Ajax haalt met Kristensen ideale vervanger voor Veltman

Ajax gaat met Rasmus Nissen Kristensen de ideale vervanger van Joël Veltman in huis halen, zo weet het Deense Ekstra Bladet te melden. De 20-jarige rechtsback staat op het punt om de transfer naar Ajax te maken en kost iets minder dan 5,5 miljoen euro. Volgens het medium gaat Ajax uit van een zomerse transfer van Joël Veltman en is de bedoeling dat Kristensen een halfjaar de tijd krijgt om te wennen en het stokje dan overneemt van Veltman. FC Midtjylland heeft inmiddels laten weten dat het akkoord is gegaan met het bod van Ajax. Kristensen zal zondag de Klassieker bijwonen en daarna een medische keuring ondergaan waarna Ajax de transfer officieel kan maken.

Zie ook eerder bericht:
19-01-2018 ‘Ajax volgt 20-jarige rechtsback van FC Midtjylland’

Bron: Ekstra Bladet

Related posts

47 Comments

 1. Peter kopsterk

  Dan is het te hopen dat er een club komt voor veltman anders zitten ze met 3 plaatsen voor rechtsbackpositie

  1. De seijs

   Veltman gaat/moet van de zomer weg. En in deze jongen ziet ajax de ideale rechtsback denk ik. Orejuela zal dan met deze nieuwe speler uit moeten maken wie de rechtsback van ajax wordt. Bestuur is goed bezig. Niet meer op het laatst wachten , maar nu al zoveel mogelijk de selectie op orde hebben voor het volgend seizoen. Grote klasse ajax.?

    1. De seijs

     Ik hoop het nu eens van wel Peter kopsterk. Vaak zijn we te laat met de selectie op orde te krijgen. En dat doet heel zeer in het begin van de competitie. Hoop ook dat we nu eens op ons sterkst kunnen beginnen.?

   1. Jimmy1971

    Dat is precies wat ik 40 minuten voor jou bericht opschreef Seijs , maar dan reageer je op het eerste commentaar waardoor jou bericht hoger staat ..
    Dus je hebt of een rare kick of je vergeet eerst door te lezen ..

    1. De seijs

     Ik heb effe vluchtig door gekeken ja. En het eerste blijft dan hangen ja. En daar reageert ik dan op.

    2. AjaxBarcelona?JC stadion

     Hij heeft een hele rare kick maar dat is al heel lang duidelijk. Seijs spelt het forum.

     1. AjaxBarcelona?JC stadion

      Als het ? zijn van fans van Seijs dan is de site wel vol met, laat ik zeggen, mensen van twijfelachtig allooi. ?

 2. Joep

  Moeten wij ook niet eens verdedigers gaan opleiden ipv kopen. We hebben het laatste jaar aadig wat verdedigers gekocht.

 3. Jimmy1971

  Zo als ik het lees , gaat Veltman na dit seizoen weg , en houden we dan Orejuela en deze Deen over voor de RB positie !
  Zo spelen ze dus eindelijk eens op tijd in op komende ontwikkelingen , en Kristensen heeft tijd om zich aan te passen wat bij Ajax altijd heel erg belangrijk schijnt te zijn ..
  Goede zaak dan in dit geval.

 4. JohnDoe77

  Goed gehandeld van Marc! En de voetbalwereld is zo gek dat Veltman als international echt wel een transfer zal maken! Na al die jaren is er vast een dvd te maken met hoogtepunten!

 5. Koning Haarms Wolfs

  Laat hem Veltman maar direct vervangen. Samen met Zeefuik de meest valende speler, die Veltman.

