Van der Sar: ‘Vitesse-thuis was bepalend voor ontslag Keizer’

Edwin van der Sar heeft met het ontslag van Marcel Keizer een van zijn moeilijkste beslissingen in zijn leven genomen, zo laat hij weten tegenover Ajaxlife. Van der Sar erkent dat de aanstelling van Keizer niet de juiste was en dat met de nieuwe trainer Ten Hag progressie zal moeten worden geboekt.

‘We hebben de situatie natuurlijk over een langere periode bekeken maar tijdens de thuiswedstrijd tegen Vitesse ging er wel een lamp branden. Daarna hebben we nog wel een goede reeks neergezet maar er was te weinig progressie en de lat moet hoger liggen bij een club als Ajax. De gemiste strafschop tegen FC Twente was uiteindelijk niet de oorzaak van het ontslag van Keizer, maar het was voor mij wel een hele moeilijke beslissing. Onze insteek is dat we kampioen willen, nee moeten worden. Een achterstand van vijf punten wegwerken is niet onmogelijk. De staf en met name de spelers moeten zichzelf ook bewust zijn dat ze dat in de tweede seizoenshelft gaan halen’.

Bron: Ajaxlife

Related posts

59 Comments

 1. ajaxpers

  Beste Edwin, Ajax is geen leerwerkbedrijf en Ajax verdient een toptrainer met de benodigde bagage, cv en charisma. Met alle respect voor Ten Hag, maar hij is er nog niet dus jullie nemen weer een risico. Het kan goed uitpakken en laten we dat hopen. De enige logische keuzes waren Frank de Boer of Koeman.

  1. De seijs

   Ik zie ten Hag juist wel zitten. Beetje Duitse mentaliteit erin brengen kan geen kwaad bij ajax. Laat de spelers ook maar een vechten voor de punten. Mouwen omhoog en gaan voor die 34e.

   1. Yindi

    Ik vind de keuze voor ten Hag op het moment een betere dan destijds de keuze voor Keizer. Het is niet enkel ten Hag maar juist de combinatie met Schreuder lijkt me erg goed. We zullen het zien de komende weken. En inderdaad hoop ik ook dat “de mouwen worden op gestroopt”. Voetballen kunnen ze zeker en met een maximale inzet gaat het 100% lukken.

    1. Jimmy1971

     Eens Yindi !!
     Ten Hag staat bekend om zijn fitte fysieke teams met een betere werkethos , precies waar het bij Ajax al jaren aan ontbreekt , wordt een prima combi met de technische spelers die wij hebben !!!
     Ik geloof er deze keer in !

  2. Litmanen

   Wel eens Ajaxpers, hoewel ik ook in Van ‘t Schip het wel had zien zitten met zijn Ajaxverleden.
   Ten Hag en Schreuder zijn een duur risico.
   We kunnen nu alleen maar hopen dat dit goed afloopt.

  3. Ajaxfoort

   Ik heb niets tegen Ten Hag. Maar Ajaxpers heeft gelijk als hij zegt dat dit niet de trainer is met de ervaring die Ajax verdient en nodig heeft. Het charisma denk ik dat hij wel heeft. Nu zit hij er eenmaal dus laten we er het beste van hopen.

  4. RickyAmsterdam

   Ik was en ben nog steeds blij dat Frank de Boer weg is. Wat was dat een saai voetbal, met iedere keer dezelfde opstelling. Ik heb ook geen zin in herhaling. Van mij mag er best risico genomen worden. Van Gaal en Bosz waren ook geen grote trainers toen ze bij Ajax kwamen maar hebben Ajax wel naar een ander niveau getilt. Ik ben benieuwd… We hebben momenteel genoeg kwaliteit.

 2. JohnDoe77

  Ben het wel met Ajaxpers eens. Keizer was te groen, al had hij wel de stijgende lijn te pakken. Aangesteld door Bergkamp en Sar, Overmars wilde hem naast Laudrup zetten, een trainer met de juiste uitstraling, voetbalvisie en charisma voor Ajax. Maar die twee wilde dat niet en nu kiest Sar voor weer een voor de top onervaren trainer. Dus een gok of dit klikt. Ik hoop natuurlijk van wel, vind hem meer hebben qua uitstraling als Keizer maar zie niet echt een schokeffect ofzo. Dat had een klinkende naam wel kunnen veroorzaken. Duimen maar dat dit goed gaat en anders heeft Sar beloofd dat hij op zou stappen. Logisch; Bosz weg en Keizer allemaal in korte tijd. Duimen maar lange en volgende keer wat beter naar Overmars luisteren!

