VI: Bergkamp vecht ontslag aan, arbitragezaak dreigt

Dennis Bergkamp heeft bezwaar aangetekend bij Ajax tegen de reden van zijn ontslag, zo meldt de advocaat van Bergkamp tegenover Voetbal International. “Als we hierover geen overeenstemming bereiken, zal Ajax een arbitragezaak bij de KNVB aanhangig moeten maken om tot beëindiging van de arbeidsovereenkomst te kunnen komen. De bal ligt bij Ajax.”

Ajax formuleerde het op 21 december als volgt in een persbericht: ‘De clubleiding heeft er onvoldoende vertrouwen in dat de ambities van Ajax met hen worden gerealiseerd. De tegenvallende resultaten vormen mede aanleiding tot dit besluit. Met Dennis Bergkamp bestaat daarnaast verschil van inzicht over het te voeren technische beleid.’

Bergkamp en Ajax tekenden in oktober een aangepaste overeenkomst, waarin een nieuwe functieomschrijving van Bergkamp was geformuleerd. Daarnaast werd de adviserende rol van het Technisch Hart, waarvan Bergkamp deel uitmaakte, geformaliseerd. Bergkamp maakte zich afgelopen zomer sterk voor de aanstelling van Marcel Keizer, de trainer in wie Bergkamp in tegenstelling tot de directeuren Marc Overmars en Edwin van der Sar het vertrouwen behield.

Op de officiële website van Ajax staat Bergkamp nog steeds als lid vermeld van de technische staf van de A-selectie, in de functie van individueel trainer. ‘Dat verbaast me in hoge mate’, reageert advocaat Knijff. ‘Maar het gaat ons hier om de ontslaggronden. Ik wacht op een nadere reactie van Ajax. Als we hierover geen overeenstemming bereiken, zal Ajax een arbitragezaak bij de KNVB aanhangig moeten maken om tot beëindiging van de arbeidsovereenkomst te kunnen komen. De bal ligt bij Ajax.’

Website bezoekers: AjaxFanzone is ook bereikbaar via De Ajax Fanzone app; de meest complete Ajax app. Met de Ajax Fanzone app blijf je altijd en overal op de hoogte van het laatste Ajax nieuws en kun je direct reageren op nieuwsberichten. De applicatie is gratis te downloaden op zowel de iPhone/iPad als Android Phone/Android Tablet.

Related posts

36 Comments

 1. Iceman

  Gaat weer goed zo de stoor zender wil naar alle waarschijnlijkheid geld zien of hebben als of hij niet genoeg heeft verdient in de jaren dat hij bij Ajax zowat iedereen weggepest heeft…

  1. vak411

   fantastische voetballer, respect daarvoor Dennis.. als trainer een moeilijke kerel lijkt me. neem je verlies Dennis, dit wordt weer een soap. zo gaat jou goede naam als voetballer er ook aan man.

 2. dickst14

  Alleen wel vreemd dat een paar weken ervoor zijn nieuwe contract zou worden aangepast. Maar goed, zondag winnen en dan op naar de 34e.

 3. AjaxKat

  Was ergens wel te verwachten. Niet mooi maar ook wel te begrijpen. Ik hoop dat ze er snel uit kunnen komen.

 4. paulvos

  Zal wel financieel worden opgelost, want aanblijven in welke functie dan ook, wordt toch ‘n onwerkbare situatie.

 5. Gert Ajax

  Bergkamp heeft nog niet genoeg geld zeker?
  Probeert er een slaatje uit te slaan..
  Moeilijk mannetje

 6. Melvis

  Beide kanten valt we iets te verwijten. Vanuit de club vreemd dat je iemand ontslaat die je net een nieuw contract hebt gegeven. Zeker als de resultaten de laatste tijd juist iets beter gingen dan daarvoor. Maar uit alles wordt ook steeds meer duidelijk dat Bergkamp geen makkelijke man is om mee te werken. Idd briljante voetballer, die veel voor Ajax heeft betekend, maar als trainer een irritant figuur…

 7. Kingkong

  Dit is niet in het voordeel van ajax , bergkamp als je ajax echt boven alles stelt trek je je terug.