 6. -buitenkantje rechts-

  Ajax heeft zich in jaren niet zo geroerd op de transfermarkt..
  Ik kan me de gedachten van sommigen wel voorstellen dat Ajax steeds meer op een koopclub gaat lijken. Denk toch dat veel aankopen alvast anticiperen van Marc is op het volgend seizoen.. Wat dat betreft vind ik dat te prijzen. We hebben de afgelopen seizoenen lopen zeuren dat Marc niks kocht en niet anticipeerde. Dat gebeurt nu wel volgens mij.
  Veltman wilde vorig seizoen al weg en zal dit seizoen weer een poging wagen vermoed ik. Dan hebben we dus twee spelers voor de rechtsbackpositie. Zeefuik vind ik een goede verdediger, maar is te druk in zijn hoofd en te druistig in zijn acties. Dus nog niet klaar..
  Met Schuurs, Wöber, Tagliafico, de Ligt, Orejuela en Kristensen zijn we achterin wel klaar.. Zou alleen proberen te verlengen met Viergever. Ideale stand-in voor CV of linksback. Nuttige speler. Middenveld moet je voor na de zomer vooral rekening houden met een vertrek van Ziyech. Vooral na een succesvol WK. We hebben Frenkie en Carel om dat op te vangen. Younes zal vertrekken, maar daarvoor hebben we Kluivert en Bandé. In de spits genoeg gegadigden. Verwacht een vertrek van Dolberg.. Cassierra moet zich nu laten gelden anders zal hij moeten vertrekken. Sierhuis kan komend seizoen ook aansluiten. Op de rechtsbuiten zie ik wel een probleem. Je hebt Neres.. Je zou Kluivert rechts kunnen zetten, maar dat heeft niet mijn en zijn voorkeur..
  Al met al denk ik dat we wat minder negatief tegen de huidige aankopen moeten aankijken. Je mag je wel afvragen of er niet ook extra geïnvesteerd in de opleiding en scouting moet worden. Dan vooral scouten in Adam en omgeving. Belangrijk voor de binding met de club.

  1. BobbyHaarms

   Hee BR, fijn dat je er weer bent! ?

   Eens. Investering en scouting moet absoluut beter. Het is een uitstekende zaak dat Ajax nu (eindelijk) eens vooruitkijkt en zijn zaakjes op orde heeft. Maar tevens maak ik me tegelijk grote zorgen dat Ajax momenteel alleen maar in het buitenland lijkt te scouten. Het wekt daarmee de schijn dat er in Nederland (nagenoeg) geen talent is. Althans, niet goed genoeg voor Ajax.

   1. -buitenkantje rechts-

    Hé Bobby.. Had voor mezelf ook even een winterstop ingelast.? en met je eens dat er meer in Amsterdam en omgeving gescout moet worden. Lijkt wel of met de komst van Veldmate de aandacht alleen nog op Zuid Amerika ligt. Meer investeren in scouting en jeugdopleiding.. Met gerichte investeringen kunnen wij echt hèt opleidingscentrum van Europa worden.. De kloof met de door oliesjeiks gedreven clubs is onoverbrugbaar geworden. Wij als Ajax moeten ons concentreren op eigen competitie en opleiding. Dus het Bayern van de eredivisie worden..Ieder jaar moeten we gewoon kampioen worden. Daarnaast moet ieder talent van Nederland en Europa graag naar Ajax willen komen, omdat wij de beste opleiding kunnen bieden. Zie hier in een hoofdrol voor oud topspelers die zich dus niet bemoeien met management, maar op het veld staan.

    1. BobbyHaarms

     Precies BR! Maar nog even over die jeugdopleiding waarin je zegt dat we leidend moeten worden in Europa….volgens mij stonden (staan?) we wereldwijd bekend om onze fantastische opleiding. Werd altijd gezien als de betere, zo niet de beste van de wereld. Waar is het in godsnaam dan misgegaan?? Volgens het plan Cruijff had dit (weer) de spil van Ajax moeten worden, toch? Nu, met al deze aankopen van buitenaf, ga je toch de neiging krijgen te denken dat er nu iets goed fout zit..

     1. AjaxBarcelona?JC stadion

      In de jeugdopleiding a la Cruijff laat je een speler ook spelen op zijn niet “eigen” plek. Zoals met de Ligt is gedaan, die hebben ze een tijdje op het middenveld gezet. Daar werd zijn blik o.a. ruimer door. Daarna terug naar cv met de ervaring en kennis van die andere plek(ken). Volgens mij doen ze dat nu niet meer omdat de trainers gaan voor succes ipv opleiding (zie oa opmerkingen Heitinga). Daar gaat het dan ook fout.

  2. afcadeluxe

   ha br,helemaal eens met je,maar voor neres zou ook die nieuwe duitse jeugdinternational(geloof nicolas kühne)uit de voeten kunnen,alhoewel die liever spits ambieert,maar evenredig is er nu al op tijd aan gewerkt om selectie voor volgend seizoen op niveau te krijgen

   1. -buitenkantje rechts-

    Hé afca..? Ja Kühne hebben we ook nog.. Heb hem nog niet zien spelen. Ook een speler waar ik benieuwd naar ben.

    1. De seijs

     Br in grote lijnen met jou eens. Alleen waarom denk jij dat ajax niet scout in nederland?

  1. AjaxBarcelona?JC stadion

   Hij is 20 jaar en heeft niet het figuur en de uitstraling van Sanchez hoor. Waar de kreet “ideale vervanger” vandaan komt is mij een raadsel.

Comments are closed.