  1. De seijs

   Laudrup als trainer heeft ook nog nooit een top club getraind net als ten Hag. En F. de Boer is het nu ook niet die hebben we gehad en het voetbal was echt niet om aan te gluren. Die was echt saai. Met ten Hag en schreuder heb ik wel vertrouwen.

   1. Basisspeler

    Aub Seijs. Lees je eens in. Dit lijkt wederom zo dom. Laudrup is assistent bij Nationaal team geweest, hoofdtrainer van Bröndby, Spartak Moskou, Getafe, Swansea City.
    Iets meer ervaring als hoifdtrainer dan 2 seizoenen Utrecht!

     1. Basisspeler

      Noem alleen assistent bij Nationaal team, omdat ik dat zeker relevante ervaring vind. Bij andere clubs dus hoofdtrainer Seijs! Lezen! Laudrup heeft bij verschillende clubs en in verschillende landen gewerkt.
      Ten Hag heeft 2 seizoenen Utrecht als hoofdtrainer. Inderdaad, meer niet.

     2. De seijs

      Oké,assistent ten Hag bij Bayern München En wie was daar hoofdtrainer? Juist. En met wie heeft hij weer gewerkt. Juist. En de clubs waar Laudrup trainer was, op welke plaats zijn die geëindigd dat hij daar trainer was. Juist.

     3. Basisspeler

      Klopt Seijs, Ten Hag is naast Utrecht nergens op het hoogste niveau hoofdtrainer geweest.

     4. De seijs

      Klopt, maar iedere trainer in nederland heeft ontzettend veel bewondering voor ten Hag hoe hij Utrecht heeft laten voetballen. Nogmaals ik heb vertrouwen in de nieuwe technische staf van ajax.

     5. Litmanen

      Seijs, nu ff toegeven dat je er helemaal naast zit.
      Hoewel ook Laudrup geen garantie voor succes had betekend.
      Met deze talentvolle selectie, vol met leuke aanvallers en creatieve middenvelders had ik Frank de Boer wel willen zien.
      Vier schalen terwijl hij nooit wat mocht kopen…..

  2. Widi

   Uit je bericht blijkt niet dat je het met ajaxpers eens bent. Want die wil gewoon FdB. Of desnoods Koeman. En daar zeg jij niets over.

   1. Hoeda Fak Ajoe

    Peter Bosz was ook geen ervaren trainer, maar gaf ons wel wat we wilden. Ervaring is ook niet belangrijk; de trainer moet Ajax laten spelen zoals het Ajax betaamt en daar zijn er niet zo veel van. Vandaar de keuze voor De Boer (die om allerlei redenen niet (helemaal slaagde vwb de spelvreugde), Bosz en in zekere zin ook Keizer. Ik ken Laudrup onvoldoende, maar de speelwijze van Koeman zou ons zeker niet gaan helpen (dan liever De Boer). Als Pep zo Cruijff / Barcelona / Ajax minded is, waarom gaat hij de uitdaging dan niet aan om Ajax naar de Europese top te brengen. Gaat niet gebeuren, maar het prikkelt wel …

    1. RickyAmsterdam

     Mooie gedachte Hoeda, maar ik denk dat Guardiola ook geld en bepaalde kwaliteit nodig heeft om een team zo te laten spelen als hij wilt. Maar dit Ajax zou best eens een top trainer mogen krijgen. Met de kwaliteiten die we nu hebben lijkt het me een interessante klus als trainer om ons weer naar de top te werken. Als je het ooit zo grote Ajax terug naar de top kan krijgen wordt je internationaal misschien wel erkend als beste trainer en eeuwig geroemd in Amsterdam. Helaas kunnen we alleen maar dromen. Of niet, wie weet is Ten Hag juist wel de juiste persoon haha 😉

 3. Basisspeler

  “De lat moet omhoog” horen we nu al een aantal seizoenen onder dezelfde vd Sar. Hij heeft nu een trainer, assistent en Bergksmp ontslagen en nu is het lek boven?
  Wat ik zie is een trainer die op zijn palmares tot nu toe alleen Utrecht heeft getraind op het hoogste niveau als hoofdtrainer. Dus eens met Ajaxpers dat dit ook weer een gokje is.
  Verder zie ik dat nu Bergkamp vertrokken is er een vrijbrief is gegeven om te kopen. Er ontstaat een enclave aan Spaans taligen bij Ajax komen,waarbij bv een Cassierra en Orejuela niet of nauwelijks op eredivisie niveau acteren.
  Het beleid lijkt nog steeds opportuun en adhoc met de jeugdopleiding als ondergeschoven kindje.
  Graag had ik gezien dat de miljoenen voor Cassierra en Orejuela in de jeugdopleiding en scouting waren gestoken. Het neerzetten van een Ajaxcity. Ondertussen zijn de komende twee wedstrijden cruciaal voor Ajax1, maar ook voor vd Sar en Overmars. Worden deze wedstrijden verloren mogen ook zij vertrekken.