 8. ajaxpers

  Oordelen, oordelen, oordelen terwijl niemand weet hoe het zit. Zoek een andere hobby. Deze legende verdient meer respect.

 9. Vak 120

  Als voetballer een ster,maar als leiding alleen maar voor onrust gezorgt de laatste tijd….voetballer was hij vroeger,we leven nu!! Dus Dennis doe aub normaal,geldwolf!

 10. Peter kopsterk

  Als voetballer veel betekent voor het nederlands voetbal maar als assistent trainer een drama. Heeft zowat iedereen weggepest

 11. AFCA my World

  Zo jammer,je jaagt iedereen weg,je jaagt de rest op stang en dan denk je ook nog even de oorlogskas van ons Ajax te plunderen ! Wees een vent draag het als een man en ga verder met je leven ! Bij Arsenal willen ze je nog hebben als opvolger van Wenger,ga en neem keizer mee als assistent ! ⚽️

 12. Charka53

  Het is zijn goed recht om zijn ontslag aan te vechten en mocht hij dit winnen zal de sfeer er toch niet beter op worden dus Dennis trek je plan en ga gewoon weg .

 13. Jimmy1971

  Ajax heeft fouten gemaakt en Bergkamp heeft fouten gemaakt , niemand heeft geld nodig , laat het los en ga allemaal verder ..

 14. ajaxhoger

  Ik snap dit allemaal wel , de grootste Vos in schaapskleren blijft er zitten namelijk , die van de Sar heeft er een groot zooitje van gemaakt .

 15. Zlatan4ever

  Ajax hoger,
  Je hebt meer dan gelijk over van de Sar. Die probeert overal onder uit te komen terwijl de meeste schuld bij hem ligt aan het gedoe rond Keizer.
  “Wolf in schaapskleren” is nog een understatement….

 16. Basisspeler

  Het gaat Bergkamp natuurlijk niet om het geld, maar om de eer. Denk dat Ajax zwak staat in deze zaak.

  1. Widi

   Ik ben met je eens dat het hem om de eer gaat. Geld heeft hij zat. Ajax staat in zoverre zwak dat hij sowieso weg moet. Dat kost altijd geld.

 17. AjaxBarcelona?JC stadion

  Het getuigt van behoorlijk amateurisme als je eerst met iemand om de tafel gaat zitten en het conteact gaat verlengen om vervolgens een maand later te zeggen dat iemand niet meer welkom is. De “goedkope” manier heeft Ajax dus zelf om zeep geholpen. Nu moeten ze op de blaren zitten en dat gewoon accepteren.

   1. Brokamp

    Ja Widi helaas wel, de ego’s van de heren zijn zo hoog, onvoorstelbaar. Maar dit gaat weer een hoop duiten kosten. Makkelijk als je het zo van de stapel kunt halen, vooral als die stapel niet van jou is. Ik zou me echt dood schamen.

 18. Finidi

  Zal wel weer om de pegels gaan denk ik en als het is zoals zen advocaat zegt dan is dit weer een ongekende vorm van onkunde van flappie om eerst contract te verlengen en vervolgens toedeledokie, dat kan en hoort gewoon niet en gaat weer geld kosten.

  1. JohnDoe77

   En dat is ook niet erg, dat hoort bij ontslag als er verder niets onhoorbaars gebeurd is!

 19. JohnDoe77

  Geld zaak, dit was te verwachten als hij tegen zijn zin in weggestuurd wordt. Netjes afhandelen en door!

 20. AjaxBarcelona?JC stadion

  Mooie Cruijff volger is het. Johan wilde financieel onafhankelijke mensen hebben. Geld mocht niet de drijfveer zijn. Zie alle bonussen en nu dit weer. Natuurlijk staat hij in zijn recht maar het idee was destijds wel anders.

 21. stylo1984

  Ga lekker naar arsenal natnek, genoeg verprutst bij ajax en nu ook nog de redelijke rust verstoren

 22. henkland

  Los het netjes op. Biedt Bergkamp het technisch commessariaat aan en schuif reiziger door als assistent ten hag en keizer weer terug naar jong ajax. Allemaal blij.

Comments are closed.