan dat echt bestaat voor Nederlandse clubs.

    1. De seijs

     Widi ik weet wat en wanneer ik bij wie wat schrijf inderdaad. Maar over echte zaken ben ik zeker serieus. Iedereen (bijna) weet het altijd beter. Ja ik lach daar veel om. En ieder zijn mening hè. Maar waarom ajax in het buitenland kijkt naar talent dat is voor mij al jaren bekend. Alleen zijn er hier een paar die komen denk zelf nooit op straat. Of die zien alleen hun zelf. Ja en hun weten het. Want Johan heeft dat eens verteld. En ja er is er maar een die het weet. Ach als je niet verder kijkt dan je neus lang is (en het is echt bijna niet te geloven. Er is er hier een die heeft een neus van pak hem beet 1 kilometer) ja dan houd het op. Maar dat is logisch hè ?

  5. vak411

   het blijkt toch al jaren dat het met alleen jeugd niet lukt. dus prima dat ze het op deze manier proberen. we gaan het zien. ik heb bijzonder veel vertrouwen in Marc

 2. Charka53

  Als er één komt moet hij echt een erg goed zijn en een aanwinst voor het team en dus niet kopen om het kopen.

 3. Jimmy1971

  Eens , mijn club ! Met alleen eigen jeugd kunnen we nooit mee in het geweld van de landen om ons heen ! En natuurlijk gaan niet alle aankopen renderen dat is altijd zo geweest , maar er moet wel echt een plan voor/met zo’n aankoop zijn , en hij moet aanzienlijk beter zijn dan wat er dan rondloopt of opvolging zijn van spelers welke vertrekken !
  Met de huidige transfersommen kan je dat iig geen geld meer kosten omdat de juweeltjes het eventuele verlies ruimschoots compenseren .

  1. AjaxBarcelona?JC stadion

   Ook leuk voor al die spelers die op jonge leeftijd naar Nederland komen en het niet redden. Het is gewoon de moderne slavenhandel.

    1. Ajax 1

     Inderdaad bakkie. Als je een paar honderd duizend euro tot bijna een miljoen verdiend, ben je geen slaaf hoor. Complete onzin.

     1. AjaxBarcelona?JC stadion

      Tuurlijk, geld overtreft alles. Korte termijn geluk heet dat. Je bent gewoon een slaaf van de club en van je zaakwaarnemer. Je mag het er niet mee eens zijn maar zeg niet dat het onzin is. Jonge voetballers worden gewoon weggekocht uit hun leef omgeving. Lees en hoor de verhalen ook eens van de voetballers zelf hie ze de fam. missen. Hoe ze dagelijks thuis alleen zijn. Dat is niet normaal als je nog niet eens 20 bent laat staan als dat gedaan wordt met 16 jaar. De mensen om de voetballer heen zien het geld en maken de jongen gek. De begeleiding bij de club, ook bij Ajax, voor deze jongens schiet merendeels schromelijk tekort. Ik noem dat moderne slavernij. Wie dat vergelijkt met de slavernij van vroeger snapt niet wat ik hiermee wil zeggen.

     2. De seijs

      Juist gewoon gelul met dat slavenhandel. Ze verdienen zat. En als je wat wil dan moet je er opuit. En je kan ook thuis gaan zitten. Dan bereik je ook veel??

     3. Ajax 1

      Een slaaf kan nergens heen, is volledig afhankelijk van zijn eigenaar. Deze gasten hebben een heerlijk leven, kunnen na een paar jaar ajax heen waar ze willen en in luxe leven. Moderne slavernij is inhuren van afrikanen of noord koreanen om stadions te bouwen in qatar. Zelden zo’n onzin gehoord dat voetballers slaven zijn. Laat mij maar slaaf zijn voor een half miljoen per jaar dan. Ik moet het nu voor iets minder doen (en ik heb het echt goed en geluk gehad in het leven)…..

     4. De seijs

      Haha juist Ajax1 het is hier bij sommige echt nooit goed. Maar ligt dat nu aan hen of aan ???? ??? prettige wedstrijd morgen ?

     5. AjaxBarcelona?JC stadion

      Kijk uit Sejs met je ??? Je weet dat ze niet op prijs worden gesteld. Dat wordt je überhaupt niet maar dat is bij het merendeel duidelijk. Met een beetje mazzel calt je TV uit morgen. Heb ik ook lol.