  1. Hoeda Fak Ajoe

   Ja dat krijg je er van als de door iedereen verguisde Bergkamp met veel gejuich weggestuurd wordt. Cultuurbewaker weg? Weg Cultuur! Had de beste man toch nog een nodige functie, het evenwicht is nu helemaal weg.

   1. Yindi

    Die cultuur heb ik hier al vaker ter discussie gesteld. Als de wereld om je heen verandert en je wilt als club het maximale bereiken dan moet je niet in een cultuur willen blijven hangen die je niet verder helpt. Gebeurt bij meer bedrijven, dat poppetjes zitten vast geroest in een cultuur van eigen belang en daardoor (vaak bewust) de ogen sluiten voor de buitenwereld. Een heersende bedrijfscultuur is vaak een doodsteek voor vooruitgang.
    Ajax heeft zelfs bedacht dat er een cultuurbewaker moet zijn! Wat heeft dat ons dan gebracht eigenlijk? Hoe lang spelen we Europees al geen rol van betekenis meer? We zijn uitgeschakelt door Twente voor de beker, staan 5 punten achter op PSV. Leve de cultuur!

 4. TijmenSH

  Ik denk dat Ten Hag en Schreuder de spelers een stuk scherper kunnen aansturen. Beide ervaring in het Duitse voetbal waar de spelers mentaal veel sterker en serieuzer zijn, lijkt mij perfect voor zo’n jong team als Ajax.

  1. Basisspeler

   Duitsers zijn over het algemeen gezagsgetrouwer en meer teamgericht.
   Nederlanders eigenzinniger en individualistischer. Dat was vroeger onze kracht. We gingen niet uit van conventies. We waren geen volgers, maar trendsetters. Daar moeten we naar terug. Hebben we met Ten Hag en Schreuder trendsetters of volgers?

   1. Widi

    Het is lastig om trendsetter te zijn als je jaren achter loopt. Ik denk niet dat er in het voetbal een trendsetter is met een Nederlands paspoort. Helaas.

    1. Basisspeler

     Hoe hebben we het zover laten komen vraag ik me af. De grote trendsetter is niet meer. Na hem een groot gat, maar als er ergens vernieuwers en trendsetters zijn dan moet dat toch bij Ajax zijn! We moeten zoeken binnen Ajax of iemand met Ajax DNA.

 5. Iamsterdam2015

  Pfffft zullen we anders gewoon weer DOOR GAAN en het er niet meer over hebben!?!? Dit dat zus zo als dit als dat…….
  Volgende week begint de competitie misschien een idee om je daar op te richten en Ten Hag laten schitteren!?!?

 6. a.p.

  Zelf zou ik voor een trainer met een Ajax verleden hebben gekozen. Zij weten wat Ajax is en wat Ajax betekend. Maar ja we hebben nu Ten Hag en we Moeten nu uitgaan van …op naar de 34e schaal.

  1. Litmanen

   Ja. Nog 1 keer Feijenoord en nog een keer Ajax en nog een keer Excelsior.
   Dat zijn negen verloren punten 😉

 7. Kingkong

  Ik snap niet dat er steeds om F de boer word geroepen oke kampioen maar steeds slaapverwekkender , ik wil graag leuk voetbal zien.

    1. AjaxBarcelona?JC stadion

     Tactiek staat los van de aankopen. Ook met “goedkope” spelers had hij voor een andere speelwijze moeten kiezen. Iets wat Frank overigens zelf nu ook toegeeft. Argument vsn niet kunnen kopen ed kan dus definitief van tafel.

 8. Brokamp

  Het is in ieder geval al iets dat ze nu eindelijk toegeven dat er fouten zijn gemaakt. Overigens heb ik van der Sar niet zo hoog zitten. Hij komt bij nog net zo onzeker over als toen hij begon. Vind het beslist geen persoonlijkheid om aan een dergelijke organisatie leiding te geven. Datvertrouwen heb ik wel in Overmars die rustig en zelfverzekerd overkomt. Ik vind de nieuwe staf we ok. Ten Hag is rustig maar wel de baas en Schreuder is een man met voetbal- en mensenkennis. Om Richard Witsche erbij te halen vind ik ook een sterke zet van Ten Hag. Witsche heeft een perfect in- en overzicht hoe het spelletje in elkaar steekt.??