     6. Ajax 1

      Iedereen prettige wedstrijd. Ondanks dat we het hier duidelijk niet altijd eens zijn over het beleid: morgen lossssss en feijenooit te kakken zetten

 4. -buitenkantje rechts-

  Labyad is een leuke speler met te weinig toegevoegde waarde voor Ajax..
  Bovendien is het wel een jongen met gebruiksaanwijzing. Met veel problemen weggegaan bij PSV (dubbel contact) naar Portugal. Later op zijn knieën weer terug naar de eredivisie. Volgens mij vindt hij voornamelijk zichzelf erg goed. Tot nu toe doet hij het leuk bij Utrecht. Laat hem daar maar blijven.
  Hij zou dan na de zomer de vervanger van Ziyech moeten worden. Met Frenkie de Jong en Carel Eiting hebben we de vervangers al in huis. Deze miljoenen aub in de jeugdopleiding en scouting investeren..

  1. AjaxBarcelona?JC stadion

   Zijn ook heel veel goede Marokkaanse spelers. Spelers met een wil en met een drive. Kunnen veel “Nederlandse” spelers een puntje aan zuigen.

   1. Machlas

    Wie dan? Noem 1 marrokaanse speler die meedraait in europees topniveau. Dan noem ik 10 Nederlandse spelers die t hebben gemaakt op europees topniveau

     1. AjaxBarcelona?JC stadion

      De gehele nationale selectie is beter dan die van Nederland. Zij gaan naar het wk, wij hadden geen schijn van kans. Duidelijk?

     2. AjaxBarcelona?JC stadion

      Zij spelen op het wk tegen Spanje, wij straks misschien vriendschappelijk. Toch een verschil. Ik hoef de namen niet allemaal te kennen maar ze vormen momenteel een stuk beter team dan Nederland dus ze moeten wel kunnen ballen.

     3. AjaxBarcelona?JC stadion

      Nu maak je het heel makkelijk ? Ziyech. Daar kan momenteel in Nederland geen enkele speler aan tippen en obdanks de twijfels van Litmanen …… die jongen slaagt Europees met vlag en wimpel. Maar er zijn er meer hoor.

     4. Machlas

      Hahaha moeilijk he? İk kan er ook geen 1 verzinnen hoor. Dus,dat marrokaanse voetballers goed zijn zegt genoeg over de eredivisie.want alleen in Nederland vallen ze op.

 5. ajaxpers

  Alireza Jahanbakhsh van AZ is dynamischer en heeft een uitstekende mentaliteit. Ik zou het ook niet erg vinden als ze Berghuijs halen. De enige speler van 010 met kwaliteit.

  1. Machlas

   Man man man!! T moet niet gekker worden!! Jahanbaksh?? Berghuis?? Weet nie wat ik hoor?

 6. Koning Haarms Wolfs

  Labyad is voor ons absoluut geen toegevoegde waarde. Tw kelin, te licht en een mannetje met een rugzakje….. wordt een afgang, als hij voor ons komt spelen.

 7. JohnDoe77

  Op zich hebben we hem nu niet direct nodig en echt heel overtuigd ben ik nog niet. Nuttig, maar gaat hij het niveau bij Ajax opkrikken? Voelt een beetje als een Duarte!

  1. Yindi

   Heb Labyad gisteren zien spelen. Absoluut GEEN Ajax waardige voetballer. Alles wat ie aanraakte ging mis. Ramp in het kwadraat.

 8. KBouter

  Prettige wedstrijd morgen jongens…het is hier nu zondagochtend 0800 uur en ga weer de natuur in. Helaas mis ik de wedstrijd vannacht ook. Fijne zondag.

 9. Bigboss

  Goede voetballer maar denk dat we er al genoeg van hebben. Laten we eerst maar is kijken hoe we het met deze aankopen gaan doen

 10. Zlatan4ever

  Als je Zeefuik goed genoeg vind voor Ajax en Marrokaanse spelers roemt om hun mentaliteit dan kan je best wel eens familie zijn van Vincent Bijlo ?.

 11. Padoek

  Ik zie ook liever meer Nederlandse Ajacieden in de selectie. Zoals in 94-95. 23 van de 26 !!!!
  Maar ja, dat is niet meer haalbaar, omdat ze veel jonger vertrekken

 12. Charlie2011

  Alsof wij elk nieuw seizoen. Een kluivert f de jong of een de ligt. Hebben lopen. Tot nu toe hebben we geen enkele goede linksback weten op te leiden.

Comments are closed.