 9. AjaxBarcelona?JC stadion

  Gelezen dat ten Hag zal toetreden tot het technisch hart. Persoonlijk vind ik dat geen goede zaak. In het technisch hart horen Ajacieden te zitten. In principe Ajacieden met een Cruijff hart. Met het toetreden van ten Hag wordt de lijn Cruijff nu definitief verlaten als die al niet volkomen verlaten was. Cruijff had oa een technisch hart en andere bestuursfuncties voor ogen met oud (Ajax) voetballers die in hun rol konden groeien. Helaas is dit een utopie gebleken.

  1. Widi

   Ik heb het intervieuw gehoord van Sar. Het was duidelijk dat hij niet wilde zeggen dat het technisch hart niet meer bestaat. Hij had het over “meepraten”. Ik vind het niet gek om met je hoofdtrainer te praten over welke jeugdspelers dicht tegen de selectie aanzitten. En om eventuele aankopen met hem te bespreken. Ook als hij niet bij Ajax gevoetbald heeft. Misschien is de volgende trainer wel weer een Ajacied.

   1. AjaxBarcelona?JC stadion

    Het TH zou gaan bestaan uit Overmars Ouaali en ten Hag. Iets meer dus dan “meepraten”

    1. Widi

     Dat heb ik hem niet horen zeggen. Misschien heb ik maar een deel gehoord. Of dwaalde ik af. Dat gebeurt me wel eens als ik naar Sar luister. Ik heb in de regel moeite met mensen die ergens omheen lullen. Dat doet hij best vaak. Dan haak ik af. Misschien vergeet ik soms dat hij ook niet alles KAN zeggen. Nu weer ivm de afwikkeling van het dienstverband van Bergkamp. Maar vind jij dan dat je de zaken die ik beschreef niet met je hoofdtrainer moet bespreken, alleen omdat hij niet bij Ajax gevoetbald heeft?

     1. AjaxBarcelona?JC stadion

      Bespreken ja, volwaardige stem in TH nee. Trainer is en blijft een passant.

     2. AjaxBarcelona?JC stadion

      Zie ajaxonline.org. “Ten Hag neemt plaats in Technisch Hart”. Ook Telegraaf maakt er melding van.

  2. rexxo

   Als je trainer bent van Ajax1 wat ben je dan? Voetbal tegenwoordig geeft geen tijd om te groeien. Cruijf was top maar dat TH idee was gedoemd te mislukken. Erg naief om te denken dat je als oud spelers er altijd uit komt.
   Weet je welke lijn Ajax moet volgen? De lijn die prijzen oplevert.

   1. AjaxBarcelona?JC stadion

    Ik kies toch voor de lijn die mooi voetbal geeft. Prijzen halen met kut voetbal mag mijn deur voorbij gaan.

 10. Zlatan4ever

  Van de Sar kan het lekker brengen met zijn zielige verhaal over de moeilijkste beslissing uit zijn leven…….
  Voor zich zelf kiest hij de makkelijkste weg door aan te blijven met een pak boter op zijn voorhoofd. Opstappen was de enige optie na het ontslag van Keizer. Hij is namelijk medeschuldig aan het debacle

 11. Charka53

  Ten Hag zal aan de bak moeten en hij zal de spelers aan zijn kant moeten krijgen en zo motiveren dat ze er elke wedstrijd voor 120% voor gaan anders moeten we er weer een andere trainer voor zetten.

 12. Moosie

  Sorry hoor maar waarom stuur je hem dan pas na twente weg voor het zelfde geld had hij nog 2 x verloren.
  Sar is ook gewoon niet geschikt het is echt jammer dat die advocaat uit het Cruijffkamp niet wil of dat Ling niet mag van Hennie en Arie.
  Nu wordt ten hag lid van het technisch hart weer een fout.
  Ondertussen hebben we meer spelers als onder Jol en lijkt de jeugdopleiding meer op een internationaleschool.
  Het kan straks zeker een prijs opleveren maar dan wel een met een heel vies bijsmaakje.

  1. AjaxBarcelona?JC stadion

   Ik hoop inmiddels zo dat de fam. Cruijff zegt: zoek het uit met dat stadion, jullie verloochenen Johan met de dag meer dus laat die naam op het stadion maar achterwege. Je wilt straks toch geen handjes schudden met die kooplui. Gelukkig worden er bij het winnen van prijzen geen volksliederen gespeeld van alle contractspelers. Zou een lange avond worden.

   1. Moosie

    ja idd en als de prijs die betaald moet worden om hun weg te krijgen is dat we geen kampioen worden so be it.
    Jammer alleen dat Hennie en Arie dan ook blijven zitten.

Comments are closed.